Açıkçası bende kararsizim bu konudaBugun kontrol icin gittim doktora, 2 li test için konustuk, genelde doktordan doktora değişiyor tutumlar, bu doktorum istemedi bize birakti, sadece down sendromuna bakiyor, o da cok dogru bir sonuç olmuyor dedi, bize bıraktığı için gerek duymadım bende
Bana dedi ikinci gidişimde 3 kilo almistim un seker paketli gıdalara xok dikkat et azalt demişti.. sonraki aylar daha rahat olsun diye sanirim.. gecen gidişimde kilo almamıştım aynıydı..Doktorunuz kilo ver yada dikkat et, su aya kadar hic kilo alma vs dedi mi acaba?
Moral bozacak birsey yok ki her bünye farklı.. kıyaslama yapılamaz bu konuda böyle şeyleri kafaya takmamak gerek bence.. son umursayacagim şey ancak başkalarının dusunceleridirHerkes mi boyle bize mi özel bu durumlar anlayamıyorum etrafıma bakıyorum o kadar rahatlar ki bide abartiyorlar bulanti böyle de şöyle de ya ben kafamı tutamıyorum kızlar herseyi yapıyor bizde de oluyor bulanti diyor bu ortamda denk geldik oturduk iste ben o sırada kwc bulanti geldi kac kustum hatırlamıyorum onlarda hiç birsey yok herseyi yediler içtiler bizde de böyle derler bide nasıl moralim bozuldu
Anladım canım çok sağolBenim doktorum 12+0 da mutlaka gel sakın geçirme dedi. 13+4 de gidersin bebek de ileride çıkarsa 14 falan çıkarsa sonuç bu sefer seni huzursuz eder. Bir arkadaşımda yaşadık değerler riskli çıktı ama çocuk sağlıklı doğdu ama korkusu hepimize yetti. Doktorla bir görüş 1 hafta öne almaya çalış
O zaman yarın ola hayrola diyelimİşte doktorla birebir görüşmedim ya asistanı girdi konuştu çıktı. O yüzden emin olamadımYarın kendi doktorum ne diyecek bakalım ne zaman çağıracak. O da erken çağırırsa perinatoloğa gidip bir tekrar sorarım geç değil mi diye. Bir yandan da diyorum iki doktora ne gerek var kendi doktoruma yaptırmasam içime sinmez. Perinatolog da daha uzman diyorum bir yandan. Ama bir yandan da devlette ilgisi alakası nasıl acaba kafamda deli sorular
AynenO zaman yarın ola hayrola diyelim
Bana doktorum 11 haftayı doldurunca 2li test git demişti. 11+2ye randevu aldım. Tok gelmemi istediler.İkili test yaptıran arkadaşlar. Hangi haftalarda yaptırdınız?
Ben iki hafta önce devlet hastanesinde perinatologa gitmiştim ikiz olduğu için orda da kaydım olsun diye ama müsait değildi hiç. 7 Ekim’e randevu verdi gelmişken ikili testini de yaparız demiş. 13+4 falan oluyorum. Sanki geç gibi mi birazyanlış bir hesaplama mı oldu acaba. Gidip bir konuşsam mı tekrar sizce?
Anladım canım sağol hemen hemen herkes 12. Haftada gitmiş o zaman. Ben de 2li teste göre nifty ye karar vereceğim. Hakkımızda hayırlısıBana doktorum 11 haftayı doldurunca 2li test git demişti. 11+2ye randevu aldım. Tok gelmemi istediler.
Ben de nifty düşünüyorum 2li testin sonucuna göre netleşecek. Özelde 2li test kaç günde çıkıyor bilen var mı?
Bende daha önce ilk 2 de yaptırdım, 3.de yaptirmadim, doktorlarin tutumuna göre karar veriyorum biraz, zorlamiyorlarsa yapmiyorum:)Açıkçası bende kararsizim bu konuda
Daha öncekilerde hep yaptırdım da bu sefer kararsiz kaldım.. doktorum da bahsetmedi henuz 12. Hafta da randevum bakaljm söyleyecek mi
Banada oyle seyler soyledim, tum beslenme planından bahsetti, bende dikkat etmeye çalışıyorum, bu ara dogumgunleri vs oldu biraz tatli kaçamaklar oldu ama yapacak birsey yokBana dedi ikinci gidişimde 3 kilo almistim un seker paketli gıdalara xok dikkat et azalt demişti.. sonraki aylar daha rahat olsun diye sanirim.. gecen gidişimde kilo almamıştım aynıydı..
Ooh canim cok sevindim yaaKızlar ikili tarama testi sonucumu aldım, çok şükür bir olumsuzluk çıkmadı. Şimdi sıra cinsiyet heyecanında inşallah
Allah razı olsun canım benim, herkes güzel haber alsın inşallahOoh canim cok sevindim yaaHadi insallahh
Dedi kilo alma dedi ver demedi ama alma karbonhidrat tüketme ileriye doğru gebelik zehirlenmesi vs olabilir dedi ama ben ne yazıkki boğazıma dur diyemiyorum bu durum beni üzüyor ama ne yapacağımı pek bilemiyorum yemeden duramıyorumDoktorunuz kilo ver yada dikkat et, su aya kadar hic kilo alma vs dedi mi acaba?
Anladım canım rabbim hayırlısıyla sağlıklı şekilde vakti ve zamanında bebeğini kucağına almayı nasip etsinCanım bir önceki hamileliğim değil bu ilk hamileliğim bahsettiğimgeçen hafta öğrendim bebeklerimden birinin kalbinin durduğunu. Önceki kontrollerden beklediğimiz bir durumdu aslında ama yine de üzülüyor insan kalbini duyunca. Kalp atışları pek düzgün değildi. Son kontrollerde gününden az gelişiyordu artık Hiç bir belirtisi olmadı ama sanırım diğer bebek gelişmeye devam ettiği için süreç farklı ilerliyor. 9+3 tük öğrendiğimizde ki bir hafta olmuştu duralı. doktoruma sordum ağrım veya kanamam olacak mı hani olursa panik olmayayım diye. Diğer bebek gelişmeye devam ettiği için beklemiyoruz genelde. Küçülerek kaybolacak o. Bir kaç kontrole görmeyeceğiz artık dedi. Bir hafta oldu dediği gibi hala bir belirti yaşamadım. Herşey aynen devam ediyor.
Çok şükür diğer bebeğim benimle ve iyi Yarın göreceğim inşallah tekrar daha iyi olacağım
Amin canımAnladım canım rabbim hayırlısıyla sağlıklı şekilde vakti ve zamanında bebeğini kucağına almayı nasip etsininsan korkuyor bende ensen 2 hafta önce gittim 8 haftalıktım doktor 3 hafta sonra gel dedi şuan tahminimce 10 haftalık falanım nasipse haftaya gideceğim ama hiçbir hamilelik belirtim yok bu yüzden endişeleniyorum da böyle durumlar gördükçe biraz araştırmak istiyor insan
Sende bendensin canım. Benim de göğüs hassasiyetim haricinde hiçbir belirtim yok ve bende en son 8 haftalıkken gitmiştim herşey güzel demişti dr ama insan yine de korkuyor. Benim yeni kontrolüm haftaya cuma günü sen ne zaman gideceksin? Allah hayırlı haberlerle karşılaştırsın bizleriAnladım canım rabbim hayırlısıyla sağlıklı şekilde vakti ve zamanında bebeğini kucağına almayı nasip etsininsan korkuyor bende ensen 2 hafta önce gittim 8 haftalıktım doktor 3 hafta sonra gel dedi şuan tahminimce 10 haftalık falanım nasipse haftaya gideceğim ama hiçbir hamilelik belirtim yok bu yüzden endişeleniyorum da böyle durumlar gördükçe biraz araştırmak istiyor insan
Ben henüz randevu almadım fakat bende haftaya giderim diye düşünüyorum inşalllah bebelerimizi sağlıklı gelişmiş şekilde görürüzSende bendensin canım. Benim de göğüs hassasiyetim haricinde hiçbir belirtim yok ve bende en son 8 haftalıkken gitmiştim herşey güzel demişti dr ama insan yine de korkuyor. Benim yeni kontrolüm haftaya cuma günü sen ne zaman gideceksin? Allah hayırlı haberlerle karşılaştırsın bizleri
Bakalım çok heyecanlıyım haftaya bebeğimi görmek içinAmin canımolumsuz hiç birşey yokken boşa böyle şeyleri araştırıp üzme kendini. Ki olumsuz bir durum olsa doktorun 3 hafta sonraya çağırmazdı. Ben 4-5 günde bir gider olmuştum takip için
Belirtiler de kişiden kişiye çok değişiyor. Çok zor geçiren arkadaşlarımız da oldu, çok rahat geçiren de. Bence tadını çıkar rahat geçirmenin.
Ama değişmeyen tek şey gerçekten bekleme kısmı çok zor her gittiğinde büyüdüğünü gördükçe biraz daha rahatlıyor insan
Dogrudur malesef istah oldugu icin kolay kilo alıyoruz bende 2 kg aldim, iştahım cok açıldı ilk ay ama simdi yavas yavas azaldi, sende mumkun olduğunca dikkat etmeye çalış çünkü ilerleyen zamanlarda ozellikle son ay cok kilo alınıyorDedi kilo alma dedi ver demedi ama alma karbonhidrat tüketme ileriye doğru gebelik zehirlenmesi vs olabilir dedi ama ben ne yazıkki boğazıma dur diyemiyorum bu durum beni üzüyor ama ne yapacağımı pek bilemiyorum yemeden duramıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?