2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Canım işte sütüm yok az kelimesini kafandan çıkar önce ve hiç sagmakla uğraşma .ben her istediğinde sürekli emzirdim .gazı mi var emzirdim huysuz mu emzirdim.uykusu mu var emzirdim .inşallah bol bol sütun olur senin de. Bı de her bebek kilo alımı falan farklı .oğlum baya kilo aldı ama kızım ilk ay 800 Gr almıştı .halbuki aynı meme yani aynı süt .ben kızımda mastit olmuştum süt kanallaru tikanmisti .o yüzden bunda özellikle süt arttıran bişey almadım. Bnce sütün düşmanı stres ve çevre baskısı bu çocuk aç diye söyleyenler

Hemen çık o kafalardan canım lohusa depresyonu coming yoksa .eğer doydugunu düşünüyorsan emzik büyük kurtarıcı .zaten bol bol emzirirken sutun de cogalir hatta kademeli olarak blki mamayi bile biraktirabilirsin .

tabi sadece kafasının altında yastık olmaz şuan. ama ben normal yetişkin yastığını kullanıyorum nerdeyse popodan yukarısı yastık altında oluyor hatta pozisyon tam reflü yatağı pozisyonunda oluyor.
meme reddi bunları hiç kullanmazsa da dönem dönem çocuklarda olabilecek bişey. korkularını kenara koy ve sana iyi gelecek olan şeyleri yapmaya basla :)

imzamı atıyorum

Bı de bizimki de çok gazlı bı bebek ben de yüzüstü yatırmaya korkuyodum kızımı hiç yatirmamistim .bı jere komşumuz yatırdı baktım baya uyudu uyanırken de gazını falan çıkardı .şu aralar hep yüzüstü yatıyor mhatta şuan kızımın odasinda oyun oynuyoruz o da yüzüstü uyuyor .bende ikisi e de yetişmeye çalışıyorum bazen kızımla hiç ilgilenemiyorum .bulduğum en ufak boşluk ta ona vakit ayırmaya çalışıyorum. Duysusallik arada beni de yokluyor ama hmn bu günler gecicek diye kendimi toparliyorum.gercekten gecicek bu günler .hele havalar ısınınca atarız kendimizi disariya daha da güzel geçer günlerimiz

imzamı atıyorum
Ya inan var ya gce beste digurmusum çocuğu zaten uykusuzum sabah altıda emzirme hemşiresi geldi emzirmeye başladım önce göğsünü sikti bı damla ufacık bişey geldi .iyi güzel sütun geliyor dedi emzirmeye başladım .ordan kv demez mi sütü olmazsa mama verelim mi diye. ya dur dakika bir gol bir .zaten bnde mal değilim yani çocuk açken aç kalsın diyecek .hemşire bı azarladı hayır sütü var emmezse nasıl sütü cogalcak diye .yani biz tecrubeliyiz bize bile böyle davranıyorlar .ilk anne olanlar neler cekiyodur çevreden kim bilir .bı de oğlum aşırı memeye düşkün sürekli emmek istiyor hmn yok acaba doymuyor mu sütun mu az lafları .he az gel sen emzir dememek ivmcin kndimi zor tutuyorum

bitmiyorr bitmiyor bu çevre baskısı asla bitmiyor. şimdi desen kvye 1.5 kg almıs diye der ki benimkiler de en az 2 kg alırdı ayda. yani gidip tartmadım ama öyledir herhalde

kesinlikle gazını çok rahat çıkarıyor kızım hatta gaz çıkarmayı böyle böyle öğrendi diyebilirim damla vs kullanmıyorum ben açıkçası yediklerime de dikkat etmiyorum

Kızlar bebeği gazdan kıvranan şekilden şekile giren varsa humananin rezene kimyon çayını tavsiye ediyorum. Ben içtiğimden beri çok daha rahatız, bebeğim gazını çıkarabiliyor eskiye göre
Hemen sipariş ettim normal rezene içiyorum ama bir de bunu deneyeyim

Hemen çık o kafalardan canım lohusa depresyonu coming yoksa .eğer doydugunu düşünüyorsan emzik büyük kurtarıcı .zaten bol bol emzirirken sutun de cogalir hatta kademeli olarak blki mamayi bile biraktirabilirsin .
Mama bugün 1 kez verdi annem ben uyurken. doyuyor mu bilmiyorum ama sürekli emiyor. Meme bağımlısı oldu resmen. Gece asla uyumuyor. Emiyor 15 dk, duruyor 15 dk, yatağına koyuyorum çıldırıp uyanıyor. bu kısırdöngü sabaha kadar böyle devam ediyor. emzik de bazen tutuyor bazen atıyor.
Valla bana uykusuzluk çok koydu. Yani sinirlerim çok bozuldu. Annemlere 30 km uzaktayız. oturduğumuz yerde hiç akrabamız yok. Birinin bana bakması lazım. en basitinden yemek yapması, bulaşık çamaşır yıkaması lazım. Eşim bunları yapıyor ama annem gibi yapamıyor. İşten gelecek, yemek yapacak, o çocuğu oyalayacak ben yemek yicem, eşim özel derse gidip tekrar gelecek, ben uyucam, o uyucak… evde eşim haricinde birinin olması lazım ben bu duygulardan arınana kadar mutlaka. kendimi çok çaresiz hissediyorum. Çocuk ağlıyor ben ağlıyorum

Kızlar doğumdan bu yana sürekli uykum var serilip kalıyorum resmen yoğun uyku

Kızlar sütüm fazla geliyor sağıp süt poşetlerinde saklasam olurmu ilk defa yapacağım diğer çocuklarımda yapmadım ne önerirsiniz

Canım benim de bebegim sürekli ikiniyor gaz var uyumuyor
Beni sorarsan üşüme haksızlık sürekli uyku hali uykusuz kalıyorum ama
Şah kalcamda uyuşukluk hissi

Senin normal doğumdu dimi
Evet canım normaldi ama bayagı dikişim var, zor bir dogumdu. Sezeryanın da normalin de kendine göre zorlukları var bunu anladım
Canım 5-10 dk emiyor diyorsun ya emzirmeden önce altını degişmeyi denedin mi? Değişince bazen daha uzun süre emiyor bende
Biberonla. Ben bebegin hemen biberona alisacagina inanmıyorum
Ay ne güzel söyledin ya, herseyi stres yapıyoruz, bence de öyle kolay olmamalı bu meme reddi.

Canım 5-10 dk emiyor diyorsun ya emzirmeden önce altını degişmeyi denedin mi? Değişince bazen daha uzun süre emiyor bende
Almam mı hiç…günde 10’dan fazla bez gidiyor belki de. Bazen de geceleri emzirmeden önce uyandırmak için altını açıyorum. geçen hafta cork cork bi memede en az 20 Dk kalır diğer memeyi de 20 dK emerdi. Şu son 2-3 gündür sürekli memede, sanırım o yüzden kısa emiyor. düşünsene gece 1’de emdi diyelim 10 dk, 2’de yine emiyor 10 dk, 3’te yine emiyor, 4’te yine… gün içinde de böyle yapıyor. Sürekli kucağımda, benden ayrılınca çılgına dönüyor.

Arkadaslar sizden bir konuda fikir almam gerek!!!
Oglum 1 aylik oldu hem mama hem anne sütü birlikte veriyorum fakat dogdugundan bu yana cok kusuyor hatta gunde 2 defa falan agzindan ve burnundan geliyor. Neden öyle oluyor ki acaba bilen var mi
Ayrica bogazinda hep hırıltı oluyor onu temizlemeye calisiyor.

Faydalı olduysam sevindim
Korse takabiliriz ve ağırlık kaldırmadan karın egzersizleri yapabilirmişiz karnımız toplansın diye
Korse daha hiç takmadım sen takiyor musun iş yaparken bebek bakarken çok zor oldu beceremedim oturmak vs hepsi zor geldi
Karnım hala acıyor gibi değişik hisler sağ kalçada hissizlik hissediyorum sende durumlar nedir

Aynı durum bendede var yatakta yatmiyim memede yada karyolada uyurum diyor kendi yatağında hayır

Canım aynı sikintilari inan bizde yaşıyoruz .üzerine 1 çocuk daha var bakılması gereken.herseye yetişmeye çalışma öncelikle .bı gün yemk yaotiysan diğer gün temizlik yaparsın yapabildigin kadar .olduğu kadar yap gitsin .ilk çocukta bnde senin gbiydim .bı gün eşimi işten getirdim erjendenn durmuyor uyumuyor diye eşim geldi iki dj da uyuttu . Balkona çıkıp bu çocuk bnde niye uyumuyor diye ağlamıştım .hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Sen stres yapma ben şunu anladım ben sınırlı veya stresliysem o gün çocuk hiç durmuyor ne kadar akışına bırakırsam da rahat oluyor

Dulciana dr az attım dedi ama baya dikmiş beni de 4 tane iplik düştü içten mi blmiyrm dışta hala var çnki. Karnımı arada saryrm çok sarkık duruyr. 40günde rahim toplanıyr zaten. Deriöm biraz buruşuk gibi hamilykn çok gerildi inşllh toplar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…