2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar selam. Tecrübeli annelerden destek aaya geldim
Elimde 0-3 ay için
2 takim hastane çıkışı
4 pijama alti
6 citcitli pijama ustu
3 tulum
6 atlet var
Sadece 0-3 ay olarak kac tane ne eklemem lazim bunlardan? Teşekkurler simdiden

ay ben yenidoğan olarak aldım 2-3 parça bişey 0-3 mü almak daha mantıklıydı öyle devam edeyim

Sorarım birde Sali günü randevum var. Onlara da Sorarım kanama olunca yapılıyor mu diye
Çok sağol canım. Kanama rahim ağzında değil, oda önemliymiş
Benim karnım değil ama bacaklarım çatlamaya çok müsait ve çatlamaya başladılar da ama karnımda henüz bir şey yok inşallah olmaz
Benim de ilk hamilelikte bacak basen çatladı karnım iyi durumda çok şükür
ay ben yenidoğan olarak aldım 2-3 parça bişey 0-3 mü almak daha mantıklıydı öyle devam edeyim
O yeni doğanlar 20 gün anca giyilir, bırak bol bol giysin biraz 0-3 ay 3-6 ay falan alın. Ben yeni doğan 1 tane almıştım 3 kete giydi. 56 cm i hemen geçti olmadı zaten. Benim kızım topluydu 3-4 aylıkken 6-9 ay giywrdi. 6 aylıkken 1 yaş giyerdi.

Ohh yarasın, senin de mide bulantın yok di mi canım? Ben de börek yaptım şimdi eşime 7 yufka al dedim, 2 kişiyiz ordu mu doyurucan diyor buzluğa atar gündüzleri yerim dedim. Biz +20 kiloyla kapatmazsak iyi

Bu arada allah korusun 20 haftalık çok zor ya neden olmuş ki acaba
Canım evet çok ileriydi haftası risk geçti diye düşündük. Kanamalı bir süreci vardı, riskliydi. Aslında yatarak geçiriyordu. Sonra çok bunalıp doktorun da onayıyla şehir değiştirdi vs, hatta dr biraz da hareket et demiş, sürekli yatmak da iyi gelmez demiş. Ama maalesef... Allahtan elbet vardır bir hayır. Tutunacaksa ne olursa olsun tutunuyor, birsey olacaksa da oluyor maalesef. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin, doktorlar bizim için anne bebek sağlıkla eve giriş yapması önemlidir diyor ya, gercekten de öyle, sürecimiz sağlıkla tamamlansın umarım..

Ohh yarasın, senin de mide bulantın yok di mi canım? Ben de börek yaptım şimdi eşime 7 yufka al dedim, 2 kişiyiz ordu mu doyurucan diyor buzluğa atar gündüzleri yerim dedim. Biz +20 kiloyla kapatmazsak iyi
Hahaha sen eşittir ben, inan ki bende yarın eşime yufka al börek yapıcam dedim sıkıntı şu ki ben tepsi böreği yapıyorum ve aynı gün koca tepsiyi bitirebiliyorum benim mide bulantım toplasan 1 hafta olmuştur o da istifra edip rahatlıyordum zaten Çok benziyoruz ikimizde epey alacaz gibi duruyor hayırlısı

Benim karnım değil ama bacaklarım çatlamaya çok müsait ve çatlamaya başladılar da ama karnımda henüz bir şey yok inşallah olmaz
Bende bacak basen gıbı yerlerden catlıyorum bio oil oluşan çatlaklarada duzenlı kullanımda ıyı gelıyo dıyolarda suan hıcbırseyı duzenlı kullanamıyorum

Benım mıdemde bulanmadı ıstahımda acılmadı hatta eskısınden daha az yıyorum 2 3 kasıkta davul gıbı sısıp tıkanıyorum diyorum eşime içimdeki hevesle yemek beklıyo yarım kalıyo hevesı duzelır ınsallah

Bende bacak basen gıbı yerlerden catlıyorum bio oil oluşan çatlaklarada duzenlı kullanımda ıyı gelıyo dıyolarda suan hıcbırseyı duzenlı kullanamıyorum
Valla ben daha başlamadım hiç bir şeye ama vücudum kuru iyi bir nemlendirici alacağım öncelikle bacaklarımı görsen gece farkında olmadan kaşımaaktan yara içinde alacak listem şu şekilde
Nemlendirici vücut losyonu
Uni çatlak önleyici bakım yağı
Sarı kantaron yağı
Kakao yağı
Umarım işe yararlar. Düzenli kullanmaya çalış bence çünkü daha çok başlardayız ben şahsen korkmaya başladım iç bacaklarıma kadar çatladı devamı da gelecek belli önüne geçmezsem ayak bileğime kadar bu gidişle çatlayacağım üst kısmım normalde kilolu olmasa da belden aşağı hep kalın bende

Guzel bır lıste bende ılk cocukta aynı dedıgınız gıbı tum vucuduma yapmaya calısıyodum ama o zamanlar calısmıyodum ve cocuk yoktu bu hamılelık yogun gecıyo hıc bırsey yapamıyorum bıde usenıyorum ama baslamam lazım bacak arkası benım catlamadı ama mumkun oldugu kadar onune gecmelıyız bellı olmaz

Aynen öyle. Ben çalışmıyorum evdeyim çocukta yok artık bol bol yağlarım kendimi

Bebeğe göre çok değişebilir. Benim kızım cok temizdi. Kusmasi falan yoktu. Iki günde bir değiştirsem de oluyordu tulumlarını. Hatta bazen iki gün sonra bile kirlenmiyordu. Bir de kızım minikti 56 bedeni uzun giydi.
En basiti hm de önden çıtçıtlı zibinlar var genelde 3lü yada 5 li satılıyor birde onların ayaklı pijama altı oluyor. Gün içinde veya gece kıyafeti olarak ta kullanılıyor. Giydirmesi çıkarması cok kolay. Kafada geçirmek gerekmiyor.
Onlardan almıştım. Bir de 5 tane 56 beden tulumu vardı. 3 takım da yine hm pijama almıştım. Bize bunlar yetmisti. Bebek büyüdükçe alışveriş yaptım. Hepsini birden almadım. O zaman daha iyi oluyor. Anne deneyim kazanmış oluyor. Bebek için rahat kıyafetleri seçiyor. Birde fazla lüzumsuz almamış oluyor.
En önemlisi ilk olarak kamera ve anne yani yatak. Ve gece tulumu. Ben marka olarak Alvi kullandım içli dışlı oluyor. Yani koluda oluyor. Cok memnun kaldım. Türkiye de varmi bilmiyorum. Emzik biberonda MaM marka kullandık. Benim enteresan kızım diğer markaların hepsini ret etti
Emzirmeyi de göğüs ucu ile aldi. Oda aynı markadan di. Neysek iki yıl emdi.
Bebekler çok değişik kafalarına göre takılıyorlar

Kızlar 12+5 ama sanki 32+5 var mı benim gibi olan lütfen olsun
Yaa ne güzel resmen hamile gibi duruyorsunuz . Benim sanki ilk gebelikte daha erken belli olmuştu karnım hele dokuz aylıkken baya baya vardı hani iç karnım geniş desem o olmuyor . Bu saatte foto çekindim .karnimin en şiş halı yani şuan .15+1 den selamlar .ay bı de 3 kilo aldım şimdiden neede bu bebek .

Eklentiler

• IMG_20210917_224119.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 95
Ay sizin de belli değil benim iç karnım yok sanırım belki sizin 2. Gebelik diye iç karnınız genişlemiştir olabiliyor mu acaba öyle bir şey merak ettim Valla ben 1-2 kilo alınca böyle oldum 5-6 kilo aldığımı düşünemiyorum şimdi sizin çıkmasa bile son aylarda mutlaka çıkar

İnan bilmiyorum ikinci de daha erken belli olur derler ama bilemedim .kızımda bu ayda 6 kilo almıştım belki de ondan bu yüzden bı tık daha geç çıkıyor . (İlk gebelikte 22 kilo almıştım .bunda 15 i gecmim insallah Amin )Ama sizin karinlar çok tatlı duruyor ya benim daha dışardan kimse anlamıyor .

En çok kiloyu hangi aydan sonra kaç kilo olarak aldınız? Ben dikkat ediyorum abur cubur yememeye dengeli beslenmeye ilk 3 ay 5 kilo almıştım 3 den 4 e kadar da yaklaşık 1 kilo almışım. Eşim bi anda alacan kilo diyo

Grupta en az haftası olan ve en çok karnı çıkan benim sanırım görmedim benden daha fazla çıkanı Bende 20 kilo alırım diyorum ama inşallah almam haftaya pazartesi doktora gidicem gittiğimde sorucam yürüyüş yapabilir miyim diye en azından bir tık kilo almamı yavaşlatır. Benim ilk ama görüldüğü gibi çok erken belli oldu 20. Haftadan sonra asıl dışarıdan bakıldığında anlaşılıyormuş benim bildiğim kadarıyla senin de 1 aya çıkar herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…