- 2 Haziran 2021
- 157
- 209
- 33
Nifty testi ne kadar acaba,az once de yazdigim gibi gittigim 3.ozel hastanesi doktor çok ilgilenmedi abartmiyorum derdimi anlatmakla bakmasi etmesi 3dakika ya surdu ya surmedi acelem var ameliyata gitçem senin yastan dolayi ikili yestin bozukz gelcek haftaya gel 3500ver radyoloji uzmani dna sina bakalim dedi eve yolladi ultrason kagidi bisey vermedi bile dosya bile açmadi bana,ondan sordumEurofins firmasına yaptırdım. Fransaya gönderceklermiş kanları. 10 günü sanırım ikide bir arayıp paniklemeyelim diye söylüyorlar . Bilmiyorumki 21 inden önce beklemeyin yinede dediler
Saglikla giydirin İnsallahKızlar annem bunları almış yaaa gözlerim doldu şunların tatlığına bakın
Eki Görüntüle 2915143 Eki Görüntüle 2915144
Ya ben anlamiyorum bu bazi doktorlari,az onceki postlarda yazdim uzun uzadiya yazmiyayom bu dediginizi gittigim 3.ozel hastane dedi çokta incelemedi beni orda ikili test 300liraydi orda yaptirmamistim testi ondanmi bilmiyom bana 3dakika suren doktor gorusmemde dedigi,simdi34yasindasin dogurdum ettim derken 35olcan oyuzden yastan dolayi ikili testin bozuk gelcek haftaya fel 3500ver radyoloji uzmanina gorun dedi direk olarak,ya ozel hastane oldugu için sirf para için mi boyle dedigini dusunuyom, 17.sinde perinatolaga gitçem açikçasi o doktorun gorusunu bekliyomİkili test yapıldı banada ultrason da görünen iyi dedi kan tahlili hafta sonuna çıkacak.ama herşey iyide olsa yaştan dolayı risklisin nift yaptir dedi ama eger ben ne olursa olsun aldirmam dersen o kadar parayı verme dedi.kotu birşey kesin cikacak diye birşey yok yaştan sebep dedi.ne yapsam dedim düşündüm.. şimdi ikili testin kan sonucunu bekliyorum.nifty yaptirmiycam.
Ya buyuk konusmak istemiyorum haftaya perinatolog uzmani bi gorsun bakalim ne dicek ama bende oyle test yaptirmam heralde diye dusunuyom,diyelim yaptirdim olumsuz derlerde o hamilelik boyunca kafamdan çikmaz belki tersi olur Allah Bilir artik diyorumYaştan dolayı herşey normal ciksada risklisiniz nifty yaptırın dedi.Ben yaptirmiycam yanlış mı yapiyorum sizce.
Yaşınız çok fazla değil bence sıkıntı etmeyinAilemde ve eşimin ailesinde herhangi bir genetk problem yok hatta ilk çocuğum da şükür sağlıklı. Ama bildiğim genetik değil bu durum.Anne yaşının ilerlemesi gibi değişik parametreler giriyor işin içine. İnş sağlıkla alırız çocuklarımızı kucağımıza
Doktorum 20. Haftada dedi bana ondanBen ilk çocuğumda 16 haftalıkken yaptırmıştım. Ama 11-14 haftalar arasında da yapılıyor vs diyorlar aklım karıştı
Özellikle üsttekinin rengine modeline bayıldımKızlar annem bunları almış yaaa gözlerim doldu şunların tatlığına bakın
Eki Görüntüle 2915143 Eki Görüntüle 2915144
Bir tanıdığımız vardı yaştan dolayı amniyosentez istemişti doktoru ilk çocuğuydu ve o da yaptırmamıştı çocuğu otizmli doğdu. Ama başka tanıdıklarım yaptırmadı onların çocukları da sağlıklı oldu. Yani aslında tamamen şans. Ben yaptırmayı faydalı buldum 6 ay içim içimi kemirsin istemedim. Şurda ikilinin sonucunu öğrenip iki gündür kendimi helak ettim. Kaldıki çocuğunuzu her haliyle dünyaya getirmek istiyorsanız bile kromozomal anomali durumu çıksa bile böyle bir test ile kendimizi doğuma kadar hazırlamış oluruz diye düşünüyorum. Ama öte yandan bu testler öyle bir akıl bulandırıyor ki yaptırmak bir dert yaptırmamak başka bir dert. İçinizden nasıl geliyorsa öyle yaptırın. Yüreğinizi siz de ferah tutun. Umuyorum hepimizin bebekleri sağlıkla doğacak
Otizmli doğdu diye bişey olamaz ki, 2 yaşında konuyor teşhis. Genlerde de çıkmaz çünkü down sendromu gibi kromozomsal bi anomali değil.Otizm anne karnında saptanabiliyor mu? Ben bebek doğduktan çok sonra davranışlarından ortaya çıkıyor diye biliyordum
Otizm saptanamıyor canım, sen dogru biliyorsun. Belli bir yastan sonra anlaşılıyor. Hatta dereceleri var, okulda gölge öğretmenle birlikte calışıyorduk otizmli öğrenciler için ben de o zaman derece derece değiştiğini öğrendim. Allah çocuklarımızı sağlıkla bağışlasın bizlere.Otizm anne karnında saptanabiliyor mu? Ben bebek doğduktan çok sonra davranışlarından ortaya çıkıyor diye biliyordum
Benim de kanıyor canım.Dr.um diş eti ve burun kanamaları bu haftalarda normal dedi.Bi kaç kez burun kanaması da oldu.
Özellerde perinatolog bakar, devlette radyoloji uzmanı.Bende hep olan bir sorun o diş etlerim biraz sorunlu o yüzden aynı devam o sorunlar
Bana 20. Hafta dedi hatta daha uzman olan bölüm neydi adını hatırlamıyorum ona yönlendiricem dedi
Hayırlı olsun
Radyasyon yok ayrıntıöıda bildiğimiz ultrason. 20-24.haftalarda organ gelişimi en iyi şekilde görünür ondan. Daha önce ve ya sonrası pek bişey ifade etmiyormuş. Kızımda doktor sakın 24.haftayı geçirme organları iyi incelenemez demişti. 23.hafta gitmiştim. Tek tek organlarını inceliyorlarDoktorum 20. Haftada dedi bana ondanKüçükken radyasyondan daha çok etkileniyorlar büyükken yaptırmak daha iyi
Demir hapı bana ilk gün fena bir ishal yaptı.Bende bulantı vs yapmadı diye ayırmamıştım ama öyle daha mantıklı geldi şu an ben de farklı vakitlerde içeyim
Nift ne kadar ücretle yapılıyor acaba?Bir tanıdığımız vardı yaştan dolayı amniyosentez istemişti doktoru ilk çocuğuydu ve o da yaptırmamıştı çocuğu otizmli doğdu. Ama başka tanıdıklarım yaptırmadı onların çocukları da sağlıklı oldu. Yani aslında tamamen şans. Ben yaptırmayı faydalı buldum 6 ay içim içimi kemirsin istemedim. Şurda ikilinin sonucunu öğrenip iki gündür kendimi helak ettim. Kaldıki çocuğunuzu her haliyle dünyaya getirmek istiyorsanız bile kromozomal anomali durumu çıksa bile böyle bir test ile kendimizi doğuma kadar hazırlamış oluruz diye düşünüyorum. Ama öte yandan bu testler öyle bir akıl bulandırıyor ki yaptırmak bir dert yaptırmamak başka bir dert. İçinizden nasıl geliyorsa öyle yaptırın. Yüreğinizi siz de ferah tutun. Umuyorum hepimizin bebekleri sağlıkla doğacak
Benim anlamadığım da bu ikili test burun kemiği ense kalınlığı iyi dedi ama testte 35 yaş ve üstü olunca riskli çıkacak dedi..o zaman bu test işe yaramıyorsa niye yaptırıyorum.nift pahalı dedi sizin kararınız dedi onu yaptırınca kesin mi oluyor..az moralim bozuldu korktum içten içe..Morelini bozmamaya çalisin,belki okumussunuzdur yorumlardan benimde yas 34, uni. Hastanesindeki doktor bebegin suyunun azaldigini ve bi kac olumsuz seyler soyledi ama ense kalinligi çok sukur normal dedi kalp atisini dinletti haftanla uyumlu dedi ama suyuyla ilgili olumsuz konusunca ben aglamaktan helak oldum esimde ozel doktora goturdu ordaki doktor da çok sukur bebegin siyunun gayet normal oldugunu plasentasinda problem olmadigini soyledi ense kalinligi normal dedi çok sukur iyi konustu hatta ikili test sonucununda iyi gelcegini dusunuyorum hersey normal gorunuyo dedi,kafa karisikligi oldugu için içim rahat etmedi 3.doktora ozel hastaneye gittim bu sefer de doktor tamam bebegin suyu iyi ama yastan dolayi ikili testin sonucu bozuk gelcek demezmi artik Allah'im Hakkimizda Hayirlisini Nasip Et Dedim,bakalim ikili testin sonuçlari ya bu hafta yada onumuzdeki hafta çikar hayirlisi,uni. Deki doktor perinatolojiye sevk etti ayin 17 sinde randavum var ona da gitçem bebegi ayrintili incelicekmis Hayirlisi Olur İnsallah.
Canima birazda morel lazim sen yine de morelini bozmamaya çalis gerisi takdiri ilahi, oyle dusunuyorum vardir herseyde bi hayir
Özelde mi perinatolog gideceğiniz?Ya ben anlamiyorum bu bazi doktorlari,az onceki postlarda yazdim uzun uzadiya yazmiyayom bu dediginizi gittigim 3.ozel hastane dedi çokta incelemedi beni orda ikili test 300liraydi orda yaptirmamistim testi ondanmi bilmiyom bana 3dakika suren doktor gorusmemde dedigi,simdi34yasindasin dogurdum ettim derken 35olcan oyuzden yastan dolayi ikili testin bozuk gelcek haftaya fel 3500ver radyoloji uzmanina gorun dedi direk olarak,ya ozel hastane oldugu için sirf para için mi boyle dedigini dusunuyom, 17.sinde perinatolaga gitçem açikçasi o doktorun gorusunu bekliyom
Ben 2500₺ ye yaptırdım sadece down sendromu için. Ama değişik şeylere baktıkça artıyor fiyatlarNift ne kadar ücretle yapılıyor acaba?
Öyle güzel yazmışsınız ki
Ben 2500₺ verdim ama değişik paketleri var. Baktıkları parametre arttıkça fiyat fa artıyor.Nifty testi ne kadar acaba,az once de yazdigim gibi gittigim 3.ozel hastanesi doktor çok ilgilenmedi abartmiyorum derdimi anlatmakla bakmasi etmesi 3dakika ya surdu ya surmedi acelem var ameliyata gitçem senin yastan dolayi ikili yestin bozukz gelcek haftaya gel 3500ver radyoloji uzmani dna sina bakalim dedi eve yolladi ultrason kagidi bisey vermedi bile dosya bile açmadi bana,ondan sordum
Her doktor başka bir yorum yapıyor. Ben de en kısa sürede perinatolog a gideceğimMorelini bozmamaya çalisin,belki okumussunuzdur yorumlardan benimde yas 34, uni. Hastanesindeki doktor bebegin suyunun azaldigini ve bi kac olumsuz seyler soyledi ama ense kalinligi çok sukur normal dedi kalp atisini dinletti haftanla uyumlu dedi ama suyuyla ilgili olumsuz konusunca ben aglamaktan helak oldum esimde ozel doktora goturdu ordaki doktor da çok sukur bebegin siyunun gayet normal oldugunu plasentasinda problem olmadigini soyledi ense kalinligi normal dedi çok sukur iyi konustu hatta ikili test sonucununda iyi gelcegini dusunuyorum hersey normal gorunuyo dedi,kafa karisikligi oldugu için içim rahat etmedi 3.doktora ozel hastaneye gittim bu sefer de doktor tamam bebegin suyu iyi ama yastan dolayi ikili testin sonucu bozuk gelcek demezmi artik Allah'im Hakkimizda Hayirlisini Nasip Et Dedim,bakalim ikili testin sonuçlari ya bu hafta yada onumuzdeki hafta çikar hayirlisi,uni. Deki doktor perinatolojiye sevk etti ayin 17 sinde randavum var ona da gitçem bebegi ayrintili incelicekmis Hayirlisi Olur İnsallah.
Canima birazda morel lazim sen yine de morelini bozmamaya çalis gerisi takdiri ilahi, oyle dusunuyorum vardir herseyde bi hayir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?