2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kizlar günaydın,benim göğsümde bir bölgede hafif kızarıklık var gogsum çok ağrıyor ve dokununca orada sanki bı beze oluşmuş gibi mastit mi oldu acaba ?

Kizlar günaydın,benim göğsümde bir bölgede hafif kızarıklık var gogsum çok ağrıyor ve dokununca orada sanki bı beze oluşmuş gibi mastit mi oldu acaba ?
Mastit olma yolunda. Bebek emerken, eşin arkadan öne doğru sertçe masaj yapsın. Anca açılıyor. Bebek de çekiyor o bezenin içindeki sütü.

Kızlar bebeğim 3160 doğmuştu. 3.gün 2900 e düşmüştü. 1.ay kontrolünde 3770 olmuştu. Dün ise 2.ay kontrolüne gittik. 4860 çıktı. Doktor sütün var ama yağsız demek ki dedi. Bebek büyümek istiyor ama yetmiyor dedi. Kaşıkla zeytinyağı iç dedi. Moralim bozuldu ya dünden beri. Sizin bebekler kaç kilo doğdu ve 2.ayda kaç kilo oldular. Birde sütümdeki yağ oranını nasıl arttırabilirim

Kizlar uzamis sarılık olanların bebekleri geçti mi acaba hala devam eden var mı ne kadar sürecek bu süreç çok yoruldum artık

Kizlar uzamis sarılık olanların bebekleri geçti mi acaba hala devam eden var mı ne kadar sürecek bu süreç çok yoruldum artık
BiiiiiZzzzz 2 ay kontrolünde sarılık değeri 3.3 çıktı. Diğer değerlerde hiçbir problem yok çok şükür. idrar filan da temiz. Koldan kan aldılar da baktılar. Doktor korkmayın geçecek dedi.

Bence kıyaslama başka bebeklerle. Her bebeğin gelişimi farklı. Bana da sürekli mama ver deyip durdu doktorlar. İlk doğduğunda mama verdik. Bi ara sarılığı geçsin diye yine 1-2 gün verdim. o kadar. Yani toplamda 15 gün filan mama vermiş olduk. Sarılığı hala 1’in altına düşmedi ama mama vermiyorum.

Benim oğlan 3840 doğdu, şu an 2 aylık. 6125ti bu pazartesi günü kontrolünde.

Bizim 2.5 ay sürdü. Bir sürü tahlil yapmışlardı onları yaptırdıysanız eğer içiniz rahat olsun geçer bir şekilde.

Bizim 2.5 ay sürdü. Bir sürü tahlil yapmışlardı onları yaptırdıysanız eğer içiniz rahat olsun geçer bir şekilde.
bizim de 2 aylıK. 3.33 çıktı pazartesi. Hemogram ve idrarın içindekilerden farklı 15 değere bakılmış. bir tek bilirubin 3.33 olarak yüksek çıkmış. Doktor bize de korkmayın geçecek dedi.

Doktorunu değiş. Gayet iyi kilo alımı. Ben anlamıyorum bu doktolar niye bu doktor kiloya takıyor? Bana da sütün yetmiyor diyorlardı 5 tane doktor değiştim. Hiç modunu bozma. Yemeklerinin içine kuyruk yağı katabilirsin seviyorsan. Kefir iç.

motive etmek yerine daha çok moral bozuyorlar. senin bebeğin de kilo alımı normal düzeydeydi ve sütün yetmiyor mu dediler canım ? kefiri denememiştim her gün 1 bardak içip deneyeyim

Bence kimsenin kilo boy değerine takılma asla. Arkadaşlar da demiş zaten her bebek farklı gelişim gösterir. Sütün artması İçin su, içerik olarak doygun olması İçin protein ve yağlı yemek gerekiyor. Ceviz mesela et yumurta gibi gibi. Tabiki kendin detaylı araştırabilir yada bi beslenme danışmanına sorabilirsin.

BiiiiiZzzzz 2 ay kontrolünde sarılık değeri 3.3 çıktı. Diğer değerlerde hiçbir problem yok çok şükür. idrar filan da temiz. Koldan kan aldılar da baktılar. Doktor korkmayın geçecek dedi.
Sadece anne sütü ile mi besleniyor bebeginiz

Yaptırdık TSH idrar falan onlar temiz ama gözünde hala sarı var çok az değeri 6 merak ettim ne kadar sürdü başkalarının acaba diye

Yaptırdık TSH idrar falan onlar temiz ama gözünde hala sarı var çok az değeri 6 merak ettim ne kadar sürdü başkalarının acaba diye
Bizimde 2 aylıkken değer 5 ti. Az kalmış 15 20 güne geçer sizinde

motive etmek yerine daha çok moral bozuyorlar. senin bebeğin de kilo alımı normal düzeydeydi ve sütün yetmiyor mu dediler canım ? kefiri denememiştim her gün 1 bardak içip deneyeyim
Asel 2790 doğdu, 2450e düştü. İlk doktor 15er dk emzir sonra icebildigi kadar mama ver dedi. 1aya yakın mama kullandık. İlk ay kilosu 3330a çıktı ki gayet iyiydi bence yaklaşık 1 kilo almisri ama bu doktorlar doğum kilosundan hesapladı. 300gr havadan geldi çünkü!!! Bu gittiğimiz 4.doktordu bu arada. Bu da 30ar dk emzir, sonra sağ kalanı ver, dsha da dogmazsa 1 ölçek mama dedi. Onu da uyguladık. Bu sefer 3900 çıktı. Kilo alımı sınırda dediler ama bizim genetik zayıf anlatamadık doktora. Tuttu sütün mu yetmiyor dedi??? Emziren bir anneye bu denmez. Ki sütüm de var Allah'a şükür. Aynı gün başka doktora gittim. O da tuttu 20dk emzir sonra mama ver direk dedi. Mama vermek istemiyorum sütüm var dedikçe ısrarla mama mama diye diretti. 3.ay kontrolünde başka doktora gittik, asmdeki doktorumun tavsiyesiyle ki beni en rahatlatan kişi asmdeki ddoktorumdu. Asel gayet sağlıklı, kilosunu takma dilediği kadar dilediği zaman emsin. Kimseyi sallama dedi. Çok şükür sayesinde 1.2kilo aldık 1 ayda. Demem o ki, biraz uzun oldu kusura bakma ama çocuk doktoru bulmak cidden aşırı zor. Herkes bir şey söylüyor.

Ben günde en az 3lt su içiyorum. Kuzu kaburgası, süt misir, bulgur pilavı, dereotu (tabi ölçüsünde yemen lazım dereotunu çok abartmadan), yeşil soğan, kefir, yumurta yiyip içiyorum düzenli olarak. Kuruyemişimi de eksik etmiyorum. Haftada 2 3 gün kuru meyvelerde hoşaf yapiyorum. Çok şükür bir sikintimiz yok. Kilo çok büyük kriter değil bence. Zihinsel gelişimi iyiyse ki senin bebeğinin kilosu bence gayet iyi. Takılma kimsenin bebeğine. Kimisi çok alır tombiş olur, kimisi az alır zayıf olur. Önemli olan zihinsel gelişimi.

Maalesef mastit başlangıcı benim de ikide bir oluyor. Sağarak veriyorum ben çünkü emmiyor. Bol bol sağarak açıyorum. Sıcak duş, memeye masaj ve bol bol sağma. Zorlayarak sağıyorum hatta. Birden bolca süt geliyor, ağrı geçiyor. Oradan anlıyorum.

Yahu kilosu çok iyi bence. Benim kızım 3300 doğdu. 5.gün 3000 e düştü. 1.ayında 4000 di. 2.ayında 4740. Doktor iyi ama birazcık az dedi. Sizin 1 kilo almış daha ne yapsın bu çocuk insaf.

yok canım uzun olur mu. çok iyi açıklamışsın gerçekten. çok teşekkür ederim. gerçekten her doktor farklı bir şey söylüyor. dereotunu çok abartmadan yazmışsın o neden acaba. değişik bir durumu mu var? her sabah 2 yumurtamı ihmal etmiyorum da arada kuruyemişleri atlıyordum artık onlara da dikkat ederim bolca

inan bende anlamadım bu doktorları canım. dünden beri taktım durdum. sütümü sağdım koydum bakayım üzerinde yağ tabakası oluşcakmı diye bekledim. üzüldüm dünden beri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…