2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Genelde 24.hafta civari yapiliyor ilk gebeligimde yaptırmıştır 75 gr hemde ama digerlerinde yaptırmadım, doktor evde sabah öğle akşam ac ve tok olarak olcturdu, bu sekilde takip ettik

evde takibi ilk defa duyuyorum çok güzelmiş.. gerçi ilk hamileliğim o yüzden bende tecrübesizim .annemde alzehmır hastası ona da soramadığım için sizlerin tecrübeleri benim için değerli

Bazi doktorlar 12.haftada soyluyor 14.ten sonra tahminlere başlıyorlar ama bazen ayrıntılı ultrasonda bile belli olmayan yada sonradan farkli çıkanlar oluyor
evet burdaki arkadaşlardan okuyorum . 12.haftada tahminler başlıyor. yada değişkenlik gösterenlerde şaşırıyorum doğrusu

Beni anlattın sanki aynı şeyleri yaşıyorum. Ben de de adenomyozis var beni çok endişelendiriyor.
Benim de aynı gece uyurken kısa sürekli kasılma aynı dediğin gibi orgazm gibi oldu. Çok korkuttu beni.
Yani bunları yaşamayan birine de anlatamıyorsun herkes normal eee tabi gebelik bu olacak o kadar vs. Geçiştiriyor.
Ben de 0 belirti göğüslerde bile yok.
Arada kasık batması var sadece.
Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Evet, bugun perinatologda 11+3, ikizlerin 11-14. Hafta ultrasonu yapildi. Biri 12+5, digeri 12+1 cikti
Ense kalinligi, burun kemikleri olculdu normal, el ve ayaklar, parmak sayisi ve kalp atimlari normal, bir de gobek kordonu ve bagirsaklara bakti. Bebeklerin biri koydu elini burnuna, ceksin diye keyfini bekledik :)
Kendi eşinde de hicbir sorun olmamasina ragmen NIPT yaptirdigini soyledi, benim de yaptirmami tavsiye etti. Istatistikler yerine kesin sonuclari alip rahatlamak en guzeli dedi. Zaten benim de fikrim bu yondeydi teyit etmis olduk.

Hanimlar merhaba, geçen hafta çarşamba günü ikili test yaptırdım sonuçları bu hafta çıkacak. Ultrasonda nazal kemik ve ense kalınlığı normal çıktı. Regenesis max diye bir takviye kullanıyorum. Cinsiyet için de doktor biraz daha büyüsün dedi. 16. Haftada öğreneceğiz inşallah. 12+4te gitmiştim ama crl ölçümüne göre 13+1 çıktı. Bulantı ve kusmalar ne yazık ki hala devam ediyor ama kesinlikle azaldı. Hafta sonu prilam Dr yi bırakmayı denedim ve yine kusmayla sonuçlandı. Bir iki hafta daha kullanmayı düşünüyorum artık.

Evet nazar ihtimali var kötü niyetle olmaz ama iyi niyetle de nazar oluyor malesef. En iyisi beklemek. Annemlere de söylemedim ben daha
Sizin de aileler baya kalabalikmis canım. Söz bir kere bizden çıktı mı takip edilmiyor işte iyiki 10 hafta beklemissiniz
valla ben dan diye söyledim :) 4 veya 5 haftalıkken söylemiştim.
Ben zaten 6. haftada fark ettim. Yurt dışına çıkmak üzereydi iki hafta da o telaşla geçti. Ve bu fikre alışmam zaten iki hafta sürdü

Kızlar bizde 12 haftalığız. Yarın ikili test yapılcak. Çok heyecanlıyım. İlk defa bu kadar net gördüm ama kafasını öne eğip uyumuş. Bakalım cinsiyeti belli olacak mı herhangi bir tahminde bulunamadı duruşundan dolayı. Belki sizin tahminleriniz vardır.

Eklentiler

• 274CEE86-1A68-44C1-97AA-27F342CE5BE6.webp
    36 KB · Görüntüleme: 68
İlk gebeligimde 4haftadan baslayarak 26.haftaya kadar kanamalı gecti ve 28.hafta suyum gelmeye başladı, 35.haftada dogum oldu, dogum olana kadar her günü tek tek saydım nerdeyse riskli oldugum icin sık gidiyordum doktora, bi kere 3 hafta gitmemiştim nasil bi merak noldu nasil bi sorun var mi vs, zor bir süreçti gecti cok sukur. 2.gebeligimde bu sefer 10.haftada kanama başladı, artik psikolojisi bozuluyor insanin oyle bir stres ki cunku nolcak düşüncesi, bazen gunde 2 defa bile doktora gittigim olmuştur, 20.haftada aniden suyun gelmesiyle kaybettim bebegimi, suni sanci ile dogum oldu, cok yiprandigim bir süreçti. 3.gebeligimde yine kontrol amaçlı hep yattım cok sukur 38.haftada dogdu bebegim. Simdi de 4.gebelikteyim, hala acaba nasil, 3 hafta nasil dayanicamz bi baska doktora gitsem mi diye düşünüyorum arada bu endiseler genelde bebek hareketlendigi zaman azalıyor, insallah bu gunler saglikla huzurla geçiririz ve bebislerimizi kucagimiza aliriz bende uzun yazdım biraz evet endiselenmek cok doğal ama artık çok iyi biliyorum ki nasipte ne varsa onu yasiyicaz

Kizlar sizce ikili test mi önemli üçlü test mi
Uclu ve dortlu daha guvenilir ama ikili erken bir donemde yapildigi icin gerekli olmasi halinde girisimsel kesinlestirici testler erkenden yapiliyor. Boyle bir avantaji karsisinda yas, obezite, coklu gebelik durumunda da guvenilmez hale geliyor.
Sonuclari istatistiki yani ornegin ;1/70 olasilikla hasta diyebilir, hatali pozitif riski yuksektir. Gene de seker yuklemesi gibi yapilmasi onerilir

Rabbim sifa versin annenize parmağa batirilarak yapılan bir ölçüm, bazi doktorlar bu sistemi beğenmiyor ama ben hastanede saatler geçirmek istemedigim için bu sekilde yapiyorum

Prilam Dr kullanan var mı kızlar aranızda , 1 haftadır kullanıyorum , doktor zaman vermedi geceleri iki tane iç dedi. Bırakırsam yine kötü olucam biyorum çünkü içtiğim halde bile arada bulantım oluyor özellikle akşama doğru ilacın etkisi geçince . Kullanan varsa aranızda uzun süre kullanmanın zararı yoktur dimi A grubuymuş bebeğe zarar vermiyormuş ama insan tedirgin oluyo yine de

Selam teyzelerrrrrr 12+4 ten selamlaaaar Ikili taramamizi yaptik bugun sonuc haftaya cikacakmis ama ense kalinligi normalmis Girmeden once seker attim agzima ki kipirdadigini gorelim diye, masallah bidigimiz hop hopppp zipladi :)
Malesef esim yine gelemedi cunku dedesini kaybetti memlekete gitmek zorunda kaldi Ama olsun saglik olsun da..

Eklentiler

• 57C1D915-A5C2-4E59-9AF9-957A47B120F6.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 53
Bana göre en önemlisi detaylı ultrason

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…