• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Benimki emzik almadi diye elini emiyor diye dusunuyodum. Seninki emzik aliyor muydu?
Aşkım galiba o gelişim belirtisiymiş elini ağzına götürme, ağızda baloncuk yapma, konuştuğunda seni dinleme cevap verme

Atabinencadı demişti bana da

Bu arada 73 gün geçti regl yok bende de bakalım ne zaman olcamm

Oğlan bugün o kadar huysuzdu ki anlatamam… bütün gün bendeydi. Tok olsa bile benden ayrıldığında dövmğşler gibi çığlık çığlığa geldi hep. Sağımda solumda koynumda sırtımda ayakta beşikte yatakta yerde en fazla 10 dk uyuyup uyandı. En fazla göğsümde uyudu o da yarım saat. En son 00.30’da zorla uyudu. 3.45’te emmeye kalktı. Çok zor 🥲

Arkadaşlar bunlar ne güzel Cc’ler böyle 🥲 nazar değmesin 🧿 ben sağmaya tahammül edebilirsem anca 20 dkikada 60 cc çıkar bi memeden. Aktif emzirdiğim için zaten sağmıyorum da bazen çocuğu anneme bırakıyorum dışarı çıkmak için. O zaman gün içinde sağıyprum, 60 zor oluyor. Benim memelerim çok küçük. Öyle ahım şahım da büyümedi sütle. O yüzden sütümü sağmal eziyet. Öne doğru eğilmem lazım ki sağdığım süt makinenin içine aksın. Yoksa daha pompanın ucundan aşağı akıyor memeden. Hiçbir zaman 120 cc filan görmedim ama bebeğin kilosu pazartesi 49 günlükken 5575 gram çıktı. 3840 gram doğmuştu. Herhalde sütüm yetiyordur. mama vermiyoruz sadece beni emiyor.
Memenin büyük olması marifet değil sütünüz yarıyor derler ya öyle beslemeye devam edin kilosu gayet güzel kaç aylık oldu tam

Benimde kız 4bucuk kilo olmuş 2 ay kontrol de gecen hafta boy çok uzamamis ama 2 cm sadece

Oğlan bugün o kadar huysuzdu ki anlatamam… bütün gün bendeydi. Tok olsa bile benden ayrıldığında dövmğşler gibi çığlık çığlığa geldi hep. Sağımda solumda koynumda sırtımda ayakta beşikte yatakta yerde en fazla 10 dk uyuyup uyandı. En fazla göğsümde uyudu o da yarım saat. En son 00.30’da zorla uyudu. 3.45’te emmeye kalktı. Çok zor 🥲
Gündüz uyuduğu 20 dk yarım saat en fazla gün boyu uyanık 11 den gece 2 ye kadar uyudu uyandı sonra 6 da uyandı o sıralarda uyuyorum artık

Memenin büyük olması marifet değil sütünüz yarıyor derler ya öyle beslemeye devam edin kilosu gayet güzel kaç aylık oldu tam

Benimde kız 4bucuk kilo olmuş 2 ay kontrol de gecen hafta boy çok uzamamis ama 2 cm sadece
Memenin büyüklüğü sağarken işe yarardı belki. Yere doğru eğilmek zorunda kalmazdım. şimdi karşıya doğru bakıyor uçları, öbür türlü biraz aşağı bakardı bari 🥲 52 günlük daha, 21’inde 2. Ayını dolduracak işte. 50 cm doğmuştu, 59 ölçtü 49 günlükken doktor. yine aynı gün 5575 çıktı. herhalde 5600 olmuştür 4 günde.
Gündüz uyuduğu 20 dk yarım saat en fazla gün boyu uyanık 11 den gece 2 ye kadar uyudu uyandı sonra 6 da uyandı o sıralarda uyuyorum artık
Benimki de dün çok yorulduğu için 3 saat uyudu aralıksız 🥲 sonrasında da 4’ten soneski emzirmede yani gazı olmasa yine uyurdu hatta uyudu diyebilirim ama uyurken hep bağrındı gazdan. 6.45’te de sırtına kadar kaka yaptı yine 😂

Memenin büyüklüğü sağarken işe yarardı belki. Yere doğru eğilmek zorunda kalmazdım. şimdi karşıya doğru bakıyor uçları, öbür türlü biraz aşağı bakardı bari 🥲 52 günlük daha, 21’inde 2. Ayını dolduracak işte. 50 cm doğmuştu, 59 ölçtü 49 günlükken doktor. yine aynı gün 5575 çıktı. herhalde 5600 olmuştür 4 günde.

Benimki de dün çok yorulduğu için 3 saat uyudu aralıksız 🥲 sonrasında da 4’ten soneski emzirmede yani gazı olmasa yine uyurdu hatta uyudu diyebilirim ama uyurken hep bağrındı gazdan. 6.45’te de sırtına kadar kaka yaptı yine 😂
Canım senin erkek bebekti sanırım boyu maşallah 🧿🧿🧿
Benim kız 36 haftada doğdu 46 cm şimdi 2 aylık 55 cm kısa mi kaldı diye düşündüm şimdi
Formül mama bıraktım tek anne sütü devam ediyorum çok şükür

Benim kız 36 haftada doğdu 46 cm şimdi 2 aylık 55 cm kısa mi kaldı diye düşündüm şimdi
Canım bana yazmamissin ama bnde cevap vereyim dedim seninki zaten erken doğdu doğumuna göre hesaplarsan 9 cm uzamış .benimki mesela zamanında doğdu 50 cm 2 ay kontrolünde 60 cm olmuş .benimki de 10 cm uzamış fark yok aslında .bı de kız bebiş erkek bebiş gelişimi de farklı oluyor .

Kizlar kanguru olarak neler kullanıyorsunuz ?Bana çok terletmeyen kumaşı sert olmayan bı kanguru onerebilecek olan var mı .tabi bizimkilerin ayına uygun .havalar guzellesmisken kızımı parka götürmek istiyorum oglusubda o e takarım

Canım bana yazmamissin ama bnde cevap vereyim dedim seninki zaten erken doğdu doğumuna göre hesaplarsan 9 cm uzamış .benimki mesela zamanında doğdu 50 cm 2 ay kontrolünde 60 cm olmuş .benimki de 10 cm uzamış fark yok aslında .bı de kız bebiş erkek bebiş gelişimi de farklı oluyor .
Canım insan endişe ediyor kendimi de sucluyorum çok fazla hamileyken zorlandım neden iş güç yaptım yatsaydim diye 🥺

Kizlar kanguru olarak neler kullanıyorsunuz ?Bana çok terletmeyen kumaşı sert olmayan bı kanguru onerebilecek olan var mı .tabi bizimkilerin ayına uygun .havalar guzellesmisken kızımı parka götürmek istiyorum oglusubda o e takarım

Ben bunu kullanıyorum ama sling en hafif olanları ondan da alıyım dedim de sıcakta en iyisi arabasına koymak
Hafta içi çıkamıyorum şuan bebek arabası indirmek 5 kat benim için imkansız
Kanguruya bile tek başıma koy kitle zor yani ağır da geliyor şuan bana

Eklentiler

• Screenshot_2022-05-10-13-57-12-826_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-05-10-13-57-12-826_com.android.chrome.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 32
Canım insan endişe ediyor kendimi de sucluyorum çok fazla hamileyken zorlandım neden iş güç yaptım yatsaydim diye 🥺
Yok ya olacağı neyse o oluyor .bende hiç durmadım .üzerine bı tane daha çocuk var düşün .hatta 2.5 aylıkken fındığa gitmiştik .ben her gün 10 kişilik yemk yapiyirdum düşün

Ben bunu kullanıyorum ama sling en hafif olanları ondan da alıyım dedim de sıcakta en iyisi arabasına koymak
Hafta içi çıkamıyorum şuan bebek arabası indirmek 5 kat benim için imkansız
Kanguruya bile tek başıma koy kitle zor yani ağır da geliyor şuan bana
Benm de etrafim merdiven ve yokuş. Bebek arabasi tek başıma zor oluyor .sağol canım araştırayım bunu da bir

Yes beybi, erkek. Babası uzun ama. eşim 190. abim ve Kaynım da 190’a yakınlar. bense minyon bir 163’üm 😂 asla bebeğini başka bebekle karşılaştırma. En basitinden bak babasının uzun boylu olması bile bir etken. Gebelikte iş yapmakla hiçbir alakası yok. Ben o kadar stresli bir gebelik geçirdim ki… ilk 3 ay düşük riski, sonrasında mahkemelik olduk bi konudan, sonrasında kovid oldum 8. Ayda hem de doğum günümde Ve çok ağır geçti 3 aşı olmama rağmen. Etkilese bunlar etkilerdi.

Uykuyu hiç sevmeyen bir bebeğe sahibim ayakta sallama,hamak beşik,köy usulü Demir beşik,mobilya beşik,kucakta pışpışlama,memede uyutma hepsini denedim uyumuyor en son çare anason verdim uyudu şimdi ama ayağımda sallanıyor tabi hâlâ,çok Yorgun’um uykusuzluk mahvediyor beni,4ve2 yaşındaki diğer çocuklarımla hiç ilginemiyorum 2 yaşındaki kızım iyice zayıfladı yemek yemiyor içine kapandı 😞😞 üçüne birden yetişemiyorum 😔 gece uykusu çok düzensiz geç uyuduğu yetmiyor gibi birde ha bire emmeye uyanıyor 😔 bölük pörçük bir 4 saat anca uyuyorum gündüz de uyuduğunda ev işi çocuklar derken bazen sızıp kalıyorum diğer yavrularım çok sıkılıyolar 😔 ne zaman düzene girecek bu uykuları sizdemi böylesiniz yoksa sadece benim bebegim mi böyle merak ediyorum
Yalnız degilsin canm üzme kendini geçecek bu günler benimde üç çocuk var gurbetteyim yardım edenim yok dört duvar arasında geçiyor günler zorlanıyoruz elbette ama gececk insallh rahatlayacaz Allah'ın izniyle moralini yüksek tut sen iyi olursan çocuklar da iyi olur.. evet insan bunaliyor ama sabretmek lazım boşuna cennye analarin ayakları altında değil.. rabbim elbet mükâfatını verir boyle düşün kendini motive et 🥰 Yoksa insan sigamiyor bı yere Allah yardımcimiz olsun ins

Yes beybi, erkek. Babası uzun ama. eşim 190. abim ve Kaynım da 190’a yakınlar. bense minyon bir 163’üm 😂 asla bebeğini başka bebekle karşılaştırma. En basitinden bak babasının uzun boylu olması bile bir etken. Gebelikte iş yapmakla hiçbir alakası yok. Ben o kadar stresli bir gebelik geçirdim ki… ilk 3 ay düşük riski, sonrasında mahkemelik olduk bi konudan, sonrasında kovid oldum 8. Ayda hem de doğum günümde Ve çok ağır geçti 3 aşı olmama rağmen. Etkilese bunlar etkilerdi.
Bende 160 boydayim baba benden uzun da ne biliyim işte kız bebek normal ama sanırım C Chivas Regal öyle yazdı

Yalnız degilsin canm üzme kendini geçecek bu günler benimde üç çocuk var gurbetteyim yardım edenim yok dört duvar arasında geçiyor günler zorlanıyoruz elbette ama gececk insallh rahatlayacaz Allah'ın izniyle moralini yüksek tut sen iyi olursan çocuklar da iyi olur.. evet insan bunaliyor ama sabretmek lazım boşuna cennye analarin ayakları altında değil.. rabbim elbet mükâfatını verir boyle düşün kendini motive et 🥰 Yoksa insan sigamiyor bı yere Allah yardımcimiz olsun ins
Çok teşekkür ederim moral oldun bana 🌹

Kızlar acil bir sorum olucak
Bizimkiz cumartesi en son kaka yaptı bugun 5 gün oldu ne yapsam doktor 5 6 gün olunca fitille dedi fitille yaptı en son ikinci kez olucak

Pazartesi verem aşısı için aradı sağlık ocağı 3 gün banyo yapılmıyor dedi pazardan yikicam artık

Evet resmen aynı şeyleri yaşamışız benim de göğüslerim bi küçüldü bi yumuşadı akıl sır erdiremiyorum nasıl olur tek göğsümden 160 cc sağan ben şimdi ikisinden 30 cc bile çıkaramıyorum çok moralim bozuldu ama demek ki adettenmiş 😔 benim de hamilelikten kalan magnezyum ilacım var seninkinden değil ama farkeder mi içsem mi acaba
Kuzum senin süt duzeldi mi? Ben regl de olmadim pek cogalmadi da

Bi uyku diye otomatik beşik sallama aparati varmiş onu sipariş verdim park yataga takilmiyo diye bi de beşik aliyorum bu kadar masraf bu sefer çözülür insallah artik yaa. Uykuda kipirdiyo sallarsam devam ediyor sallamazsam aglayip uyaniyor o uyusun diye eşim ya da ben sabaha kadar uyandikca salliyoruz 🥺

Back
X