geçmiş olsun ama böyle durumlarda doktor tavsiyesi hariç bir şey kullanma ya da tavsiye üzerine vs.. her doktor farklı bir şey öneriyor çünkü kişiye göre duruma göreKızlar selam benim soğuk algınlığım şiddetlendi. Baya vücut ağrısı ve burun geniz akıntısı çekiyorum. Kullanabileceğim doktor onayı olan bitkisel bi vitamin, destek ürün fln bilen varsa yazabilir mi lütfen
şimdi baktım kız dedi bana :)Çin takvimine gmre haziranda hamile kalanlar erkekmiş. Doğru mu acaba. Pek ihtimal vermiyrm ama lu takvim işine
Benimde öyle gün içerisinde tuketebildigim su miktarı maksimum 1litreyi anca buluyordurSaol canim bilmiyordum. Soğuk kahve yaptim o bi nebze hararetimi aldi su cok midemi bulandiriyor.
İkisi hakkında da pek ayrıntılı bilgim yok ama ben ikili vs. Test yaptırmayı düşünmüyorum gerek duymuyorum. Allahın izniyle sağlıklıdır diyorumArkadaşlar hepimiz tarama testlerinin yapılacağı haftalara yaklaşıyoruz. Bazılarımız yaptırdı bile. İkili teste hiç güven duyamıyorum ve doktorun sunduğu diğer seçenek olan fetal dna (nifty, serenity veya harmony olarak da geçiyor) testini yaptırmayı düşünüyorum. Ancak ekşisözlükte nifty başlığındaki bir down sendromlu ebeveynin yazısı içime kurt düşürdü. Düzen laboratuvarında yaptırıp temiz sonucu almışlar ancak bebek down sendromlu doğmuş.
İkili teste güvenmeyişimin nedeni de riskli sonuçla çok karşılaşılması ve peşinden amniyosenteze varan test silsilesiyle insanı yıpratması. Doğum yaptığımda yaşım 33 olacağından hiç riskim yok diyemiyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Bu arada Nifty’nin orijinal sitesine mail atarak bulunduğum şehirde yaptırmak için bilgi ve fiyat istedim. Bakalım doktorun söylediğinden farklı çıkacak mı.
Yaaaa benim kızım da 6 yaşında ve kız kardeş istiyoşimdi baktım kız dedi bana :)
inşallah doğrudur çünkü 6 yaşındaki kızçem deli gibi kız kardeş istiyor :) hayırlısı tabii önce sağlık
Ne güzel darııs bizim başımıza bizde öğreniriz inşallah hayırlı olsun canımKızlar benimde bugün kontorlüm vardı %90 erkek dedi ama 2 3 hafta sonra belli olur kesin sanırım
Aynen icim yaniyo iciyorum bin pisman oluyorumBenimde öyle gün içerisinde tuketebildigim su miktarı maksimum 1litreyi anca buluyordur
Evet cnm sana sonsuz katiliyorum.ben gebelik oncesi ari sutu kullandim ve adet zamani agrilarim sancilarim azaldi. Hamileyken su an yine kullaniyorum 1 hafta aksattim ve lekelenmem oldu doktor ne alakasi var demek istedi ama bence cok alakali hala da kullaniyorum. Su an istedigin seyi yiyip ic dedi doktorum bulantim var diye su an bende saldim acikcasi ama bulanti gecince yine saglikli beslencem ins.Klasik tıp yaklaşımında beslenmenin önemi çok az. Vücudumuzun her şeyi yediklerimizle oluştuğuna göre bu bana pek doğru gelmiyor. Hatta bulantı ve kusma yaşamamamı unlu, şekerli, işlenmiş, kızartılmış gıdalardan uzak durmama ve vitamin depolarımın dolu olmasına bağlıyorum. Elbette benimki varsayım. Tabi kendinizi zorla sevdiğiniz yiyeceklerden koparılmış gibi hissettirmemeli sağlıklı beslenmek. Bu sefer onun stresi olur.
Kısmet bi dahaki sefere net çıkar inşallah8. Haftada bebek gibi gözükmüyor ama bu usg de bence pek çıkmamıs bebis. Netlemeden çekmis sanki
Evt sadece parol iciyoruzAğrı kesici olarak parol mu içebiliyoruz Bi zararı var mı bilgisi olan yazabilir mi
Bizimki doktorlara gide gele anladı artık söylemicektik 5.aya kadar ama sorgulayıp durunca :) ama her ihtimale karşı (ocakta kimyasal gebelik yaşadım çünkü) hayal kırıklığı yaşamasın diye şey diyoruz karnımda birşey var ama bebek mi değil mi belli değil belki bebek olmayabilir falan :) ya da doğmak istemeyebilir diyorum bazen her ihtimale hazırlıklı olsun diye. o da çom dua edersem doğar belki diyo sürekli dua halindeyizYaaaa benim kızım da 6 yaşında ve kız kardeş istiyoşimdilik bebekten haberi yok ama anne nolur bi kardeşim olsun ama kız olsun diyo. Doğal olarak ben de çok etkileniyorum benim de ablam var dünyalara değişmem. O paylaşımı o ilişkiyi kızım da yaşasın isterim. Ama önce sağlık diyorum ben de hayırlısı neyse o olsun. anne baba için cinsiyet farketmiyo zaten evlat her türlü canının parçası
evet parol alabiliyoruz zararı en hafif olan diyeyim. bazen şiddetli ağrım falan olunca günde 2 tane bile alıyorum yapıcak bir şey yokAğrı kesici olarak parol mu içebiliyoruz Bi zararı var mı bilgisi olan yazabilir mi
aslında hamilelikte kan şekerinin düşmemesi için sık sık hafif ara öğünlerle yemek daha yararlı. ama tabii hafif şeyler çiğ kuruyemiş sağlıklı atıştırmalık vs gibi.Kizlar 11+5im.Bulantilarim azalmaya basladi oh derken bu sefer istahim acilmaya basladiaslinda basindan beri cok istahliyim.Bulantilarim baslayinca biraz kesilmisti ama su an bulantilarim azalmaya basladi cok sukur derken yine cok ackkmaya basladim. 2 saatte bir mutlama bisey yemezsem olmuyo dayanamiyorum. Napcam bilmiyorum. Cok sukur ki kilo almiyorum pek hashimotom oldugu icin.
Hepsini biliyorum cnm ama bulantilarim hala devam ettigi ivin sadece karbonhidrat bulantilarimi bastiriyo su anaslında hamilelikte kan şekerinin düşmemesi için sık sık hafif ara öğünlerle yemek daha yararlı. ama tabii hafif şeyler çiğ kuruyemiş sağlıklı atıştırmalık vs gibi.
Ahhh yerim ben onuBizimki doktorlara gide gele anladı artık söylemicektik 5.aya kadar ama sorgulayıp durunca :) ama her ihtimale karşı (ocakta kimyasal gebelik yaşadım çünkü) hayal kırıklığı yaşamasın diye şey diyoruz karnımda birşey var ama bebek mi değil mi belli değil belki bebek olmayabilir falan :) ya da doğmak istemeyebilir diyorum bazen her ihtimale hazırlıklı olsun diye. o da çom dua edersem doğar belki diyo sürekli dua halindeyiz
ben de 3 kız kardeşiz ve o duyguyu tatsın istiyorum ama hayırlısı tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?