2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Gün içinde ara öğün olarak kefir mutlaka için, sabahları bi bardak su ve iki kuru kayısı yiyorum. Yada zeytinyağlı incir. Bütün gün de 3 lt su içmeye özen gösteriyorum. Baya baya etkisini gördüm bunların. Özellikle kefir çok işe yaradı.

Kızlar her sabah yumurta yiyebiliyor musunuz.?
Ben hafta da anca bir yiyebiliyorum. Önceden de sevmezdim şimdi hiç canım istemiyor
Kahvaltım hep peynir ekmek.

Kızlar 11.haftadayim aranız da kasık ağrısı yaşayan var mı bu hafta fazla gibi sanki kontrolum perşembe günü bekleyeyim mi yoksa yarın falan gideyim mi bilemedim sol tarafta agri sanki
Benim bıçak saplanmasi gibiydi 2 gun sonrada kanamam başladı, bazen normal diyorlar bazen de böyle oluyor bilemedim ben de

Ben hafta da anca bir yiyebiliyorum. Önceden de sevmezdim şimdi hiç canım istemiyor
Haşlama yumurta ve tavuk asla yiyemiyorum, genelde krep menemen gibi biseylerin icinde yiyorum oda her gun olmuyor maalesef.

Doktor 4 gun mutlaka yumurta ye dedi, haşlama olarak değil ama kırıp yemeye çalışıyorum

Aslında ilk hesaplamalarım nisan başına denk geliyordu sonradan doğru hesaplayınca mart sonuna kaydı kader kısmet bakalım ne zaman gelmek isterse artık
İlk hamileliğimde dogumum 1 Nisan olarak gözüküyordu. 20 martta normal dogum yaptım. Hatta sabah muayeneye gittim doktor daha 3 hafta var doguma dedi aynı akşam kızım dogdu

İlk hamileliğimde dogumum 1 Nisan olarak gözüküyordu. 20 martta normal dogum yaptım. Hatta sabah muayeneye gittim doktor daha 3 hafta var doguma dedi aynı akşam kızım dogdu
Belli olmuyor işte ne zaman gelecekleri Allah bağışlasın normal doğum için mayıs ortasına kadar sarkabilir diyorlar ama sezaryen de tabi haftası dolduğunda geliyor

Ya maşallah ne güzel poz vermiş çok hızlı büyüyorlar bir hafta bile farkediyor.

Selamlar, bugun yine kan tahlili yaptırdım, tsh saglik ocağında 3.8 cikmisti, hastanede 1.2 cikti, simdilik ilac kullanmiyorum cok sukur
Senin adina cok sevindim. Ben hastanede yaptirdim maalesef saglik ocagindakinden de yuksek. Dahiliye doktoruna whatsapptan yazdim. Sagolsun, 13e kadar hastanede olacagim gel bi konusalim dedi. Uzulme korkma senin normalde de zaten subklinik hipotiroidi oldugundan 9.haftada ilacin dozunun yetersiz gelmesinden kaynakli yukselme olmus. T3 ve T4 normal, bebegine bi zarari yok, vucudun Tsh icin sinyal verdiginden dozu artircaz.Tabi adamcagiz ne dese ikna olamadim. 50mg daha artirdi. Gebeligimi takip eden kadin dogum doktorum da ayni hastanede, bebegi merak ettim iyi mi diye ona da baktim ama bugun yokmus. Neyse ben kan verdigim tip merkezine gittim orada randevusuz kadin dogumcu var. Bebegimi bi goreyim kalp atisini duyayim dedim. Bu sefer de o doktor demez mi bence kalp atis hizi biraz fazla ama muhtemelen bugun tsh yuksek haberini aldiniz, belli stresli bi insansiniz bu da bi marifet degil ama o kalp atis hizini artirmis olabilir dedi. Bu da bi marifet degilmis usluba bakar misiniz. Neyse pazartesiye kadar dinlen stresini at tekrar bi kalp atis hizina bakariz dedi. Fetal tasikardi olabilir ama bence degil stresiniz yuzunuzden belli dedi. Fetal tasikardi cevresinde duyan var mi ? Esim de diyo bence bisey yoktur, takibini yapan ladin dogumcun perinatolog 7+3 iken gittik gormem duymam gereken hersey super, 12.haftada tarama testine bekliyorum sadece bu surecte tsh kontrol ettirin dedi adam. Sen bu mahalle agziyla konusan kadini bosver dedi sevgili esim. Ama tabi pazartesi dinlenmis sekilde gidecegim. Yine fazla derse direk kendi doktoruma giderim.

Boyle doktorari cidden sevmiyorum, o nasil.bi konuşma benim normalde tansiyonum evde olctugumde en fazla 9/6 çıkar hastanede 13/8 cikti, aslinda hic heyacanlandigimin farkinda değilim ama vucut kendini belli ediyor bir şekilde, seninki de öyle birseydir buyuk olasilikla onceki gebeligimde bi kac kere bebegin kalp atışı yuksek olmustu o zaman fetal tasikirdi yi ogrenmistim ama benim kendi olcumlerimde olmustu :) tum gebeliklerimde el doppleri kullandim, gebelik boyunca her istediğimde bebegin kalp atisini kontrol ettim cok faydalı bir alet, herkese tavsiye ederim, bebis büyüdükçe hareketler azalmaya basliyor ve insan noldu diye meraklaniyor, her gün doktora gitmektense evde kontrol en iyisi pazartesi insallah guzel sonuc alirsin ama yine heyecanlı olabilirsin, endişe de heyecan yapiyor çünkü kendine iyi bak, içini ferah tut

Sma için devlette test yapılıyor mu ? Yoksa özel olarak mı yaptırıyorsunuz

O tat bende epeydir var canm. Yediğim hiçbir şeyi gönülden isteyerek yiyemiyorum. Ama şu 3 gündür azaldı gibi. İnşallah bitecek diye bekliyorum. Senn de uzun sürmez umarım

Bende de oldu canimm hatta ara ara hala oluyor ama zamanla geçecek inşallah benimde kalmadi mesela bazen olursa oluyor

Merhabalar bende doppler alacağım dediginiz gibi meraktan strese girmek istemiyorum. Kaçıncı haftadan itibaren ses alabildiniz onu merak ediyorum bir de sizce ıkizlerde yanıltıcı olur mu

Doppler dokularda isinmaya neden olabiliyor diye biliyorum. Fetal doppleri de sadece bebek/ler uzun suredir hareket etmiyorsa kullanmak mantikli olabilir.
Bende hassas steteskop var 24.hafta itibariyle ise yariyor o biraz daha masum geliyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…