2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Eurofins firmasına yaptırdım. Fransaya gönderceklermiş kanları. 10 günü sanırım ikide bir arayıp paniklemeyelim diye söylüyorlar . Bilmiyorumki 21 inden önce beklemeyin yinede dediler
Nifty testi ne kadar acaba,az once de yazdigim gibi gittigim 3.ozel hastanesi doktor çok ilgilenmedi abartmiyorum derdimi anlatmakla bakmasi etmesi 3dakika ya surdu ya surmedi acelem var ameliyata gitçem senin yastan dolayi ikili yestin bozukz gelcek haftaya gel 3500ver radyoloji uzmani dna sina bakalim dedi eve yolladi ultrason kagidi bisey vermedi bile dosya bile açmadi bana,ondan sordum

Ya ben anlamiyorum bu bazi doktorlari,az onceki postlarda yazdim uzun uzadiya yazmiyayom bu dediginizi gittigim 3.ozel hastane dedi çokta incelemedi beni orda ikili test 300liraydi orda yaptirmamistim testi ondanmi bilmiyom bana 3dakika suren doktor gorusmemde dedigi,simdi34yasindasin dogurdum ettim derken 35olcan oyuzden yastan dolayi ikili testin bozuk gelcek haftaya fel 3500ver radyoloji uzmanina gorun dedi direk olarak,ya ozel hastane oldugu için sirf para için mi boyle dedigini dusunuyom, 17.sinde perinatolaga gitçem açikçasi o doktorun gorusunu bekliyom

Yaştan dolayı herşey normal ciksada risklisiniz nifty yaptırın dedi.Ben yaptirmiycam yanlış mı yapiyorum sizce.
Ya buyuk konusmak istemiyorum haftaya perinatolog uzmani bi gorsun bakalim ne dicek ama bende oyle test yaptirmam heralde diye dusunuyom,diyelim yaptirdim olumsuz derlerde o hamilelik boyunca kafamdan çikmaz belki tersi olur Allah Bilir artik diyorum

Yaşınız çok fazla değil bence sıkıntı etmeyin

Otizm anne karnında saptanabiliyor mu? Ben bebek doğduktan çok sonra davranışlarından ortaya çıkıyor diye biliyordum
Otizmli doğdu diye bişey olamaz ki, 2 yaşında konuyor teşhis. Genlerde de çıkmaz çünkü down sendromu gibi kromozomsal bi anomali değil.
Allah esirgesin, otizm in srbebi bile belli değil, özel eğitim dışında tıbbi bi tedavisi yok. Rabbim yavrularımızı her açıdan sağlıklı eylesin.

Otizm anne karnında saptanabiliyor mu? Ben bebek doğduktan çok sonra davranışlarından ortaya çıkıyor diye biliyordum
Otizm saptanamıyor canım, sen dogru biliyorsun. Belli bir yastan sonra anlaşılıyor. Hatta dereceleri var, okulda gölge öğretmenle birlikte calışıyorduk otizmli öğrenciler için ben de o zaman derece derece değiştiğini öğrendim. Allah çocuklarımızı sağlıkla bağışlasın bizlere.

Benim de kanıyor canım.Dr.um diş eti ve burun kanamaları bu haftalarda normal dedi.Bi kaç kez burun kanaması da oldu.

Benim de burnum kanıyor arada
Bende hep olan bir sorun o diş etlerim biraz sorunlu o yüzden aynı devam o sorunlar

Bana 20. Hafta dedi hatta daha uzman olan bölüm neydi adını hatırlamıyorum ona yönlendiricem dedi

Hayırlı olsun
Özellerde perinatolog bakar, devlette radyoloji uzmanı.
Doktorum 20. Haftada dedi bana ondan Küçükken radyasyondan daha çok etkileniyorlar büyükken yaptırmak daha iyi
Radyasyon yok ayrıntıöıda bildiğimiz ultrason. 20-24.haftalarda organ gelişimi en iyi şekilde görünür ondan. Daha önce ve ya sonrası pek bişey ifade etmiyormuş. Kızımda doktor sakın 24.haftayı geçirme organları iyi incelenemez demişti. 23.hafta gitmiştim. Tek tek organlarını inceliyorlar

Bende bulantı vs yapmadı diye ayırmamıştım ama öyle daha mantıklı geldi şu an ben de farklı vakitlerde içeyim
Demir hapı bana ilk gün fena bir ishal yaptı. Dışkı renginde değişiklik. Umarım gecer, 2-3 gün deniycem. Ay bi sevemedim bu hapı sabahtan beri uzağa koydum, uzaktan bakıyorum. Canım multivitaminim onu seviyorum şu kan degerim eksik çıkmasaymış iyiymiş.

Nift ne kadar ücretle yapılıyor acaba?
Öyle güzel yazmışsınız ki

Benim anlamadığım da bu ikili test burun kemiği ense kalınlığı iyi dedi ama testte 35 yaş ve üstü olunca riskli çıkacak dedi..o zaman bu test işe yaramıyorsa niye yaptırıyorum.nift pahalı dedi sizin kararınız dedi onu yaptırınca kesin mi oluyor..az moralim bozuldu korktum içten içe..

Kizlar benim gibi 35 ve üstü olup riskli denilip nifty testi yaptırmayan var mı?????

İkili testi yaptırdım cuma sonuç ama onda riskli yazacak dedi..

Ense kalınlığı burun iyi dedi ultrasonla sadece..

Özelde mi perinatolog gideceğiniz?
Bana pahalı nift esinle karar ver dedi ama ben Sakarya olsa aldirmam dersen yaptirma dedi ne kadar acı geldi bu soylem anlatamam..
İkili test 230 TL idi muayene 140 birde balik yağı multivitamin 100 derken verdiğim ücret bunlar..

Ben 2500₺ verdim ama değişik paketleri var. Baktıkları parametre arttıkça fiyat fa artıyor.

Her doktor başka bir yorum yapıyor. Ben de en kısa sürede perinatolog a gideceğim

G gumus82 kuzum benim yaş riskim yok mesela ama ikili test sonucum orta risk çıktı, o açıdan doktorum banada onerdi gecen pzt nifty için kan verdim bende. Birkaç güne hayırlı sonucunu alırım insallah onun dışında tabiki herkes yaptirmak zorunda değil ama bence imkan varsa yaptırılmalı. Çünkü ikili test gibi bir oran değil %99 gibi bir netlik oluyormuş sonuçta. Ama Allah korusun bir sorun olmasında aldırmayı va dusunmuyorsan bebiskonu yaptırma bencede ama yani ne biliyim bi anda doğumda karşılaşmak istemezdim ben. Allah korusun aldirmasan bile öncesinde durumu bilmek bence daha rahatlatıcı. Bu benim fikrim tabiki, herkesin fikri farklı olabilir. Ortalama 3000-3500 gibi fiyatları

Perinatoloji riskli gebelere devlet hastanelerinde bakıyorlar ama test mi yapıyorlar nasıl oluyor? Bilen var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…