Canm kefir içmeyi dene zeytinyağ iç azıcık kuru kayısı incir falan ye azda olsa rahatlatıyorGunaydin kizlar,benim de kabizlikla basim dertte 2,3 gun duzenli giderken 2,3 gun yapamiyorum cok zorluyor.Ben de gecen hafta kontrole gittim en son,insanin aklina olumsuzluklar geliyor tabi ki, surekli belirtilerimi yokluyorum bende.Hamile kalinca basliyor annelik icgüdüsüRabbim korktuklarimiza ugratmasin
bende devam ediyorum bulantı ilacına . onunla daha iyiym ama ilerleyen zamanlarda inş. tamamen bırakırım da rahat rahat yemek yiyebilirim . tat alabilirim.Yine de var ama ilk zamanlar gibi değil şükür bulanti ilacına devam ediyorum canm
Benm sinirselde olabiliyor önceden de hemen mideme vururdu bugn yine oyle gibi
Ayy ınsallah canm 2 gündür karnımın doydugunu hissediyorum ınsallah ilerleyen zamanda daha rahat oluruzbende devam ediyorum bulantı ilacına . onunla daha iyiym ama ilerleyen zamanlarda inş. tamamen bırakırım da rahat rahat yemek yiyebilirim . tat alabilirim.
Altin bilezik taktigimda kizim oldu ama bu sefer beyaz altın gordum rüyamda cok merak ediyorum nolcakRüyamda birileri koluma bir dünya altın bilezik takıyordu . Altın bileziğin anlamı kız bebek miydi yoksa ben mi öyle olmasını umuyorum bilemedim
Hayırlısı olsun hakkımızda bizim tüp bebek tedavisiyle oldu. İnşallah rabbim tekrar sağlıkla nasip ederevet, normal yolla oldu, bir tedavi, aşılama, klomen vs kullanmamıştık. İlk gebeliğimdi.
Bende para gördümAltin bilezik taktigimda kizim oldu ama bu sefer beyaz altın gordum rüyamda cok merak ediyorum nolcak
Bizimkiler ketumdur, esimin anne babasi biliyor, baska kimse bilmiyor. Kimseye soylememekle tembihliler, doguma cok yakin ogrenir herkes, ayri sehirdeyiz kimse beni gormuyor.
annem anneannem biliyor, yakinda yardima gelecekler doguma kadar. Annemin cok kaybi oldugu icin duymasina ragmen en basta korkusundan hayirli olsun bile demedi, sabret, 3 ay dolsun, cok baglanma dedi.
Simdi geldigimde yeleklerini orerim diyor (ona gore riskli kismi geciyoruz herhalde, insallah)
Benm ki önceden yapmiyor cnm cinsiyet belli olacak göbeğim çıkacak başlayacakmışaksine zayıfladıgim için kendi göbeğim de gitti normalde böyle tulum yelek çeket orgu satıyor annem iste gelenlere diyormuş Aralık ayına kadar yaparım snra kendi torunuma basliycam diye neler yapacak bakalım
Gözünaydın canımKızlar bu arada bulantim ksumam falan çok kötüydü ya size iyi haberlerim var 12.haftadan snra azalıyor sorun yaşayanlar biraz daha sabretsin ❤❤❤
Seni çok iyi anlıyorum ama fazla stres yapiyorsun ve bu gebelikte iyi birsey degil, çekim yasasını unutma, aklındaki tum kotu düşünceleri at, bebeğinin doğduğunu onunla vakit geçirdiğini hayal et ve bol bol dua edip sadaka ver, mutlaka nefes egzersizleri yap. Aklini mesgul edecek birseyler bul, surekli kendini dinleme. Emin olabilirsin ne yaparsan yap yada hiç birsey yapma, eger Rabbim ömür vermişse ne kadar sorun olsada dünyaya geliyor, eger ömrü yoksa ne yapsanda olmuyor. O yuzden tum endişelerini bi kenara bırak, evdeysen kitap oku, bi yeni hobi edin yada kendine bi dizi serisi sec onu izle, disari cik gez dolaş, iyi hissediyorsan kendini bir kursa yazıl, ise gidiyorsan daha cok isine konsantre ol, mutlaka biseyler yap boş durma ve olumlu düşünMerhaba hanımlar, benim gebeliğim çok endişeli ve stresli geçiyor. Daha önce bir kimyasal bir dış gebeliğim olmuştu, bu ilk gerçek hamileliğim. herşeyden çok korkuyorum çok endişeliyim hatta anksiyete seviyesinde çarpıntım tutuyor ter basıyor bazen. Şu ana kadar hemen hemen her hafta bir bahane ile ağrım var vs diye ultrasona gittim, hiç lekelenmem, kanamam olmadı, her seferinde de bir sorun yok dedi doktor, haftasına uygun büyüyordu. Hem insülin direncim hem tiroid hastalığım var onlar için düzenli ilaçlarımı içiyorum, pıhtılaşma eğiliminden dolayı her gün iğne yapıyorum, gebelikten önce doktorum rahimde bölgesel adenomiyoziz görmüştü(rahim kaslarının büyümesi ve fazla kasılması) o nedenle günde 3 kere vajinal progestan alıyorum başından beri önlem amaçlı. Dediğim gibi bir sorun olmadı şu ana kadar ama bu riskler beni aşırı derecede korkutuyor. En son 9+1 haftalık görüntüsü var elimde onu paylaşıyorum sizinle, geçen hafta 10+3 te tekrar bir bahaneyle başka yerde ultrasona gittim dayanamayıp onda da sorun yoktu(artık kendi doktorumdan utandım). Bir daha haftaya pazartesi randevum var fetal DNA testi yaptırıcam, ama 1 hafta bekleyecek olmak bile beni öldürüyor şu an. Çok uzun yazdım ama kusura bakmayın ne olur çok sıkıntıdayım psikolojik olarak, dün uykumun arasında ani bir kasılma oldu rahimde 5-10 sn süren,orgazm benzeri ve istemsiz çok ama çok korktum( doktor bir ilişki yasağı vs demedi ama ben çok korktuğum için kendim yasakladım) arkasından artçı kasılmalar oldu baya, ve göğüslerim çok acıyordu tek belirti o da bir günde geçti sanki, bu da beni çok korkutuyor, kalp durması vs Allah korusun böyle birşey olur diye. Artık çevrem de eşim de boşuna endişeleniyorum diye dikkate almıyor, randevuma kadar da tekrar gidemeyeceğim beklemeye mecburum. En azından yazıp sizlere içimi dökmek istedim, bana dua edersiniz belki. Hepinizin evlatlarını sağlıkla kucaklarınıza almanızı dilerim
sonucu hayıra çıksın inş. aminHayırlısı olsun hakkımızda bizim tüp bebek tedavisiyle oldu. İnşallah rabbim tekrar sağlıkla nasip eder
Ben annemlerle beraber yasadigim icin onlar biliyor, anne ve kardesler ama başka kimse bilmiyor. Bilmemesi cok daha iyi artık cogu kisi 4aydan önce söylemiyor, hele ki nazarı değen birileri varsa daha bile geç olabilirHanımlar biz ailelere daha söylemedik bebeği. Ben 3 aylık olunca soyleyelim istiyordum esim biraz daha bekleyelim, 4 aya yakın soyleyelim diyor. O da bana geç geliyor sizce kırılırlar mı geç haberleri olduğu için? Geç söyleme nedenimiz ailelerin bu konuda bizim gibi hassas olmaması kuzenlere akrabalara yayılır birkac gün içinde içlerinde tutamiyorlar hiçbir şeyi. Biz kuzenlerin yanlışlıkla mi olmuş, neler olmuş her seylerini duyduk mesela ben daha mahrem yasamayi seviyorum. Bir de ailelere nasil söylediniz onu merak ettimaslında içim içime sığmıyor artik paylaşmak istiyorum
Ben kahvaltida domates üstüne zeytinyag döküp yiyorum, ekmek baniyorum, genelde koştura koştura gidiyorumKızlar bu arada bulantim ksumam falan çok kötüydü ya size iyi haberlerim var 12.haftadan snra azalıyor sorun yaşayanlar biraz daha sabretsin ❤❤❤
O da farkli biseymisBende para gördüm
İkili testi dr yapıcaz dedi ama tekrar konuşmam gerekiyor benimde şeker yüklemesi falan aynı zamanda yapılıyordu sanrım onu istemiyorum
Seker yuklemesi daha ileride; 20-24. Haftada degil miydi???
Bazi doktorlar 12.haftada soyluyor 14.ten sonra tahminlere başlıyorlar ama bazen ayrıntılı ultrasonda bile belli olmayan yada sonradan farkli çıkanlar oluyor15.haftan doluyor dimi 2 hafta sonra. cinsiyet hangi hafta da belli oluyor ya da
Amin diyorumKızlar bu arada bulantim ksumam falan çok kötüydü ya size iyi haberlerim var 12.haftadan snra azalıyor sorun yaşayanlar biraz daha sabretsin ❤❤❤
Boğazını yumuşatmak için sütle nişasta kynat cnm
Insallah korona değilsindir kötüyü dusunme
Ben daha önceki gebeligimde yaptirmistim bunda yaptırmayı dusunmuyorum, kesin bir sonuç yok cunku
Mumkun olduğunca evinize misafir almayın helede böyle anlayışsız kişileri, bende bu hafta yoğun öksürük yasadim, kizim okuldan mikrop taşıyor ister istemez. Gunde 1 kupa ihlamur içebilirsin balla yada pekmezle, ben hep ictim gebeliklerimde doktorlar ona izin veriyor. Acik cay yada sıcak su ic devamlı, ben içine kara dut özü katip ictim ve arada kaşıkla yedim cok iyi geldi, öksürürken içimden biseyler çıkacak gibi oluyordum, ozellikle dutu kullandıktan sonra rahatladım. Korona bile olsan sakin korkma, koronanin doğal aşısı d vitaminidir, suan normalde aldığınız dozun daha fazlasını alin ve yanında mutlaka c vitamini ve magnezyum. Bunlari kullandıktan sonra korkmayınama d vitamini cok önemli hic bırakmayın, yapılan tüm araştırmalar d vitamini düşük olan kişilerin daha cok korona oldugu gosteriyor
Hepinize teşekkür ederim. Dün evde uyudum bugun komşuma telefon açtım. Ben hastalandım siz nasılsınız diye çocuğu sokaga saliyordu cumartesi günü görmüştüm. Okula ve sokağa salma dedim. Taşıyıcı olabilir. Simdi test için gideceğiz.Dizlerinizin uzerine oturun, onunuze bir yastik koyun uzanin (bir tur yuzustu yatma bicimi) coook derin nefes alin 5sn tutun, oksurerek ya da sertce geri verin. 10 tekrar; bu solunum egzersizi. Cok az bas donmesi yapabilir.
Ihlamur, limon ve zencefil tuketebilirsiniz cay olarak sorun yok
Limonata yapin icin, ilik suyla da olur.
Bir de kucuk bir kaseye 3-4 sarimsak dilimleyin yogurtla hemen sarimsaklari cignemeden yutun. En hizli antiseptiktir.
Ilik suya bal ve limon olur
En kotu kurutulmus zencefil var kuru meyve gibi, onu yiyin
Insallah hadi bakalim hayırlısı olsunO da farkli biseymishadi bakalim ne çıkacak, ben direk pırlanta gordum, istedigim bir bileklik vardi, o yuzden erkek gibi geliyor, dogum hediyesi olarak aldiririm artik
Insallah değilsindir canm sakin olHepinize teşekkür ederim. Dün evde uyudum bugun komşuma telefon açtım. Ben hastalandım siz nasılsınız diye çocuğu sokaga saliyordu cumartesi günü görmüştüm. Okula ve sokağa salma dedim. Taşıyıcı olabilir. Simdi test için gideceğiz.
Bugun ikili testim vardı doktorumu aradım testin çıksın ona göre bakarız dedi. Off yaikili test bu sebepten kaynadı. İsallah covid değilimdir. ne olur benim için dua edin
Seni anlıyorum demen bile o kadar iyi geldi ki anlatamam, çevremdekiler deliymişim gibi yaklaşmaya başladı artık, çok teşekkür ederim. Çalışıyorum zaten, Allahtan, kafamı meşgul ediyor iş, evde olsam herhalde kafayı yerdim. Her muayene günü yüreğim ağzıma geliyor gele o masaya yatıp beklerken kalbim o kadar çarpıyor ki doktor hemşire dışardan duyuyor biraz sakinleş diyor… Dediğin çok doğru Allah alacak nefes verdiyse yaşayacak inşallahSeni çok iyi anlıyorum ama fazla stres yapiyorsun ve bu gebelikte iyi birsey degil, çekim yasasını unutma, aklındaki tum kotu düşünceleri at, bebeğinin doğduğunu onunla vakit geçirdiğini hayal et ve bol bol dua edip sadaka ver, mutlaka nefes egzersizleri yap. Aklini mesgul edecek birseyler bul, surekli kendini dinleme. Emin olabilirsin ne yaparsan yap yada hiç birsey yapma, eger Rabbim ömür vermişse ne kadar sorun olsada dünyaya geliyor, eger ömrü yoksa ne yapsanda olmuyor. O yuzden tum endişelerini bi kenara bırak, evdeysen kitap oku, bi yeni hobi edin yada kendine bi dizi serisi sec onu izle, disari cik gez dolaş, iyi hissediyorsan kendini bir kursa yazıl, ise gidiyorsan daha cok isine konsantre ol, mutlaka biseyler yap boş durma ve olumlu düşün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?