• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
NBL probiyotik D3

Doktor mu vermişti? İstersen bi dene canım.
evet canım, doktor vermişti. Başladık bugün bakalım hayırlısı 🥴
Benim kızım da kusuyor. Cok emince cok kusuyor.
Kilo alımında sıkıntı yoksa sorun yapma canım.
Altina yapma konusunda da öyle sırf anne sütü alıyorsa onuda sıkıntı yapma. 10 güne kadar normal. Fitil yapma alıştırma bebeği.
İlk çocuk ta insan çok telaşlı oluyor. Ikinci de rahat oluyorsun Ben simdi gün bile saymiyorum.
Kusma yoktu da son zamanlarda başladı. Gelişimi çok şükür ki iyi. Kakasını yapmadığı için çok ıkınıyor, kıpkırmızı kesiliyor. bazen böyle 3 saniyeliğine ağlıyor ıkınırken 😕 bugün eşim yine fitil koydu ama çok az kaka yaptı. koymayalım bak alışmasın bu 2. Fitil dedim, öyle Zorlanırken görmek istemiyormuş çocuğu 🤦🏻‍♀️

Ama ultrasonik steril koşullarda sağmıyoruz bide artık havalar sıcak oda sıcaklığı değerini yakalamak güç

Steril koşullar ve 20-22 derecede olursa
Sıcaklık arttıkça mikroorganizmalar çoğalıyor ve bence şuan giderek süre kısalmalı 😪
Bu sicakda 1 2 saat bile cok geliyor evet bozulcak diye korkuyorum. Ev ortaminda belki 3 4 saat oda ev serinse.

Park yatak kullananlara sorum olucak.
Üst kademede nasil bir yatak kullaniyorsunuz.
Benim sunger ince bir yatak kizim bizim yatagimizda uzun uyuyor orda kısa bana rahat gelmiyor. Yaylı yatak sparisi verdim ama sanirim oda ust kata agir olur. Ust katta yayli yatak kullanan var mi? Artik ben birlestirmiyorum anne yani yapmiyorum yani kalkip yatmak zor oluyor oyle .

Benim sunger ince bir yatak kizim bizim yatagimizda uzun uyuyor orda kısa bana rahat gelmiyor. Yaylı yatak sparisi verdim ama sanirim oda ust kata agir olur. Ust katta yayli yatak kullanan var mi? Artik ben birlestirmiyorum anne yani yapmiyorum yani kalkip yatmak zor oluyor oyle .
Ben ilk çocuğumda da şimdikinde de park yatak kullandım üst katına kalın sünger yatak var
Yüksekte kalıyor ve şimdiden dönmeye başladı bir iki aya kadar alt kata indiririm diye düşünüyorum
Evdeki ince sünger yatak altında yorgan gibi minder gibi bişeylerle destek yapsanız daha rahat edersiniz gibi geldi
Sonrasında yaylı yatağı alt kısma indirip orda yatmaya devam eder inşallah

Kızlar bu arada yeni öğrendiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim
Belki benim gibi ilk kez okuyacaklar vardır
Bu sağım yapılan sütler için; gece sağdığınız sütü gece, gündüz sağılan sütü gündüz verin diyor doktorlar
İkisinin yağ oranları farklı oluyormuş

Bu sağım yapılan sütler için; gece sağdığınız sütü gece, gündüz sağılan sütü gündüz verin diyor doktorlar
Demek ki o yüzden saklama poşetlerinin üstünde sağılan saat diye belirtiyor 🥴 ama uygulaması bence zor. Ben 1 kez sağyorum mesela🤷🏻‍♀️ İşteyken annemler verecek. Aynı saatte ya da gece gündüz ayrımı yaparak sağmam çok zor

Demek ki o yüzden saklama poşetlerinin üstünde sağılan saat diye belirtiyor 🥴 ama uygulaması bence zor. Ben 1 kez sağyorum mesela🤷🏻‍♀️ İşteyken annemler verecek. Aynı saatte ya da gece gündüz ayrımı yaparak sağmam çok zor
Gece evdeysen emzirirsin heralde yağlı süt tok tutup uyutuyor diye
Gündüz sağdığın gündüz verilmiş olur🤔

Gece evdeysen emzirirsin heralde yağlı süt tok tutup uyutuyor diye
Gündüz sağdığın gündüz verilmiş olur🤔
Benim sağdığım saat belli olmuyor ama 🥴 gün içinde vakit bulabilirsem gündüz sağıyorum bazen oğlan gece emdiğinde uykum aymışsa o zaman sağıyorum. bir de sanıeım bir yerde hata yapıyorum ama nerede bilmem. Sağdıktan sonra memelerim ağrıyor. Masaj yapıyorum sürekli ağrısı dinsin diye. bebek emerken hiçbir sıkıntım yok.

Benim sağdığım saat belli olmuyor ama 🥴 gün içinde vakit bulabilirsem gündüz sağıyorum bazen oğlan gece emdiğinde uykum aymışsa o zaman sağıyorum. bir de sanıeım bir yerde hata yapıyorum ama nerede bilmem. Sağdıktan sonra memelerim ağrıyor. Masaj yapıyorum sürekli ağrısı dinsin diye. bebek emerken hiçbir sıkıntım yok.
Sağdığın makinenin ayarını çok yüksekte çalıştırıyorsan ondan olabilir belki 🤔

Bende park yatak kullanıyorum kendi yatağıni bende sevmiyorum
Annem pamuk yün karışımı yatak yaptı onu koyduk çok rahat oldu elhamdülillah bide senin yataginda daha uzun uyuma sebebi bence sana yakın olduğu için kokunu aldığı için olabilir bizim kizda öyle yanıma alınca uyanıp uyanip tekrar uyuyor beni hissettiği için 🥰

Arkadaşlar dışarıdayken sağdığınız sütü yada mamayı bebeğe verene kadar nasıl muhafaza edıyosunuz.Yani ne yapmak gerek? Dışarda anne sütünü saklama koşulları nedir.evde kolayda dışarda nasıl oluyor?

Benim kızım da kusuyor. Cok emince cok kusuyor.
Kilo alımında sıkıntı yoksa sorun yapma canım.
Altina yapma konusunda da öyle sırf anne sütü alıyorsa onuda sıkıntı yapma. 10 güne kadar normal. Fitil yapma alıştırma bebeği.
İlk çocuk ta insan çok telaşlı oluyor. Ikinci de rahat oluyorsun Ben simdi gün bile saymiyorum.
Kusması sütun yağlı yarıyor diyor annem ne kadar doğru bilmiyorum tabiki

Arkadaşlar dışarıdayken sağdığınız sütü yada mamayı bebeğe verene kadar nasıl muhafaza edıyosunuz.Yani ne yapmak gerek? Dışarda anne sütünü saklama koşulları nedir.evde kolayda dışarda nasıl oluyor?
Dün tüm gün disardaydik
Buzdolabında vardı onu ısıtıp biberona koydum biberon koyduğumuz cantanin koruyucu kısmına
Yetmeyeceğini düşündüm buzluktan da aldığım süt saklama posetinde olani saklama kabının icine buzlu olarak koydum
Elimde ısıtılmış olan bittiğinde baktım diğerinin buzu daha cozulmemisti onunda içine çantamda termosda sıcak su var içine dokup kabin icinde isindi biberona alıp icirdim ılık şekilde 4 saat civari idare etti sonra da emzirme örtüsünu aldım üzerime emzirmeye devam
Metro ne biliyim çok kalabalık yerler olunca biberonda süt ise yariyo
Buzlabinda olanin tadı iyi oluyor buzluktan çıkanın tadını azıcık bir beğenmiyor gibi oluyor ama içiyor
Umarım faydalı olabilmişimdir

Annem pamuk yün karışımı yatak yaptı onu koyduk çok rahat oldu elhamdülillah bide senin yataginda daha uzun uyuma sebebi bence sana yakın olduğu için kokunu aldığı için olabilir bizim kizda öyle yanıma alınca uyanıp uyanip tekrar uyuyor beni hissettiği için 🥰
Bu minik ayaklar gece uyuyor sabah da ortamizda devam ediyor ne hikmetse ortamizda en iyi uykuyu çekiyor

Herkese günaydın

Eklentiler

• IMG_20220529_070014.webp
    IMG_20220529_070014.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 89
Bu arada bunları aldım artık lazım olabilir diye yaz moduna geçtim
Tek beceremedigim önden açılan bir elbise dün aldım bir tane deneme şansım yoktu elimde kaldı göğüs kısmından herşey bir acayip oluyor

Eklentiler

• Screenshot_2022-05-29-06-48-55-923_com.solidict.ebebek.webp
    Screenshot_2022-05-29-06-48-55-923_com.solidict.ebebek.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 92
  • Screenshot_2022-05-29-06-48-46-995_com.solidict.ebebek.webp
    Screenshot_2022-05-29-06-48-46-995_com.solidict.ebebek.webp
    18 KB · Görüntüleme: 87

Yağ oranlarının dışında melatonin hormonu da var gece sütünde. Çocuğu sakinleştirip uyutuyor. Gindüz sağılanlar enerji veriyor :) ben hep sağdığım için dikkat ediyorum.

Ben ilk çocuğumda da şimdikinde de park yatak kullandım üst katına kalın sünger yatak var
Yüksekte kalıyor ve şimdiden dönmeye başladı bir iki aya kadar alt kata indiririm diye düşünüyorum
Evdeki ince sünger yatak altında yorgan gibi minder gibi bişeylerle destek yapsanız daha rahat edersiniz gibi geldi
Sonrasında yaylı yatağı alt kısma indirip orda yatmaya devam eder inşallah
Aynen tek basina ince bir yatak altına destek sart. Birde ust kat 9 kilo tasiyor bebis 7 kilo zaten olmustur yarak vs 9 asagiya indireyim ben 🙋🏼‍♀️
Kesinlille kendi yatagi cok kotu. Yayli yatakla asagi kati kullanitim artik.
Ya evet yanindayken bana bakip geri uyuyo. Cok sükür rabbime. Ama ben yokkende bizim yatagı seviyo.🤗

Back
X