2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kesinlikle gelişim sadece kiloyla sınırlı kalmamalı. Her kontrolde boy, kilo ve baş çevresi ölçülüyor ama nedense sadece kiloya takılıyor doktorlar. Kilosu iyi ama boyu kısa kalmış diyen doktor duymadım mesela. Kafa gelişimi aslında kilodan daha önemli çünkü beynin geliştiğinin bir göstergesi..
Geçen bir yazı okudum dünya Sağlık örgütü bir araştırma yapmış ve bebeklerin cinsiyetine ve ayına göre ortalama kilo değerlerini incelemiş. Aynı araştırma Türkiye'de de yapılmış ve o değerlerin yaklaşık 500 gram fazla olduğu görülmüş. Türk bebekler diğerlerine göre daha kiloluymuş nasıl oldu acaba bu? Bu şekilde bilinçsiz mamaya yönlendirmeler nedeniyle işte

Aynen öyle. Bos boş konuşmaya bayılıyor bizim doktorlar ve mamaya yönlendirme sebebi maalesef avanta almaları.

Dereotunun fazlası da zararliymis. İnstada bir ebe sayfasında yazmıştı. Şimdi nedenini inan hatırlamıyorum.

Baş cevresi bence daha önemli dediğin gibi. Asel 35cm baş çevresiyle doğru su an 39cm. Buna yorum yapmıyorlar mesela. Takmışlar kiloya. Benim bebeğim belki zayıf, uzun olacak? Nerden bilebilirsin?

inan bende anlamadım bu doktorları canım. dünden beri taktım durdum. sütümü sağdım koydum bakayım üzerinde yağ tabakası oluşcakmı diye bekledim. üzüldüm dünden beri
Sütünün yağ miktarını görmek için, en ideal yöntem sahip dolaba koyman. Üstünde katman varsa yağlıdır ki bizim sütler inan ki yağlı. Yağlı olmasa o kadar kilo almazdı bebek. 17-30gr günlük alması yeterli bebeğin.

Evet kızlar ben adet oldum sanırım. kıpkırmızı kan geldi. 1 tatlı kaşığı kadar batırmış çamaşırımı. bakalım devamı gelecek mi?..

bugün oğlan tüm gün emdi beni. Saat başı neredeyse emdi. Acaba sütüm mü azaldı da saat başı emmek istedi

Atak haftasinda falansaniz, sürekli istiyor.

9 hafta‘nın içindeyiz 38+3’te, 21 martta doğdu.
Su an beklenen doğum tarihine göre 7+6.haftadasiniz yani 2 hafta sürecek en ağır ataklardan birindesiniz.

Regl olunca süt biraz azalıyor ama sonra düzene giriyor tekrar kafaya takma. Sen gak dedi meme guk dedi meme ver o dönem emzirmek bile zor geliyor yorucu ama napalm. Boşuna cennet anaların ayağının altında dememişler

Sütün belki etkilenmiştir ama büyük ihtimalle arkadaşların dediği gibi atak haftasında olduğu için sık emmek istiyor biraz yorucu bi süreç ama sen bol bol emzirmeye çalış canım

Su an beklenen doğum tarihine göre 7+6.haftadasiniz yani 2 hafta sürecek en ağır ataklardan birindesiniz.

Sütün belki etkilenmiştir ama büyük ihtimalle arkadaşların dediği gibi atak haftasında olduğu için sık emmek istiyor biraz yorucu bi süreç ama sen bol bol emzirmeye çalış canım

peki yarın işe başlayacak olmama ne demeli 2 aylık ücretsiz izin bitti

Gerçekten çok zor kime bırakacaksın bebeğini
Açıkçası ben anneme bile bıraksam gözüm arkada kalir bakmayacagindan değil bakar ama anne yüreği var artık
Calisincada para olur oda imkan saglar elbette ama bakıcı ücretleri o kadar yüksek ki çalışsam direk oraya gider

Allah kolaylık versin benim de 25 nisanda bitti iznim mecbur bütün imkanları zorladık ücretsiz izin aldım. Müdürüm biraz anlayışlı olsa rapor alırdım sizin öyle bi durumunuz yok mu?

Bakıcılar hem çok yüksek meblağ istiyor hem de kimse anne gibi bakamaz annem ve kv dönüşümlü gelecekler. Allahtan 6 ay yarım gün çalışıcam.
Allah kolaylık versin benim de 25 nisanda bitti iznim mecbur bütün imkanları zorladık ücretsiz izin aldım. Müdürüm biraz anlayışlı olsa rapor alırdım sizin öyle bi durumunuz yok mu?
Ya yok maalesef. Hem rapor aldığımda maaştan para kesiliyor. Gerçi geçen gün omuriliğiMde felç kalmama sebep olabilecek bir rahatsızlık olduğunu öğrendim. Onun için araştırma hastanesine gidicem bir Prof‘a. Belki heyet raporu verirler bilmiyorum
Hadi ya benim de iki hafta sonra biticek o yüzden uzun zamandır süt sağıp dondurucuya koyuyorum
Ben orada hata yaptım işte. Süt sağmadım. 2 gündür sağıyorum sadece. 4 saat evde olmayacağım, emzirip giderim Arada mama verirler sonra yine gelirim diiye düşündüm. Benim memelerim çok küçük. Pompa ile sağmak işkence. Sürekli eğiliyorum sağarken sütler kabın içine boşalsın diye. Dik durduğumda pompanın ağzından dökülüyor.

Belki her akşam bi sonraki gün için sağım yapabilirsin gerçi en çok süt sabah uyandığın zaman çıkıyor ama sabah işe gideceğin için hazırlanma vs süt sağmak zor olabilir ya da dediğin gibi sen yokken mama verilir süt sağmak her anlamda zor keşke buna mecbur kalmasak

Bence bir mochi alsinbirini emzirirken diğerinden topluyor her emzirme de 20 30 CC çıkıyor kişiden kişiye değişir hem daha zahmetsiz olur sürekli dolapta süt olur
Sütü olan birinin mama vermesi gereksiz diye düşünüyorum

Ay gerçekten çok da stresli bir iş. kaç cc çıkacak diye bekle dur. Normalde bebek çok iyi kilo aldı, 3840 doğdu şu an 2aylık 6125 Ama sağdığım zaman anca bi memede 30 cc tahammül edebiliyorum. sağmak çok dert
Mochi mi alsam lansinoh mu bilemedim. lansinoh boyna asılıyormuş filan ama mochi daha iyi vakumluyormuş. Bir de hem manuel hem elektrikli pompa aldım. Şimdi eşim laf yapıyor mochi alıcam deyince.

İlk çocuğumda üç ay sonra işe başlamak durumunda kaldım
İşteyken süt sağıyordum günde 2 kez süt iznin var senin de
Ama yarım gün gidecekmişsin bu çok güzel emzirip gidersin yine garanti olsun diye evde mama da bulundurursun belki
gelince yine koklayıp kuzunu emzirirsin mesela
Ben ilk bebeğimde mama takviyeli gittim
İş stresi vs derken tam gün çalışıyordum az oluyordu haliyle sütüm
Ama senin artın yarım gün çalışmak bence stres yapma yetmezse bir iki ölçek mama verilebilir yada fırsat olunca sağabilirsin
Güzel düşün güzel olsun herşey çabuk geçiyor bu günler bi bakmışsın yemeğini bitirdi mi diye soracağın günler gelmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…