2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
ikili test yaptırabilirsiniz yaşım 36 hiçbir şey çıkmadı çok şükür..risk değerinin altındadır yazıyor test sonuçlarının hepsinde şükürler olsun
Ikili testte sorun çıkmadı ise neden nifty yaptırdınız, bilemiyorum ben arastirmalarimda yas faktöründen risk direkt yuksek cikiyor diye duydum ,kendimi germemek icin yaptirmadim.Doktor ultrasondaki butun kontrolleri normal buldu çok şükür, ölçümler falan ,hicbir yerde parlaklık çıkmadı, rabbim korusun

Bende 13 te cikolata yiyerek gitmistim. Hic gorememisti doktorum , 2 kere odaya girdim ciktim yok. Aynen bu bebekler ne inadim inat cikti

Bende 13 te cikolata yiyerek gitmistim. Hic gorememisti doktorum , 2 kere odaya girdim ciktim yok. Aynen bu bebekler ne inadim inat cikti
Dün arkadasim aradi, nasil dayanıyorsun git ögrensene diyor ,ya dedim ne bileyim normalde cok sabırsız biriyim ama bilemedim doktor 1 ay sonra gelin dedi.2 hafta kaldı.Bulantidan hastalıktan cinsiyete falan yoğunlaşamadim herhalde.Ama gittigimde öğrenemezsem bir kac gun ustuste giderim valla

İkili testin güvenirliği çok düşük yapılan çalışmalarda 700 kişiden 30 una sağlıksız diyor ama 1 i sağlıksız çıkıyor. Kalan 29 kişinin yaşadığı gerilimi düşünün. Zaten çok az ülkede ve türkiyede yapılıyor geri kalmışlığımızın bir örneği böyle güvenirliliği olmayan bir test tarama testi olarak geçiyor. Baya araştırdım sağlık sistemimize sinir oluyorum.

ben başından beri bildiğim sadece nifty test yaptırınca baska teste gerek yok diye biliyorduum cok yakınım da hamile onun n doktoru o sekılde ıstemıstı,,ayrıca iki hamile arkadaşımda nifty yaptır kafan rahat olsun ikiliye bile gerek yok , nifty nin dogruluk oranı cok yüksek dediler..ikili yi benim doktorum mutlaka istedi.ikili testte nörolojik açıdan bakılıyormuşş değerlere..açıkçası sigortam karsıladıgı ıcın ve doktor ıstedıgı ıcın ikili de yaptırdım aynı gün kan verildi..bu sekılde oldu benım durumum ama ikiside sorunsuz çıktı çok şükür

Aynı şekilde bende ikiliyi de yaptırdım tek sebebi zaten ultrason muayenesine girecektim ordada ölçümlerr yapıldı. Nifty içinde kan verince onada verdm ama özellikle gidip ikili yaptırmazdım. Nifty devlet destekli olmalı ve ikili yerine nifty yapılmalı ülkemizdede. Ama nerdeeeeee

Sağlıkla ne güzel ilerlemiş her şey, çok sevindim adınıza

Bildiğim kadari ile Avrupa dada zorunlu ama bebeğim de sorun varsa ve bu aşamada öğrenmemim bir faydası olmayacaksa tedavi anlamında, istemedim.Bir de yaşdan dolayı zaten yüksek risk çıkacaktı, psikolojik olarak zaten hassasım, yüzleşmek istemedim ,cok anlamı olmayan bir olasılık hesabı yüzünden. İnşallah Allah yavrularımızı korktuğumuz her şeyden korusun

Buna katılıyorum bazı yerlerde 4000 5000 diyolar hele ki bu dönemde kimse yaptırmıyor.herkes ikili teste ayrintiliya bel bagliyo mecburen
Allah yardımcımiz olsun sağlıkla doğsunlar inşallah

Çok hayran kalinan hatta para birimi olarak en güçlü bir avurupa ülkesinde yaşıyorum inanin Turkiyenin saglik sisteminin ceyregi etmezler. Avrupalıların saglik sistemi çok beter teşhis cok gec yapılır, yapılınca evet en iyi tedavi uygulanır ama acil Allah korusun kanser gibi hızla yayılan bir hastalığınız varsa Allah yardımcınız olsun teşhisin 6 ayi bulabilir.
Bebegin okusurukten mahvolur zatürre olana kadar antibiyotik vermez beklerler. Vs gibi bir cok sey.
Hamilelegimizde risksiz bir gebelik geciriyorsan hic bir doktorla görüşemezsin seninle ebe ilgilenir eve gelir karnini mezro ile ölçer son ay eliyle bebegin yerini konumunu ve rahim aciklgini tespit eder saka gibi .
Şancıın baslarsa ciddiye alinmaz nst bağlayıp doktorun gelip bakmasi icin yerlerde baygın olman gerekir aksi halde evde bekle henuz yok diyip gönderirler.
Inanin Turkiyenin saglik sisteminin yanından gelemezler.

Ben de omega 3 kullanmak için doktora sorayim diye kontrol bekliyordum siz kullanıyorsanız Ben de kullanayım.Hos omegadan ne olacak diye de düşünüyorum ama
Canim yaşadığım ülkede önce omega 3 veriliyor folikasitle birlikte bebeğe faydaları saymakla bitmez mutlaka yabancı kaynaklardan da arastirorsanjz net doyurucu bilgiler alırsınız

Bu dediğiniz hızlı ve güvenilir sisteme ulaşabilmek için paranız olması gerekiyor. Devlet hastanesinde saatlerce acilde bekleyebilirsiniz. Ben beğenmiyorum sağlık sistemimizi, ya eşin dostun olcak ya paran. Yoksa Allah’a emanetsiniz.

Kizlar siz kan ilacı kullaniyo musunuz? Geçen enfeksiyon yüzünden ağrım vardı gittik test yapıldı hem idrar hem kan.sonuclarda biraz kansızlık çıktı diye ilaç verdi gynefron ismi.ama bana acaip gaz sancısı yapiyo ishal ağrısı gibi kivrandiriyo.yan etkisi mi acaba ya kullanmicam yarın bakalım aynı ağrılar olacak mı..doğum sancısı gibi kivrandirdi beni ya

Kullanıyorum demir takviyesi gebelikte önemli, ondan olduğuna emin misiniz,belki formunu değiştirebilirsiniz ama bence kesmeyin

Kullanıyorum demir takviyesi gebelikte önemli, ondan olduğuna emin misiniz,belki formunu değiştirebilirsiniz ama bence kesmeyin
İlacı sabah aç karnına iki gündür içiyorum.kahvaltidan iki saat sonra falan basliyo sancı girmeye ve baya kivrandiriyo öyle böyle değil..afedersin hep kabızlık vardı iki gündür kabızlık gitti ama gaz sancısı da başladı..yarın bı denicem icmemeyi icmedigim halde yine sancı olursa bu başka bı sancı olabilir Allah korusun

Ben kahvaltıdan 2 saat sonra iciyorum bir de öyle deneyin isterseniz.Su an benim de sağ tarafima bir sanci girdi baya endişelendiriyor, kasık degil yukarı taraf,safra kesemde yok zaten neden agriyor anlamadim.Hastaneye gitmeyi hiç sevmiyorum bakalım biraz bekleyeceğim

Benimde yok safra kesem o yüzden ilaçların yan etkilerini daha fazla hissediyorum.hatta bazı antibiyotiklerden zehirlenebiliuorm bile tok karnına da aliniyo mu ben hep aç aliniyo sanıyordum..az önce tuvalete cikabildim biraz rahatladım.insallah gaz ağrısıdır ki u şeklinde bı ağrı zaten gaz olduğunu düşünüyorum..bende hiç sevmiyorum zırt pirt Dr a gitmeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…