2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276

Kızlar bende de oluyor son 1 2 haftadır yer yer nefes darlıgı gibi his ve çarpıntı. Doktoruma danıştım ve normal oldugunu, bol su içmem gerektiğini söyledi. Günde min 2,5 litre diyor. Bir de tansiyon aleti aldırdı bana, kendimi kötü hissettiğimde bakmamı, tansiyonun takip edilmesi gerektiğini söyledi. Düşük çıkıyor genelde benim. Düşük tansiyon da normalmiş. Yüksek tansiyon genelde gebelikte istenmiyormuş. Eğer tansiyonunuzun da oynadığını hissediyorsanız, takip etmekte fayda olabilir.

Evet gebelikte yüksek tansiyon sıkıntılı ama düşüğü normal sürekli kontrol etmek lazım. Görümcem ebe ve hemşire bir keresinde tansiyonum çok düşük diye tuzlu ayran içtim diye kızmıştı gebelikte normal olan düşük tansiyonmuş

Demek o yüzden 3 gebeden 1 i yere düşme yaşayabilir dikkatli olun diyorlar. Tansiyon bu haftalarda düşük oluyomuş. 2.trimestir zamanı, dikkat edelim kendimize. Hafif bir halsizlik hissedince oturmak lazım. Markette ayakta çalışan bir arkadaşımız vardı ve öğretmen arkadaslarımız dikkat etsin. Umarım anlayış gösteriliyordur.

Ayy evet aynısını doktorum söyledi, tansiyonu düşük görünce sakın tuzlara abanma dedi. Düşük tansiyon bizi korkutmaz dedi. Bol su içip, dinlen sadece diyor düşünce, çarpıntın olunca. Yüksek tansiyon allah korusun son aylarda özellikle epey riskliymiş sanırım

Kızlar 17. Haftada doktorum
Efermag (kalsiyum ) hapı yazmış ama sağlık ocağındaki doktorum şaşırdı bunu son aylarda kasılmalar için veriyorlar niye yazmış ki dedi. O ilacı almamı istemedi.
Siz kullandınız mı ??

Ben kontol ettirdiğimde hep 10/6 falan çıkıyor

Evet Allah korusun riskli zaten normal bir insanda yüksek tansiyon riskliyken biz gebelerde bu risk daha çok artıyor

Anlayış gösterilmesi gerekiyor bence de evet tansiyon düşüyor 2. Trimester zamanında o yüzden dikkat etmek lazım. Yüksek tansiyon içinde kişinin kendini takibe alması gerekiyor. Düşük tansiyon içinde kendimizi dinleyip düştüğünü hissettiğimiz anda oturmamız veya uzanmamız gerekiyor benim bugün mesela hastane çıkışı düştüğünü hissettim bayılacak gibi oldum hemen bir yere oturup su içtim 10 dakika sonra toparladım. En önemlisi kendimizi aç bırakmamak aç olunca tansiyon daha çok düşüyor.

Ayrintiliyi devlette yaptiricam bende 9 kasima gun verdiler capada 22w+2d oluyorum. Asil derdim şu ki hala doktor secimi yapamadim sezaryen dusunuyorum. Ameliyathanenin sterilligine takilmis durumdayim anlamsizca avrupa yakasinda doktor öneriniz var mi arkadaslar

Kızlar ben geldim bimden çorap beğendim sadece aldım..

Birde size birşey sorucam çocuk odasına büyüyen beşik aldım içine uyku seti var

Yatak odasına anne yani beşik park beşik var onun içine ne sericem bilemedim de lastikli çarşaf üstüne de muslin battaniye neyse o şekilde mi oluyor bebek nevresim seti mi bir bilen yazsın

Eklentiler

• IMG_20211012_131547.webp
    39,7 KB · Görüntüleme: 67
Bim bereketi bana da yağdı sonunda

Bende dün sabah su içtim soluma yattım tekrar 5kere küçük parmak vuruyor gibi pit pıt pıt birkaç kez oldu böyle farklı günlerde çok erken ama
Banyo seti şundan alacak varsa 250ye düşmüş alıyorum 1 tane dhsjsj
Canısı ben letgodan aldım hepsine 150verdim resim ekliyorum

Eklentiler

• IMG_20210927_205940.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 66

Çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz inşallah

Bende çıktım doktordan çok ılgılenmedı doktor ama bebıs buyumus masallah ayrıntılı ultrason tarihimde bellı oldu 27 ekim 19+4 gunluk olucak cok mu erken acaba

Kızlar benim göbek deliğimde bir ağrı var uyandığımdan beri. Çevresinde de bi baskı hissediyorum ama korkacak bişey mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…