Hazır yoğurtlar çöp derken neyi kastettiniz anlamadım, neye dayanarak böyle soylediniz?Merhabalar. Bir sey soracagim. Sutle yogurt yaptigimiz zaman sut fermente olmuyor mu? Yani benim bildigim kadariyla yogurt yapildigi zaman fermente oluyor ve sutun artik yapisi degisiyor. Hatta yararli probiyotikler iceriyor diye biliyorum. Hazir yogurtlar çöp zaten. Bu durumda ev yapimi yogurda zararli mi diyorsunuz siz?
Yani yanlis anlamayin alaninizmis ve merak ettigim icin soruyorum. Sizi sorgulamiyorum. Sadece kendi bilgim dahilinde size bir soru sormak istedim
Çok saçma nasıl çıktı vermedi neden kese ölçmedi? Neye göre kıyaslayacak şimdi sen öbür hafta gidince neye bakacak gelişme hızını anlamak için? Belki şuan bizim bilmediğimiz ama onun gördüğü bir şey vardır ama yine de aklıma yatmadı. Umarım güzel haberlerle gelirsinSağol canım benim. ❤ Bana da biraz garip geldi bu durum. Kontrolden çıktığımızda moralman bitik durumdaydık ama şimdi kafam biraz daha yerine geldi. Ultrason yapan operatörün baştan beri bütün konuşmalarında yaklaşımında bir falso vardı aslında. Burda yazılanları okuyunca ümitlendim biraz.
Umarım öyledir, sağol, sabırla bekleyeceğim ❤
Sağolun, benim de daha önce de genetik durumum nedenli kayıplarım olmuştu, malesef çok zor bir durum. Ultrason teknikeri açıkça birşey söylemese de tavrı bariz bir şekilde negatifti. Bekleyip göreceğiz artık....
Enteresan2 gün oynasa neyse de, 4 gün çokmuş. Eğer benim de öyle bir durumum varsa ümit var demektir ❤ Ölçüm hassasiyeti kaynaklı olabilir mi acaba fark? 2mm az ölçtüler diye örneğin o 4 gün farkettirmiş olabilir mi?
Canım bilemiyorum. Kese boyutu ne diye sordum, kese boyutu ölçmüyoruz, içinde bebek olsaydı onu ölçerdik dediSonra 5 haftayla uyumlu boyutu dedi. Yumurtlama ve ilişki tarihime göre en az 6 haftalık olması lazımdı dedim, hiçbir yorum yapmadı. Çıktı da vermedi. Ümitlendim mesajını görünce, benimki de umarım olumlu olur. ❤
Evet mantıken dediğiniz gibi herhangi bir kanama olması durumunda kesilmesi gerekiyordu, hem benim pıhtılaşma sorunum yokmuş.testleri yaptırdığım araştırma Hastanesi'nde ki Dr demişti.baska bir hekime başvuracağım sanırımBenim doktorum baslayamayiz dedi ama mantikende dusundugumuzde kan sulandirici kanı sıvılaştiriyo mevcut kanama varsa daha yoğun hale getirir. Ancak sizde pıhtılaşma problemi falan varsa kar zarar iliskisine bakarak mecbur oldugunuz icin devam ettiriyor olabilirler ben pihtilasma kaynakli degil preeklampsi tekrarlarsa önlem amacli icecektim kanamada asla kullanamayiz dedi lekelenme olunca suan gene baslayamayiz kanama olur kesinlikle dedi bekliyoruz bizde pihtilasma sorununuz yoksa birdaha sorun olmadi
Geçen ki düşüğümde günde iki kez progestan da alıyordum evet ama kanama durmuyordu,8 haftalik bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum .Benimde kanamam vardı ve coraspirin ile progestanı aynı anda verdi doktorum. Benim pıhtılaşma sorunum yok aslında 2sağlıklı gebeliğimin ardında bu yıl düşüğüm oldu. O düşük yüzünden sanırım yaşım 38 olduğu için direkt bunlara başlattı. Birisi kanı tutuyor (progestan) diğeri kanı sulandırıyor(coraspirin) böyle bir denge var sanırım. Size coraspirinin yanında progestan vermediler mi?
Sağlıkla ilerlesin gebeliğinizBence başka bir doktordan da görüş alın. Bende kan pıhtılaşması var daha önce bir kaybim var. Şu an ki doktorum iğne başladı corasprini sordum kanı o kadar sulandirmamiza gerek yok doğru olmaz dedi. Çok şükür kanama falan da olmadı. Tabi belki pıhtı nın durumuna göre değişiyordur ama bence bir yorum daha alın
Gecmis Geçmiş olsun. Siz doktorunuzu değiştirin.Geçen ki düşüğümde günde iki kez progestan da alıyordum evet ama kanama durmuyordu,8 haftalik bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum .
Bu gebeliğimde pıhtılaşma sorunum olmadığı halde hem kan sulandırıcı iğne hem coraspin kullanıyorum bir boş gebelik,bir de düşüğüm var diye.lekelenmelerim kesildi ama ben hâlâ diken üstündeyim
prednol devam ettiriyorlar 11. haftaya kadar bizdeKortizon olarak ne kullanıyorsunuz
oluyor malesef, karnım şiş başından beri benim hani öyle dümdüz bir karın değil hatta belirgin epey, şişlik hissediyorum açıkcası başından bgüne 1.5 kilo aldım normal yememe rağmen hbelkide etkisi vardır ama az kaldı 11.haftada sonlanıyorHamilelikte kortizon kullanımına çok şaşırmıştım ama düşününce mantıksız gelmiyor. Yan etkisi oluyormu ödem vs
Prednol kullandım yenı daha bıraktırdı 2 gün olduprednol devam ettiriyorlar 11. haftaya kadar bizde
Kulağa saçma gelmesinin sebebi bu olayın yurtdışında yaşanıyor olmasından biraz da. Bu erken scani dış gebelik tehlikesi olanlara yapıyorlar sadece. Standartta 11. Haftaya kadar herhangi bir scan, progestan, kan sulandırıcı verilmesi gibi Trde alışık olduğumuz uygulamalar yok. Buranın uygulamalarına alışığım artık, birçoğunu normal karşılıyorum da, kadının tavrı falan çok garipti. İlk başta benim negatif gibi yorumladığım şey belki de sonografın bize gıcık olup bilgi vermek istememesinden ibaretti belki de, hiç bilemiyorum şu an, kafam karışık. Cuma günü özel bir yere gidip tekrar scan yaptıracağım, hakkımızda hayırlısı artık... İyi dileklerin için de çok çok teşekkür ederim ❤Çok saçma nasıl çıktı vermedi neden kese ölçmedi? Neye göre kıyaslayacak şimdi sen öbür hafta gidince neye bakacak gelişme hızını anlamak için? Belki şuan bizim bilmediğimiz ama onun gördüğü bir şey vardır ama yine de aklıma yatmadı. Umarım güzel haberlerle gelirsin
kacıncı haftanızdasınız ki?Prednol kullandım yenı daha bıraktırdı 2 gün oldu
8.haftakacıncı haftanızdasınız ki?
Yurt dışında olduğunu bilmiyordum canım. Orda öyle oluyormuş Bi kaç kere daha duymuştum. Anne için stresli Bi süreçtir bazı şeyleri geç öğrenmek. Umarım herşey gönlüne göre olur iyi haberini bekliyoruz..Kulağa saçma gelmesinin sebebi bu olayın yurtdışında yaşanıyor olmasından biraz da. Bu erken scani dış gebelik tehlikesi olanlara yapıyorlar sadece. Standartta 11. Haftaya kadar herhangi bir scan, progestan, kan sulandırıcı verilmesi gibi Trde alışık olduğumuz uygulamalar yok. Buranın uygulamalarına alışığım artık, birçoğunu normal karşılıyorum da, kadının tavrı falan çok garipti. İlk başta benim negatif gibi yorumladığım şey belki de sonografın bize gıcık olup bilgi vermek istememesinden ibaretti belki de, hiç bilemiyorum şu an, kafam karışık. Cuma günü özel bir yere gidip tekrar scan yaptıracağım, hakkımızda hayırlısı artık... İyi dileklerin için de çok çok teşekkür ederim ❤
Oğlan bolluğuGeçen hafta kaşıntı ve akıntı için gittiğimde mantar için fitil ve merhem vermişti doktorum. Kaşıntım geçti ama akıntı devam ediyordu bugün tekrar gittim ve doktor akıntı kültürü aldı tahlile gönderdi bakalım sonuç 5 gün sonra filan çıkıcak. Aynı sıkıntıları yaşayanlar vardı onlar için yazayım dedim. Bugün 12+0 ız ve cinsiyeti tam göremiyorum ama erkeğe benziyor çıkıntı gördüm sanki dedi2 oğlandan son 3.oğlan geliyor galiba. Neyse üzülmiycem rabbim sağlıkla versin de gerisi başımın üstüne.
37imde bana çocuk yaptıran akrabalarım kızın olsun diye diye girdiler aklıma. Alın size kız diycem şimdiOğlan bolluğuallah sağlıklı versin kesnlikşe sakın üzülmeyin sakın
Ya iki çocuğunuz olduğu için yaşınız size fazla geliyor olablr ama sizin yaşınızda daha yeni anne olanlar var37imde bana çocuk yaptıran akrabalarım kızın olsun diye diye girdiler aklıma. Alın size kız diycem şimdi
Ay güzel geldi kulağıma teşekkür ederimYa iki çocuğunuz olduğu için yaşınız size fazla geliyor olablr ama sizin yaşınızda daha yeni anne olanlar varyumurtalarmz oldğu sürece geç sayılmaz
Eşimin hayali oğlanlarla dolu bi evGeçen hafta kaşıntı ve akıntı için gittiğimde mantar için fitil ve merhem vermişti doktorum. Kaşıntım geçti ama akıntı devam ediyordu bugün tekrar gittim ve doktor akıntı kültürü aldı tahlile gönderdi bakalım sonuç 5 gün sonra filan çıkıcak. Aynı sıkıntıları yaşayanlar vardı onlar için yazayım dedim. Bugün 12+0 ız ve cinsiyeti tam göremiyorum ama erkeğe benziyor çıkıntı gördüm sanki dedi2 oğlandan son 3.oğlan geliyor galiba. Neyse üzülmiycem rabbim sağlıkla versin de gerisi başımın üstüne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?