2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar Aras bi haftadır aynı saatlerde ağlamaya başlıyor akşam üstü hele saat 9 da daha baskın oluyor sinirli sinirli emmek istiyor emerken bırakıp ağlıyor
Sizce kolik mi yoksa gazımı var
Gazı var ve evet kolik bi bebek oğlum da böyleydi her gün aynı saat gelince bas bas bağırırdı kucağıma alıp şarkı söylerdim kucağımda evi dolaştırırdım tlfndan ninni açıp ayağımda sallardım sakinleşirdi elektrikli süpürge sesindede sakinleşiyorlar

Kızlar bebeğinde gaz ve kabızlık problemi olanlar her gün sabah aç karınla 1 yemek kaşığı saf zeytinyağ içebilir. Hem sütünüzün kalitesi de artar.
Ben ekmek banıp yemeye başlamıştım zeytinyağını Hem bana hem bebeğe iyi gelir diye düşündüm

Kızlar kaka sayısı belli bir günden sonra azalıyor mu? 20 güne kadar günde 4-5 bez degişirken şimdi boş gecen ya da 1 kez olan gün oluyor?

Kızlar gece emdi uyudu sabah herşeyi denedim altina bak emzir tekrar tekrar gaz bak vs vs 30 CC mamayı verince uyudu hemde hemen herzamanki gibi vermiycem diyorum hep böyle oluyor aç bu çocuk demek ki

Kızlar bizim kiz da anne sütünde değil ama mama yiyince kaka yapıyor ya.

Benimki çok yapıyor püskürtme tarzında kaka. Günde 12 kez bez değiştiriyoruz. 2-3 günde 1 de normalmiş, günde 8 kez de.
Kızlar gece emdi uyudu sabah herşeyi denedim altina bak emzir tekrar tekrar gaz bak vs vs 30 CC mamayı verince uyudu hemde hemen herzamanki gibi vermiycem diyorum hep böyle oluyor aç bu çocuk demek ki
Bence çok vermeyeceğim diye zorlamayın. Ben ne isterse veriyorum yeterki mutlu huzurlu uyusun. Beni çok az emiyor. Sütümü sağıp veriyorum. Üstüne mutlaka 30 luk mama hazırlıyorum. Çoğu zaman mamanın çoğunu bırakıyor.

Kızlar bizim kiz da anne sütünde değil ama mama yiyince kaka yapıyor ya.
Kaka yapmaması normal anne sütünde bana ebe öyle söyledi. Eğer rahatsızlığı varsa huzursuzsa poposuna biraz zeytinyağı sür uyarı ver dedi. Sanırım anne sütü tamamen yarıyor ama mamalarda dışkılaması gerek bilmiyorum. Rüzgar 5.gün yapmıştı bende panik oldum yapmıyo diye ama rahattı çocuk sancısı sıkıntısı yoktu zeytinyağı sürdüm ertesi gün yaptı

Kızımın memelerinde böyle şişlik oldu ya bunu yaşayan oldu mu? Doktoru aradım hemen yatıralkm dedi ama arkadaşım var çocuk doktoru o da dedi ki sakin ol her bebekte olabilir. Ateş yaparsa apseye çevirirse yatış verilir kendiliğinden geçiyormuş genelde ama çok üzülüyorum bebeğim bundan mı huzursuz anlamadım.

Eklentiler

• 783CFF54-B835-4D7A-8483-E67CD712C82E.webp
    16,1 KB · Görüntüleme: 101
  • D9AF7204-9CFE-406C-A07E-F018DBA475BC.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 98
Benim bildiğim kadarıyla annedeki hormonlar bebeğe geçermiş özellikle kız çocuklarında böyle memeleri şişermiş. Benim bebeğinde de ilk günler böyle şişlik vardı 2 hafta içerisinde geçti.

Bizde buna göğsüne süt durmuş derler her bebekte olur.huzursuzluk yapar derler ve 4 parmakla yavaş yavaş ovalarız.kızımda olmuştu oğlumda da oldu ovaladık dağılsın diye.yavaş bi şekilde

Süt birikmiş canım,,ovalamak gerekiyormus bizim büyükler öyle derdi

Mamayı daha içerken yapmaya başlıyor.Mecburen gün de 1kez mama veriyorum sanki doymuyor gibi geliyor.

Mamayı daha içerken yapmaya başlıyor.Mecburen gün de 1kez mama veriyorum sanki doymuyor gibi geliyor.
Bazen bende veriyorum eme eme süt kalmıyo gibi oluyo yumuşacık oluyo ve sıkınca çok zor ve az süt geliyo o durumlarda veriyorum

Kızlar yazan olmadı süt sağan var mı elekrtli yada manuel hangisi
Canım doğumdan sonra eve gelince eşim koştur koştur almıştı. Weewell aldık biz elektrikli çift ama tekli de mantıklı hep tek kullanıyorum ben. Gayet güzel sağım yapıyor bence. Fiyatı da sıfır olarak babymall den almıştı. 400 mü neydi.
Kızlar kaka sayısı belli bir günden sonra azalıyor mu? 20 güne kadar günde 4-5 bez degişirken şimdi boş gecen ya da 1 kez olan gün oluyor?
Kuzu bizimde kakalı bez sayısı azaldı. Eskiden her bez değiştirirken ciş+kaka olurdu, tek cişli bez nerdeyse hiç olmazdı. Artık tek cişli bezlerde görüyorum. Cumartesi 1 ay kontrolümüz vardı, doktora sordum. Gayet normal olduğunu söyledi. Anne sütü ile 1 haftaya kadar hiç kaka bile yapmayabilir bunu bile normal görüyoruz dedi. Ama ben çok uzun süre gün içinde yapmazsa, çok ıkındığı için poposuna zeytinyagi sürüyorum. Sonrasındaki bezde yapmış oluyor.

Kızlar ilk aydan sonra bebekleriniz kendi kendine uyanınca mı süt veriyorsunuz yoksa saat mi tutuyorsunuz?

Ben ovalamamak gerekir diye biliyorum .ama başıma gelseydi arkadaşım doktor da olsa fark etmez kndi doktirumu dinlerdim sanırım . Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…