Kesinlikle gelişim sadece kiloyla sınırlı kalmamalı. Her kontrolde boy, kilo ve baş çevresi ölçülüyor ama nedense sadece kiloya takılıyor doktorlar. Kilosu iyi ama boyu kısa kalmış diyen doktor duymadım mesela. Kafa gelişimi aslında kilodan daha önemli çünkü beynin geliştiğinin bir göstergesi..Asel 2790 doğdu, 2450e düştü. İlk doktor 15er dk emzir sonra icebildigi kadar mama ver dedi. 1aya yakın mama kullandık. İlk ay kilosu 3330a çıktı ki gayet iyiydi bence yaklaşık 1 kilo almisri ama bu doktorlar doğum kilosundan hesapladı. 300gr havadan geldi çünkü!!! Bu gittiğimiz 4.doktordu bu arada. Bu da 30ar dk emzir, sonra sağ kalanı ver, dsha da dogmazsa 1 ölçek mama dedi. Onu da uyguladık. Bu sefer 3900 çıktı. Kilo alımı sınırda dediler ama bizim genetik zayıf anlatamadık doktora. Tuttu sütün mu yetmiyor dedi??? Emziren bir anneye bu denmez. Ki sütüm de var Allah'a şükür. Aynı gün başka doktora gittim. O da tuttu 20dk emzir sonra mama ver direk dedi. Mama vermek istemiyorum sütüm var dedikçe ısrarla mama mama diye diretti. 3.ay kontrolünde başka doktora gittik, asmdeki doktorumun tavsiyesiyle ki beni en rahatlatan kişi asmdeki ddoktorumdu. Asel gayet sağlıklı, kilosunu takma dilediği kadar dilediği zaman emsin. Kimseyi sallama dedi. Çok şükür sayesinde 1.2kilo aldık 1 ayda. Demem o ki, biraz uzun oldu kusura bakma ama çocuk doktoru bulmak cidden aşırı zor. Herkes bir şey söylüyor.
Ben günde en az 3lt su içiyorum. Kuzu kaburgası, süt misir, bulgur pilavı, dereotu (tabi ölçüsünde yemen lazım dereotunu çok abartmadan), yeşil soğan, kefir, yumurta yiyip içiyorum düzenli olarak. Kuruyemişimi de eksik etmiyorum. Haftada 2 3 gün kuru meyvelerde hoşaf yapiyorum. Çok şükür bir sikintimiz yok. Kilo çok büyük kriter değil bence. Zihinsel gelişimi iyiyse ki senin bebeğinin kilosu bence gayet iyi. Takılma kimsenin bebeğine. Kimisi çok alır tombiş olur, kimisi az alır zayıf olur. Önemli olan zihinsel gelişimi.
Aynen öyle. Bos boş konuşmaya bayılıyor bizim doktorlar ve mamaya yönlendirme sebebi maalesef avanta almaları.Kesinlikle gelişim sadece kiloyla sınırlı kalmamalı. Her kontrolde boy, kilo ve baş çevresi ölçülüyor ama nedense sadece kiloya takılıyor doktorlar. Kilosu iyi ama boyu kısa kalmış diyen doktor duymadım mesela. Kafa gelişimi aslında kilodan daha önemli çünkü beynin geliştiğinin bir göstergesi..
Geçen bir yazı okudum dünya Sağlık örgütü bir araştırma yapmış ve bebeklerin cinsiyetine ve ayına göre ortalama kilo değerlerini incelemiş. Aynı araştırma Türkiye'de de yapılmış ve o değerlerin yaklaşık 500 gram fazla olduğu görülmüş. Türk bebekler diğerlerine göre daha kiloluymuş nasıl oldu acaba bu? Bu şekilde bilinçsiz mamaya yönlendirmeler nedeniyle işte
Dereotunun fazlası da zararliymis. İnstada bir ebe sayfasında yazmıştı. Şimdi nedenini inan hatırlamıyorum.yok canım uzun olur mu. çok iyi açıklamışsın gerçekten. çok teşekkür ederim. gerçekten her doktor farklı bir şey söylüyor. dereotunu çok abartmadan yazmışsın o neden acaba. değişik bir durumu mu var? her sabah 2 yumurtamı ihmal etmiyorum da arada kuruyemişleri atlıyordum artık onlara da dikkat ederim bolca
Sütünün yağ miktarını görmek için, en ideal yöntem sahip dolaba koyman. Üstünde katman varsa yağlıdır ki bizim sütler inan ki yağlı. Yağlı olmasa o kadar kilo almazdı bebek. 17-30gr günlük alması yeterli bebeğin.inan bende anlamadım bu doktorları canım. dünden beri taktım durdum. sütümü sağdım koydum bakayım üzerinde yağ tabakası oluşcakmı diye bekledim. üzüldüm dünden beri
Atak haftasinda falansaniz, sürekli istiyor.Evet kızlar ben adet oldum sanırım. kıpkırmızı kan geldi. 1 tatlı kaşığı kadar batırmış çamaşırımı. bakalım devamı gelecek mi?..
bugün oğlan tüm gün emdi beni. Saat başı neredeyse emdi. Acaba sütüm mü azaldı da saat başı emmek istedi
9 hafta‘nın içindeyizAtak haftasinda falansaniz, sürekli istiyor.
Su an beklenen doğum tarihine göre 7+6.haftadasiniz yani 2 hafta sürecek en ağır ataklardan birindesiniz.9 hafta‘nın içindeyiz38+3’te, 21 martta doğdu.
Ah kan kusturan atak oldu bizde deSu an beklenen doğum tarihine göre 7+6.haftadasiniz yani 2 hafta sürecek en ağır ataklardan birindesiniz.
Regl olunca süt biraz azalıyor ama sonra düzene giriyor tekrar kafaya takma. Sen gak dedi meme guk dedi meme verEvet kızlar ben adet oldum sanırım. kıpkırmızı kan geldi. 1 tatlı kaşığı kadar batırmış çamaşırımı. bakalım devamı gelecek mi?..
bugün oğlan tüm gün emdi beni. Saat başı neredeyse emdi. Acaba sütüm mü azaldı da saat başı emmek istedi
Sütün belki etkilenmiştir ama büyük ihtimalle arkadaşların dediği gibi atak haftasında olduğu için sık emmek istiyor biraz yorucu bi süreç ama sen bol bol emzirmeye çalış canımEvet kızlar ben adet oldum sanırım. kıpkırmızı kan geldi. 1 tatlı kaşığı kadar batırmış çamaşırımı. bakalım devamı gelecek mi?..
Su an beklenen doğum tarihine göre 7+6.haftadasiniz yani 2 hafta sürecek en ağır ataklardan birindesiniz.
Regl olunca süt biraz azalıyor ama sonra düzene giriyor tekrar kafaya takma. Sen gak dedi meme guk dedi meme vero dönem emzirmek bile zor geliyor yorucu ama napalm. Boşuna cennet anaların ayağının altında dememişler
Sütün belki etkilenmiştir ama büyük ihtimalle arkadaşların dediği gibi atak haftasında olduğu için sık emmek istiyor biraz yorucu bi süreç ama sen bol bol emzirmeye çalış canım
Gerçekten çok zor kime bırakacaksın bebeğinipeki yarın işe başlayacak olmama ne demeli2 aylık ücretsiz izin bitti
Allah kolaylık versinpeki yarın işe başlayacak olmama ne demeli2 aylık ücretsiz izin bitti
Çok teşekkürler inşallah öyle olurBizimde 2 aylıkken değer 5 ti. Az kalmış 15 20 güne geçer sizinde
Hadi yapeki yarın işe başlayacak olmama ne demeli2 aylık ücretsiz izin bitti
Bakıcılar hem çok yüksek meblağ istiyor hem de kimse anne gibi bakamazGerçekten çok zor kime bırakacaksın bebeğini
Açıkçası ben anneme bile bıraksam gözüm arkada kalir bakmayacagindan değil bakar ama anne yüreği var artık
Calisincada para olur oda imkan saglar elbette ama bakıcı ücretleri o kadar yüksek ki çalışsam direk oraya gider
Ya yok maalesef. Hem rapor aldığımda maaştan para kesiliyor. Gerçi geçen gün omuriliğiMde felç kalmama sebep olabilecek bir rahatsızlık olduğunu öğrendim. Onun için araştırma hastanesine gidicem bir Prof‘a. Belki heyet raporu verirler bilmiyorumAllah kolaylık versinbenim de 25 nisanda bitti iznim mecbur bütün imkanları zorladık ücretsiz izin aldım. Müdürüm biraz anlayışlı olsa rapor alırdım sizin öyle bi durumunuz yok mu?
Ben orada hata yaptım işte. Süt sağmadım. 2 gündür sağıyorum sadece. 4 saat evde olmayacağım, emzirip giderim Arada mama verirler sonra yine gelirim diiye düşündüm. Benim memelerim çok küçük. Pompa ile sağmak işkence. Sürekli eğiliyorum sağarken sütler kabın içine boşalsın diye. Dik durduğumda pompanın ağzından dökülüyor.Hadi yabenim de iki hafta sonra biticek o yüzden uzun zamandır süt sağıp dondurucuya koyuyorum
Belki her akşam bi sonraki gün için sağım yapabilirsin gerçi en çok süt sabah uyandığın zaman çıkıyor ama sabah işe gideceğin için hazırlanma vs süt sağmak zor olabilir ya da dediğin gibi sen yokken mama verilir süt sağmak her anlamda zor keşke buna mecbur kalmasakBakıcılar hem çok yüksek meblağ istiyor hem de kimse anne gibi bakamazannem ve kv dönüşümlü gelecekler. Allahtan 6 ay yarım gün çalışıcam.
Ya yok maalesef. Hem rapor aldığımda maaştan para kesiliyor. Gerçi geçen gün omuriliğiMde felç kalmama sebep olabilecek bir rahatsızlık olduğunu öğrendim. Onun için araştırma hastanesine gidicem bir Prof‘a. Belki heyet raporu verirler bilmiyorum
Ben orada hata yaptım işte. Süt sağmadım. 2 gündür sağıyorum sadece. 4 saat evde olmayacağım, emzirip giderim Arada mama verirler sonra yine gelirim diiye düşündüm. Benim memelerim çok küçük. Pompa ile sağmak işkence. Sürekli eğiliyorum sağarken sütler kabın içine boşalsın diye. Dik durduğumda pompanın ağzından dökülüyor.
Bence bir mochi alsinbirini emzirirken diğerinden topluyor her emzirme de 20 30 CC çıkıyor kişiden kişiye değişir hem daha zahmetsiz olur sürekli dolapta süt olurBelki her akşam bi sonraki gün için sağım yapabilirsin gerçi en çok süt sabah uyandığın zaman çıkıyor ama sabah işe gideceğin için hazırlanma vs süt sağmak zor olabilir ya da dediğin gibi sen yokken mama verilir süt sağmak her anlamda zor keşke buna mecbur kalmasak
Ay gerçekten çok da stresli bir iş. kaç cc çıkacak diye bekle dur. Normalde bebek çok iyi kilo aldı, 3840 doğdu şu an 2aylık 6125 Ama sağdığım zaman anca bi memede 30 cc tahammül edebiliyorum. sağmak çok dertBelki her akşam bi sonraki gün için sağım yapabilirsin gerçi en çok süt sabah uyandığın zaman çıkıyor ama sabah işe gideceğin için hazırlanma vs süt sağmak zor olabilir ya da dediğin gibi sen yokken mama verilir süt sağmak her anlamda zor keşke buna mecbur kalmasak
Mochi mi alsam lansinoh mu bilemedim. lansinoh boyna asılıyormuş filan ama mochi daha iyi vakumluyormuş. Bir de hem manuel hem elektrikli pompa aldım. Şimdi eşim laf yapıyor mochi alıcam deyince.Bence bir mochi alsinbirini emzirirken diğerinden topluyor her emzirme de 20 30 CC çıkıyor kişiden kişiye değişir hem daha zahmetsiz olur sürekli dolapta süt olur
Sütü olan birinin mama vermesi gereksiz diye düşünüyorum
İlk çocuğumda üç ay sonra işe başlamak durumunda kaldımAy gerçekten çok da stresli bir iş. kaç cc çıkacak diye bekle dur. Normalde bebek çok iyi kilo aldı, 3840 doğdu şu an 2aylık 6125 Ama sağdığım zaman anca bi memede 30 cc tahammül edebiliyorum. sağmak çok dert
Mochi mi alsam lansinoh mu bilemedim. lansinoh boyna asılıyormuş filan ama mochi daha iyi vakumluyormuş. Bir de hem manuel hem elektrikli pompa aldım. Şimdi eşim laf yapıyor mochi alıcam deyince.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?