Ben varım, ikili yaptıracaktım ama ne biliyim kötü hissettim kendimi ve vazgeçtim.Kizlar benim gibi 35 ve üstü olup riskli denilip nifty testi yaptırmayan var mı?????
İkili testi yaptırdım cuma sonuç ama onda riskli yazacak dedi..
Ense kalınlığı burun iyi dedi ultrasonla sadece..
Evet o acıyı ben de hissettim ve hiçbirini yaptormadım. Rabbim sağlıklı sıhhatli doğurmayı nasip etsin.Özelde mi perinatolog gideceğiniz?
Bana pahalı nift esinle karar ver dedi ama ben Sakarya olsa aldirmam dersen yaptirma dedi ne kadar acı geldi bu soylem anlatamam..
İkili test 230 TL idi muayene 140 birde balik yağı multivitamin 100 derken verdiğim ücret bunlar..
Tecrübelerime dayanarak progestan ağrı yapmıyor aksine kasılmayı ağrıyı kanamayı önlüyorBen uludag fakultesinde oldum tedaviyi kalp atisi duyunca ayrildim ordan Bandirma’da kendi doktoruma devam ediyorum oda devam et 16.haftada birakiriz demisti. 9.haftadada ufak bir kanama oldu kanama alani yoktu ama tamamen yorgunluk ve is yapmaktan. Ondanda devam ettirdi sanirim. Bakalim son kutumdayim herhalde zarari yok diye dusunuluyor. Ben hic agizdan almadim zaten hep fitil olarak kullandim. Acaba o mu yapti agrilari dedim cunku yan etkileri hep agizdan alinca var fitil olarak kullanildiginda yan etkisini bilmiyoruz.
Insann her turlu merak ediyorEvet 16 olmadan kesin değil diyor doktorlar ama ben 2 çocuğum var ikisinide 12.haftada ögrendim biri kız biri erkek aslında çok şükür ikiside var hiç merak etmiyor olmam lazım ama nedense çok merak ediyorum
Sanirim birakinca aradaki farki gorucem, bende biraz kiloda var ondanda olabilir vucut agir geliyora belkiTecrübelerime dayanarak progestan ağrı yapmıyor aksine kasılmayı ağrıyı kanamayı önlüyor
Kızlar ben de aldırma kararında olduğum için yaptırmadım açıkçası. Allah hiçbirimizi böyle bir kararla sınamasın. Ben şundan yaptırdım. Okulda kaynaştırma öğrencilerimizle çalışırken,anaokulu küçük yaş grunda kabul edemeyen o kadar çok veli gördüm ki, inkar eden, doktorlar böyle diyor ama benim çocugumda sorun yok eminim, geçecek diyen. O duygu geçişlerini bire bir gördüm. Bir alışma, adaptasyon süreci olduğuna ikna oldum. Zaten çocukların hepsi biricik, çok değerli, bu nedenle test yaptırmayan herkese de çok saygı duyuyorum. Test yaptırmamak benim de aklımda yer alan bir düşünceydi açıkçası ama sonra bu düşünceyle yaptırmak istedim. Ama şu anda o strese girmek istemeyen, dogduktan sonra her haliyle zaten kabulum diyen herkese de saygım var. Zaten çok hassas bir dönem hamilelik. Umarım hiçbirimizin endişe edecek bir durumu olmaz. Sağlıklı çocuklara hepimiz duacıyız, bu dünyadaki en büyük zenginlik. Umarım hepimiz o zenginliği tadarızBen varım, ikili yaptıracaktım ama ne biliyim kötü hissettim kendimi ve vazgeçtim.
Evet o acıyı ben de hissettim ve hiçbirini yaptormadım. Rabbim sağlıklı sıhhatli doğurmayı nasip etsin.
Tecrübelerime dayanarak progestan ağrı yapmıyor aksine kasılmayı ağrıyı kanamayı önlüyor
Çok güzel ifade etmişsiniz. Aynen herkes kendini nasıl iyi hissedecekse öyle yaptırsın. Amin rabbim evlatlatımızın sağlıyla sınamasın, göz aydınlığı eylesin onları, bizlere.Kızlar ben de aldırma kararında olduğum için yaptırmadım açıkçası. Allah hiçbirimizi böyle bir kararla sınamasın. Ben şundan yaptırdım. Okulda kaynaştırma öğrencilerimizle çalışırken,anaokulu küçük yaş grunda kabul edemeyen o kadar çok veli gördüm ki, inkar eden, doktorlar böyle diyor ama benim çocugumda sorun yok eminim, geçecek diyen. O duygu geçişlerini bire bir gördüm. Bir alışma, adaptasyon süreci olduğuna ikna oldum. Zaten çocukların hepsi biricik, çok değerli, bu nedenle test yaptırmayan herkese de çok saygı duyuyorum. Test yaptırmamak benim de aklımda yer alan bir düşünceydi açıkçası ama sonra bu düşünceyle yaptırmak istedim. Ama şu anda o strese girmek istemeyen, dogduktan sonra her haliyle zaten kabulum diyen herkese de saygım var. Zaten çok hassas bir dönem hamilelik. Umarım hiçbirimizin endişe edecek bir durumu olmaz. Sağlıklı çocuklara hepimiz duacıyız, bu dünyadaki en büyük zenginlik. Umarım hepimiz o zenginliği tadarızGüzel haberler alacağımız bir hafta olsun ❤
Ayy o da kötü ben günde 4 tane kullanıyorum doktorun söylemi dogrtusunda..Prilam dr bende etki bile etmiyor diyebilirim icsemde aynıyım
Bi tarafa toplanır gibi mi oluyor, yolsa hareket mi ediyor.Ay kızlar ben elimi karnıma götürdüğümde çok nadir ama sanki hissediyorum bebişimi ya 14 +4 olduk erken heralde hala ama bence bebişti veya kendimi baya baya kandırıyorumdeneyimli anneler veya hissedenler var mı şizofren değilsin yorumu yapacak olan
Bi tarafa toplanır gibi mi oluyor, yolsa hareket mi ediyor.
Hissedenleri duymuştum. Benim karnımın bi taragı setleşiyor oda rahim kasılması. Sabahları oluyor genelde
Benimde oldu bi kaç gün önce kayar gibi ama artık psikolojikmi hareketlilermi bebişler bilmemAy kızlar ben elimi karnıma götürdüğümde çok nadir ama sanki hissediyorum bebişimi ya 14 +4 olduk erken heralde hala ama bence bebişti veya kendimi baya baya kandırıyorumdeneyimli anneler veya hissedenler var mı şizofren değilsin yorumu yapacak olan
Elinin altında hissetmem daha zor canım anca içten hissedebilirsin bence onun için bile erken. Asıl bebek hsreket ettiğindeHareket ediyor sanki kayıyor gibi elimi koymazsam anlamam asla da elimin altında hissettim ama psikolojikte olabilir kız olacak diye psikolojik ekşi yiyip duran bir insandım sonuçta her şey beklerim
Sen nasılsın bu arada dinlenmeye devam değil mi kanaman azaldı mı
Canım belirtisiz olmasına çok sevindim. Dün akşam benim eşim de aşı oldu biontek sabah 5 e kadar uyumadım yan etki yapar mı diye. Hamilelik işte sanki superman gibi engel olucamKızlar bu arada dün akşam 2.doz biontech aşımı oldum. Gece yatarken başlayan ve hala devam eden bir kol ağrım var. Bu ilk dozda da olmuştu. Ona ek olarak şuan bildiğiniz hasta gibi halsizlediminşalahh geçer bu etkileri de bebişkoma faydalı olur aşı
Hissedenler oluyor belki gerçekten hissetmişsindir.Hareket ediyor sanki kayıyor gibi elimi koymazsam anlamam asla da elimin altında hissettim ama psikolojikte olabilir kız olacak diye psikolojik ekşi yiyip duran bir insandım sonuçta her şey beklerim
Sen nasılsın bu arada dinlenmeye devam değil mi kanaman azaldı mı
38 yaşındayım ve bu testlerin hiçbirini yaptırmak istemiyorum.Bebeğime bile isteye hamile kaldım 3.evladım olacak allah nasip ederse. Herkesin kararına saygı duyarım fakat benim fikrim şu şekilde. Benim imtihanım evladımın sağlığından olacaksa evdeki 2 sağlıklı evladımın da herhangi bir garantisi yok. O yüzden imtihanımın sevdiklerimin ve benim sağlığımdan yana olmaması için hergün dua ediyorum. Hiçbir şekilde karnımdaki cana kıyamam her haliyle rabbimin bana hediyesi olacak. İnşaallah hepimiz sağlıklı yavrular alırız kucağımıza içinizi ferah tutun. Bolbol dua edin dua inananların en büyük motivasyonudur... Sevgiyle ve sağlıkla kalın :)Kizlar benim gibi 35 ve üstü olup riskli denilip nifty testi yaptırmayan var mı?????
İkili testi yaptırdım cuma sonuç ama onda riskli yazacak dedi..
Ense kalınlığı burun iyi dedi ultrasonla sadece..
Benim yaşım 22 ilk gebeliğim ama doğum paketimin içinde olduğu sadece ikili testi yaptıracağım onun dışında test yaptırmayı düşünmüyorum. Herkesin fikrine saygım var ama hamilelik, bir kadın için en özel en güzel zamanlar bence ve ben bu süreci stres üzüntü içerisinde geçirmek istemiyorum. Yarın ikili test sonucum çıkacak 27 sinde doktor randevum var Rabbim den gelen herşey kabulüm ben de bu şekilde düşünüyorum. Kimse evladının down sendromlu olmasını istemez çünkü hem çocuk için hem aile için gerçekten zor bir durum özellikle ilk zamanlar adaptasyon, alışma süreci. Ben bebeğim sağlıksız da olsa aldırmayacağım için test yaptırmaya gerek duymadım. Sağlıksız bir çocuğun yükünü kaldıramayacağını düşünen anne adaylarımızın bu testleri yapmasını çok daha doğru buluyorum. Testlere de çok güvenmiyorum zaten yanılma oranı yüksek oluyor. Yengem tüp bebek ile 15 yıl sonra doğum yaptı 35+ idi ikiz kız bebişleri oldu Allah'a bin şükür sağlık problemleri de olmadı. Nasıl olursa olsun ben bir cana kıyamam bunun vebalini de taşıyamam. Rabbim evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.38 yaşındayım ve bu testlerin hiçbirini yaptırmak istemiyorum.Bebeğime bile isteye hamile kaldım 3.evladım olacak allah nasip ederse. Herkesin kararına saygı duyarım fakat benim fikrim şu şekilde. Benim imtihanım evladımın sağlığından olacaksa evdeki 2 sağlıklı evladımın da herhangi bir garantisi yok. O yüzden imtihanımın sevdiklerimin ve benim sağlığımında yana olmaması için hergün dua ediyorum. Hiçbir şekilde karnımdaki cana kıyamam her haliyle rabbimin bana hediyesi olacak. İnşaallah hepimiz sağlıklı yavrular alırız kucağımıza içinizi ferah tutun. Bolbol dua edin dua inananların en büyük motivasyonudur... Sevgiyle ve sağlıkla kalın :)
Kesinlikle yanılma payı çok yüksek. Ablama 36 yaşındaki gebeliğinde downlu dediler bebeğine gayet sağlıklı doğdu ama ablam tüm hamileliğini ağlayarak geçirdi.Benim yaşım 22 ilk gebeliğim ama doğum paketimin içinde olduğu sadece ikili testi yaptıracağım onun dışında test yaptırmayı düşünmüyorum. Herkesin fikrine saygım var ama hamilelik, bir kadın için en özel en güzel zamanlar bence ve ben bu süreci stres üzüntü içerisinde geçirmek istemiyorum. Yarın ikili test sonucum çıkacak 27 sinde doktor randevum var Rabbim den gelen herşey kabulüm ben de bu şekilde düşünüyorum. Kimse evladının down sendromlu olmasını istemez çünkü hem çocuk için hem aile için gerçekten zor bir durum özellikle ilk zamanlar adaptasyon, alışma süreci. Ben bebeğim sağlıksız da olsa aldırmayacağım için test yaptırmaya gerek duymadım. Sağlıksız bir çocuğun yükünü kaldıramayacağını düşünen anne adaylarımızın bu testleri yapmasını çok daha doğru buluyorum. Testlere de çok güvenmiyorum zaten yanılma oranı yüksek oluyor. Yengem tüp bebek ile 15 yıl sonra doğum yaptı 35+ idi ikiz kız bebişleri oldu Allah'a bin şükür sağlık problemleri de olmadı. Nasıl olursa olsun ben bir cana kıyamam bunun vebalini de taşıyamam. Rabbim evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Demek istediğim aslında tam olarak bu ablanızın en özel zamanları ağlayarak geçmiş testlerin yanılma payı olması sonucunda gebeliği zehir olmuş. Bence öğrenmemek en doğrusu down sendromlu olacak deyipte sağlıklı doğan çocuk sayısı çok fazla annelerin bu denli stresli, üzüntülü bir hamilelik geçirmesini doğru bulmuyorum bazı doktorlar da çok kesin konuşuyor ve olan anneye oluyor. Bir de down sendromlu olacak diye çocuğu aldıran anne adayları var belki de çocuğu sağlıklı doğacak çok hassas bir konuKesinlikle yanılma payı çok yüksek. Ablama 36 yaşındaki gebeliğinde downlu dediler bebeğine gayet sağlıklı doğdu ama ablam tüm hamileliğini ağlayarak geçirdi.
Bunu ablama söyleyen de periodontoloji uzmanı. İşin ehli ve son teknoloji kullanıyorlar güya. Birde en sinir olduğum şey hastane fişlerindeki 35yaş ve sonrası için "ileri yaş gebelik" ibaresi. Gebe bir kadının moralini daha fazla nasıl aşağı çekebiliriz diye düşünüp bunu bulmuşlar sanırımDemek istediğim aslında tam olarak bu ablanızın en özel zamanları ağlayarak geçmiş testlerin yanılma payı olması sonucunda gebeliği zehir olmuş. Bence öğrenmemek en doğrusu down sendromlu olacak deyipte sağlıklı doğan çocuk sayısı çok fazla annelerin bu denli stresli, üzüntülü bir hamilelik geçirmesini doğru bulmuyorum bazı doktorlar da çok kesin konuşuyor ve olan anneye oluyor
Kesinlikle katılıyorum yani 35 yaş ve sonrası için riskli gebelik damgası vuruyorlar direkt çok yanlış tamam bazı riskleri olabilir ama bu her kadında olacak diye bir şey yok ki. 22 yaşımdayım ama bende de olabilir. Yaş bir etken ama 35+ hamilelerin üzerine bu etiketi yapıştırmak hiç doğru değil insanın moralini bozuyorlar. Görümcem sağlıkçı şuan 37 yaşında ve 3. Çocuğu 1 yaşına yeni girdi her hangi bir risk oluşmadı. İlk çocuğu da 5 yaşında hepsi de sağlıklı maşallah.Bunu ablama söyleyen de periodontoloji uzmanı. İşin ehli ve son teknoloji kullanıyorlar güya. Birde en sinir olduğum şey hastane fişlerindeki 35yaş ve sonrası için "ileri yaş gebelik" ibaresi. Gebe bir kadının moralini daha fazla nasıl aşağı çekebiliriz diye düşünüp bunu bulmuşlar sanırım
Hey maşallah maşallah ogluş ben burdayım anne diyorİyice büyüdük teyzeleri bulantılarda azalma iştahta artma var bu aralar ama sağlıklı beslenmek düşmanım resmen ve dişim çürüdü ya heralde kalsiyumu çekiyor iyice biraz süte peynire ağırlık vermeye başladıım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?