- 7 Ocak 2021
- 2.114
- 4.218
- 83
- 31
10+5 te ya da bir gün sonra gideceğim kontrole bakalım yine paylaşırımAy gerçekten de pipisi varmış gibi görünüyor sankiBakalım değişicek mi ben de merak ettim :))
Evet kız gibi
Yani bence bu kendi kendinize verilecek bir karar değil, iyi bir kadin dogumcuya derhal gitmelisiniz sonrada o duruma göre yönlendirir.Aile hekimi falan anlamaz bu islerden
Gecmis olsun, bende gebeliklerimde ilac kullaniyorum sadece, oncelikle saglik ocaklarında yapılan tiroid testleri saglikli olmuyor, ablam aile hekimi uzmanı, o ve bask doktorlarda aynisi soyledi cunku saglik ocaklarında alınan kanlar bekletiliyor ve doğru sonuç cikmiyormus, benim doktorum gecen normalde tsh i 4 olan birinin, saglik ocagi sonucunun 14 olduğunu söyledi mesela, o yuzden tiroid hormonlarina ve idrar testlerine mutlaka hastanede bakılmalı dedi. Bence siz oncelikle testinizi yenileyin, dahiliye doktoruna da gidebilirsiniz bunun için, ben öyle yapicam, bir önceki testimi yapalı 1 ay olucak, genelde her ay bakiliyor testlere. Ben 25 lik kullaniyorum mesela ama çarpıntı yaptığı için yarim doz kullandigimda oluyor, yine doktor önerisi ile, sizin kullandığınız doz yuksek oldugu icin yinede sormadan kullanmayın derim.
Sabah dahiliyeye gittim. Aile hekimlerindeki testlerin yaniltici olabilecegini bu yuzden dozu artirmadan tekrar bi tsh t3 t4 bakalim dedi. Illa bizim bu hastanede yapmaniza gerek yok, gereksiz maaliyeti var, bi devlet hastanesinde ama hastanenin kendi icinde yapilan test olsun tasimacilik olmasin ki dogru sonuc alabilelim dedi. Buyuk bi devlet hastanesine randevusuz acilden giris yapsam kan testi yaparlar mi ? Siz nasil yaptiriyosunuz ? Yoksa randevuyla dahiliyeden mi gecmem gerekir. Acikcasi gittigim ozel hastanede tsh t3 ve t4 icin 500lira istediler gereksiz buldum.Günaydın.. Bulunduğun şehirdeki aile hekimini bilmem fakat benim bulunduğum yerdeki aile hekiminde sonuçlarım yüksek çıkıyoru aynı gün 2 ayrı hastanede yatırdığım sonuçta aile hekimimdeki yüksek di ama diğer hastanelerdeki ondan 1-2 ayı daha düşüktü moralinizi bozmayın derim ben olsam bir hastanede dahiliye doktoruna randevu alıp orada test yaptırırdım
Devlet hastanesinde nasil bir uygulama oluyor hiç fikrim yok malesefSabah dahiliyeye gittim. Aile hekimlerindeki testlerin yaniltici olabilecegini bu yuzden dozu artirmadan tekrar bi tsh t3 t4 bakalim dedi. Illa bizim bu hastanede yapmaniza gerek yok, gereksiz maaliyeti var, bi devlet hastanesinde ama hastanenin kendi icinde yapilan test olsun tasimacilik olmasin ki dogru sonuc alabilelim dedi. Buyuk bi devlet hastanesine randevusuz acilden giris yapsam kan testi yaparlar mi ? Siz nasil yaptiriyosunuz ? Yoksa randevuyla dahiliyeden mi gecmem gerekir. Acikcasi gittigim ozel hastanede tsh t3 ve t4 icin 500lira istediler gereksiz buldum.
Yarin acilden girisle yaparlarsa sabahtan yapmayi dusunuyorum. Dahiliye doktoru whatsapp numarasini da versi sonuclari atabilirsin dedi. Mantikli geldi.
Kesinlikle gereksiz fazla.. Acillerde yapılmıyor poliklinik bir muayenede yapılır devletlerde genelde randevun olmasa bile sabah çok erken 6-7 gibi gittiğinde sıra alınıyor yani benim yaşadığım şehir böyle randevu almak oldukça zor olduğu için isterseniz pazartesi sabah erkenden şansınızı deneyin derim.. Ama acillerde yapmazlarSabah dahiliyeye gittim. Aile hekimlerindeki testlerin yaniltici olabilecegini bu yuzden dozu artirmadan tekrar bi tsh t3 t4 bakalim dedi. Illa bizim bu hastanede yapmaniza gerek yok, gereksiz maaliyeti var, bi devlet hastanesinde ama hastanenin kendi icinde yapilan test olsun tasimacilik olmasin ki dogru sonuc alabilelim dedi. Buyuk bi devlet hastanesine randevusuz acilden giris yapsam kan testi yaparlar mi ? Siz nasil yaptiriyosunuz ? Yoksa randevuyla dahiliyeden mi gecmem gerekir. Acikcasi gittigim ozel hastanede tsh t3 ve t4 icin 500lira istediler gereksiz buldum.
Yarin acilden girisle yaparlarsa sabahtan yapmayi dusunuyorum. Dahiliye doktoru whatsapp numarasini da versi sonuclari atabilirsin dedi. Mantikli geldi.
Maşallah ne kadar güzel çıkmış çok net herşeyiKızlar selam inşallah güzel geçiyordur hamileliğiniz dün doktor kontrolüm vardı ultrason öncesinde çikolata yemiştim 2 tanebizimki içerde halay çekiyodu nifty ve sma için de kan verdim, haftaya muhtemelen sonuç çıkacak. Ayrıca iki vitamin yazdı doktor Velbon ve Pregnomarin içerikleri çok zengin folik asidi bıraktık artık 3 aylık yeterli dedi. Bunların içinde de bir miktar folat var zaten. Çatlaklar için de lierac aldım hamile yastığıyla beraber mustela da alabilirim belki daha sonra..
Evime yakin bi tip merkezi var merkezin kendi icinde bulunan laboratuvar islemi yapiyormus 250lira dedi. Daha makul geldi. Orada yarin sabah baktirayim. Umarim aile hekimindeki sonuc yanlistir da degerim normaldir. Dua ediyorum. Yoksa ilac dozunu yukselticek doktorum.Kesinlikle gereksiz fazla.. Acillerde yapılmıyor poliklinik bir muayenede yapılır devletlerde genelde randevun olmasa bile sabah çok erken 6-7 gibi gittiğinde sıra alınıyor yani benim yaşadığım şehir böyle randevu almak oldukça zor olduğu için isterseniz pazartesi sabah erkenden şansınızı deneyin derim.. Ama acillerde yapmazlar
Ya ben de çok şaşırdım ne kadar büyümüş diye aslında zoomlu görüntü normalde avuç içi kadar 10cm bişiMaşallah ne kadar güzel çıkmış çok net herşeyi2-3 haftada bu kadar değişiyor mu benim ki 8+5 çıktı ( 9+2 normalde) bildiğin yer fıstığı şeklinde
Yaaaa cok guzelllllKızlar selam inşallah güzel geçiyordur hamileliğiniz dün doktor kontrolüm vardı ultrason öncesinde çikolata yemiştim 2 tanebizimki içerde halay çekiyodu nifty ve sma için de kan verdim, haftaya muhtemelen sonuç çıkacak. Ayrıca iki vitamin yazdı doktor Velbon ve Pregnomarin içerikleri çok zengin folik asidi bıraktık artık 3 aylık yeterli dedi. Bunların içinde de bir miktar folat var zaten. Çatlaklar için de lierac aldım hamile yastığıyla beraber mustela da alabilirim belki daha sonra..
Amin hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimiziYaaaa cok guzelllllnasil hizli buyuyolar aslinda, goremedigimiz icin farkedemiyoruz. Allah saglicakla kucagina almayi nasip etsin.
Maşallah, sağlıkla devam etsin inşallahYa ben de çok şaşırdım ne kadar büyümüş diye aslında zoomlu görüntü normalde avuç içi kadar 10cm bişiherşeyi şekillenmiş yarım saat inceledi doktor hepsini
YaaaaKızlar selam inşallah güzel geçiyordur hamileliğiniz dün doktor kontrolüm vardı ultrason öncesinde çikolata yemiştim 2 tanebizimki içerde halay çekiyodu nifty ve sma için de kan verdim, haftaya muhtemelen sonuç çıkacak. Ayrıca iki vitamin yazdı doktor Velbon ve Pregnomarin içerikleri çok zengin folik asidi bıraktık artık 3 aylık yeterli dedi. Bunların içinde de bir miktar folat var zaten. Çatlaklar için de lierac aldım hamile yastığıyla beraber mustela da alabilirim belki daha sonra..
Bence bu cok onemli bir konu siz biraz daha acele edin bence,ilk 3 ay günler bile onemli bebek için, sahsen durumunuz cok kotu degilse ben olsam baska şeylerden kısar yaptırırımEvime yakin bi tip merkezi var merkezin kendi icinde bulunan laboratuvar islemi yapiyormus 250lira dedi. Daha makul geldi. Orada yarin sabah baktirayim. Umarim aile hekimindeki sonuc yanlistir da degerim normaldir. Dua ediyorum. Yoksa ilac dozunu yukselticek doktorum.
Tabiki de ama doktorun kendisi bile o hastanede gereksiz pahali oldugunu belirtti. Disarida kendi laboratuvari olan yerde yaptirin bana sonucu atin dedi. Zaten ac karnina olsaydim o an orada da yapardim ama kahvalti yapmistim. Ama zaten cumartesine kalinca alternatifleri degerlendirdim.Bence bu cok onemli bir konu siz biraz daha acele edin bence,ilk 3 ay günler bile onemli bebek için, sahsen durumunuz cok kotu degilse ben olsam baska şeylerden kısar yaptırırım
Maşallah, sağlıkla devam etsin inşallah
Teşekkür ederiz güzel annelerYaaaamaşallah ona
en net poz veren ilk bebeğimiz oldu kendisi
Yessin onu teyzeleri
Anammm maşallah yaa nasıl çıkmış ❤ hayırlısıyla söyle net bnde görebilseydim bi verdiği sonuçtan pek anlayamadm ama biri 6 diğeri 8 haftalikti gittiğimdeKızlar selam inşallah güzel geçiyordur hamileliğiniz dün doktor kontrolüm vardı ultrason öncesinde çikolata yemiştim 2 tanebizimki içerde halay çekiyodu nifty ve sma için de kan verdim, haftaya muhtemelen sonuç çıkacak. Ayrıca iki vitamin yazdı doktor Velbon ve Pregnomarin içerikleri çok zengin folik asidi bıraktık artık 3 aylık yeterli dedi. Bunların içinde de bir miktar folat var zaten. Çatlaklar için de lierac aldım hamile yastığıyla beraber mustela da alabilirim belki daha sonra..
D3K2 damla verdi ocean'ın birde Vinalac vitamin verdi benim doktorumKızlar benim haftamda hangi vitamınleri kullanıyorsunuz , ben sadece elevit ve folik asit kullanıyorum şuan. D vitamımı kullanıyordum kovid için ama dr şimdilik kes dedi
Sağlık ocağı tahlillerine cok guvenmiyorum tecrubeyle sabit.Eger orada yaptirdiysaniz disarida herhangi bi yerde tekrar kan verip baktirin,ondqn sonra karar verin benceGunaydin kizlar. Ben de hipotiroidi vardi. Tsh yuksekligim oluyor yani. 75lik ilac kullanirdim. Buna ragmen yuksekti. Gebelik dusununce dahiliyedeki doktor 125lik yapalim dedi. Ve yaptigi gibi de hamile kaldim. Ilk 2 ay hep tsh kontrol ettirdim 1-1.5 arasindaydi. Dun de bi aile hekiminde baktirdim. 5.5 cikti moralim bozuldu. Sizce direk dahiliye doktoruna mi gideyim yoksa kadin dogum doktoruma mi ? Aile hekimindeki hemsirem sonuclara gore haberlesiriz demisti. Aile hekimindekilerin dozu artirma yetkisine sahip mi ? Kendi kendime 150lik kullansam diye dusundum. Ama sonrasinda da dedim 1 hafta su ilaci bi duzenli kullanayim tekrar test yaptirayim. Ya cok gec kalirsam diye dusunuyorum. Ilaci duzenli kullaniyorum aslinda. Eskiden ilaci aldiktan 1 saat sonra kahvalti yapardim. Son zamanlarda bulantilarim oluyor diye ilaci alip 20dk 30dk sonra kahvalti yapiyorum. Acaba bumu etkiledi. Onerisi olan var mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?