İçinizden geleni yaptırın. Bana da yaştan dolayı dediler. Ben yaptırmayacağız.Yaştan dolayı herşey normal ciksada risklisiniz nifty yaptırın dedi.Ben yaptirmiycam yanlış mı yapiyorum sizce.
Benim içimden gelmiyor sağlıklı gelicek inanıyorumİçinizden geleni yaptırın. Bana da yaştan dolayı dediler. Ben yaptırmayacağız.
Kızım da da yaptirmadim iki yıl önce.
Bir tanıdığımız vardı yaştan dolayı amniyosentez istemişti doktoru ilk çocuğuydu ve o da yaptırmamıştı çocuğu otizmli doğdu. Ama başka tanıdıklarım yaptırmadı onların çocukları da sağlıklı oldu. Yani aslında tamamen şans. Ben yaptırmayı faydalı buldum 6 ay içim içimi kemirsin istemedim. Şurda ikilinin sonucunu öğrenip iki gündür kendimi helak ettim. Kaldıki çocuğunuzu her haliyle dünyaya getirmek istiyorsanız bile kromozomal anomali durumu çıksa bile böyle bir test ile kendimizi doğuma kadar hazırlamış oluruz diye düşünüyorum. Ama öte yandan bu testler öyle bir akıl bulandırıyor ki yaptırmak bir dert yaptırmamak başka bir dert. İçinizden nasıl geliyorsa öyle yaptırın. Yüreğinizi siz de ferah tutun. Umuyorum hepimizin bebekleri sağlıkla doğacakYaştan dolayı herşey normal ciksada risklisiniz nifty yaptırın dedi.Ben yaptirmiycam yanlış mı yapiyorum sizce.
Benim diş etlerim hassaslaştı kucuk kucuk sismeye basladiKızlar diş fırçalarken dişleri kanayan var mı baya baya kanıyorlar
Hem de nasıl kanıyorKızlar diş fırçalarken dişleri kanayan var mı baya baya kanıyorlar
Otizm anne karnında saptanabiliyor mu? Ben bebek doğduktan çok sonra davranışlarından ortaya çıkıyor diye biliyordumBir tanıdığımız vardı yaştan dolayı amniyosentez istemişti doktoru ilk çocuğuydu ve o da yaptırmamıştı çocuğu otizmli doğdu. Ama başka tanıdıklarım yaptırmadı onların çocukları da sağlıklı oldu. Yani aslında tamamen şans. Ben yaptırmayı faydalı buldum 6 ay içim içimi kemirsin istemedim. Şurda ikilinin sonucunu öğrenip iki gündür kendimi helak ettim. Kaldıki çocuğunuzu her haliyle dünyaya getirmek istiyorsanız bile kromozomal anomali durumu çıksa bile böyle bir test ile kendimizi doğuma kadar hazırlamış oluruz diye düşünüyorum. Ama öte yandan bu testler öyle bir akıl bulandırıyor ki yaptırmak bir dert yaptırmamak başka bir dert. İçinizden nasıl geliyorsa öyle yaptırın. Yüreğinizi siz de ferah tutun. Umuyorum hepimizin bebekleri sağlıkla doğacak
20. Haftadan sonra diye biliyorum detaylıyıKızlar bir de aranızda detaylı ultrasona giden oldu mu?
Kesin sonuç vermiyor risk tablosu sunuyor bunun için Kendinizi üzmeniz sağlıklı olan bebeğinizi zarara sokar. Ne olursa olsun onun için hiçbirşeyi takmayın annenin ruh halinden bebeğin ne kadar etkilendiğini Söylememe gerek yok, lütfen canınızı sıkmayın oldu ki Allah muhafaza cocugunuz down sendromlu doğdu dowm sendromu eksiklik değil +1 fazlalıktır. Dünyada ve cennette bir meleğe sahip olmak her anneye nasip olmaz.Kızlar aranıza yeni katıldım. Bir aksilik olmazsa bende bir mart annesi olacağım. Müthiş morale ihtiyacım var .
Kızlar iki gündür ağlamaktan helak oldum. İkili test sonucum çıktı. Doktor da down riski yüksek çıkmış dedi. Testi 12+4 günlükken yaptırdım. Ultrasonda her şey çok iyiydi. Ense kalınlığı 0,5 mm ve burun kemiği mevcuttu. Boyu gelişimi gayet iyiydi. Kan tahlilinde de PAPP-A 0,26 (mom) , T-BhCG 1,45 (mom) çıkmış. Tarama testi sonucunda negatif diyor. Down Sendromu Riski: 1:337 Sadece Yaş: 1:459 çıktı. cutoff değeri 1:250 Birde sonucun altında biyokimyasal risk 1:26 diyor. doktorum riskin yüksek dedi. Nifty testi yaptırdım dün. Sonucu 10 güne çıkacakmış. Çok kötü hissediyorum
Bu arada ilk gebeliğimde, bebeğimin 6. Haftada kalbi durmuştu. İkinci gebeliğimden sağlıklı bir kızım oldu. Bu üçüncü gebeliğim ve şuan 34 yaşındayım. Allahım bir kez daha evlat acısı yaşatmasınDualarınıza, iyi dileklerinize ihtiyacım var.
Benmde bildiğim saptanamıyor. Ama anne testi yaptırmadığı için olduğuna inanmıştı.Otizm anne karnında saptanabiliyor mu? Ben bebek doğduktan çok sonra davranışlarından ortaya çıkıyor diye biliyordum
Ailemde ve eşimin ailesinde herhangi bir genetk problem yok hatta ilk çocuğum da şükür sağlıklı. Ama bildiğim genetik değil bu durum.Kesin sonuç vermiyor risk tablosu sunuyor bunun için Kendinizi üzmeniz sağlıklı olan bebeğinizi zarara sokar. Ne olursa olsun onun için hiçbirşeyi takmayın annenin ruh halinden bebeğin ne kadar etkilendiğini Söylememe gerek yok, lütfen canınızı sıkmayın oldu ki Allah muhafaza cocugunuz down sendromlu doğdu dowm sendromu eksiklik değil +1 fazlalıktır. Dünyada ve cennette bir meleğe sahip olmak her anneye nasip olmaz.kimse istemez sağlıksız cocuk ama anneyiz biz tevekkül edip bekleyip her haliyle kabullenmemiz lazım. Bu yüzden bu testlere karşıyım açıkcası akıl bulandırıyor. Eğer genetik sorunlarınız yakın ya da uzak akrabalarınızda problem yoksa böyle testleri Dert etmeyede gerek görmüyorum sizde görmeyiin mutlu kalın bebişiniz için sağlıkla gelicek inşAllah
Gözünüz aydınnnnKızlar benden de bir KIZ BEBE GELSUN Mİİİ
Ben ilk çocuğumda 16 haftalıkken yaptırmıştım. Ama 11-14 haftalar arasında da yapılıyor vs diyorlar aklım karıştı20. Haftadan sonra diye biliyorum detaylıyı
Benim de kanıyor canım.Dr.um diş eti ve burun kanamaları bu haftalarda normal dedi.Bi kaç kez burun kanaması da oldu.Kızlar diş fırçalarken dişleri kanayan var mı baya baya kanıyorlar
Benimde binkac gundur dis agrisi var apse oldu kendisi bi kac gune inde sormadimda doktoraKızlar 1 haftaya yakındır hergün 12 saatte bir aguamentin antibiyotik kullanıyorum ama apse hala inmedi doktor kanal yapacaktı cuma günü ama röntgen çekilmesi lazım senin ve bebeğin için riskli deyip dişi çekmeye karar verdilersalı gününe kadar antibiyotiği kullanmaya devam edicem apse inmiyor maksat diş çekildiği zaman kanda antibiyotik olsun ki enfeksiyon kana geçmesin diye tedbir amaçlı kullandırıyolar bu kadar zamandır antibiyotik kullanıyorum inşallah çocuğa bir zararı yan etkisi olmamıştır zaten diş çekiminden korkuyorum tam kök diş çok Ağrıcak kesin ağrı kesici de sadece parol kullanabiliriz onunla etkisi hiç yok nerdeyse yemekte yiyemicem tam çiğnediğim dişti benim gibi hamilelikte diş çekimi yaptıran yada yaptıracak olan var mı çekim yanında yada sonlarında çok ağrı ve kanama oluyor mu ?
Bende hep olan bir sorun o diş etlerim biraz sorunlu o yüzden aynı devam o sorunlarKızlar diş fırçalarken dişleri kanayan var mı baya baya kanıyorlar
Bana 20. Hafta dedi hatta daha uzman olan bölüm neydi adını hatırlamıyorum ona yönlendiricem dediKızlar bir de aranızda detaylı ultrasona giden oldu mu?
Hayırlı olsunKızlar benden de bir KIZ BEBE GELSUN Mİİİ
Morelini bozmamaya çalisin,belki okumussunuzdur yorumlardan benimde yas 34, uni. Hastanesindeki doktor bebegin suyunun azaldigini ve bi kac olumsuz seyler soyledi ama ense kalinligi çok sukur normal dedi kalp atisini dinletti haftanla uyumlu dedi ama suyuyla ilgili olumsuz konusunca ben aglamaktan helak oldum esimde ozel doktora goturdu ordaki doktor da çok sukur bebegin siyunun gayet normal oldugunu plasentasinda problem olmadigini soyledi ense kalinligi normal dedi çok sukur iyi konustu hatta ikili test sonucununda iyi gelcegini dusunuyorum hersey normal gorunuyo dedi,kafa karisikligi oldugu için içim rahat etmedi 3.doktora ozel hastaneye gittim bu sefer de doktor tamam bebegin suyu iyi ama yastan dolayi ikili testin sonucu bozuk gelcek demezmi artik Allah'im Hakkimizda Hayirlisini Nasip Et Dedim,bakalim ikili testin sonuçlari ya bu hafta yada onumuzdeki hafta çikar hayirlisi,uni. Deki doktor perinatolojiye sevk etti ayin 17 sinde randavum var ona da gitçem bebegi ayrintili incelicekmis Hayirlisi Olur İnsallah.Kızlar aranıza yeni katıldım. Bir aksilik olmazsa bende bir mart annesi olacağım. Müthiş morale ihtiyacım var .
Kızlar iki gündür ağlamaktan helak oldum. İkili test sonucum çıktı. Doktor da down riski yüksek çıkmış dedi. Testi 12+4 günlükken yaptırdım. Ultrasonda her şey çok iyiydi. Ense kalınlığı 0,5 mm ve burun kemiği mevcuttu. Boyu gelişimi gayet iyiydi. Kan tahlilinde de PAPP-A 0,26 (mom) , T-BhCG 1,45 (mom) çıkmış. Tarama testi sonucunda negatif diyor. Down Sendromu Riski: 1:337 Sadece Yaş: 1:459 çıktı. cutoff değeri 1:250 Birde sonucun altında biyokimyasal risk 1:26 diyor. doktorum riskin yüksek dedi. Nifty testi yaptırdım dün. Sonucu 10 güne çıkacakmış. Çok kötü hissediyorum
Bu arada ilk gebeliğimde, bebeğimin 6. Haftada kalbi durmuştu. İkinci gebeliğimden sağlıklı bir kızım oldu. Bu üçüncü gebeliğim ve şuan 34 yaşındayım. Allahım bir kez daha evlat acısı yaşatmasınDualarınıza, iyi dileklerinize ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?