çok geçmiş olsun ebeler doktor gelmeden bisey diyemeyiz demiyorlar illa bir yorum yapacak büyük geçmiş olsunCanım çok geçmiş olsun nasıl korkmuşsundurşükür ki bebeğin iyiymiş. Ebelere kalsa hep kötü şeyler oluyor zaten
Benim doktorum 21-22 haftalarda dedi sizinki erken gibi geldi bana, ben 17 Kasım'da gidicem 21. Haftanın sonuna falan denk geliyorBende çıktım doktordan çok ılgılenmedı doktor ama bebıs buyumus masallah ayrıntılı ultrason tarihimde bellı oldu 27 ekim 19+4 gunluk olucak cok mu erken acaba
Ikı defa sordum ıkısındede olması gereken hafta dedıler bende ısrar etmedım dahaBenim doktorum 21-22 haftalarda dedi sizinki erken gibi geldi bana, ben 17 Kasım'da gidicem 21. Haftanın sonuna falan denk geliyor
Kızlar izmir ege üniversitesi nde detaylı var mı? Bakıyorlar mı? Bilgisi olan var mı? Ordaki proflari çok ovuyorlar, en azindan muayene için bile gitmek istiyorum ama varsa detayliya da gidebilirim. Bilgisi olan var mı aceba
Geçen sene muayene için bile sıra bulamamıştım, aşırı aşırı zor randevusu, dışardan prof doç yada uzmana ücretle muayene olunabiliyormus. 200/300 tl gibi bir fiyatmis, randevu takip ediyorum inşallah bulurum, yoksa özel muayene ye gideyim olmadı bi
Ege hastanesinde çoğu bölüm çalışmıyormuş şu anda o yüzden randevu çabuk doluyor akşam 6yı 1 gece birkaç farklı telefondan girin ancak öyle alabilirsiniz. Bu arada corana virüs çıkmadan önce muayeneye doktorla beraber öğrencilerde giriyordu şuan da devam ediyor mu bilemiyorumGörümcemin kızı yakın zamanda ameliyat oldu geniz etinden orada kontrole gitmesi lazım kbb den sıra bulamıyolar6 da açılıyo randevular demişler sanırım 6 da giriyoruz hep dolu diyolardı bende henüz izmir de 3 senedir varım çok gitmedim oraya genelde ege şehir hastanesi ya da trafik hastanesine gidiyorum
Selamın aleyküm kızlar Ben istedim canım yeniden açmalarını siteden son paylaşımımdan sorma vicdan azabı çektim görenler rahatsız olmuş üzülmüş olabilir diye kendimi suçlu hissettim kapatmak istedim ama dayanamadım alışmışım size valla gizli sekmeden okuyodum yorumlarınızı sinsi sinsi hakkınızı helal edin
Keşke daha sık yazsanBir haftadır pek az girebildim yüzlerce sayfa birikmiş neler neler olmuşeşyalar alınmış, vitaminler yiyecekler konuşulmuş, isimler koyulmuş, maalesef bir arkadaşımızın bebeği melek olmuş ve bir arkadaşımız üyelik iptali yapmış.
Çok sevdiğim bir topluluk burası. Sizinle üzülüyor, seviniyor, bilgileniyorum. Kendimle ilgili gelişmeler şöyle, bir aydır kıvranarak gelecek randevumuzu bekliyorum 18 Ekim’de. Cinsiyetimiz kesin görünmemişti 13. haftadayken, doktor kıza benzetmişti biraz. Hamileliğin başından beri 1,6 kilo alarak 53,7 kiloya geldim. İlk trimesterde vücut insülini çok etkili kullanırmış ve şekerim hep düşüktü, açlık 63 gibi. İkinci trimesterde insülin direnci evresine giriyormuşuz çünkü şeker ve besinler kanda daha uzun süre duruyormuş ve bebek maksimum yararlanıyormuş. Şeker şimdi açlıkta 74 oldu. Sizler de dikkat edin...
Demir konusunda ocean microfer inanilmaz yükseltiyor ferritini ve yan etkisi yok. 30 kapsülü bir gün arayla içerek ferritini 60lardan 96’ya getirdim gebelik öncesi. Şimdi doktor henüz vermemişken yine başladım çünkü bir ayda 20 birim düşmüştü. Açıkçası sağlığımın kontolünü bir doktora tamamen bırakma taraftarı değilim. Benim saçım dökülecek, yorgunluktan sürüneceksem neden bir ay daha bekleyeyim? Kendim araştırıyor ve fonksiyonel tıp öğreniyorum. Eskiden bizim büyüklerimiz kullanmadı çünkü hayat bu denli toksik değildi, yiyecekler daha vitaminliydi ve tıp daha az gelişmişti. Kabızlık için sebze yiyin ve magnezyumdan korkmayın, sitrat form günde iki kapsül iyi gelir. D vit için devletin verdiğinde zararlı bileşen var. Venatura D3k2 gayet temiz güzel.
Bir arkadaşımız kefir demiş ancak bu herkese iyi gelmez. Sibo, ibs gibi bağırsak sorunu varsa berbat edebilir sizi. Ayrıca inek sütünün zararlarını mutlaka araştırın. İneklere süt versin diye hormon yükleniyor ve bizim endokrin sistemini mahvediyor. İnstagram’da izmircocukdoktoru ve prema ve onun anneliği, saglikliyasiyoruz, turuncu eczacı inanılmaz faydalı öğretici hesaplar.
Son olarak bu fotoğraf açıkçası beni üzdü çünkü yanlışlıkları görüyorum. Bebek doğar doğmaz belli ki verniksten arındırılmış ki üstünde kalmalıydı, ve annenin yüzünden çok göğsüne verilmeli memeyi bulması sağlanmalıydı. Göbek kordonu demir depolarının dolması için hemen kesilmemeli, bir havlu yardımıyla annenin ısısı doğal kuvöz oluşturmalıydı. Şahsen kendi doktoruma sırf bu sebeplerle yüksek ücret ödeyerek gidiyorum çünkü aceleye gelmemesi gerekir doğumun ve altın saatin. Uzun süre giremeyince yazı da uzun oldu kusura bakmayın, hepinizi seviyorum
Biz de badana yaparken kırmıştık TV yi 3 sene hiç almadık daha yeni aldık o da küçük ekrandan izlemek keyifsiz oluyor diye bir de gelen misafirlerin baskısıyla tabi :) Ekran ve aburcuburdan uzak tutma konusunda hepimize başarılarBenim kayınpeder sağolsun çocuk odasını yapıyor bende anne baba olmadığı için benim taraftan büyük eşya alacak kimse olmayacak kredi de ödüyoruz inşallah Şubat ayında hepsi bitecek sadece ev kredisi 3500 kalacak inşallah onu da çok rahat öderiz diye düşünüyoruz şuan aylık 8-9 bin gider var o yüzden pek bir şey almak istemiyorum ben kendimde çalışmıyorum kayınpederim destek çıkmasa bizim halimiz yaş
Geçtiğimiz aylarda bizim TV ekranı bozuldu eşim yaptırmadan sattı almayı düşünmüyoruz zaten TV izlemiyoruz laptop ve tablet var varken de açmıyorduk zaten eşim almayı düşündü ama ben alma çocuk olacak zaten TV'ye alışmamış olur dedim. Abur cubur eve sokmayı düşünmüyorum çünkü çevremde ki çocuklardan biliyorum düzenli yeme alışkanlığı olanlar bile yemekten önce verilen abur cuburu yiyince kesinlikle yemek istemiyorlar ve ağlayarak devamını bekliyorlar
Çok güzel isimmiş
Ah ne büyük korku yaşamışsındır tahmin edemiyorum. Çok çok geçmiş olsun neyse ki bebekle ilgili değilmiş. Sağlıkla gelecek inşallah yavrun gönlünü ferah tutKızlar ben yine hastanedeyim
Saat 4 te falan fazlaca sarı sy geldi, suyum geldi diye hastaneye geldim. Önce ebeler baktı, bu bebeğin suyu dediler, ben bağıra bağıra ağlıyorum. Doktor geldi ultrasonla bakrı beveğin suyu iyi dedi. Yarım saat muayene etti. Enfeksiyon dedi. Antibiyotik tedavisine başladılar. Büyük travma atlattım. Hala şoktayım. Kolumda serum yatıyorum öyle.
Progestan fitil kullanırken pantolonumun boyasını çıkaracak kadar akıyordu çok fenaydı şükür ki 11. Haftada kurtuldumprogestan fitil bende her gün su gibi islatiyor camasirimi 5-6 kez değişiyorum. progestan fitil kullanmazken yok
Devletten nasıl detaylı ultrason randevusu alınıyor? Önce kadın doğum doktoruna mı randevu almak gerek?Ayrintiliyi devlette yaptiricam bende 9 kasima gun verdiler capada 22w+2d oluyorum. Asil derdim şu ki hala doktor secimi yapamadim sezaryen dusunuyorum. Ameliyathanenin sterilligine takilmis durumdayim anlamsizcaavrupa yakasinda doktor öneriniz var mi arkadaslar
Hoş geldin bi daha da gitme bi yereSelamın aleyküm kızlar Ben istedim canım yeniden açmalarını siteden son paylaşımımdan sorma vicdan azabı çektim görenler rahatsız olmuş üzülmüş olabilir diye kendimi suçlu hissettim kapatmak istedim ama dayanamadım alışmışım size valla gizli sekmeden okuyodum yorumlarınızı sinsi sinsi hakkınızı helal edin
Evet canim once kadin doguma gidiyorsun baya ugrastiriyorlar da sagolsunlar kadin dogum yazi ile perinatologa yonlendiriyor gecen ay aldim ben kasim icinKeşke daha sık yazsan
Biz de badana yaparken kırmıştık TV yi 3 sene hiç almadık daha yeni aldık o da küçük ekrandan izlemek keyifsiz oluyor diye bir de gelen misafirlerin baskısıyla tabi :) Ekran ve aburcuburdan uzak tutma konusunda hepimize başarılar
Ah ne büyük korku yaşamışsındır tahmin edemiyorum. Çok çok geçmiş olsun neyse ki bebekle ilgili değilmiş. Sağlıkla gelecek inşallah yavrun gönlünü ferah tut
Progestan fitil kullanırken pantolonumun boyasını çıkaracak kadar akıyordu çok fenaydı şükür ki 11. Haftada kurtuldum
Devletten nasıl detaylı ultrason randevusu alınıyor? Önce kadın doğum doktoruna mı randevu almak gerek?
İlk gebelikse muhtemelen bağırsak hareketidirKızlar şuan 16+5 im çok erken mi bilmiyorum ama dün akşam yemekten sonra galiba bebişin hareketini hissettim sofrayı kaldıracakken böyle bir kayma gibi bir şey oldu göbek deliğimin 3 parmak kadar altında sonra hemen oturup kendimi dinledim pıt pıt yaptı hemen elimi karnıma koydum biraz da bastırdımbaktım hareket yok tam elimi çektim yine pıt pıt yaptı eşime söyledim eşim bağırsaklarındır o bebek değildir diyo ama emin olamadım
Teşekkür ederim kuzumEge hastanesinde çoğu bölüm çalışmıyormuş şu anda o yüzden randevu çabuk doluyor akşam 6yı 1 gece birkaç farklı telefondan girin ancak öyle alabilirsiniz. Bu arada corana virüs çıkmadan önce muayeneye doktorla beraber öğrencilerde giriyordu şuan da devam ediyor mu bilemiyorum
Merhaba bende ilk bağırsak hareketi zannetim ilk gebeliğim ama bildiğin hareket ediyor göbek deliği çevrem de ve aşağısında hissediyorum çok düzenli değil ama belli aralıklarla hissediyorum genellikle rahatsız bi şekil de oturursam o zaman çok hissediyorum benim erkek bebek ve kilolu biriyimİlk gebelikse muhtemelen bağırsak hareketidir
Ben 19.haftada hissettim ilk. Erkek bebeklerde 22de bile hissediliyormus. Arkadaşım söylemişti az evvel.
İlk gebelik ama bilmiyorum ya bağırsaklarım niye pıt pıt yapsınİlk gebelikse muhtemelen bağırsak hareketidir
Ben 19.haftada hissettim ilk. Erkek bebeklerde 22de bile hissediliyormus. Arkadaşım söylemişti az evvel.
Amin inşallah.
Güzel dualarda bulunun arkadaşlarıma öok teşekkürler. Allah razı olsun hala korkum geçmil değil bugün di daha bakacak. Bana dua edin.
Bu su gibi şey niye geliyor nerden geliyor çıldırıcam
ayy geçmiş olsun kolay gelsin ve maşallah sonuçlaraKızlar taşınma yerleşme pazar akşamı bitti şükür ama o kadar sayfa birikmiş ki anca bitirdim okumayıTemizlikle uğraşırken soğuk evde üşütmüşüm çok kötü öksürmeye başladım pazar akşamından. Nane limon ıhlamur sıkma limonla çabucak geçti şükür. Özellikle sıkma limon çok çok iyi geldi boğazıma aklınızda bulunsun. Üşüttüğüme emindim ama yine de ne olur ne olmaz diye test yaptırdım dün negatif çıktı.
Ne güzel alışverişler yaptınız hepiniz ben daha bir çöp alamadım. Bu hafta sonu kuzenimdeki kıyafetlerin bir kısmını alıp yerleştirmeye başlarım.
Cumartesi AFP için kan vermiştim normal çıktı şükür. Demir ve B12 de baktırdım onlar da normalBöyle işte :)
İnşallah canım gitmem birdahaHoş geldin bi daha da gitme bi yere
Bugünmü gelmiş bunlar bende 16 ekimde gidiyorum kontroleBim bereketi bana da yağdı sonunda
hee bugün gelmiş yavrum perşembe a101 daha bereketli bir sürü şey geliyor ama yetişemicem ya işe döncemBugünmü gelmiş bunlar bende 16 ekimde gidiyorum kontrole
Ne kadar sorumsuz bir sağlık ocağı orası beni arıyorlar şu zaman gelin aşınız var diye soruyorlar da nasıl gidiyor gebeliğiniz diye d vitaminini evet önceden kutu kutu verirlerdi sağlık ocakları gebelere ama artık ücretli olmuş eczaneden yazdıırp alıyosunaa kızlar bugün sağlık ocağına gittim rapor alayım diye gitmişken ebelere uğradım neden hiç aramıyorsunuz diye
demir d vitamini siz vermiyormuşsunuz neden vermiyorsunuz dedim
zamanında verdiğim bilgilerin kaydını asla yapmamışlar bugün yine daha önce yazdıkları deftere yazdılar yine yapmayacaklar kesin
ellerinde d vitamini demir yokmuş asla kavuşamıcam bu ilaçlara heralde
gelmesem nolcaktı tetanoz dedim gel hadi yapalım dedi 18+5 im yuh dedim doktorum detaylıdan sonra git demişti dedim iyi o zaman gelirsin dedi
ben çıkarken bir bey geldi eşim doğum yaptı oğlum 10 aylık hiç mi aşısı yok 1 kere bile aramadınız ne yapılacak bu çocuğa dedi 1 yaşına kadar yok kızamıkçık aşısı var o da bize gelmiyo dedi
ayy rezaleti görüyor musunuz sağlık ocağından bile yüzüm gülmedi yarabbisağlık ocağı öneriniz varsa kaydımı aldırayım ahahahha
Yatinca geçiyor mu ben öyle batma ağrı deyince doktor bebek büyüyor rahim büyüyor dedi amaa ağrı şiddetli ise yatinca dinlenince geçmiyorsa gidin doktora derimKızlar benim göbek deliğimde bir ağrı var uyandığımdan beri. Çevresinde de bi baskı hissediyorum ama korkacak bişey mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?