2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183

isabel okur musun ?

Ben de öyle olmaya başladım bi de hem midem bulanıyo hem acıkıyorum x2 yani çözümü salatalıkta buldum hem mideme iyi geliyo hem de çıtır çıtır oh. Kesmezse bi kaç güne de salata falan yapmayı denicem yeşillikle havuç falan

Merhaba, yazdığımda bir sorun mu var?

Yok yok dün kontrole gittik eşim Şubat annesi grubunda doktora vitamin vs derken vitamini gerek yok her gün süt için dedi. Bende sabah inekleri sağdım kaynattik ikimizde bugün 2 bardak içtik hatta ben şimdi içtim 2. bardağı. isabel e bugün pastörize içme kararı almış kalan sütü sütlaç yapacakmış. Sizin yazıdan bağımsız bu konuşma oldu tam ben sütü içerken bu mesaji gördüm o yüzden de etiketledim.

Ben de öyleyim ya

Admin olarak siz öyle yazınca bende panik yaptım acaba uzmanlık alanlarımız hakkında bilgi paylaşımı yapmak yasak miydi diye :) hatta kurallar kısmını bile aradım okumak icin gece gece gerilim yaşadım vallahi

Bu arada uzun süre kaynatmak gerçekten çözüm değil mi?

Diğer bir konu evde kedimiz var dün az kaldı 2 tane de köpek alıyorduk. Bu 4 ayaklilar ne kadar sorun olur? Ya da sorun olur mu? Uzmanlığınız ne bilmiyorum ama sütü bilen bunu da cevaplar sanki :)

Ben de doktora ozellikle sordum otur oturduğun yere dogurunca istediğin yere git dedi daha yakin yerler bulirsat gidebilirsin ama yarim saati gecmesin yol bana kalırsa hatta yarim saat bile çok olabilir
Ne demek ya cok sacma Millet karni burnunda tarlada da çalışıyor, dunya turu da yapiyor. Bu doktorlarla kaynanalara kalsa mum gibi evde oturalim Kaynana gezme diyodur ama ev isine gelince is gormesi normal karsilaniyodur kesin Benim omurgamda kirik var, gebe kaldigim icin tedavi de olamicam. Bir de ekstra boyle yukum olmasina ragmen gezicem valla Evde bunalir insan Onumuzdeki hafta 3 saatlik mesafeye 4 gunluk ufak bi plan yaptim Kasim ayi icin 1-2 haftalik kapsamli bi tatil dusunuyorum ben sahsen Bu tarz titizlenmeler insanin kendini kisitladigi , hareketini azalttigi icin gebelik icin daha sakincali geliyor bana. Benim de annem beynimi yiyor denize girme diye, bugun bile hala denize girdim Aman cok dusunmemek gerek bence

Çok ilginçtir senin bu etiketi yaptığından habersiz gebelik günlüğümün bugün ki konusu listeriyozdu ve ben yazıyı okuduktan sonra ne kadar kaynamış olursa olsun bizim sütü tüketmeme kararı aldım..Tek başına sadece süt değil tabiki listeriyozun sebebi. Ama en önemli bulaşma şekli maalesef..Hatta okuduğum yazıyı koyayım birilerine faydası olur...

Ben yarın inekleri kesiyorum o zaman...

Bu arada yürü Şubat annelerine, burayı rahatsız etmiyek

Haklısın kuzum sen yine de dikkat et kendine.. benim düşük geçmişim var 5 dklık mesafe boyunca istifrar ediyorum aşırı zor geciyor serumla besleniyorum mesela o derece gece bulantidan uyuyamiyorum.. oysa ki en çok hayal ettigim şey gebeligimde meslejim olan pilatesi mutlaka yapmak ve yüzmek.. umarım 4.aydan sonra düzelirim de bunları yaparim. 1.tremestr için dikkat edin diyor doktorum..

Maalesef çözüm değil sütü çok kaynatirsaniz içindeki besin öğeleri büyük oranda azalir. Patojenler maalesef ev ortamında öldürebilecek bakteriler değiller. Ben bu yüzden pastörize edilmişleri güvenli buluyorum hem bu sütlerin uretiminde birçok analizi de yapılıyor.

Diğer konuya gelince maalesef bir bilgim yok benim alanım gıdalar

Bugün evde kaynatıp içtiğim o bir bardak sütten birşey olmaz umarım..

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz
Yoğurt mayalayabilir miyiz?

Düşünüyorum da acaba hamilelik şekeri olur mu bende çünkü bu açlık hiç normal değil bugün bu açlığa çok ufak ufak atıştırmalarım oldu hemen 500gr yukarı çekti terazi çok canım sıkılıyor

Valla biz 2 hafta sonra ankaradan gaziantep adana yolculugu yapacagiz yani kac bin km yol yapacagiz gitmeden bi daha gorunecegim doktoruma ama gidebilirsin dedi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…