Ya benim sağ mememden çok güzel süt emiyor ama sol memede emmesin diye çıldırıyor. sol meme için sürekli ayakta ya da gezerken emziriyorum. Oldu 8 kilo, ayakta emzirmek çok zor gerçekten.6. Ay tadım olsa 7de komple başlasa nolacak kızz ne vakit kaybıı ek gıda her şeyden zor geyo bana gözüm çok çok korkuyor ya hiç hazır değilim sanırım
bu karma aşının 3. dozu hangi ayda normalde? bir de son dozu istemiyorum gibi bir hakkımız varmı yani biz istemezsek yaptırmayabiliyor muyuzBiz de dün ikinci doz 6 li karma asimizi olduk.
Bu arada sizinlede de paylaşayım. Sizlerde de doktorunuza danışın.
Sadece iki doz yeterliymis. 3. Doza gerek yok dedi doktor. Uzun zamandan beri Avusturya da iki doz uygulanıyormus.
Yeterli olduğu anlaşılınca Almanya da iki doz a karar vermiş.
Biz de 5 li karma aşı var . 4 doz yapılıyor. Aşı yaptırmama hakkınız tabi ki var bunun için sizden imzalı kağıt alıyorlar. Zaten anayasada kişinin veya 18 yas alti ise ailenin rızası olmadan aşı yapılması basit yaralama suçunu oluşturur.bu karma aşının 3. dozu hangi ayda normalde? bir de son dozu istemiyorum gibi bir hakkımız varmı yani biz istemezsek yaptırmayabiliyor muyuz
evet bunu biliyorum d, 1 dozu reddetmek gibi bir hakkımız varmı onu merak ettim. azaria almanyada oturuyordu sanırım unutmusum:)Biz de 5 li karma aşı var . 4 doz yapılıyor. Aşı yaptırmama hakkınız tabi ki var bunun için sizden imzalı kağıt alıyorlar. Zaten anayasada kişinin veya 18 yas alti ise ailenin rızası olmadan aşı yapılması basit yaralama suçunu oluşturur.
Öyle bir hakkımız vardır bence. Çünkü bazı bebeklerde aşı alerji yapabiliyor mesela onlara nasıl zorunlu olacak kievet bunu biliyorum d, 1 dozu reddetmek gibi bir hakkımız varmı onu merak ettim. azaria almanyada oturuyordu sanırım unutmusum:)
evet doğru, gittiğimde bi sorayım bakalımÖyle bir hakkımız vardır bence. Çünkü bazı bebeklerde aşı alerji yapabiliyor mesela onlara nasıl zorunlu olacak ki
Benim saçlarda felaket dökülüyor böyle giderse kel kalacamKizlar merhabalar hep okuyorum bende yazayım dedim
Gündüz kızım hep ayakta tut gezdir istiyor evde çok sıcak çok zorlanıyorum
Akşam 7 de bile banyo yaptırsam 10 da uyuyor ama banyo sonrası huysuzluk olmuyor
Gece 1 buçuk tekrar emzirdim 4 e saat kuruyorum uyanamiyorum 5 buçukta öyle sapır şupur ses çıkarıyor ama ağlamıyor uyandım
emzirdim ememiyor sonra altını açtım bir kilo çiş neyse açar açmaz birde alt açmaya yapıyor sonra emzirme devam gündüzleri yorgunluk çok olduğu için birde sağım yapamıyorum tişört ıslak oluyor benim böyle geçiyor
Ev işleri desen tümden bende süpürge haftada bir açarsam heryer tozdan yürüyor sanki birgün de wc temizliği
Hergün uydurma pratik yemekler ama kendimi çok yanlız ve yorgun savaşçı gibi hissediyorum
Saçlarım aşırı dökülüyor belim ağrıyor birde topuklarim dehşet çatlak sanki günlerce bakımsız kalmış gibi törpü de yapsam yok
Bu arada gündüz ya ağlıyor yada sesli konuşmalar yapıyor kızım
Anne yani odasında beşiği ana kucağı yada oyun halısı ordan oraya geziyoruz
Dışarısı çok hoşuna gidiyor camdan bakınca hergün çıkamıyorum ama çıkınca arabada uyuyor
Hergün kaka yapıyor yada birgün arayla genellikle
Dişler kaşınıyor sanırım herşey ağzında baş parmak emiyor müslim direk ağzına alıyor
Ya bu topuk çatlama olayi bende de var. Hiç olmazdi bu kadar oyle pedikür vs de yaptirmisligim yoktur yani bıraktım da oldu desem. Diğer arkadaşlar Sizde de var mi ayni sorun? Krem sürüp çorapla geziyorum bi saate yakin evde ya kaç gündürKizlar merhabalar hep okuyorum bende yazayım dedim
Gündüz kızım hep ayakta tut gezdir istiyor evde çok sıcak çok zorlanıyorum
Akşam 7 de bile banyo yaptırsam 10 da uyuyor ama banyo sonrası huysuzluk olmuyor
Gece 1 buçuk tekrar emzirdim 4 e saat kuruyorum uyanamiyorum 5 buçukta öyle sapır şupur ses çıkarıyor ama ağlamıyor uyandım
emzirdim ememiyor sonra altını açtım bir kilo çiş neyse açar açmaz birde alt açmaya yapıyor sonra emzirme devam gündüzleri yorgunluk çok olduğu için birde sağım yapamıyorum tişört ıslak oluyor benim böyle geçiyor
Ev işleri desen tümden bende süpürge haftada bir açarsam heryer tozdan yürüyor sanki birgün de wc temizliği
Hergün uydurma pratik yemekler ama kendimi çok yanlız ve yorgun savaşçı gibi hissediyorum
Saçlarım aşırı dökülüyor belim ağrıyor birde topuklarim dehşet çatlak sanki günlerce bakımsız kalmış gibi törpü de yapsam yok
Bu arada gündüz ya ağlıyor yada sesli konuşmalar yapıyor kızım
Anne yani odasında beşiği ana kucağı yada oyun halısı ordan oraya geziyoruz
Dışarısı çok hoşuna gidiyor camdan bakınca hergün çıkamıyorum ama çıkınca arabada uyuyor
Hergün kaka yapıyor yada birgün arayla genellikle
Dişler kaşınıyor sanırım herşey ağzında baş parmak emiyor müslim direk ağzına alıyor
Vine saplı ayak torpusu gelmiş onla yaptım krem vs yok sanırım hamilelik sonrası olduYa bu topuk çatlama olayi bende de var. Hiç olmazdi bu kadar oyle pedikür vs de yaptirmisligim yoktur yani bıraktım da oldu desem. Diğer arkadaşlar Sizde de var mi ayni sorun? Krem sürüp çorapla geziyorum bi saate yakin evde ya kaç gündür
Benim akşam deli gbi kaşındı topuklarım, bi baktım pul pul dökülmeye çalışıyor Nasır gibi olmuş da. Ayrıca saçlarımın dökülmesi de daha durmadı.Ya bu topuk çatlama olayi bende de var. Hiç olmazdi bu kadar oyle pedikür vs de yaptirmisligim yoktur yani bıraktım da oldu desem. Diğer arkadaşlar Sizde de var mi ayni sorun? Krem sürüp çorapla geziyorum bi saate yakin evde ya kaç gündür
Ben sana aşı defterimize bakıp tam olarak yazarim inşallah. Ama yanılmıyorsam 6 aylık yapılıyordu. Büyük kızımda o şekilde yapılmıştı.bu karma aşının 3. dozu hangi ayda normalde? bir de son dozu istemiyorum gibi bir hakkımız varmı yani biz istemezsek yaptırmayabiliyor muyuz
Bende doğum yaptım 2 ay geçti kestirdim belimde olan saçları neredeyse boyun hizasında kestirdim ama yok dökülme devam herhalde biraz daha sürecekBen saclarimi pazartesi baya bi kestirdim şuanda baya azaldı dökülmesi yok denecek kadar az. Artık saçlarımı tarayamiyodum mecbur kestirdim ama düzeldi bence. Topuklarimda oyle bisey yok
Özel aşılar ücretli evet. Rota, menenjit, hpvBen sana aşı defterimize bakıp tam olarak yazarim inşallah. Ama yanılmıyorsam 6 aylık yapılıyordu. Büyük kızımda o şekilde yapılmıştı.
Almanya da kızamık aşısı dışında hiç bir aşı zorunlugu yok.
Ben asilarimi hepsini yaptırıyorum.
Rotavirus yapılmadı ama. doktorum 9 haftada yapmayı unutunca sonra da çok yan etkisi var diye yapmadi.
Siz doktorunuza sorun mutlaka yayınlanan makaleler vardır.
Eger iki doz yeterli ise bosyere 3. Gerek yok.
Bizim burda bedava. sanırım siz birde para verip yaptırıyorsunuz.
Bende de var ama anne olmaya bağlamamıştım şimdi düşününce her gün ayaktayız, kucakta 6-8 kg bebekler, çatlamasın da ne yapsın zavallı topuklarYa bu topuk çatlama olayi bende de var. Hiç olmazdi bu kadar oyle pedikür vs de yaptirmisligim yoktur yani bıraktım da oldu desem. Diğer arkadaşlar Sizde de var mi ayni sorun? Krem sürüp çorapla geziyorum bi saate yakin evde ya kaç gündür
Ben de uzun saçlarımı dökülüyor diye kestirdim hemde baya kısa ensem yarı traşlı desem yeridirBende doğum yaptım 2 ay geçti kestirdim belimde olan saçları neredeyse boyun hizasında kestirdim ama yok dökülme devam herhalde biraz daha sürecek
Aynı benim gibi kısa olmuş seninde ben doğum sonrası sinir oldum gittim kestirdim dökülmesi 1 aydır var ama kel kalıcam sankiBen de uzun saçlarımı dökülüyor diye kestirdim hemde baya kısa ensem yarı traşlı desem yeridir
Ama hala felaket dökülüyor saçlarım
Ben tam kel kalacam sanırım
Kestirmeden topluyordum önlerden açıldı iyice döküle döküleAynı benim gibi kısa olmuş seninde ben doğum sonrası sinir oldum gittim kestirdim dökülmesi 1 aydır var ama kel kalıcam sanki
Benim saçlar kedim var bebekten zaten iş yapamıyorumKestirmeden topluyordum önlerden açıldı iyice döküle döküle
Şimdi hala nasıl dökülüyor nefret geldi saç görmekten yerlerde
Iliğimizi kemiğimizi sömürdü bebeler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?