Kalsiyum ve demiri farklı zamanlarda alman lazım, yoksa demirin emilimi azalıyor. Demir alırken C vitamini alman emilimini artırıyor. Ben sonrasında erik yiyorum. Ancak yoğurt süt gibi kalsiyum bol yiyecekleri, çay, kahveyi demir ilacını alırken tüketme. Bana bunlar söylendi.Kızlar benim kalsiyum ve D vitamin sonuçlarım çok düşük çıkmıştı. Doktorda ek vitamin desteği kullanabilirsin demişti. Elevit kullanıyorum zaten bugün de 600 mg kalsiyum + 125 IU D3 vitamini içeren bir takviye daha aldım. Gebelerde kalsiyum+demir kullanımı nasıl bilen var mı?
Ben dun muayenedeydim. Hocam riskli gebelikleri takip eden bir profesor ve bana seker-tatli katiyyen tuketilmeyecek dedi. Sadece meyvelerden abartmadan seker alimi yapabilirsin dedi. Ben diyabetli olmama ragmen, sebebi gebelik diyabeti tetiklenmesin ve bebegin icinde oldugu sivi miktarinda artik olmasin diyeymis. Erken dogum tetikler dedi. Meyvelerden seker orani cok yuksek olanlara da cok dikkat et dedi.
Ben bu gorusmeye gitmeden once saglam bir dondurma yiyerek gitmistim.
Ben hamilelikten önce de rafine şekerli herhangi bir tatlı çikolata tüketmiyordum, çok tatlı meyveleri Bile yiyemezdim midemi bulandırıyordu, şu anda da öyle belki bir iki defa muhallebi yemişimdir. Ama bence abartılmadığı sürece çok bir zararı olmaz
Ben tatlı yersem evde kıyamet kopuyorSürekli yesem olurAma tabi ki tutuyorum kendimi. Bu gebeligimde daha hızlı kilo alıyorum maalesef
Kendinizi endişelendirmeyin bence. 3 farklı doktora sordum. Beni şu şekilde bilgilendirdiler. Hamilelik döneminde çok sık yaşanıyormuş. Eğer rahim içindeyse bebeğin besinine ortak olma ve doğuma doğru çok büyürse sezaryen doğum şartı oluyormuş. 6-7 cm olursa o da. Siz her muayenenizde boyutunu doktora sorun ve bir yere not alın. Ben öyle yapıyorum, içinizi ferah tutun.Kızlar benimki bildiğin sert elime geliyor. Arada gaz gibi şişik, sobra iniyorsa sizin öyle değildir. Sabah karnim duzken daha çok belli, gün içinde karnm cikikken elle içeri bastirirsam hissediyorum içeride. 4 cm boyutunda bir myommuş. Kendi dr uma henuz gitmedim ama bu dr rahmin dış tarafinda oldugu icin bebege zarari yok dedi ama ilerleyen zamanda ne olur bilmiyorum
videodan çekilen fotolar o kadar yanıltıcı oluyor ki sürekli kıpırdadığı içinMerhaba kızlar benim bugün randevum vardı
Cuma günü baby shower yapıcaz daha bende bilmiyorum cinsiyetlerini ultrasonda video çekmiştim sanki tekininki belli gibi bi tahmin edermisinizPasha22 @elifselman Eki Görüntüle 3075757
Güneşi hiç seven biri değilimBenim de d vitamini çok çok düşük çıkmıştı canım. Doktor çok düşük olduğundan kapsül vermişti. şimdi bitti damlaya devam ediyorum ama diğer takviyede de var anca depolar dolar. Diğer takviyeler de kalsiyum ve demir. Ben de tam bilmiyorum nasıl kullanıldığını ama kalsiyum olanı akşam tok. Demir ilacını ise gece yatmadan içiyorum. Güneşe çıkmaya çalışıyorum sen de dikkat et d vitamini önemli. Kalsiyum için de yoğurt peynir mutlaka tüket
Aaa çok ilginç bir bilgi yeni bir şey öğrendim teşekkür ederim, acaba neden farklı zamanlarda almak lazımmış? Bana doktorun verdiği ilaç sadece Kalsiyum+Demir içeren bir ilaç, sabah tok karnına iç dedi o kadarKalsiyum ve demiri farklı zamanlarda alman lazım, yoksa demirin emilimi azalıyor. Demir alırken C vitamini alman emilimini artırıyor. Ben sonrasında erik yiyorum. Ancak yoğurt süt gibi kalsiyum bol yiyecekleri, çay, kahveyi demir ilacını alırken tüketme. Bana bunlar söylendi.
Cok teşekkür ederim. Kontrol günümde mutlaka baktiricam zaten. Tek korkum bebeğe bir baskı vs yapmasın da. Ilk doğumum sezeryandi zaten bu da öyle olacak. Desteğiniz için çok teşekkür ederimKendinizi endişelendirmeyin bence. 3 farklı doktora sordum. Beni şu şekilde bilgilendirdiler. Hamilelik döneminde çok sık yaşanıyormuş. Eğer rahim içindeyse bebeğin besinine ortak olma ve doğuma doğru çok büyürse sezaryen doğum şartı oluyormuş. 6-7 cm olursa o da. Siz her muayenenizde boyutunu doktora sorun ve bir yere not alın. Ben öyle yapıyorum, içinizi ferah tutun.
Gozunuzaydin canim saglikla gelsin insallahBen de bugün kızım olacağını öğrendimsağlıkla gelsin mucizeniz
En yakında zamanda güzel haberler alırsınız inşallahCok sevindim sizin adiniza,saglikla gelsin bebeginiz..Ankara'da degilim malesef..kendi doktorumla gorustum cuma gunu..11hazirana gun verdi, amniyosentez yapilicak..simdiye kadar bi sorun yasamadim dedi..25yillik doktor kendisi de..bakalim hakkimizda hayirlisi..
Çok teşekkür ederim amin cümlemizinki inşallahGozunuzaydin canim saglikla gelsin insallah
Çok geçmiş olsun inşallah içinizi ferahlatan güzel haberler alırdınızGunaydin,
Biz dün dr kontrolüne gittik bebek cok şükür iyi cinsiyetini ogrendik kizimiz olacakmış. Fakat Amniyotik bant sendromu varmis keseden geçen bir kayış var 2 kordon gibi gözüküyordünden beri kendime gelemedim cok üzüldük. Riskli gebelik bolumune Perinatolaga yonlendirdi dr.um cok sık karşılaştığım birşey değil dedi. Şimdi Koç üni. Hast. Gidiyoruz. Umarim guzel seyler duyarız saglikla kucağıma alirim. Araştırınca canim çok sıkıldı...
süperrrrrr kızlar çoğalıyor <3 <3Hatırlarsanız doktor 12. Haftada %70 erkek demişti erkeğe alıştırmıştım kendimi bugün kesin kız dedi ben şokama çok mutlu oldum ya kız çocuğu çok başka oluyor
çokk geçmiş olsun Allah yardımcın olsun inşallah üzülmemeye çalış bebekte üzülmesin inşallah hepimiz için en hayırlısı olur <3Gunaydin,
Biz dün dr kontrolüne gittik bebek cok şükür iyi cinsiyetini ogrendik kizimiz olacakmış. Fakat Amniyotik bant sendromu varmis keseden geçen bir kayış var 2 kordon gibi gözüküyordünden beri kendime gelemedim cok üzüldük. Riskli gebelik bolumune Perinatolaga yonlendirdi dr.um cok sık karşılaştığım birşey değil dedi. Şimdi Koç üni. Hast. Gidiyoruz. Umarim guzel seyler duyarız saglikla kucağıma alirim. Araştırınca canim çok sıkıldı...
Canım çok çok geçmiş olsun umarım korkulacak bir durum yoktur rabbim ikinize de sağlık sıhhat versinGunaydin,
zaten şu etraftakilerin söyledikleri beni çıldırtıyor . Bence bu zamana kadar olan göbeklerimiz bebek değildi ayaktayken benimde dümdüz oturunca bebek varmış gibi oluyor bundan sonra büyür karnımız korkma bir şey yoktur innşallah <3Kızlarrr günaydıınnn karnım yok ortadakarnım dümdüz olmuş daha düne kadar 6 aylık hamile gibiydim. Görenler sen çok şişeceksin diyordu şimdi yok olmuş kesinlikle gazım felan yoktu sindirim sistemim de çok iyi çalışır tuvalete çıkışımda düzenlidir. Ödemde atmadım
Günaydın canımGunaydinlar
Sağlıkla gelsin canım hayırlı evlad olsunGunaydin,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?