2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Canım kafamıza göre bırakılmaz eğer kan pıhtılaşman varsa (bunların derecesi var) bu sefer bebeğine kan gitmez ve ölür kan pıhtılaşması olupta hem iğne hem kan sulandırıcı hapı içen mutlaka tahlillerinizle bir peritinaloga görünün

Bir boş gebelik ve bir düşüğüm var. Eğitim ve araştırma hastanesinde trombofili testi yaptırdım bana herhangi bir pıhtılaşma sorunun yok kan sulandırıcı iğneye de gerek yok denildi. Ama şimdi ki Dr testlere bakınca bunlar eksik yapılmış,tehlikeye atmayalım iğne kullanmalısın deyince hem iğne hem hap kullanmaya başladım

Benim doktorum baslayamayiz dedi ama mantikende dusundugumuzde kan sulandirici kanı sıvılaştiriyo mevcut kanama varsa daha yoğun hale getirir. Ancak sizde pıhtılaşma problemi falan varsa kar zarar iliskisine bakarak mecbur oldugunuz icin devam ettiriyor olabilirler ben pihtilasma kaynakli degil preeklampsi tekrarlarsa önlem amacli icecektim kanamada asla kullanamayiz dedi lekelenme olunca suan gene baslayamayiz kanama olur kesinlikle dedi bekliyoruz bizde pihtilasma sorununuz yoksa birdaha sorun olmadi

Ben 4yildir bu illetle savasiyorum...neredeyse yilda 2kere endoskopiye girdigim oldu..ama olaclari birwktiktan 1ay sonra gaz,midede yanma ve eksime yeniden basliyor...gebelikte benim sikintim olmqdi sukur taa ki son 3aya kadar ...yanma var diye nexium veisti doktorum...simdi dogum yaptim ilaclari kestim ve o agri yeniden basladi hayatim hep mide agrisiyla gececek sanirim

Benimde kanamam vardı ve coraspirin ile progestanı aynı anda verdi doktorum. Benim pıhtılaşma sorunum yok aslında 2sağlıklı gebeliğimin ardında bu yıl düşüğüm oldu. O düşük yüzünden sanırım yaşım 38 olduğu için direkt bunlara başlattı. Birisi kanı tutuyor (progestan) diğeri kanı sulandırıyor(coraspirin) böyle bir denge var sanırım. Size coraspirinin yanında progestan vermediler mi?
Kudret narı duydunuz mu hiç? Gastriti olanlara iyi geliyor diye duymuştum. Doğal bir tedavi sonuçta yapabilirsiniz. Allah şifa versin.

Evet fitil kullanıyorum canım. Birde oksapar iğne ve ecoprin kullanıyorum iğnenin saati geldi acaba vurunsam mi bilemedim
Ya bende azicik lekelenme var diye ecoprini başlatmadi doktor. Tamamen leke gecince dedi. Zaten haftada 1 2 oluyordu ben de içsem mi artık

Herseyi denedim kudret nari dahil ams etki sifir malesef

Bence başka bir doktordan da görüş alın. Bende kan pıhtılaşması var daha önce bir kaybim var. Şu an ki doktorum iğne başladı corasprini sordum kanı o kadar sulandirmamiza gerek yok doğru olmaz dedi. Çok şükür kanama falan da olmadı. Tabi belki pıhtı nın durumuna göre değişiyordur ama bence bir yorum daha alın

Merhaba ben embiryo transfer i ile hamileyim şuan 8. Hafta 7.hafftada kalp atışını duyduk çok şükür. Geçen pazartesi doktora gitmek için hazırlanırken kanama geldi gittik kalp atşını duyduk proluton yaptırdım haftalık yaptırıcam. Ara ara kahverngi leke şeklinde geliyordu bugün yine biraz geldi ama ağrım falan yok . Doktor o zaman yerleşme kanaması demişti. 1 hafta sürer demişti başına böyle bişey gelen varmı tedirgin oluyorum 3aya kadar duşuk olabiliyormuş annenin yaşıda etkiliyor budurumu dedi bu arada yaşşım 37

günlük olarak progestan almalısınız ki ztn tüp e bebek ise merkezden devam ettırıyor olmalılar..ne kullanıyorsunuz prolutex yazdırın eger ılacınız yoksa günlük mutlaka vurulun artı progestan fitill ve ayrıyeten haftalık proluton vuruluyorum E Esramete

Hepimizde 3 aya kadar düşük riski var. Fakat yaz arttıkça bu risk daha çok oluyor tabiki. Ama tüm hamileliğini kanama ile geçirip gayet sağlıklı doğum yapan insanlar da var. Yani olumsuz düsünmeyin olabilir tabi ama siz elinizden geleni yapın. Kendinizi yormayin genel olarak yatın dinlenin iş yapmayın. Bir-kac ay en azından riskli dönem geçene kadar dikkat ederseniz yolunda ilerler inşallah her sey

Progestan fitil kullanıyorum sabah 2 akşam 2 progestan 50 mg iğne kalçadan günlük yaptıryorum günlük . estrofem 3 tane içiyorum günlük . oksapar iğne ve ecopirin alıyorum

İnşallah bu ikinci çocuğum olacak . ilkinde böyle bişey yaşamadım tedirgin oluyor insan

Kanama alanını olup olmaması önemli sanırımx bendede kanama olmuştu ama kanama alanı oluştuğu için düşük riski dedi dr. Rapor ilaç falan verdi. Bazen kanama oluyor ama kanama alanı oluşmuyor onlar çok risk arz etmiyor sanırım.

Progestan fitil kullanıyorum sabah 2 akşam 2 progestan 50 mg iğne kalçadan günlük yaptıryorum günlük . estrofem 3 tane içiyorum günlük . oksapar iğne ve ecopirin alıyorum
Kortizon kullanmıyormusunuz:? herhangi bir o da bagısıklık baskılayııcı,vcüttan embriyonun atılmasını engelliyor muş bize kullandırıyorlar hala..

Kortizon kullanmıyormusunuz:? herhangi bir o da bagısıklık baskılayııcı,vcüttan embriyonun atılmasını engelliyor muş bize kullandırıyorlar hala..
Hamilelikte kortizon kullanımına çok şaşırmıştım ama düşününce mantıksız gelmiyor. Yan etkisi oluyormu ödem vs

Benim annemler klasik tavrı trip bu işin okulunu okuduk desem de fayda yok...
Merhabalar. Bir sey soracagim. Sutle yogurt yaptigimiz zaman sut fermente olmuyor mu? Yani benim bildigim kadariyla yogurt yapildigi zaman fermente oluyor ve sutun artik yapisi degisiyor. Hatta yararli probiyotikler iceriyor diye biliyorum. Hazir yogurtlar çöp zaten. Bu durumda ev yapimi yogurda zararli mi diyorsunuz siz?

Yani yanlis anlamayin alaninizmis ve merak ettigim icin soruyorum. Sizi sorgulamiyorum. Sadece kendi bilgim dahilinde size bir soru sormak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…