2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Evde 1tane daha var.Onunla eskisi gibi zaman geçiremeyince çok üzülüyorum ben ya.Sanki yetemiyo gibi.
O bendede var okula gıderken bıle herseyını kendı yapıyo ben yanına gıdemeyınce abı olunca sankı dahada buyudu gozumde ama ıkıncıler suan ılgıye muhtac bıraz buyusunler bu duyguda gecıcek emınım

Canim Kolik zaten gaz sancısı çeken bebeklere deniliyor.
Bazı günler hic bazen çok yoğun oluyor.
Genelde bu durum bebeğin 4 ay oluncaya kadar sürüyor.
Yavrucaklar dünya ya alışmaya calisiyor.
Bize anlamsız gelen ağlamalar bazen gaz sancısı bazen karın agrisi baska sebeple de olabiliyor.
Yapacak tek şey ağladığında kucağa alıp sarılmak konuşmak.
Iki çocuk olunca bazen kucağıma bile alamıyorum ben ağlayınca.

Bizimki de öyle.Gerçekten kızım doğunca özellikle daha çok büyümüş gibi geldi.Ama oğluma da kıyamıyorum.Minik de ilgi istiyo.Insallah zamanla herşey düzene girer.

Çok sağolun. Çok iyi geliyor böyle örnekler. Hep meme veriyorum mutlaka. Bu sabah 60 cc sağmıştım, annem yanlışlıkla döktü çok üzüldü. Ben yukarı çıktım ona çaktırmadan ağladım. Öyle bozuldu psikolojim. 1,5 saatte sağmıştım az da olsa anne sütü alsın hep mama almasın diye. Şimdi beslenmede meme verdim 10 dakika emdi nasıl mutlu oldum anlatamam. Siz kızınızda sağıp biberonla mı vermiştiniz emmeden önce? Ben öyle yapıyorum. Philips aventin anne memesine benzer biberonu varmış onu aldık. Biberona alışıp memeyi hiç almaz mı diye de korkuyorum ama.

Benimkinde de gaz var. Doktorumuz biogaia damla verdi günde 5 damla. Zinco damla günde 4 damla. Çok ağlar gazdan rahatsız olursa sab simplex 10 damla ekleyebilirsiniz dedi. Ona gerek olmadan kullanıyoruz şimdilik.

Aksine bana sutunle kilo almış çok ağlayınca ağlatma 3 kereye kadar ver dedi gaz problemi 3 aya kadar gecicek dedi sadece iyi bakmışsın yoruluyorsun ama sabır dedi
Emzik veriyorum sokakta vs hastanede
Biberon mecbur hazır mama için
Memede ağlıyor gaz geliyor sanırım cekemiyor biberon da ağlamıyor biberon da günde 3 kez kullanıyorum

Yüz üstü yatırmadım, sanki çok küçük bi şey olacakmış gibime geliyor gaz damlası verdi doktor, onu damlatıyorum günde 20 damla.
Normal canım. Bizim 40 günlükken 5.7 çıktı. Bir sürü tahlil yaptılar çok şükür bir şey çıkmadı anne sütü sarılığı dediler. 3 ay içerisinde kendiliğinden geçiyormuş.
İyi o zaman
Çok yoruluyorum ben de. Uyku sıfır çünkü sürekli meme istiyor, uyumuyor. Ben de kıyamıyorum. ık dedikçe meme veriyorum. benim de yavrum 3800 doğmuştu, 3700’e düşmüştü doğumdan sonra, dün 4015 çıktı kilosu. 14 güne göre iyi dedi doktor kilosundan İçin Ama meme+mama ile kilo aldı bence. Mamayı şurada 2-3 gündür vermeMeye çalışıyorum. Emziğe de annem alıştırdı Çocuğu. Ben uyuyayım diye çocuğa emzik verdi aldansın diye, şimdi farkındayım zorda kaldıkça çocuğa emzik dayıyor. Verme diye kızıyorum ama nafile.

Merhaba, bende Mart annesi olarak yazdığınız gaz sorunlarını yaşıyorum. Sürekli gazı var birde karnı iki yana doğru şişmiş ve sert. Bu normal mi?

Sma confort veriyorum bende ek olarak birkaç kez anne sütünün yanında memnunum kendim seçip başladım çocuk doktoru gayet güzel dedi
Canım bugün ishali arttı ve yeşile dönmeye başladı sanırım doktora gideceğiz teşekkür ederim

şimdi sana biraz uzun yazıcam gerçekten bu geçtiğin dönemlerden bende geçtiğim için seni çok iyi anladığım için yazıcam
yüz üstü yanındayken yaptırabilirsin. inan sırt üstü yatmasına göre tehlikesi daha az. benim kızım hiç sırt üstü uyumuyor öyle söyliyim sana. yüzüstü uyutuyorum gece de dahil ne yapayım benimde uykuya ve dinlenmeye ihtiyacım var. zaten ık mık edip kafasını sağ sol yaparken uyanıp alıyorum. tamam sen hep böyle yapma buna cesaret etme, ama en azından dinlenmek için yatırabilirsin. sanırım yanında annen var bu şekilde rahat edip uyursa annen bebegin basındayken sende rahat uyuyabilirsin. emzik konusunda bence annene kızma yazık o da sana üzülüyor belli ki sen dinlen istiyor e bebeği alıp emzirecek hali yok elinden ancak bu geliyor. aç olsa emziği tutmaz biberon veya meme ister vicdan da yapma. yani ben emziğe karşı değilim ama sen illa katıysan emziği evden yok et o zaman. emzik seni 1 saat de olsa dinlendirebilir. son olarak da belki biraz ilkel gelecek ama krizli zamanlarda annelerimiz gibi ayakta sallamak bence iyi bi yöntem. ben ayakta sallamaya da karşı değilim dozunda olduğı sürece. mesela bebek uyur hala sallarsın bebek buna alısır. uyudugunda yatırmak gerek. ve hızlı değil yavaş yavaş sağ sol yapmak gerek. bu şekilde sallamanın bağırsakları harekete geçirip gaz sancısına iyi geldiği de kanıtlanmış bu arada. kafasını sarsarak hiddetle değil de, yavaş yavaş sağ sol sallanabilir. tabi bu yine kişisel bi tercih. ama ben olsam bu kadar uykusuzluk yorgunluk çekeceğime bu yöntemleri denerim ki hem psikolojim iyi olsun hem bedenim. bebeğime karşı daha verimli olabileyim. ilk bebekte böyle tabular yapıyoruz kendimize ama aslında daha önce de yazdım bazen süreci biz zorlaştırıyoruz. ne demek istediğimi 1-2 sene sonra çok daha iyi anlayacaksın örneğin şuan geceden uykusuzum büyük kızımı uyuttum. küçük de uyusun bir an evvel yatıp 1 saat kestirebileyim diye ayağımda sallıyorum. uyuyacak ve bende yanına yatacağım. bu sayede ikisine de daha tahammülü yüksek olacağım

Kızlar bugün 33 geçti sezeryanla doğum bugün azıcık kanama oldu günlük ped kadar sizlerde durum ne normal mi
Ben de 3 martta doğum yaptım
Bi hafta on gün gelmedi ped çıkardım sonra bi gece yarısı gelmeye başladı tekrar
Dün doktorumda kontrolüm vardı
Normal dedi emzirme boyunca da adetin düzensiz olabilir dedi

Kundak mi benim kiz asla izin vermiyor uyurken yap uyanıyor uyanmazsa uyanacagi zaman kendini parçalıyor 36 haftalık dogan 1 aylık kızımın dediği dedik çaldığı düdük
o öyle istiyo demek ki annesi ihtiyaca yönelik davranalım.
benimki de asla kundaklı uyumaz. ama uykuya geçerken elleriyle kollarıyla kendini fazlasıyla rahatsız ediyor zaten hemen 5 dk içinde uyuyor kundaklayınca. sonra kundağı açıp yüzüstüne çeviriyorum

Bak ne güzel bebeğin emiyor.
Hep memeyi ver sağma. Iki saate bir ver memeyi.
Benim kızım cok kücüktü ben kilo kayb edecek diye cok korkuyordun.
O yüzden ne içtiğini de görmek istiyordum.
Sürekli sagdim biberonla verdim.
Benim annem de eşimde sütü yanlışlıkla dönmüştü.
Bir defa da doktorda ki hemşire kiz sütü ısıtacak ti içine sıcak su koymuş.
Bebegim aç kalmıştı. Ben mahv olmuştum.
Ağlaya ağlaya eve gelmiştim.
Ama hepsi geçti.
Sen pompayi bırak her an bebeğine meme vermeye çalış.
Benim kurtarıcım meme ucu oldu.
Memeyi tutamıyor du ucu yoktu.
Iki yaşına kadar da meme ucu ile emzirdim.
Kendine inan bebegine güven. Pompolqyarak ta besleyebilirsin. Sütün asla kesilmez düzenli pompalaraan ama sana çok zor olur çok yipranirsin cok yorulursun

Canım ben sütümü hiç sagmıyorum. Herkes sagdıgı için yanlış birsey mi yapıyorum diyorum. Sağarak buzlukta stoklamalı mıyım? Sonra aniden sütüm biterse diyorum. Stoksuz kalıcam.
Sagarsam kapasitesi artar, cocugun emdiğinden fazla gelir, mastit olurum diye de korkuyorum.
Sen sagıyor musun, sagım sart mı onu merak ettim.

Selam kizlar bizde bugün tam bir aylık olduk .adımız yapildi. Doğum kilonuz 3500 du sadece anne sütüyle 5000 Gr olmuş biraz tosun olucak galiba .biyumuzda 50 cm di 55 cm olmuş .burda yazılan uykusuzluk gaz sancısı vs hepsini bizde yaşıyoruz .ayrıca sutunu sağıp ne kadar ictigine bakmanıza hiç gerek yok ben ilk zamanlar fazlasını sagdim onu da icirmedim valla döktüm gitti. Ayrıca evet bnmki de sürekli meme istiyor gazı oluyor istiyor aç oluyir istiyor uykuya geçmek için istiyor .evet çok yoruluyorum ama verin gitsin memeyi ayrıca emzik kurtarıcıdır lütfen emzik veriyorum diye kendinizi üzgün hissetmeyin ben kızımda verdim tam 2 yaşında bıraktık ne cebe yapisi ne de dişleri bozuldu .bunda da bir sürü emzik denedik bı tanesini tuttu sonunda ama onu da cuk cuk emiyor diyemem .3-5 dk da olsa kurtarıcı oluyor .açken zaten asla tutmuyor emziği ağzında .bizden haberler böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…