Valla yumuşak yüzlü olunca herkes gelene çıkıyor, çok biliyor edasında buna kendi annem de dahil. Diyorum ya esin ne anlar bebek bezi değiştirmekten diyor. Yahu öğrenecek siz surda 40 gün durup gideceksiniz sonra biz 4 kişi kalicaz ( kediyi de sayıyorum) eli mahkum öğrenmek zorunda. Ben açık sözlü ve soğukkanlıyimdir. Şimdi doğum zamanı hepsi panik olacak, bir de onları sakinleştirmekle ugrasicam. Yazarım size
Bebiş daha aşağıdadır canım bu haftalarda göbek deliği altlarında oluyorKızlar bel sol tarafta bir kıpırdanma hissediyorum göbek deligi üzerinde solda baby mi
Kızlar grip aşımı oldum. Aile hekimimize gittik şu eczaneden hemen alın getirin dedi. Buz torbasıyla veriyorlar, ücreti 85tl (ben öncelikte değildim) getirir getirmez vuruldum sağlık ocağında, hemşire bu aşının bir yan etkisinin genelde görülmediğini belirrtti belki kolunda ağırlık veya agrı olabilir dedi. Vurulurken iğne yakmadı bence ağırlıkta olmaz. 2 saat oldu hala bir hissim yok şimdilik.20+5 de yaptrms olacagım ama aile hekimim bana 2 ay sonra yaptrmanın manası olmaz demişti (ben riskli gözükmüyorum sistemde ücretli yaptıracağım inşAllah. Sıranın gelmesini bekleme ye söyledi öyle ) bir kaç yerde de okudugumda olunması gereken ayları ekim-kasım olarak görmüştüm. Muhtemelen şu zamanlarda yapılmalı.
Ben izmirde olduğum için kışımız ocakta bitiyor martta epey ısınıyor havalarben daha hastane çıkışlarını da almadım ya sanki hepsi çok inceymiş gibi geliyor. kararsız kaldım. o astronot tulumlar bana da çok rahatsız edici geliyor.
mart ayında havalar hala soğuk olur bence de. acaba hastaneden çıkarken çift kat giydirmek gerekir mi?
ilk doğumu soğuk havalara denk gelmiş anneler bize fikir verirlerse çok iyi olur :)
Benım astronot tulum var 6-18 ama olsun bir iki ay için yenisini almıycam çok pahalılar zaten baya kalın yumuş yumuş eli ayağı kapalı kar tulumu olarak geçiyor fikrim değişmezse bebek arabasında sarıp sarmalayıp öyle çıkarırımkızlar bebeğinizi hastaneden çıkarırken ne giydirmeyi düşünüyorsunuz. benim ilk çocuğum yazın doğduğu için ne giydireyim üşür mü falan diye dertlerim olmamıştı. şimdi kararsız kaldım. kalın tulum ya da astronot tulum dediklerinden almaya gerek olur mu acaba? ya da kalın bir battaniyeye sarıp çıkarmak yeterli midir?
Bende öyle düşündüm ama kıpırdanma hissettim yerini öyle sanıyorum baby değilse organlar mi kimildiyorBebiş daha aşağıdadır canım bu haftalarda göbek deliği altlarında oluyor
Canım benimde birden bire karnım yumuşadı bir de üzerine 2 gündür hareketlerini hissedemeyince doktora gittim bugün. Çok şükür her şey yolunda 467 gram olmuş hareketleri de çok aktifti yoğun tempodaysan hissetmemişsindir dedi. Karındaki şişlikte kabızdan dolayı oluyor genelde zaten senin öyle bir sorunun yoksa yumuşak hissetmen normal bencekızlar merhaba bugün uyandığımda gözümde enfeksiyon ile açamadım kapanmış. karnımda bir yumuşaklık var hiç hamile gibi değil.hemen doktorum aradım saat 1 de gidecem ama çok endişeliyim zaten hissetmiyorumda stresten bayılacak.sizlerin karınları nasıl sert mi yumusakmi
Muhtemelen o tarz bişey olabilir atar damarlar da kendini pıt pıt hissettirebiliyor ama yakındır hissetmenBende öyle düşündüm ama kıpırdanma hissettim yerini öyle sanıyorum baby değilse organlar mi kimildiyor
Ahaha benimde sert kanki yapiyla ilgili bence o takılma1 kişi daha yumuşak derse benimki niye gergin ve sert diye doktora gidicem onu da öğrenmiş oluruz neden sert
Yok kuzu o kadar üstte değiller şuan gobek deliginin asagilarinda falan hissetmen lazimKızlar bel sol tarafta bir kıpırdanma hissediyorum göbek deligi üzerinde solda baby mi
Tam soracağım soruyu sormussun canım bende arastiriyom bakalım kizceler tercihini ne yönde yapacakKızlar bu kampanya nasıl sizce böyle çanta almalı mıyım almamalımıyım bilemedim ikisi 130 gelmiş olacak
Eki Görüntüle 2937353
Gerçi benim hastanenin dibinde otopark arabada evin önüne garaja çekiyoruz ondan böyle düşünüyorum kısa mesafede üşümeden götürürüz diyeAy birde o var dimi yeni gelince zam..ama e bebek falan Şubat indirimi diyorlar beklemesek mi
Canim mart kapıdan baktirir ben hastane çıkışı takımı koyucam ama üzerine battaniye ince hafifçe olanlardan 2 tane koyarım diyorum başka fikri olan varsa yazsın cidden mart soğuk olur nisan serin gecicek sonra Mayıs rahat edicez
Bizde dün onu konuştuk nisanda havalar iyi olur diyoruzBen izmirde olduğum için kışımız ocakta bitiyor martta epey ısınıyor havalar
Tekrar ne zaman gideceksin doktora ? Benim buyuk kizim hep erkek istiyor.Henüz söylemedim bir emin olayım öyle bahsetmeyi düşünüyorum bakalım… eğer bebek düşünüyorsan sıkıntı yokta düşünmüyorsan büyük sürprizler seni bekler cnmben kesin kararlıyım dini açıdan bir soruşturup en uygun kalıcı önlemi alıcam
Cumartesi benimde aynen tek gözümde enfeksiyon cikti açamadım sabah gözümü. Hemen göz doktoruna gittik. Iki damla bir krem verdi. Antibiyotik veremem dedi. Hamilelikte immün sistem daha zayif olduğundan mikrobu ve bulaşıcı hastaligi cok kolay kapar dedi. İlaçları kullaninca ayni gun iyileşti cok sukur ama damlaları halen kullanıyorum ne olur ne olmaz diye. Gecmis olsun ihmal etme hemen git doktora.kızlar merhaba bugün uyandığımda gözümde enfeksiyon ile açamadım kapanmış. karnımda bir yumuşaklık var hiç hamile gibi değil.hemen doktorum aradım saat 1 de gidecem ama çok endişeliyim zaten hissetmiyorumda stresten bayılacak.sizlerin karınları nasıl sert mi yumusakmi
ya insqllqh desteğin için teşekkür ederimOlsun cnm güzel düşün iyi düşün tecrübeli annesin rahat ol 19.haftadasın kolay kolay bir problem yaşamayız Allah’ın izniyle doktora gidince için rahatlar inşallah
Ayy canim benim ya , seninki tam pislikmis. Seni kiskaniyormus cok net. Terbiyesiz ya . Bu kadinin kizi yok mu ? Yani sende kadinsin , sende cocuk dogurdun anlaman lazim . Diyecek söz bulamiyorum. Senin kadar olmasada bana da benzerlerini yaptilar . Dogum yaptim ne zaman baannesine gelecek diyorlardi. Benik.dikislerim düsmemis oturamiyorum. Zorla onlara goturduler . Ben ayakta duramiyorum, aglaya aglaya emziriyordum. Ben onlara gidiyorum bebegi kucagimdan aliyorlar hemen bana hosgeldin demek yok. Iste ben surat yapmistim kizima bileklik takmisti , ne tesekkur ettim ne de baktim bileklige. Beni aradi ne oldu begenmedin mi diye. Bende bakmadim ki begenmemeyeyim , ben size cocuk dogurmaya gelmedim , bir hosgeldin demeden cocugu kucagimdan aliyorsunuz ben yokum gibi davraniyorsunuz dedim. Sonra hastalandi . Esim hastaneye goturmus. Esimlede aram bozulmustu ama cok pisman oldu annesini tanidikca . Simdi acsam o konuyu lutfen unut artik der. Kimseyede bakmaya gelin demem . Gelmek isterlerse gelsinler . Gelmezlerse de yaparim her turlu islerimi . Kimse pislikten ölmez. Esimde sagolsun yemek yapip cocuklari yedirebiliyor. Yardimci olur. Hatta kaynanam olmazsa daha iyi ilgileniyor benimle . Burda sezaryende olsaniz hastanede tek kaliyorsunuz . Turkiyede disaridan yemek de soyleyebiliyorsunuz. Cok yemek yapamiyorsa esiniz , gidip bir kâse corba alabilir diye dusunuyorum. Belki yanlis gelir dusuncelerim ama dogum yapan her anne cok gucludur. O zorlu süreci atlatabiliyorsan herseyi basarirsinİlk doğumda kaynanam afedersiniz kıçından ayrılmadı ben o cahillikle tam 25 gün kadar onlarda kaldım belki daha fazlada olabilir hatırlamıyorum hatırlamakta istemiyorum o lohusa zamanlarında neler çektim bir ben bir Allah bilir ben şuan panik atak ve anksiyete hastasıysam sebebi eşimin annesidirben çocuğumu öpüp koklayıp sevemiyodum sürekli kaynanamın elindeydi bildiğin,doğumdan önce prensesler gibi davranılan ben doğumdan sonra yedek lastik gibi bir kenara atıldım,oğlum emmiyordu beni tutmuyordu mememi mecburen sağmak zorundaydım eşimin ailesinin maşallah bütün sülalesi gelip mememi tutup emzirmeye çalışıyordu oğlumu rezillik değil mi bu ? inek gibi bir kenarda süt sağdırıyolardı bana sadece, asla oğlumu göremiyorum, en acısıda ne biliyomusunuz yeni doğan bebeğim gece benimle değil kaynanamla uyuyordu vermiyordu bana, ben gece 4 kere kalkıp sütümü sağıp kaynanamın başucuna bırakıp odaya gidip ağlıyordum en sonunda bir akşam yine böyle kendimi yetersiz değersiz hissettiğm bir gün onlar içerde oğlumda güle oynaya oynayıp eğlenirken ben odada farkında olmadan ilk panik atağımı geçirdim yoğun stres ve kaygıdan kaynaklıymış nefes alamadım ölü gibiydim kas katı kesildim her yerim karıncalandı,uyuştu, bildiğin felç gibi oldum,ellerim çarpılmış gibi tuaf şekillere girdi ben o korkuysa felç kaldım diye ağlamaya çığlık atmaya başladım benimle dalga geçtiler pislikler ailecek,sonra eşim aldı beni acile götürdü tansiyonum fırlamış 16 yada 17 falandı yüzüm kreç gibiydi çarpıntım çok fazlaydı bana iğne yapıldı sonra 2 saat nefes darlığı çektiğim için oksijen verdiler 2 gün boyunca parmaklarım havada gezdim ve daha neler neler anlatsam roman olur ben onlarla neler yaşadım ne kavgalar tartışmalar geçti aramızda yinede gelinim diye ağırdan aldım evlerinde iş mi yapmadım yemek mi yapmadım,tatlılar mı yapmadım sofrayı kurup kaldırıp mutfaklarını mı toplamadım say say bitmez yinede sevmezler beni severmiş gibi davranırlar ama içten içten sevmedikleri iki yüzlülük yaptıklarını hissedebilirsiniz 6.ı hissim çok kuvvetli ve artık o cahil gelin yok ikinci de aynı hatalar olmayacak alınan alınsın küsen küssün ben içime ata ata ruhum hasta oldu hep bu hastalıkla yaşamak zorundayım kimse benden kıymetli değil defolsun gitsinler.. size içimi döktüm kızlar yazılarınızı görünce benim gibi uyuz kaynanası olanlar asla vermeyin bebeğinizi kendiniz büyütün deneyimlerin uzun oldu hakkınızı helal edin ..
Canım ya senin yaşadığında zormuş yeni doğum yapmış kadın babaannesi görecek diye yola mı koyulur görmek isteyen gelsin görsün sen hastaneden çıkıp evime gidim rahat edim diye düşünürken olana bakAyy canim benim ya , seninki tam pislikmis. Seni kiskaniyormus cok net. Terbiyesiz ya . Bu kadinin kizi yok mu ? Yani sende kadinsin , sende cocuk dogurdun anlaman lazim . Diyecek söz bulamiyorum. Senin kadar olmasada bana da benzerlerini yaptilar . Dogum yaptim ne zaman baannesine gelecek diyorlardi. Benik.dikislerim düsmemis oturamiyorum. Zorla onlara goturduler . Ben ayakta duramiyorum, aglaya aglaya emziriyordum. Ben onlara gidiyorum bebegi kucagimdan aliyorlar hemen bana hosgeldin demek yok. Iste ben surat yapmistim kizima bileklik takmisti , ne tesekkur ettim ne de baktim bileklige. Beni aradi ne oldu begenmedin mi diye. Bende bakmadim ki begenmemeyeyim , ben size cocuk dogurmaya gelmedim , bir hosgeldin demeden cocugu kucagimdan aliyorsunuz ben yokum gibi davraniyorsunuz dedim. Sonra hastalandi . Esim hastaneye goturmus. Esimlede aram bozulmustu ama cok pisman oldu annesini tanidikca . Simdi acsam o konuyu lutfen unut artik der. Kimseyede bakmaya gelin demem . Gelmek isterlerse gelsinler . Gelmezlerse de yaparim her turlu islerimi . Kimse pislikten ölmez. Esimde sagolsun yemek yapip cocuklari yedirebiliyor. Yardimci olur. Hatta kaynanam olmazsa daha iyi ilgileniyor benimle . Burda sezaryende olsaniz hastanede tek kaliyorsunuz . Turkiyede disaridan yemek de soyleyebiliyorsunuz. Cok yemek yapamiyorsa esiniz , gidip bir kâse corba alabilir diye dusunuyorum. Belki yanlis gelir dusuncelerim ama dogum yapan her anne cok gucludur. O zorlu süreci atlatabiliyorsan herseyi basarirsin
Bence kullan çok tatlış bişeymişKızlar cok hevesle şöyle bir şey almıştım trendyoldan ben, hastane cıkısı içine sarmalarım, aşıya hastaneye kontrole falan götürürken kullanırım diye ama baya da kalın bir şey. Fazla mı olur acaba hastane cıkısı için? Direk battaniyeye sarmak yeterli mi acaba?
Canım kalın olmaz ama bununla pusete yatırmak sorun olabilir.Kızlar cok hevesle şöyle bir şey almıştım trendyoldan ben, hastane cıkısı içine sarmalarım, aşıya hastaneye kontrole falan götürürken kullanırım diye ama baya da kalın bir şey. Fazla mı olur acaba hastane cıkısı için? Direk battaniyeye sarmak yeterli mi acaba?
Benimkide yumusak1 kişi daha yumuşak derse benimki niye gergin ve sert diye doktora gidicem onu da öğrenmiş oluruz neden sert
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?