2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Senin doğum hakkındaki yazdıkların bana gerçekten iyi geliyor bazen özellikle bakıyorum yazmış mısın diye senin sayende normal doğum da epiduralli öğrendim doğum hakkında bişey okumadığım için bilmiyordum inşallah doktorum da yapıyordur pazartesi konuşcam o konuyuda

Benim geçen haftadan beri (35.haftamdan beri yani) bu bahsettiğiniz ağrılarım var dediğiniz gibi yürüdüğümde hareket halindeyken vs hissetmiyorum ama yattığımda kalkarken yatakta dönerken veya oturduğumda kalkarken kasıklarımda çok fazla ağrı hissediyorum vajinada da bahsettiğiniz gibi zonklama oluyor burdaki arkadaşlara sordum çatı ağrısıymış bu erken doğumla alakası yok sanırım

Sağol canım .valla erkeklerin asker anısı kadinlarin doğum anısı bitmez derler ya aynen öyle .Açıkçası ilk doğum olmasına rağmen çok da zorlanmadım ama tabi en önemlisi epidurali almam sayesinde .belki almasaydim zorlanirdim .ben bile inanamamistim normal doğum yaptığıma doğumdan sonra kanama kontrolü için bekletiyolar bı on dj falan o ara sürekli ağlamıştım hemşire telaş yapmıştı hatta bişey mi oldu falan diye ama hem gülüp hem agliyodum bugünde hemşirelere dedim ağrım olmasa bile Alcam epidurali zevkine diye .sende inşallah ne oluyor ya demeden bı bakmissin dogurmus olursun .

Normal doğumda epidural olduğunu ben de bilmiyordum. Biraz bizi bilgilendirsen çok tatlı olur :)

Bu kemik ve vajina ağrılarımız son aya girdiğimiz için doğuma hazırlık sanrm.
Dün o kadar ağrım oldu ki bugün kızımı anneme gönderdim. Dinlenmedikçe daha da çok artıyor. Bana sen yatamazsın annesin diyr geçn

Normal doğumda epidural olduğunu ben de bilmiyordum. Biraz bizi bilgilendirsen çok tatlı olur :)
Tabi ki canım ne demek .bende kızımda buraları okuyarak öğrenmiştim epidurali .öncelikle epidural uygulanması için en az 4 cm açıklık istiyorlar .iğneyi takarlarken oturur pozisyonda oluyosun hafif one doğru egiliyosun.sancin gelirse takılırken doktora söylüyorsun o zaman duruyor itmiyor iğneyi .bu arada ben hiç iğne falan hissetmedim sokulurken asi olsam daha çok hissederdim o iğne orda kalıyor ince bı hortum gbi bişey var ucunda da ilacı uyguladıkları yer onu boynuma bantlamislardi düşmesin diye .ordan ilacı uyguluyorlar ağrı kesici yapılmış gbi dusun .sonrası da bana suni sancı da verdiler hemen epidural ekibi başımdaydi .ağrı hissediyomusun dedi hayır dedim gitti .mesela şu aralar illaki karnın sertlesiyodur .doğum zamanı da öyle sık sık sertlesiyor .o sertliği hissediyorsun ama onunla birlikte olan ağrıyı hissetmiyosun .bu iğnenin belinde kalmasının sebebi de eğer doğum uzun sürerse 2._3. doz falan uygulanıyor .belli bı müddet sonra ağrıyı hissedebiliyosun çünkü .bnm ilk dozdan 3 saat sonra doğum oldu .2. dozu doğum yaptığım gce ağrı kesici iğne yerine istedim .ayakların falan uyuşmuyor bu arada normal yürüyosun geziyosun .hee iğne belinde diye de korkma normal sırt üstü yatiyisun hiçbir problem olmuyor .kiminde epidural tutmuyomus ya da daha sonra bel ağrısı cekiyolarmis falan ben bunların hiçbirini yaşamadım .yok işte felç olursun yaptirma diyen bir sürü insan çıkıyor karşına ama epidural ekibi iyiyse hiçbir sıkıntı olmuyor ki zaten yapılan her tıbbi bı durumda her zaman riskleri var oluyor soyluyolar . Çok uzun yazmışım ama net bı sekilde anlatmak istedim .ben epiduralden sonra hiçbir problem yaşamadım .Kimisi epiduralsiz çok rahat doğurur belki sende öyle olucaksin ama bnm ağrı esigim düşükmus bnm için epidural çok konforluydu .aşağıda resim bıraktım epidural ilacını bu takılan şeyden iğneyle enjekte ediyorlar

Eklentiler

• IMG_20220208_155542.webp
    9 KB · Görüntüleme: 120
Kızlar bugün hepten birşey yapamaz haldeyim tıktık vuruyor dönüyor sesi çıkmayan kız durmuyor resmen

Ben de bunu beğendim ceketi ayrı da kullaniliyor.

Eklentiler

• Screenshot_20220208-143050_Chrome.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 117
Bu çocuklarda bizlerle napıcaklarını şaşırdılar. Hareket etmeseler bişey mi oldu diyoruz, çok hareket etseler yoruluyoruz
Resmen ağrım var duramıyorum ayakta oturarak yatıyorum şimdi pjamalarimi giydim yattım yorganı çektim üstüme canım yanıyor aşağıya baskı mı desem bilemedim.

Ben de hiç yürüyüş yapamıyorum, halbuki çok kilo almadım hantal değilim bebek de iri değil ama hem çok zor geliyor böylr karnım aşağı çeker gibi hissediyorum hem de sonrasında akıntım artıp tedirgin ediyor yapmıyorum şu an. 38i geçince hala gelen giden olmazsa o zaman umursamaz yaparım diyorum

Bende 7 Kilo aldim sadece bebekte kilolu değil ama yürümek işkence benim için 38. Haftaya kadar bekliycem sonra hurmaya ve yürüyüşlere başlarım

Bende 7 Kilo aldim sadece bebekte kilolu değil ama yürümek işkence benim için 38. Haftaya kadar bekliycem sonra hurmaya ve yürüyüşlere başlarım
Ahahah aynı kafadayız, ben mutlaka yürürüm hareketsiz kalmam diyordum ama olmuyorsa zorlamaya gerek yok bence hele 38i görelim benim eşik noktam gibi hissediyorum
Bu tarif ettiğin çatı ağrısı aynısını yaşıyorum. Bende hafta olrk senden daha önce başladı dra söyledim erken doğum belirtisi vs demedi zaten şimdi 36.haftamdayım öyle bir durum yok evham yapma, ben mg içiyorum belki hafifletiyor olabilir onun dışında yatarken mıtlaka yastık koyuyorum bacak arama o da iyi geliyor bence, yine doktoruna danışırsın tabi

Ya çok iyi az kg almışsın 13kg aldım 57 ile kaldm şuan 70im kıızmda da 55le kalıp 71le doğuma gitmiştim bakalım daha da çıtayı yükseltmem umarım.
Karnım hep sertleştiği ivin gergi nlikten çatladım kg verince inşllh kötü durmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…