D doakolik bak bir keresinde miniş paylaşmıştııKızlar ben bir gerekli ihtiyaçlar listesi yapmıştım, sizle de paylaşıyım belki faydası olanlar olur.
Gerekli olduğunu düşündüklerimi listeledim, arada istisnai keyfi şeyler olabilir :) Liste kıyafet hariçtir, Allah hepimize kullanmayı nasip etsin
- Bebek Havlusu
- Bebek Arabası
- Beşik
- Katlanabilir Banyo Küveti
- Bebek Bezi
- Islak Mendil
- Şampuan
- Pişik Kremi
- Masaj Yağı
- Vücut Nemlendirici
- Alt Açma Bezi
- Anne-Bebek Çantası
- Tuvalet Malzemeleri Organizer
- Philips Avent Yenidoğan Biberon
- Philips Avent, Bips Emzik
- Süt Saklama Poşeti
- Emzirme Örtüsü
- Göğüs Kalkanı
- Göğüs Pedi
- Ateşölçer
- Tırnak Makası, Tarak
- Biberon, Emzik Temizleyici
- Reflü Yatağı
- Emzik Kutusu ve Zinciri
- Ağız Bezi
Ben hep öyle yapıyorum canım rica ediyorum videoya alabilirmiyim diye izin veriyolar bu doktor kendi gittiğim doktor değildi başlaydı ona bulamadım o yüzden bu doktora aldım ama çok vasattı daha gitmem onaYa benim doktorda sayılı sanki çok az veriyor ultrason kağıdı en son gittiğimde 1 tane verdi o kadarvideo mantıklı ama açar açar izlerdim herhalde bi dahaki randevuda bende öyle yapıcam
ah yaa çok acı oluyorBende bu beşiğe bakıyorum geçen haftalarda 1100 civarıydı eşim alalım dedi daha indirime girer acele etmeyelim dedim 1400 küsür olmuş
Canlarım sağolun. Bende fikir amacli böyle bi defter olusturmayi düşünüyorum. Neyi aldim neyi almadım görmek icin.
Ben çeyiz düzerken de aldıklarımı yazmıştım ama bebiş için liste oluşturup alınanları işaretlemek çok daha doğru. Öbür türlü dediğiniz gibi kızlar neyi aldım almadım eksik bir şey var mı derdi oluyor eksik bir şey kalsa da o anda ihtiyaç olana kadar insanın aklına gelmiyorBöyle defter hazırlamak çok mantıklı ya eksiğini aldığını ettiğini yazarsın ne aldım ne almadım derdi kalmaz
ben sizin kadar bilgili değilim ama bazılarını takipe diyorum instagramdan . detaylıya gittiğim dr d vit niye alıyorsun ne gerek var dediği halde kullanıyorum.venatura da kullandım bu dönem ocean aldım. birde hangi hastaneyi tetcih ediceksin doğuma .bu söylediklerini önemseyen hastaneler nadir var. birde dr un kim acaba. ben de 450 lira veriyorum dr a. bir de aşı oldun mu merak ettim ben hala kararsızımBir haftadır pek az girebildim yüzlerce sayfa birikmiş neler neler olmuşeşyalar alınmış, vitaminler yiyecekler konuşulmuş, isimler koyulmuş, maalesef bir arkadaşımızın bebeği melek olmuş ve bir arkadaşımız üyelik iptali yapmış.
Çok sevdiğim bir topluluk burası. Sizinle üzülüyor, seviniyor, bilgileniyorum. Kendimle ilgili gelişmeler şöyle, bir aydır kıvranarak gelecek randevumuzu bekliyorum 18 Ekim’de. Cinsiyetimiz kesin görünmemişti 13. haftadayken, doktor kıza benzetmişti biraz. Hamileliğin başından beri 1,6 kilo alarak 53,7 kiloya geldim. İlk trimesterde vücut insülini çok etkili kullanırmış ve şekerim hep düşüktü, açlık 63 gibi. İkinci trimesterde insülin direnci evresine giriyormuşuz çünkü şeker ve besinler kanda daha uzun süre duruyormuş ve bebek maksimum yararlanıyormuş. Şeker şimdi açlıkta 74 oldu. Sizler de dikkat edin...
Demir konusunda ocean microfer inanilmaz yükseltiyor ferritini ve yan etkisi yok. 30 kapsülü bir gün arayla içerek ferritini 60lardan 96’ya getirdim gebelik öncesi. Şimdi doktor henüz vermemişken yine başladım çünkü bir ayda 20 birim düşmüştü. Açıkçası sağlığımın kontolünü bir doktora tamamen bırakma taraftarı değilim. Benim saçım dökülecek, yorgunluktan sürüneceksem neden bir ay daha bekleyeyim? Kendim araştırıyor ve fonksiyonel tıp öğreniyorum. Eskiden bizim büyüklerimiz kullanmadı çünkü hayat bu denli toksik değildi, yiyecekler daha vitaminliydi ve tıp daha az gelişmişti. Kabızlık için sebze yiyin ve magnezyumdan korkmayın, sitrat form günde iki kapsül iyi gelir. D vit için devletin verdiğinde zararlı bileşen var. Venatura D3k2 gayet temiz güzel.
Bir arkadaşımız kefir demiş ancak bu herkese iyi gelmez. Sibo, ibs gibi bağırsak sorunu varsa berbat edebilir sizi. Ayrıca inek sütünün zararlarını mutlaka araştırın. İneklere süt versin diye hormon yükleniyor ve bizim endokrin sistemini mahvediyor. İnstagram’da izmircocukdoktoru ve prema ve onun anneliği, saglikliyasiyoruz, turuncu eczacı inanılmaz faydalı öğretici hesaplar.
Son olarak bu fotoğraf açıkçası beni üzdü çünkü yanlışlıkları görüyorum. Bebek doğar doğmaz belli ki verniksten arındırılmış ki üstünde kalmalıydı, ve annenin yüzünden çok göğsüne verilmeli memeyi bulması sağlanmalıydı. Göbek kordonu demir depolarının dolması için hemen kesilmemeli, bir havlu yardımıyla annenin ısısı doğal kuvöz oluşturmalıydı. Şahsen kendi doktoruma sırf bu sebeplerle yüksek ücret ödeyerek gidiyorum çünkü aceleye gelmemesi gerekir doğumun ve altın saatin. Uzun süre giremeyince yazı da uzun oldu kusura bakmayın, hepinizi seviyorum
valla şu hareketleri de bir hissetseydikk bir kere dedim ya tüy süründü falan ondan beridir tık yokKızlar şimdi farkettim 20. Haftaya girmişimşaka gibi yolu yarılıyoruz Cinsiyetleri öğrendikten sonra bulantılar da biraz daha azalınca sanki daha mı hızlı geçmeye başldı günler
Başta öyle oluyo canım benim de öyleydi bi hissettim sonra 2-3 gün hiç bişey yoktu . Arada bir derken bi baktım her gün oluyo sonra zaten seninle takılmaya başlıyovalla şu hareketleri de bir hissetseydikk bir kere dedim ya tüy süründü falan ondan beridir tık yok
İnternette yazanlara çok takılmamak lazım. Bi sıkıntı olsa doktor söylerdi mutlaka. Bir de her bebeğin gelişimi aynı olmuyor bazısı birden başlıyor büyümeye. Benim ilk haftalar 11 gün geriden geliyordu mesela sonradan aradaki farkı kapattı şimdi günüyle uyumlu ilerliyor çok şükürArkadaşlar, 3 yıldır burayı okuyup çare arayan biriydim çok şükür şu an 15+0 hamileyim. Kan sulandırıcı kullanmak zorunda olduğum için diken üstündeyim. 14+4 iken baş-popo yani crl 7 cm idi. Nette yazana bakarsak 8-10 hatta 10-12 cm falan yazıyor. Doktorum crl için özel konuşmasa da her şey yolunda dedi. Sizinkiler nasıldı bu haftaya göre 7 cm kısa mı gelişim geriliği olmasından korkuyorum. Yorumlarınızı rica ediyorum.
Cevap için teşekkür ederim, evet çok takılmamak lazım nette yazanlara ama 1 düşük 1 dış gebelik sonrası kavuşunca insan fazla tedirgin oluyor. Doktor not kağıdına 14+4 iken crl 14+6 yazmıştı. Ona göre 2 gün ilerde hatta. Sanırım 13. haftadan sonra baş-popo değil de kafa göbek vs ölçülüyormuş gelişim takibi için. 26 Ekim’de kontrolüm var inşallah her şey yolundadır.İnternette yazanlara çok takılmamak lazım. Bi sıkıntı olsa doktor söylerdi mutlaka. Bir de her bebeğin gelişimi aynı olmuyor bazısı birden başlıyor büyümeye. Benim ilk haftalar 11 gün geriden geliyordu mesela sonradan aradaki farkı kapattı şimdi günüyle uyumlu ilerliyor çok şükür
Çok şükür sizin adınıza sevindim inşallah sağlıkla kavuşursunuz.İnternette yazanlara çok takılmamak lazım. Bi sıkıntı olsa doktor söylerdi mutlaka. Bir de her bebeğin gelişimi aynı olmuyor bazısı birden başlıyor büyümeye. Benim ilk haftalar 11 gün geriden geliyordu mesela sonradan aradaki farkı kapattı şimdi günüyle uyumlu ilerliyor çok şükür
Fazla sıcak duş bile önerilmez diye biliyorum, tansiyon yükselmesine neden oluyor. Dikkat etmenizde fayda var.Kızlar hamilelere termal sıcak su yada termal havuz önerilir önerilmez gibi bi bilginiz var mı googlea soracağıma size sormak istedim aramızda tecrübeliler çok
damar gevşemesine sebep oluyor sanırım. tüp bebek döneminde de transferden sonra falan sıcak duş yasak derlerdi. genelde doğuma 1 2 gün kala normla doğuma yardımcı olmak adına sıcak duş öneriliyor gibi.kalmış aklımda. bence hiç girme o işlereKızlar hamilelere termal sıcak su yada termal havuz önerilir önerilmez gibi bi bilginiz var mı googlea soracağıma size sormak istedim aramızda tecrübeliler çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?