Kesinlikle gelişim sadece kiloyla sınırlı kalmamalı. Her kontrolde boy, kilo ve baş çevresi ölçülüyor ama nedense sadece kiloya takılıyor doktorlar. Kilosu iyi ama boyu kısa kalmış diyen doktor duymadım mesela. Kafa gelişimi aslında kilodan daha önemli çünkü beynin geliştiğinin bir göstergesi..Asel 2790 doğdu, 2450e düştü. İlk doktor 15er dk emzir sonra icebildigi kadar mama ver dedi. 1aya yakın mama kullandık. İlk ay kilosu 3330a çıktı ki gayet iyiydi bence yaklaşık 1 kilo almisri ama bu doktorlar doğum kilosundan hesapladı. 300gr havadan geldi çünkü!!! Bu gittiğimiz 4.doktordu bu arada. Bu da 30ar dk emzir, sonra sağ kalanı ver, dsha da dogmazsa 1 ölçek mama dedi. Onu da uyguladık. Bu sefer 3900 çıktı. Kilo alımı sınırda dediler ama bizim genetik zayıf anlatamadık doktora. Tuttu sütün mu yetmiyor dedi??? Emziren bir anneye bu denmez. Ki sütüm de var Allah'a şükür. Aynı gün başka doktora gittim. O da tuttu 20dk emzir sonra mama ver direk dedi. Mama vermek istemiyorum sütüm var dedikçe ısrarla mama mama diye diretti. 3.ay kontrolünde başka doktora gittik, asmdeki doktorumun tavsiyesiyle ki beni en rahatlatan kişi asmdeki ddoktorumdu. Asel gayet sağlıklı, kilosunu takma dilediği kadar dilediği zaman emsin. Kimseyi sallama dedi. Çok şükür sayesinde 1.2kilo aldık 1 ayda. Demem o ki, biraz uzun oldu kusura bakma ama çocuk doktoru bulmak cidden aşırı zor. Herkes bir şey söylüyor.
Ben günde en az 3lt su içiyorum. Kuzu kaburgası, süt misir, bulgur pilavı, dereotu (tabi ölçüsünde yemen lazım dereotunu çok abartmadan), yeşil soğan, kefir, yumurta yiyip içiyorum düzenli olarak. Kuruyemişimi de eksik etmiyorum. Haftada 2 3 gün kuru meyvelerde hoşaf yapiyorum. Çok şükür bir sikintimiz yok. Kilo çok büyük kriter değil bence. Zihinsel gelişimi iyiyse ki senin bebeğinin kilosu bence gayet iyi. Takılma kimsenin bebeğine. Kimisi çok alır tombiş olur, kimisi az alır zayıf olur. Önemli olan zihinsel gelişimi.
Geçen bir yazı okudum dünya Sağlık örgütü bir araştırma yapmış ve bebeklerin cinsiyetine ve ayına göre ortalama kilo değerlerini incelemiş. Aynı araştırma Türkiye'de de yapılmış ve o değerlerin yaklaşık 500 gram fazla olduğu görülmüş. Türk bebekler diğerlerine göre daha kiloluymuş nasıl oldu acaba bu? Bu şekilde bilinçsiz mamaya yönlendirmeler nedeniyle işte