haklısın doktor görsün sağlıklı desin yeter bende memnun olduğum için değiştirmek istemiyorum.80 kiloyla başladım ilk üç ay kilo almamıştım bu hafta 1 kilo artı gördüm bu sabah ödemdir canım dedim . bebek büyüdükçe daha netlesir inşallah.Bende tombisim2 kg civari aldim 84 lerdeyim simdi, daha önceki gebeliklerimde doktorun benzer söylemlerine denk gelmiştim, iyi goremiyor diye alt taraftan baktigida olmustu, illa ki kilo farkediyor malesef ama cihazında biraz etkisi vardır, bende doktordan memnunum benimkinin de cihazı pek net değil ama cok önemli degil son aylarda renkli ultrason icin baska bi doktora gidebilirim 1 sefer, suan icin bi onemi yok, bebek gözüksün yeter
Bende hep bi dahakine kilolu hamile kalmiycam diyip 80nin altına hic düşemedimhaklısın doktor görsün sağlıklı desin yeter bende memnun olduğum için değiştirmek istemiyorum.80 kiloyla başladım ilk üç ay kilo almamıştım bu hafta 1 kilo artı gördüm bu sabah ödemdir canım dedim . bebek büyüdükçe daha netlesir inşallah.
Bende şu ana kadar kilo almadım zaten uzun süredir peynir ekmek dışında birşey yemiyordum. Ama bu hafta canım hep hamur işi istiyor. Kendim yapamıyorum alıp yiyorum. İnşallah böyle sürekli hamur işi çekmez canım. Yoksa kaç kilo olurum kim bilir. Bu arada benimde karından net gözükmüyor. Rahimim arkaya doğruymuş. O yüzden sürekli vajinal bakıyor.
moral oldu bana da karım büyümeye başladı hafiften sıkıyor pantolonlar e bide zaten kilolu olunca çok kötü hissetmeye başladım kendi miBende hep bi dahakine kilolu hamile kalmiycam diyip 80nin altına hic düşemedim12 ve 15 kg aldim daha önce simdi yine aynısı olur buyuk ihtimal, saglikla gelsinde bebis, kilolar veriliyor evt bebis netleşir zaten öyle çabuk büyüyor ki bi ara böyle tam bebek görüntüsü oluyor, bi daha o görüntü olmuyor büyüdüğü için o zaman ayri ayri bakiliyor her yerine, bas, karin ve bacak ölçümü yapiliyoyaa ben
Kuzum ben sabah tsh icinde kan verecegim icin ac gittim ama normalde ac tok sartligi yokmus. Hatta usg de tok olsaniz daha cok hareketini gorurdunuz dediler. Su da sorun yok su hep ictimgözünüz aydın. bu teste aç veya tok gitmek gerekiyor mu yada su içmek vs. siz neler yaptınız
sagol canım çok tşklerKuzum ben sabah tsh icinde kan verecegim icin ac gittim ama normalde ac tok sartligi yokmus. Hatta usg de tok olsaniz daha cok hareketini gorurdunuz dediler. Su da sorun yok su hep ictim
İnşallah canımhadi inşallah güzel haberlerle gelirsin
Gözünaydın canımKızlar ikili tarama testi sonucumu aldım, çok şükür bir olumsuzluk çıkmadı. Şimdi sıra cinsiyet heyecanında inşallah
Bende kiloluyum 101kg ile hamile kaldım hatta kiloda aldım şan 104 üm kısa 10 haftalığım ben doktora gitttiğimde hiç öyle birşey demedi bana 2 hafta sonra birdaha gideceğim o zamanki sonucuma görede yazarımsevgi anne adayları aranızda kilolu hamile var mı ben en son gittiğim kontrolde utrasyonda bulanıklı vardı doktor göbekli olmamdan dolayı netlikte problem olduğunu söyledi başına böyle bişey gelen var mı yoksa cihazla ilgili olabilir mi gerçi doktorumdan cok memnunum ama. 46 bedenim kilo acısından fikriniz olsun ilk üç ayı tamamladım hic kilo almadım.
Bir önceki hamileliğinizde kalbi durmuş olan bebeğinizi hiç anlamadınızmı kaçıncı haftada oldu buBen de bazen videolara denk geliyorum gerçekten görüntü farklı geliyor vajinalde bile. Cihazla da alakası var kesinlikle
Şimdi benim yarın 10+4 olacak bakalım. Bir öncekinde büyük olan göründü de vajinal kadar net olmasa da küçük çok flu görünüyordu. O yüzden vajinale geçti. Zaten onun kalbi durmuş geri küçülmeye başlamıştı 7 haftalık görünüyordu o güno yüzden bu sefer azcık da sıkışık gitmeyi becerebilirsem net olur inşallah diyorum
Canım bir önceki hamileliğim değil bu ilk hamileliğim bahsettiğimBir önceki hamileliğinizde kalbi durmuş olan bebeğinizi hiç anlamadınızmı kaçıncı haftada oldu bu
Canım benim de çok bulantim var doktor su içinde yemek içinde zorlama kendini dedi. Iki üç bardak icebildigin sürece 20.haftaya kadar bir sorun olmaz yeter bebeğe dedi. Ki bence sende o kadar içiyormuşsunArkadaşlar selamlar,
Su içememe sorunum var kesinlikle 1 litreyi geçmiyor ve çare bulamadım. Soğuk su denedim olmadı pipetle içmeyi denedim olmadım ne yapsam sizce?
Su içmeyincede bebek etkileniyor diye düşünüyorum
Kendi doktorumun ultrason hesabina göre 11+3 e göre yaptırdım ikiliyi ama usg de radyolog baktığı detayli usg de 11+5 çıkmıştım. 11/13 arasi diye biliyorum haftayı ama doktorunuz öyle dediyse vardır bi bildiği kuzumİkili test yaptıran arkadaşlar. Hangi haftalarda yaptırdınız?
Ben iki hafta önce devlet hastanesinde perinatologa gitmiştim ikiz olduğu için orda da kaydım olsun diye ama müsait değildi hiç. 7 Ekim’e randevu verdi gelmişken ikili testini de yaparız demiş. 13+4 falan oluyorum. Sanki geç gibi mi birazyanlış bir hesaplama mı oldu acaba. Gidip bir konuşsam mı tekrar sizce?
Hadi hayırlısı olsun inşallahKızlar ikili tarama testi sonucumu aldım, çok şükür bir olumsuzluk çıkmadı. Şimdi sıra cinsiyet heyecanında inşallah
Sonuç olumsuz olursa bunu düşünmek bile istemiyorum ama devam etmemiz yaşımız nedeniyle ne yazık ki olamayacak. İkili sonucu kötü çıkarsa amniyosentez yaptırıp bir kere o bekleme stresine girmek daha iyi gibi geliyor. Allahım sağlıklı bebekler nasip et bize.Gercekten hepsi kafa karışıklığı yapiyor, insan önce şunu kendine sorması lazım, herhangi olumsuz bir sonuç olursa tepkim nasil olucak, bebegi aldırirmiyim? Cevap hayirsa pek biseye gerek kalmıyor, etrafımda denk geldiklerim oldu test sonuçları cok kotu çıkıp sapa sağlam dogan bebekler, down sendromu dediler olmadi yada basi normalden kucuk aldırın dediler çocuğun ailesi zaten minyon cok saglikli cocuk oldu vs, o kadar örnek cok ki. Doktor bana bu testlerin 2li 3lu vs kesin bir sonucu yok risk ölçüyor sadece dedi, bazi aileler sonucu görüp üzülmek istemiyor 9 ay boyunca, bazi ailelerde aldırmam ama bi sorunla karsilasirmiyim diye meraktan yaptırıyor dedi, illa yaptırın demedi, bize bıraktı, zaten detaylı ultrason yaptırıyoruz, diğer nifty amniyonsentez vs stres oluyor biraz ama yine herkesin kendi kararı
İşte doktorla birebir görüşmedim ya asistanı girdi konuştu çıktı. O yüzden emin olamadımKendi doktorumun ultrason hesabina göre 11+3 e göre yaptırdım ikiliyi ama usg de radyolog baktığı detayli usg de 11+5 çıkmıştım. 11/13 arasi diye biliyorum haftayı ama doktorunuz öyle dediyse vardır bi bildiği kuzum
Benim doktorum 12+0 da mutlaka gel sakın geçirme dedi. 13+4 de gidersin bebek de ileride çıkarsa 14 falan çıkarsa sonuç bu sefer seni huzursuz eder. Bir arkadaşımda yaşadık değerler riskli çıktı ama çocuk sağlıklı doğdu ama korkusu hepimize yetti. Doktorla bir görüş 1 hafta öne almaya çalışİkili test yaptıran arkadaşlar. Hangi haftalarda yaptırdınız?
Ben iki hafta önce devlet hastanesinde perinatologa gitmiştim ikiz olduğu için orda da kaydım olsun diye ama müsait değildi hiç. 7 Ekim’e randevu verdi gelmişken ikili testini de yaparız demiş. 13+4 falan oluyorum. Sanki geç gibi mi birazyanlış bir hesaplama mı oldu acaba. Gidip bir konuşsam mı tekrar sizce?
Ama olumsuz çıkan sonuclarda cogu zaman sorun cikmiyor, sorumlulugu cok buyuk bir karar olur öyle bir durumda, Rabbim kimseyi böyle bir ayrımda bırakmasın, herkesin yavrusu saglikla sıhhatle gelsin inşallahHadi hayırlısı olsun inşallahhersey çok güzel olsun.
Sonuç olumsuz olursa bunu düşünmek bile istemiyorum ama devam etmemiz yaşımız nedeniyle ne yazık ki olamayacak. İkili sonucu kötü çıkarsa amniyosentez yaptırıp bir kere o bekleme stresine girmek daha iyi gibi geliyor. Allahım sağlıklı bebekler nasip et bize.
Belki doktor bir tahminde bulunurAyy bu gidişimde 12 haftalık olacak inşallah ben atarım tahminde bulunursunuz
Doktorunuz kilo ver yada dikkat et, su aya kadar hic kilo alma vs dedi mi acaba?Bende kiloluyum 101kg ile hamile kaldım hatta kiloda aldım şan 104 üm kısa 10 haftalığım ben doktora gitttiğimde hiç öyle birşey demedi bana 2 hafta sonra birdaha gideceğim o zamanki sonucuma görede yazarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?