• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Doktorumun önerdiği perinatolog 700 lira fiyat verdi daha önce de yazmıştım başarı hastanesi için 500 lira ordan fiyat aldım 17 Kasım için randevu aldım başarı hastanesine
ek muayene ücreti var mı bunlarda ya kafam karıştı 500+ muayene mi mesela :D
detaylı yaparken zaten muayene etmiş sayılmıyo mu kafalar çok karışık :d

Beni

Bende sewiniyordum 3 gun aksamlari kusmayinca ooo bitti super kendi kendime nazar degdirdim kusmalarim tekrar basladi fazlasiyla ne zaman biticek
Ne zaman bitti desem artarak geri dönüyo benim de 😔 artık kendimi doğuma hazırladım 😂
Benim gibi çok uyuyan var mı acaba merak ettim 😂 Dün akşam 9 da yattım bugün sabah 9 da kalktım ve hala çok uykum var. Hamileliğin başından beri sürekli uyuma ihtiyacı duyuyorum sizde uyku durumu ne 🙃
bir uyuyorum kiiii😂 sürekli uykum var akşam erken yatıp sabah 7bucuk gibi uyanıyorum ama zorla. Kızım okula gidiyo onu hazırlıyorum. Kahvaltıdan sonra tekrar uykum geliyo🙈

Tam kontrol degil bebişimi goremedim ama saglik ocagina çağırmışlardi bugün için. Ebe tansiyon kilo vs. bakti. Ödem varmi diye baktı. Tetenoz aşısı icin randevu verdi. Ay sonunda 2.doz covid asisi yaptıracağım icin aşıdan bir ay sonrasına verdi. Bulantilarimi sordu. 15 gundur cok iyiyim dedim 2 adet içiyordum tek doz icmeye basladim bugun hic icmedim dedim. Zaten Prilam i birden birakmayip azaltarak birakmak lazim dedi. Bugün içmedim bakalim nasıl olacak simdilik hafifden bulanıyor ama iyiyim gibi.. Bulanti açısından eskiye gore çok çok iyiyim ama aynen bende de reflu ve yanma var. Cocuk saçlı olursa mide yanar derler bakalim bari bu teori tutacak mi
Yok canım o teoriyi de ben çürüttün 😬kızım doğduğu da bir yaş bebesi gbi saçı vardı . Doktorlar bile şaşırdı .miden yandı mı dedi . Hiç yanmamisti 😂

Çok teşekkürler ,ben de yapricam yoksa aklımdan cikmiycak biliyorum.Dua edin kizlar inşallah güzel gelir sonuclarimiz🙏
Canım bence sonuçların iyi gelecek 🙏🏻 Bir sorun olsa doktor ultrasonda da görürdü diye düşünüyorum. Tabii ki içini rahatlatmak için yaptır. Pamuk gibi devam edersin sonuçlardan sonra hamileliğe 🥰😂

Ankara'da daha önceki gebeliklerin de ayrıntılı ultrason yaptıran arkadaşların onerebilecegi bir yer var mı 🥰🥰 benim hastanede 750₺ fiyat verdiler ama muayene dahil mi kafam karıştı. Bir de muayene ücreti ödersek 1300 lere gelicek

Mesela Azerbaycan hamile ve emzirenlere yaptırmıyomuş bi kaç ülke daha vardı ama ilk gözüme çarpan o oldu nedense,ya bi yanım çoğu gebe oluyor sende ol diyor dğer yandan olmayan gebeler asla olmam içinde ne olduğu belli değil falan yazınca tereddüt ediyorum valla canım sıkıldı benimde, ekimin 8.ine ranvdevum var doktora sorucam fikrini alıcam oda ol derse olucam
Bence Azerbaycan sağlık sistemi baz alınacak bir ülke değil ama bence tabi ☺️ Kesinlikle hamilelerin tedirgin olmasını , vurulmak istememesini anlıyorum. İnsan bi ağrı kesiciyi içerken düşünüyor. Ama kulaktan dolma bilgilerle korku pompalayanları anlamıyorum. Temelini bilimsel makalelere, sayısal verilere dayandıranları anlayabilirim anca.
En iyisi dediğin gibi doktoruna danışmak. Ben bu konuda en çok doktorumun dediğine güveniyorum. Tabii ki bir kaç doktorun daha görüşünü aldım ama kendimi ve bebeğimi doktoruma emanet etmişken onun dedikleri benim için en mühimi.

Yok canım o teoriyi de ben çürüttün 😬kızım doğduğu da bir yaş bebesi gbi saçı vardı . Doktorlar bile şaşırdı .miden yandı mı dedi . Hiç yanmamisti 😂
Al benden de o kadar😂 sadece son ay o da çok faxla yanmadı benim de. Ben kel doğmuşum kızımı da hep yanmam pek olmadı diye kel düşündüm.
Doğum oldu kızımı hemen ten tene temas için göğsüme koydular. Kafamı şöyle bi eğdim aman tanrımmm o saçlar da neee 😂😂😂😂 şok olmuştum. Uzun gür simsiyah saçları vardı😂😂 benden çıkmasa o an çocuk benim değil derdim 😂😂😂
O simsiyah saçlar sonra kahveye döndü hala şaşırırız 😂

Kızlar bu arada çok bebek arabası kullanmayız diyenler kanguru da çok raht oluyor. Bugün depoya inmiştim orda gördüm kangurumuzu ☺️ Ben boba dan inanılmaz memnun kaldım. Hem önde hem sırtta taşınabiliyor. Biz yürüyüş yaparken iyi olur diye almıştık evde bile taktım ben sonra. Kızım orda uyumayı seviyordu 🥰
Ama benimki dediğim gibi hareketli bi bebekti ama mamarooyu da sevdi, bebek arabasını da severdi. Çok uyumluydu.
İnşallah minik kızım da ablasına çeker.

Ankara'da daha önceki gebeliklerin de ayrıntılı ultrason yaptıran arkadaşların onerebilecegi bir yer var mı 🥰🥰 benim hastanede 750₺ fiyat verdiler ama muayene dahil mi kafam karıştı. Bir de muayene ücreti ödersek 1300 lere gelicek
Bu ne ya bu hastaneler resmen soyguncu. Allah hasta edip bunların eline düşürmesin

Bir de baby nest alan,almayı düşünen var mı ? Kızımda böyle bişey yoktu. Şimdi çok hoşuma gitti ama fiyatlar çok dengesiz. 150den 1000tlye kadar gördüm. Ama arasında fark göremedim 😂
Kıyafet alamıyorum ablayla beraber seçelim diye çünkü bam telini biliyorum kızımın en hassas noktası muhtemelen orası olacak 😂 en azından böyle ihtiyaçları kapatayım

Maddi anlamda sıkıntım yok çok şükür yaptıracağım inşallah ,şunu merak ettim bir de bunu yaptıran arkadaşlar 2 li yaptırıp risk olduğu için mi tercih ettiler yoksa direkt bunu mu yaptırdıniz ? Ha bir de doktroum yırt dışına gönderilmesini tercih etti biraz fark var tabi fiyat olark ama Türkiye'de daha çok yeni diğeri daha güvenilir dedi .Seninki nerede yapıldı canım? Ben bir yer ile gorustum 3.500 TL Almanyaya gönderiyorlarmis %99.98 doğru sonuç veriyor dedi bakalim
merhaba benim de ikili testim 1/7000 küsür gibi bir değer çıkmıştı. Doktorum ikiliye pek güvenmiyorum istersen nipt yaptır içimiz rahat etsin dedi. Ben de yaptırdım. Ankara'da 3000 TL ye yaptırmıştım.

ek muayene ücreti var mı bunlarda ya kafam karıştı 500+ muayene mi mesela :KK70:
detaylı yaparken zaten muayene etmiş sayılmıyo mu kafalar çok karışık :d
+Muayene ücreti denmedi canım, görümcem de gitti oraya + muayene ücreti olsaydı söylerdi o da.

Aradım sordum sadece 500₺

Son düzenleme:
Canım sadece 750 dir o, çünkü ben arkadasımla detaylı ultrasona gittim. Normal ultrason gibi, doktor detaylı ölçümler yapıyor sadece, onunki perinatologtu zaten, muayene içinde yaptı detaylıyı. Ben de yarın doktoruma sorucam kendi prof, perinatolog degil ama, siz detaylı yapıyo musunuz? Baska yere gitmeme gerek var mı diycem. Bakalım ne diyecek, yaparım derse perinatologa gitmiycem. Alet önemli herhalde bu detaylıda, knu sorarım perinatologun baktıgı detaylı ultrason var mı diye.

Ne zaman bitti desem artarak geri dönüyo benim de 😔 artık kendimi doğuma hazırladım 😂

bir uyuyorum kiiii😂 sürekli uykum var akşam erken yatıp sabah 7bucuk gibi uyanıyorum ama zorla. Kızım okula gidiyo onu hazırlıyorum. Kahvaltıdan sonra tekrar uykum geliyo🙈
Hahaha bende eşimi işe gönderiyorum kahvaltı falan hazırlayınca mecbur erken kalkıyorum ama yataktan kazısalar anca çıkarım eşim zorla kaldırıyor 😂
Bir de baby nest alan,almayı düşünen var mı ? Kızımda böyle bişey yoktu. Şimdi çok hoşuma gitti ama fiyatlar çok dengesiz. 150den 1000tlye kadar gördüm. Ama arasında fark göremedim 😂
Kıyafet alamıyorum ablayla beraber seçelim diye çünkü bam telini biliyorum kızımın en hassas noktası muhtemelen orası olacak 😂 en azından böyle ihtiyaçları kapatayım
Ben istiyorum baby nest almayı 🙈

ben ilk hamileliğimde koruya gidiyordum Aydan Biri'ye yaptırmıştım. Hastane oraya yönlendiriyordu ki o zaman bile (yaklaşık 5.5 yıl önce) dışarıdan gelenlere 750 tl korudan gelenlere 500 tl idi ücret. bu hamileliğimde gittiğim doktorun sinan tan ile anlaşması varmış 500 tl ücret dediler. Sinan Tan perinatolog değil radyoloji uzmanı. Eğer önemli değil diyorsanız bir de ondan fiyat alabilirsiniz. Ben şahsen Aydan Biri'ye gittiğimde normal ultrasondan pek de farklı bir şey olmadığını düşünmüştüm.

Çok sağol canım, bugün kızımı doktora götğrdü bavası, covit olabilir demiş😪
Keşke anasınıfına göndermeseydim. İnşallah covit değildir.

Rahim hareketi kasılma olmuyor mu, bu haftalarda rahim hızlı büyüdüğü için normal aslında. Riskli bi durum yoksa endşşe etme
Cok geçmiş olsun canım ins güzel haberler alirsiniz. Bu arada o şişlik bende de oluyordu geçen doktora gittiğimde rahmin büyüyor onu hissediyosundur dedi. Dedim ki kasılma ve enfeksiyon olabileceğini duymuştum. Kasılma olsa bacaklarda da ağrı hissedersin dedi. İdrarı sordu ağrı yanma hisediyomusun diye hayır dedi. Hicbisey yapmaya gerek duymadı😉

Benım gıbı sırt agrısı kasık agrısı yasayan varmı cok sıddetlındegıl ama kasıklarda gergınlık ve baskı hıssedıyorum dun doktora sormaya korktm galıba doktorumu degıstırıcem kesın adam oda bı agrımı o dakıka soylemezsem sonrasında fırca atıyo bagırıyo cagırıyo bende korkumdan soyleyemıyorm herseyı ama ultrasondanhersey normaldı rahım buyumesınden kaynaklı bır agrımı acaba ınt de 4. Ve 5. Aylarda bu agrılar normalmış

Hamilelerden tavsiye almak amacım ama destek değil köstek oluyolar internetten de baktım yabancı ülkelerde yapılmıyor yazıyor neye inanıcağımı şaşırmış durumdayım 🤔
Herkese her yerde aşı yapılıyor. hatta amerikada ilk 3 ayda dahi yapmaya başladılar. sizin için bazı linkler ekledim. kararınızı ona göre verirsiniz.

Maddi anlamda sıkıntım yok çok şükür yaptıracağım inşallah ,şunu merak ettim bir de bunu yaptıran arkadaşlar 2 li yaptırıp risk olduğu için mi tercih ettiler yoksa direkt bunu mu yaptırdıniz ? Ha bir de doktroum yırt dışına gönderilmesini tercih etti biraz fark var tabi fiyat olark ama Türkiye'de daha çok yeni diğeri daha güvenilir dedi .Seninki nerede yapıldı canım? Ben bir yer ile gorustum 3.500 TL Almanyaya gönderiyorlarmis %99.98 doğru sonuç veriyor dedi bakalim
Ben grovo firmasında(NİCE testi diye geçiyor) geniş panel baktırdım. baktırmışım yani :) 3650 verdim abdye gitti. benim doktorum bunu tercih etti o yüzden başka firmaya bakmadım.

Back
X