Anne sütüyle toparlar canım hiç merak etmeBenim ilk 2 hafta 250 gram aldı (ilk 3 gün 300 gram kaybedip sonrasında aldı. Ememediği için çok kilo kaybetti) sonraki 2 hafta 500 gram alıp 1 ayı 750 gramla kapatmış oldu. 2.ay için ne kadar alması lazım hiç bilmiyorum. Bizim beslenme işimizi kızım yönetiyor resmen. Çok nadir emdiğinde doymadığını ağlayarak söylüyor bir de dudaklarını büzük “u” der gibi yapıyor. Sağdığım sütü veriyorum. Yetmezse mama yapıyorum. Yettiğini de ağzından çekip tekrar verdiğimde ağzını açmayarak belli ediyor.
Doktorum en son mamayı kes iyi kilo almış dedi de açken sıkıyorsa verme :) Neyse ki süt günlük 600 cc kadar çıkıyor da mamayı maximum 60 cc vermek zorunda kalıyorum.
Evet kesinlikle dediğin gibi yapıyor,hatta biz relaktaz da kullanıyorduk beraberinde onu içtiğinde direk ne var ne yok kusuyordu.Mecbur kalmadıkça kullanmıyorum artık damlaları, versem bile Uykuda yavaş yavaş veriyorumKızlar, dün dayanamayıp sab simplex aldık. Akşam üstü 5 gibi ve gece 12’de 15’er damla verdik. bugün de sabah 9’da verdim 15 damla. Çocuk bugün tüm gün uyudu. Emdi, sonra 2 saat uyudu. Bu böyle 3 buçığa kadar sürdü. Neyse, 3 buçukta emzirdim yine. Çok emmedi ama sonrasında biraz kusar gibi oldu. fazlası çıktı gibi yani. Bu gaz damlaları sizde de böyle yapıyor mu? Çocukta sanki reflü yapıyor gibime geliyor. Hep bi bööğğğ baağğğ hali var çocukta gaz damlalarından beri.
Anne sütü alıyorsa kendi haline bırak. Ne zaman yaparsa o zaman yapsın.
Çocuğu alıştırma iyi olmaz
Kızlar dediğiniz iyi oldu valla eşimin fikriydi zeytinyağı icir aptamilde okumuş sürmeyi nette okumuşCanım önceki bebeğimde ben de zeytinyağı kulak çubuğuyla sürüyordum doktor devamlı yapıp alışkanlık haline getirme dedi
Çok fazla uyarmamak lazımmış
Bide anne sütü aldığı zaman 1 haftaya kadar normal yapamasa da demişti kuzum
Ya biz de ilk etapta biOgaia ve Nursen harveys kullanmıştıK. O damlalardan sonra çocukta reflü benzeri tepkiler oluştu diye bırakmıştım Ama bu baağğ böööğğ kaldı çocuktaEvet kesinlikle dediğin gibi yapıyor,hatta biz relaktaz da kullanıyorduk beraberinde onu içtiğinde direk ne var ne yok kusuyordu.Mecbur kalmadıkça kullanmıyorum artık damlaları, versem bile Uykuda yavaş yavaş veriyorum
Sab simplex biogaia NBL probiyotik d 3 damla hepsini kullanıyoruz bizde hayırlısı ama ben 3 ay bitince gecicek hepsi yardımcı ama tamamen gecirmez dusuncesindeyimYa biz de ilk etapta biOgaia ve Nursen harveys kullanmıştıK. O damlalardan sonra çocukta reflü benzeri tepkiler oluştu diye bırakmıştım Ama bu baağğ böööğğ kaldı çocuktabayağı da kullanmadık damla ama bu hafta yine kötü oldu yavrum, gazdan kıvrandı hep, herkes de sab siplex deyince bir de onu deneyelim dedik. Yine pişman olacak gibiyim sanki. İnşallah bi tarafı düzeltirken midesini bozmayız çocukların.
Kızlar, dün dayanamayıp sab simplex aldık. Akşam üstü 5 gibi ve gece 12’de 15’er damla verdik. bugün de sabah 9’da verdim 15 damla. Çocuk bugün tüm gün uyudu. Emdi, sonra 2 saat uyudu. Bu böyle 3 buçığa kadar sürdü. Neyse, 3 buçukta emzirdim yine. Çok emmedi ama sonrasında biraz kusar gibi oldu. fazlası çıktı gibi yani. Bu gaz damlaları sizde de böyle yapıyor mu? Çocukta sanki reflü yapıyor gibime geliyor. Hep bi bööğğğ baağğğ hali var çocukta gaz damlalarından beri.
Bize nurse harveys çok iyi gelmişti ikinci şişeyi al dedim eşime eczanede yok diye sab siplex almış hiçbir işe yaramiyor sanki o .pişman oldum değiştir demedigime.Ya biz de ilk etapta biOgaia ve Nursen harveys kullanmıştıK. O damlalardan sonra çocukta reflü benzeri tepkiler oluştu diye bırakmıştım Ama bu baağğ böööğğ kaldı çocuktabayağı da kullanmadık damla ama bu hafta yine kötü oldu yavrum, gazdan kıvrandı hep, herkes de sab siplex deyince bir de onu deneyelim dedik. Yine pişman olacak gibiyim sanki. İnşallah bi tarafı düzeltirken midesini bozmayız çocukların.
Devamı gelsin böyle inşKızlar dediğiniz iyi oldu valla eşimin fikriydi zeytinyağı icir aptamilde okumuş sürmeyi nette okumuş
Söylerim bugün hep sordum zaten iyi bu diye ona da
Sizlerede yazıyorum böyle bilen yazınca inanın memnun oluyorum
Ama tam zamanında yazdınız az önce kendi kendine yaptı tuvaletini heryer kaka oldu şimdi de ağlıyor tam emdi uyudu derken uyandı pirt sesiyle.. duş aldı hanımefendi şimdi ağlıyor
İkili taramadaHangi testte size öyle söylemişlerdi?
sanki sab simplex iyi geldi bizimkine. Uyuttu bütün günSab simplex biogaia NBL probiyotik d 3 damla hepsini kullanıyoruz bizde hayırlısı ama ben 3 ay bitince gecicek hepsi yardımcı ama tamamen gecirmez dusuncesindeyim
Çok zormuş gerçekten. Gazı olmasa derdi yokBende de aynı durum. Gazla birlikte de bazen çok bazen az süt kusuyor. Vermesem gazdan kıvranıyor. Valla her türlü zor.
Bizde de nurse hiç işe yaramadı. Aksine işte sanki reflü yaptı yavrucağı gibime geliyor. her bünyede farklı demek kiBize nurse harveys çok iyi gelmişti ikinci şişeyi al dedim eşime eczanede yok diye sab siplex almış hiçbir işe yaramiyor sanki o .pişman oldum değiştir demedigime.
Ya bir de sizin bebekler de memede heyecanla süt içiyor mu? benimki çok nadir sakin emiyor. Genelde hep heyecanlı heyecanlı içiyor, öyle olunca hava yutuyor. Hava yuttuğunu Resmen duyuyorum, boğazında görüyorum. çılgın gibi Emiyor genelde. aç da bırakmıyorum, ne zaman istese memede ama sanki görseniz 3 gün aç bırakmışım gibi emiyor
memede nasıl peki? Memeyle savaşıyor gibi benimki bazen.Aynen :) benimki de biberonu öyle içiyor :) çok gülüyorum :)
memede nasıl peki? Memeyle savaşıyor gibi benimki bazen.acaba diyorum mememden süt mü gelmiyor; sonra da diyorum biberondan hızlı geliyor memede emek vermesi gerektiği için sinirleniyor herhalde
Benim de kanamam tam bitmedi, hafif leke şeklinde geliyor ama arada. Bizim de bugün 38. Gün bitmek üzere. minnak bir yakınlaşma yaşadık ama birleşme tam olamadı. İdrar yaparken de dehşet bir acı hissetim ki dediğim gibi birleşme tam olamadı, hafif bir acı vardı vajinamda bir de tam moda giremedim. Bebekle aynı odada olmak beni gerdiMemede savaşıyor aynen :)
Eşimle ilişkiye daha giremedikkanamam devam ediyor ama bitseydi bile 40 gün yasaktı. 40ımız bugün bitti. Kanama bitsin inşallah düşünüyorum.
Benimki memenin kıyısını görsün, heyecandan çıldırıyorYa bir de sizin bebekler de memede heyecanla süt içiyor mu? benimki çok nadir sakin emiyor. Genelde hep heyecanlı heyecanlı içiyor, öyle olunca hava yutuyor. Hava yuttuğunu Resmen duyuyorum, boğazında görüyorum. çılgın gibi Emiyor genelde. aç da bırakmıyorum, ne zaman istese memede ama sanki görseniz 3 gün aç bırakmışım gibi emiyor
Eşim bir hafta önceye kadar uyaniyordu ağlıyordu oda uyumuyordu şimdi uyanırsa yardım ediyor yoksa uyuyor az önce uyandı kaka yapmış kız bacağını tuttu elimi yikayana kadar bekledi sonra hemen uyumuş geceleri için artık pes etti.. akşamları da yorgun oluyor aslında pek ilgilenmek istemesede çay içerken ben yemek yerken başında durduKızlar sizin eşiniz ne kadar yardimci oluyor? Benim esim yardimci olmaya calisiyor ama beklediğimin cok cok altinda kaldi performansi. O uykusuzluga benden cok daha dayaniklidir bebegin emme donemleri geçince gece daha cok o bakar filan diyorduk bebek doğmadan once. Ama simdi durumlar hic de oyle olmadi. Kac saattir uyumadim bilmiyorum bile esim aksam isten gelince ben biraz dinlenirim dedim butun gun aksam olsun 1 saat dinleneyim dedim yine olmadı kolik sancilar tuttu bebek hic susmadi simdi de esim yatti uyuyor sabaha kadar da uyumak istiyor her gun. Ise gidiyor hakli ama bu evde bi bebek var. Gozlerim sisti uykusuzluktan suan bebek uyuyor ama ben ağlıyorum hic boyle beklemiyordum destegi cok az. Gidip yatip uyumasi cok koydu bana böyle olur mu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?