Bıçak kesiği gibi ağrıya benziyor doğum sancos bele vurunca. Herkes farklı da hissedebilir bilemedim. Yorulduysan veya ters hareket yaptysn da ağrıyabilir cnmKızlar, benim aşırı bel ağrım var ya. Normal Mİ? Belimin sol tarafı ağrıdan ölüyor Resmen. 2 adım atıyorum kopuyor belim.
Hamilelikte bel ve sırt ağrısı için egzersizler var baktın mı hiç. Benim de arada ağrıyor akşama kadar oturmaktan. Otururken yapılabilecek birkaç hareket var yapıyorum ofiste hemen iyi geliyor artık psikolojik mi bilememKızlar, benim aşırı bel ağrım var ya. Normal Mİ? Belimin sol tarafı ağrıdan ölüyor Resmen. 2 adım atıyorum kopuyor belim.
36.haftadan sonra plasenta yaşlanmaya başlıyormuş ondan kireçlenme oluyormuş. bebeklerin kilosunun artmamasının sebebi bu olabilir mi acaba?Bunu ilk defa duydum canım, neden oluyomuş ki acaba?
Bu bebeklere ne oluyor böyle, nstlerde sorun, kilo almıyorlar. Son haftalarda hepimizde benzer tarz durumlar oluşmaya başladı neden acaba? Benim drda nstde 2 defa yükseliş görürsek tamamdır desi canım. Stres yapma yemekten sonra, ufak bir tatlı yiyerek git. Biraz da çocugun kilosu genetik, ben 20 kg aldım, çocuk zayıf
Canım daha ne yapıcan maşallah, iyi ki balkonu akıtmamılın, şu işlerin 10 da birini yapmaya korkuyorum
Kızlar haftalik ölçümlere takilmayin. Sağlık durumunuz iyise tansiyon, kanamaniz ve ya bebeğin his etmeniz de sıkıntı yoksa sorun yoktur inşallah.Bunu ilk defa duydum canım, neden oluyomuş ki acaba?
Bu bebeklere ne oluyor böyle, nstlerde sorun, kilo almıyorlar. Son haftalarda hepimizde benzer tarz durumlar oluşmaya başladı neden acaba? Benim drda nstde 2 defa yükseliş görürsek tamamdır desi canım. Stres yapma yemekten sonra, ufak bir tatlı yiyerek git. Biraz da çocugun kilosu genetik, ben 20 kg aldım, çocuk zayıf
Canım daha ne yapıcan maşallah, iyi ki balkonu akıtmamılın, şu işlerin 10 da birini yapmaya korkuyorum
Anladığım kadarıyla sizde dayanilmayacak kadar ağrı olmamış yanma dediğiniz de bir tür ağrı sanırım acı esigiyle ilgili yada ameliyat yapılış durumu sanırım etkili olanŞimdi doğum nasıl olucak az kalmış hayırlı doğumlar diliyorumİlk doğumum sezeryanla oldu iyiki olmuşum dedim sadece oturup kalkarken dikişler de yanma oldu onun dışında hiç sıkıntı yapmadım hatta doğumdan 4. 5 saat sonra koltukta tek başına oturup bebeği emziriyodum
Yok kız, bel fıtığı ağrısı gibi daha çok. Ani giren bi ağrı değil, az ayakta durayım sürekli ağrıyor. dinlenince geçiyor ancak.Bıçak kesiği gibi ağrıya benziyor doğum sancos bele vurunca. Herkes farklı da hissedebilir bilemedim. Yorulduysan veya ters hareket yaptysn da ağrıyabilir cnm
Ay hiç bakmadım. Benim de ortam yok zaten. Ya çok oturuyorum ya çok geziyorum. gün içine yayılan normal bir aktivitem yok. Mesela bugün akşam 5’e kadar oturdum, sonra bir dışarı çıktım 5000 adım attımHamilelikte bel ve sırt ağrısı için egzersizler var baktın mı hiç. Benim de arada ağrıyor akşama kadar oturmaktan. Otururken yapılabilecek birkaç hareket var yapıyorum ofiste hemen iyi geliyor artık psikolojik mi bilemem
Geçmiş olsun canım, maceralı bir gün geçirmişin. Bizi haberdar et. Ciğer geliştiriciyi neden yaptılar acaba, aniden alma durumu olur diye mi?Kızlar selam, bugün 33+6dayım. İki gibi tuvalete gittiğimde lekelenmemin olduğunu gördüm. Doktora söyledim, hemen gel dedi. Yüreğim ağzımda hastaneye geldim. Doktor önce açılma var mı diye baktı, hiç yoktu. Rahim ağzında da kısalma yok. Nstde de sancı çıkmadı. Sorun yok merak etmeyin dedi. Betim benzim attı korkudan. Mümkün olduğunca kalsın içimde
Doktor yine de önlem olarak bu gece kalmamı istedi. 3 saatte bir nst bakıyorlar. İkinci nstde biraz sancı çıkmış ama doktor önemli değil bu kadarı dedi. Sancı kesmek için serum veriyorlar. Ciğer geliştirici iğne yaptılar. Vajinadan progestan verdiler. Kan alıp enfeksiyona bakıyorlar şimdi.
Her şey yolunda gibi görünüyor, inşallah yarın öğlen gibi çıkacağız
Bu arada ben daha hiçbir şey hazırlamayanlardanım. Yarın yıkayıp pazar ütüleyip hazırlarım diyordumneyse oğlum biraz korkuttu ama gelmeye niyeti yok sanırım. Kanama rahimden gelmiyor dedi doktor. Orası çok hassas olduğu için başka bir şeyden kaynaklanmış olabilir dedi.
Canım ne bileyim 35 yaşında ilk çocuk olunca, hiç risk almadan takılmaya calışıyorumNiye korkuyorsun canım erken doğum riski mı var ? Yani öyle bişey yoksa yapılabilir . Ben en başından beri hiç hamileyim diye düşünerek hareket etmedim .inan bugün daha da iş yapardim ama işte bu sefer kızım gce on bire kadar ayakta onunla ilgilenicek hiç halim kalmıyor . Tam dinlenme moduna geçiyorum "anne nolur bır kere oyna sonra dinlenirsin söz" diyor .Ama o oyun hiç bitmiyor
Geçen hamilelilte yeni taşınmıştık cereyan çarptı snrm erken izne ayrılmıştı m 2 hafta boyınca düz yolda yürürken ağlıyrdm nerdeyse. Eşimle doğuma hazırlık olsun diye sahile gittik yok anacım bildiğin ağrıdan kıvranıyrdm geri döndükYok kız, bel fıtığı ağrısı gibi daha çok. Ani giren bi ağrı değil, az ayakta durayım sürekli ağrıyor. dinlenince geçiyor ancak.
Ay hiç bakmadım. Benim de ortam yok zaten. Ya çok oturuyorum ya çok geziyorum. gün içine yayılan normal bir aktivitem yok. Mesela bugün akşam 5’e kadar oturdum, sonra bir dışarı çıktım 5000 adım attım
Ay benim Bi b.K yaptığım da yok işteGeçen hamilelilte yeni taşınmıştık cereyan çarptı snrm erken izne ayrılmıştı m 2 hafta boyınca düz yolda yürürken ağlıyrdm nerdeyse. Eşimle doğuma hazırlık olsun diye sahile gittik yok anacım bildiğin ağrıdan kıvranıyrdm geri döndük
Dr bu doğum ağrusı mı dedm yok demişti. Gerçekten de çarpılmışıö geçti doğuma 2 3hafta kala
Teşekkürler canım. Lekelenmem devam etti, sanırım erken doğum riski var. Sancıyı engelleyebilirsek doğum olmaz dedi doktorum. Sabaha kadar nstye bakacaklar ara ara.Geçmiş olsun canım, maceralı bir gün geçirmişin. Bizi haberdar et. Ciğer geliştiriciyi neden yaptılar acaba, aniden alma durumu olur diye mi?
Sen kıyafetlerle kendini çok yorma, yardımcı olacak biri var mı?
Canım ne bileyim 35 yaşında ilk çocuk olunca, hiç risk almadan takılmaya calışıyorumsen daha tecrübelisin, iş yaparken kendini kolluyorsundur.
Belkide hastanede yatsaydin daha iyi kontrol ederlerdi. Cocuklari ayarlayabilirsen ne guzel olur , dogumdan sonra sıkınti cekmemek icin . Hazir bebek dogmamisken daha mi iyi olur ? Doktora gidince yine haber ver , insallah duzelir degerlerinde guzel bir dogum gecirirsinSeni için çok sevindim sıkıntısız geçer inşallah ilaçlar fayda etmemiş hatta geçen kontorldekinden dahada aşağı inmiş bende anlamadım yaniAllah büyük en iyisi en güzeli olsun hakkımızda
Benim de öyleydi günlük küçük küçük yürüyüşler ile geçiyor resmen fıtık gibi ağrıyordu çoğu zaman sancı sanıyordumKızlar, benim aşırı bel ağrım var ya. Normal Mİ? Belimin sol tarafı ağrıdan ölüyor Resmen. 2 adım atıyorum kopuyor belim.
Ay ben de öyle sandım Baştan, dedim doğuruyorum herhalde ama geçmiyor. Yanarak ağrıyor.Benim de öyleydi günlük küçük küçük yürüyüşler ile geçiyor resmen fıtık gibi ağrıyordu çoğu zaman sancı sanıyordum
Ben metro marketten aldım açık olanları var boyuta bakmak için seçtim büyük olandanMerhaba kızlar hastane çantasını ufaktan hazırlamaya baslıcam.bebeğin kıyafetlerini kilitli poşetlere koymak istiyorum . Bugün koroplastın aldım ama boyu küçükmüş .Nasıl alayım nerden anlıcam boyunu anlamadım.siz nasıl yaptınız yada yapacaksınız
Canım crp yükselince ates çıkabilir, halsizlik olur bunları hissetmiş miydin? Neden çıkmış acaba, covid vs de gecirmedin sen. Düşer umarım, bebiş de zamanında gelsinTeşekkürler canım. Lekelenmem devam etti, sanırım erken doğum riski var. Sancıyı engelleyebilirsek doğum olmaz dedi doktorum. Sabaha kadar nstye bakacaklar ara ara.
Bu arada crp biraz yüksek çıkmış. O lekelenmeye sebep oluyor olabilir mi acaba?
Canım hayırlı olsun. Saglıkla büyüsünKızlar ben dün dogurdum yavrum şu an yoğun bakımda kuvozde solunum desteği alıyor. Lütfen dualarınızı bizden esirgemeyin.
evet plasenta kireçlenmesi doğum belirtisi ve bebeklerin kilo almasını etkiliyor. bana kızımdayken doktor ultrasonda göstermişti bak kar tanesi gibi olmuş yaşlanmış artık görevini olduğu gibi yerine getiremiyor muhtemelen daha kilo almaz bebeğin ama endişe etmiyoruz bunlar doğum belirtisi demişti 39. hafta içerisindeydim. çatı muayenesi yapmıştı 1-2 cm açılmam vardı 1 haftaya kalmaz doğar demişti. o gün 3200 kg demişti kilosuna ve o günden 6 gün sonra 3200 kg doğdu :) ama benim haftam ileriydi sizin şuan doktorunuz takip etmek isteyebilir evham yapmayın diye anlatıyorum36.haftadan sonra plasenta yaşlanmaya başlıyormuş ondan kireçlenme oluyormuş. bebeklerin kilosunun artmamasının sebebi bu olabilir mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?