2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Carsamba gunu devlet hastanesindeki bir onceki gittigim ve tekrar gitmeyi dusunmedigim doktora tahlil sonucu icin randevum var. Ultrasonda gosterrmesini de rica edicem insallah kirmaz beni.
Devlet hastanesiyse kontrol için ilgi göstereceğini sanmam gerçekten hakkıyla işini yapan çok az dr var İnsanı oturtmuyorlar bile ayakta bekletip bakıyolar tahlil sonuçlarına.

Nasıl yani ya yoğurt tamı mayalayamıyoruz hazır yoğurtu da hiç yeöeyin daha iyi diyorlar
Artık pastörize süt alıp mayalarız peki bu pastörize sütler faydalı mıdır?
Tabiki testleri analizleri denetimleri kontrollü uretimleriyle güvenli ve faydalı. Ev yoğurdu için en azından tanıdığınız bildiğiniz ineklerden süt alin diyebilirim son çare :)

Devlet hastanesiyse kontrol için ilgi göstereceğini sanmam gerçekten hakkıyla işini yapan çok az dr var İnsanı oturtmuyorlar bile ayakta bekletip bakıyolar tahlil sonuçlarına.
İlçemizde 1 tane ozel hastane var ve oda cok yetersiz. 2 aydir burda oturuyorum, genuz kimseyi tanımıyorum ama esim kendisi veya esi gebelik yasamis arkadaslarina sorunca hep bu doktoru onerdiler Ben ilk 3 doktor randevumda 3 farkli doktora gittim Begendigimde karar kilayim diye, ama hicbiri icime sinmedi maalesef. O diger gebe hanimlar calisan insanlar vakit problemleri oluyor olabilir, boyle tercih etmis olabilirler, nasil tavsiye ettiler bu kisiyi onu da anlamadim ama ben sehir merkezinde bir hastanede devam etmeye karar verdim takibe. Orda gidecegim doktorla görüştüm 12. Hafta tarama testlerine gelin, oncesinde gerekli degil dedi. 12. Haftaya kadar gorme sansim olmicak Bu carsamba 9+5 Insallah devletteki doktor gosterir de 12 ye kaadar beklemek zorunda kalmam. Sehir merkezi burdna 1 bucuk saat , keyfi gitmek zor olur benim icin

Kızlar bugün baya bir kanamam oldu zaten gün içinde adet ağrısı gibi ağrım olmuştu hala daha ağtım devam ediyor kanama da azar azar geliyor pek ayağa kalkmıyorum kalksam gelir gibi Ne yapsam bilemedim hastaneye gideyim mi? dogavekitaplar canım senin De kanama varken karnın ağrıyor muydu?

Fitil iğne kullanıyor musun eğer kullanmıyorsan hastaneye git versinler kullanıyorsan ayaklarını uzat yat dinlen Rabbim yardımcın olsun eğer içim rahat değil dersen bir git görün ultrasonda insan bebeğini görünce daha çok rahatlıyor

Evet fitil kullanıyorum canım. Birde oksapar iğne ve ecoprin kullanıyorum iğnenin saati geldi acaba vurunsam mi bilemedim

Evet fitil kullanıyorum canım. Birde oksapar iğne ve ecoprin kullanıyorum iğnenin saati geldi acaba vurunsam mi bilemedim
Canımm oksaparla ecoprin kan sulandırıcı ya, zaten aktif kanaman var, doktor bir süre ara vermeni isteyebilir. Doktorunu arayabilir misin veya nöbetçi bir doktora sorabilir misin?

Progestan iğne olması lazım prolutex veya proluton depot gibi
Oksapar kan sulandırıcı iğne sizde yoğun kan pıhtılaşması mı var acaba hem ecopirin hem oksapar kullanıyorsunuz eğer kan pıhtışaşmanız var ve bu iki ilacı kullanırken kanamanız oluyorsa birkere perinatalog’a muayene olmanızı tavsiye ederim çünkü hem iğne hem kan sulandırıcı kanama olduğu zaman tehlikeli olabiliyor

Benimde kanamam oldu kesildi duphaston ictim 10 gun biraktirdi 2 gun sonra kahverengi akintim gelmeye basladi ilk gebeligimde preeklampsi gecirdigim icin coraspirine baslayacaktim bugun baslayamayiz leke varken kanatir dedi duphastona devam dedi size niye ikisini bir arada kullandiriyorlar aradinizmi doktorunuzu

Ultrason bilgilerin ne canım? Bende 6+4 te gittim 10 mm kese vardı ve boştu. 7+5 te hem bebek hem kalp atışını duyduk. Benimde geç döllenme mümkün değil.

Son düzenleme:
Yanlış hatırlamıyorsam 3. Aya kadar kullan demişti.. size şifa olsun insaAllah
Coraspirinede baslayamiyorum simdi ilk gebelikte preeklampsi gecirdigim icin baslayacaktm kanama olunca icilmiyormus kıskaca girdim kaldım rabbim hepimize saglikli gebelikler nasip eylesin insallah

Canım benim hiç öyle kanamam gelmedi sadece lekelenmem olmuştu o da ağrı olmamıştı bence bi git bebeğini ultrasonda görürsen için rahatlar

Tüp bebek olduğu için taa en başından coraspin kullanıyordum lekelenme olunca hemen Ankara’daki tüp bebek doktoruma yazdım coraspini kes dedi

Yokk kesesi olup bebek olnayan çok olmuyor kuzum ya sen içini ferah tut
Sağol canım benim. ❤ Bana da biraz garip geldi bu durum. Kontrolden çıktığımızda moralman bitik durumdaydık ama şimdi kafam biraz daha yerine geldi. Ultrason yapan operatörün baştan beri bütün konuşmalarında yaklaşımında bir falso vardı aslında. Burda yazılanları okuyunca ümitlendim biraz.
Yolk kesesi varsa bebeğin olacağına işaret derler. Bence diğer hafta bebek oluşmuş olacaktır inşallah. Stres yapmayın. Bazen geç döllenme olabiliyor.
Umarım öyledir, sağol, sabırla bekleyeceğim ❤
Sağolun, benim de daha önce de genetik durumum nedenli kayıplarım olmuştu, malesef çok zor bir durum. Ultrason teknikeri açıkça birşey söylemese de tavrı bariz bir şekilde negatifti. Bekleyip göreceğiz artık....

Valla bende yumurtlama takibi yaptım ve en son ne zaman birliktelik olduğundan eminim ama o günden 4 gün sonra döllenme olmuş gözüküyor
Enteresan 2 gün oynasa neyse de, 4 gün çokmuş. Eğer benim de öyle bir durumum varsa ümit var demektir ❤ Ölçüm hassasiyeti kaynaklı olabilir mi acaba fark? 2mm az ölçtüler diye örneğin o 4 gün farkettirmiş olabilir mi?
Ultrason bilgilerin ne canım? Bende 6+4 te gittim 10 mm kese vardı ve boştu. 7+5 te hem bebek hem kalp atışını duyduk. Benimde geç döllenme mümkün değil.
Canım bilemiyorum. Kese boyutu ne diye sordum, kese boyutu ölçmüyoruz, içinde bebek olsaydı onu ölçerdik dedi Sonra 5 haftayla uyumlu boyutu dedi. Yumurtlama ve ilişki tarihime göre en az 6 haftalık olması lazımdı dedim, hiçbir yorum yapmadı. Çıktı da vermedi. Ümitlendim mesajını görünce, benimki de umarım olumlu olur. ❤

Coraspirinede baslayamiyorum simdi ilk gebelikte preeklampsi gecirdigim icin baslayacaktm kanama olunca icilmiyormus kıskaca girdim kaldım rabbim hepimize saglikli gebelikler nasip eylesin insallah
Aaa kanama olması durumunda coraspin içilmiyor muymuş
Bir önceki gebeliğimde sürekli kanamam oluyordu Ama dr coraspin ve kan sulandırıcı iğneye devam ettirmişti. Vee sonuç bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum. Şu an yine aynı doktor da devam ediyorum korkmaya başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…