Bulantılar varken zaman ve bulantı hiç geçmeyecek gibi geliyordu.Ama artık hamileliğin lale devrine geldik galiba.Ayy bi de hayırla sağlıkla kucagimiza alsakKızlar şimdi farkettim 20. Haftaya girmişimşaka gibi yolu yarılıyoruz Cinsiyetleri öğrendikten sonra bulantılar da biraz daha azalınca sanki daha mı hızlı geçmeye başldı günler
Bana dr.um asla dedi.Cok sıcak suyla bile duş almıyorum.Enfeksiyon falan korkusuyla hic cesaret edemedim bile girmeye.Kızlar hamilelere termal sıcak su yada termal havuz önerilir önerilmez gibi bi bilginiz var mı googlea soracağıma size sormak istedim aramızda tecrübeliler çok
Çok güzel şeyler, adınıza sevindim. Ben de 15+0 ım çok erken biliyorum ama bebişin olduğu yerde dünden beri sırt üsttü yatınca gıdıklanma gibi tenime tüyle değiyorlar gibi karnımın içinde bir şeyler oluyor. Gaz değil eminim nabızdan mı kaynaklı ya da bebiş mi bilmiyorum. Genellikle bir şey yiyip yattığımda oluyor.Kızlar bir kac gündür minik pıt pıtlar oluyordu karnimda bebis mi acaba derken demin bir deney yaptım. Artik disaridaki sesleri duymaya başlıyor madem youtubeden hamileyken dinlenecek muzikler diye aratıp bir müzik açtım. Baya tepki verdi bebis... Ultrason beklemeye son cok şükür
Evet artık burdayım demeye başlıyolar yavaş yavaş bana doktor 20. haftadan sonra hissetmeye başlarsın demişti 24 den sonra düzenli hissedersin dedi düzenli dediği nasıl olacak onu merak ediyorumKızlar bir kac gündür minik pıt pıtlar oluyordu karnimda bebis mi acaba derken demin bir deney yaptım. Artik disaridaki sesleri duymaya başlıyor madem youtubeden hamileyken dinlenecek muzikler diye aratıp bir müzik açtım. Baya tepki verdi bebis... Ultrason beklemeye son cok şükür
gıdıklanma hissini bir kaç kez yaşadım ama sanki karın büyüdüğü için genişleyen deriden kaynaklı diye düşünmüştüm içeriden değil de. bir de böyle pıt pıt atma gibi bir şey hissettim iki kere devam eden, belki hıçkırıktır demiştim yani öyle olsa tatlı olurBazı doktorlar 16. haftada çok dikkatli olunca gıdıklanma gibi hissedildiğini söylüyor. Ama emin olmak güç tabii. Bir de sırt üstü yatmak inanılmaz bel ağrısı yapıyor, sizlerde de böyle mi.
Ben sultanlar gibi oturuyorum valla sağımda yastık solumda yastık sırtımda yastıkgıdıklanma hissini bir kaç kez yaşadım ama sanki karın büyüdüğü için genişleyen deriden kaynaklı diye düşünmüştüm içeriden değil de. bir de böyle pıt pıt atma gibi bir şey hissettim iki kere devam eden, belki hıçkırıktır demiştim yani öyle olsa tatlı olurevet sırt üstü yatınca benim de belim ağrıyo, uzun süre oturunca da ağrıyo
Her yaşananla hem güzel hem heyecanlı hem de zor. Umarım hepimiz için her şey yolunda devam eder.gıdıklanma hissini bir kaç kez yaşadım ama sanki karın büyüdüğü için genişleyen deriden kaynaklı diye düşünmüştüm içeriden değil de. bir de böyle pıt pıt atma gibi bir şey hissettim iki kere devam eden, belki hıçkırıktır demiştim yani öyle olsa tatlı olurevet sırt üstü yatınca benim de belim ağrıyo, uzun süre oturunca da ağrıyo
Nette yazılanlara çok takılmayın siz söyleyince baktım 14+4 de 86mm imiş ama bence bunun ortalamasını yapmak doğru değil doktorunuza güvenin eğer bir sorun yok dediyse yoktur endişelenmeyinArkadaşlar, 3 yıldır burayı okuyup çare arayan biriydim çok şükür şu an 15+0 hamileyim. Kan sulandırıcı kullanmak zorunda olduğum için diken üstündeyim. 14+4 iken baş-popo yani crl 7 cm idi. Nette yazana bakarsak 8-10 hatta 10-12 cm falan yazıyor. Doktorum crl için özel konuşmasa da her şey yolunda dedi. Sizinkiler nasıldı bu haftaya göre 7 cm kısa mı gelişim geriliği olmasından korkuyorum. Yorumlarınızı rica ediyorum.
Benim de bir kaç gündür bugün sürekli olan kasığımda kasılmalar oluyor böyle sanki bacağa kramp girer ya onun daha hafifi oluyor yani bende böyle bugün hep bir karın ağrısı kasılma yaşadım kabızlıktan dolayıdır belki de ama çok rahatsız ediciKızlar siz kasılmaları nasıl hissediyosunuz? Göbeğimin üstünde sağ tarafta bir sancım var sürekli panik yaptım bugün. Yürüyünce de oluyordu, bugün otururken de var. Kasılmadan mı olur acaba, olmadı yarın doktora bir yazayım. Kesintisiz sancı olunca korktum biraz. Sizde oluyor mu sancı?
Sırt üstü, sağ, sol, aynı pozisyonda oturma, biraz ayakta kalma, biraz eğilme vs hepsi oluyor bende geceleri yastık sıkıştırıyordum her bir yanıma ama düştüğü için gece sürekli bel ağrısına uyanıyordum ( bu kadar şiddetli olmasının sebebi bel fıtığımın olması) eşime hamile destek yastığı aldırdım 2 gündür kullanıyorum faydasını da gördüm otururken uzanırken hep kullanıyorum oturup uzanırken belimde boşluk oluştuğunda sıkıntı yaratıyordu şimdi destekliyorum çok şükür 2 gündür rahatımBazı doktorlar 16. haftada çok dikkatli olunca gıdıklanma gibi hissedildiğini söylüyor. Ama emin olmak güç tabii. Bir de sırt üstü yatmak inanılmaz bel ağrısı yapıyor, sizlerde de böyle mi.
Aynı dediğin şekilde sürekli bir ağrı, kasılma hali bende de var. Acaba normal m? Karnımız genişliyor diye mi, bilemedim nedenini. Magnezyum içicem birkaç gün bir bakayım gececek miNette yazılanlara çok takılmayın siz söyleyince baktım 14+4 de 86mm imiş ama bence bunun ortalamasını yapmak doğru değil doktorunuza güvenin eğer bir sorun yok dediyse yoktur endişelenmeyin
Benim de bir kaç gündür bugün sürekli olan kasığımda kasılmalar oluyor böyle sanki bacağa kramp girer ya onun daha hafifi oluyor yani bende böyle bugün hep bir karın ağrısı kasılma yaşadım kabızlıktan dolayıdır belki de ama çok rahatsız edici
Sırt üstü, sağ, sol, aynı pozisyonda oturma, biraz ayakta kalma, biraz eğilme vs hepsi oluyor bende geceleri yastık sıkıştırıyordum her bir yanıma ama düştüğü için gece sürekli bel ağrısına uyanıyordum ( bu kadar şiddetli olmasının sebebi bel fıtığımın olması) eşime hamile destek yastığı aldırdım 2 gündür kullanıyorum faydasını da gördüm otururken uzanırken hep kullanıyorum oturup uzanırken belimde boşluk oluştuğunda sıkıntı yaratıyordu şimdi destekliyorum çok şükür 2 gündür rahatım
Sen ne kadar mantıklı yorumlar yapıyorsun ya her konuda, cidden güzel faydalanıyorumBiraz da bebeğe göre değişir, iri bebekse çabukta kilo alırsa hemen geçer. Gerçi 1 kg alıyorlar en az. Yaşadığınız yer sıcak mı,, eviniz sıcak mı
Bizim ev güneş görmediği için hazirana kadar soğuk olur, kızım mart doğumlu yazlıklara temmuzda geçmiştik 5 aylıkken de 8.5-9 kg civarı olunca 9-12 ay almıştım yazlıkları. Sonradan aldım ben yazın giyeceklerini. İlk 3 ay giyeceklerini alın, sonrada alırsınız diğerlerini.
Küçük kıyafet giyilmez ama büyük olunca bolda olsa giyer. O yüzden yenidoğanlar 56 cm olur bi tane almıştım ben kızıma. Sonra 0-3 ayları giydi. 3 aylıkken 6-9 ay giydi. 5 tane 0-3 ay alsan yeter. 5 tane de 3-6 ay alırsın. Sonra bebeğin gelilimine göre internetten sipariş verirsin, olanı alır olmayanı iade edersin
Yeni doğan bi örme yelek ördürmeyi düşünüyorum. Pazen battaniye çok iyi oluyor, terletmiyor. Ona kundak yapmıştım.
Bende ne zaman hissedicem diye heyecanla bekliyorum yaaahala nasıl tekmelemez zalımın oğlu yaa teyzesi
Teşekkür ederim teveccühün.Sen ne kadar mantıklı yorumlar yapıyorsun ya her konuda, cidden güzel faydalanıyorumçok sagol tecrübelerin için burcun kova ya da terazi mi, tutturucam mı bakalım
Bende bugün dahiliyeye gidicem magnezyum yazmasını isteyeceğim bakalımAynı dediğin şekilde sürekli bir ağrı, kasılma hali bende de var. Acaba normal m? Karnımız genişliyor diye mi, bilemedim nedenini. Magnezyum içicem birkaç gün bir bakayım gececek mi♀
Bende de aşırı var ama benim bel fıtığından kaynaklı uyuyamıyorum bile hamile destek yastığı aldım onunla rahatladım. Hareketsizlikten de oluyor ben ufak ufak yürüyüşlere de başladım sizde başlayınKızlar birsey sorucam ya benim aşırı bel ağrım oluyor ağrı gibide değil cok ayakta dolandiysam evde oturursam kalkmıcam ayaktaysa oturmicam bicak gibi kesiliyorum bazende sol tarafıma bıçak saplanır gibi oluyor hep geriye yaşlanır sekilde oturmak zorunda kalıyorum. Evdeyim birde surekli calismaya devam etsem nasıl olurdu bilemedim yani normal mi sizce bunlar
Hahah ya valla önce bir pıt hissediyorum sonda alakasız bir yerden göbek üstünden de aynısı olunca bi anlam ifade etmiyor he bebek değilmiş diyorumBende ne zaman hissedicem diye heyecanla bekliyorum yaaapıt pıt biseyler hissediyom ama küçücük daha o degildir benim karnım hala belli belirsiz zaten bebek mi göbek mi ayırt etmek zor balik etli olduğumdan (ton balığı)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?