inşallah. henüz umutlarım da sönmedi ama kendimi en kötüsüne de hazırladım:) hakkımızda hayırlısıHayırlısı olsun hakkımızda bizim tüp bebek tedavisiyle oldu. İnşallah rabbim tekrar sağlıkla nasip eder
Genelde 24.hafta civari yapiliyor ilk gebeligimde yaptırmıştır 75 gr hemde ama digerlerinde yaptırmadım, doktor evde sabah öğle akşam ac ve tok olarak olcturdu, bu sekilde takip ettik
evet burdaki arkadaşlardan okuyorum . 12.haftada tahminler başlıyor. yada değişkenlik gösterenlerde şaşırıyorum doğrusuBazi doktorlar 12.haftada soyluyor 14.ten sonra tahminlere başlıyorlar ama bazen ayrıntılı ultrasonda bile belli olmayan yada sonradan farkli çıkanlar oluyor
Beni anlattın sanki aynı şeyleri yaşıyorum. Ben de de adenomyozis var beni çok endişelendiriyor.Merhaba hanımlar, benim gebeliğim çok endişeli ve stresli geçiyor. Daha önce bir kimyasal bir dış gebeliğim olmuştu, bu ilk gerçek hamileliğim. herşeyden çok korkuyorum çok endişeliyim hatta anksiyete seviyesinde çarpıntım tutuyor ter basıyor bazen. Şu ana kadar hemen hemen her hafta bir bahane ile ağrım var vs diye ultrasona gittim, hiç lekelenmem, kanamam olmadı, her seferinde de bir sorun yok dedi doktor, haftasına uygun büyüyordu. Hem insülin direncim hem tiroid hastalığım var onlar için düzenli ilaçlarımı içiyorum, pıhtılaşma eğiliminden dolayı her gün iğne yapıyorum, gebelikten önce doktorum rahimde bölgesel adenomiyoziz görmüştü(rahim kaslarının büyümesi ve fazla kasılması) o nedenle günde 3 kere vajinal progestan alıyorum başından beri önlem amaçlı. Dediğim gibi bir sorun olmadı şu ana kadar ama bu riskler beni aşırı derecede korkutuyor. En son 9+1 haftalık görüntüsü var elimde onu paylaşıyorum sizinle, geçen hafta 10+3 te tekrar bir bahaneyle başka yerde ultrasona gittim dayanamayıp onda da sorun yoktu(artık kendi doktorumdan utandım). Bir daha haftaya pazartesi randevum var fetal DNA testi yaptırıcam, ama 1 hafta bekleyecek olmak bile beni öldürüyor şu an. Çok uzun yazdım ama kusura bakmayın ne olur çok sıkıntıdayım psikolojik olarak, dün uykumun arasında ani bir kasılma oldu rahimde 5-10 sn süren,orgazm benzeri ve istemsiz çok ama çok korktum( doktor bir ilişki yasağı vs demedi ama ben çok korktuğum için kendim yasakladım) arkasından artçı kasılmalar oldu baya, ve göğüslerim çok acıyordu tek belirti o da bir günde geçti sanki, bu da beni çok korkutuyor, kalp durması vs Allah korusun böyle birşey olur diye. Artık çevrem de eşim de boşuna endişeleniyorum diye dikkate almıyor, randevuma kadar da tekrar gidemeyeceğim beklemeye mecburum. En azından yazıp sizlere içimi dökmek istedim, bana dua edersiniz belki. Hepinizin evlatlarını sağlıkla kucaklarınıza almanızı dilerim
Ay ben hiç bişi görmüyorum.O da farkli biseymishadi bakalim ne çıkacak, ben direk pırlanta gordum, istedigim bir bileklik vardi, o yuzden erkek gibi geliyor, dogum hediyesi olarak aldiririm artik
Evet nazar ihtimali var kötü niyetle olmaz ama iyi niyetle de nazar oluyor malesef. En iyisi beklemek. Annemlere de söylemedim ben dahaBen annemlerle beraber yasadigim icin onlar biliyor, anne ve kardesler ama başka kimse bilmiyor. Bilmemesi cok daha iyi artık cogu kisi 4aydan önce söylemiyor, hele ki nazarı değen birileri varsa daha bile geç olabiliresimin tarafına hic söyleyesim yok bana kalsa dogumdan sonra soylerim
Sizin de aileler baya kalabalikmis canım. Söz bir kere bizden çıktı mı takip edilmiyor işteSeni çok iyi anlıyorum ben de senin gibi düşünüyorum. Bazı şeyler özel kalmalı
10 haftalıkken söyledik biz eşimin ailesine. Eşim 6 kardeş. İki yakın olduğu kardeşine dayanamayıp söyleyince diğerlerine söylemeyi çok fazla erteleyemedik. Ben de en az 3 ay bekleme taraftarıydım aslında.
6 kardeş de farklı illerde. Hatta ikisi farklı ülkedeO yüzden aile whatsapp grubundan söyledik ultrason görüntüsüyle falan ve abartmıyorum 10-15 dkka geçmeden teyzeleri aradı eşimin bilin bakalım o grupta kimler yok şok olduk eşimle
Ben zaten 6. haftada fark ettim. Yurt dışına çıkmak üzereydi iki hafta da o telaşla geçti. Ve bu fikre alışmam zaten iki hafta sürdüvalla ben dan diye söyledim :) 4 veya 5 haftalıkken söylemiştim.
Ben de öyle bakalım daha görürüz belki. Ama kızım olacak gibi hissediyorumAy ben hiç bişi görmüyorum.ne para ne bilezik ne pırlanta
İlk gebeligimde 4haftadan baslayarak 26.haftaya kadar kanamalı gecti ve 28.hafta suyum gelmeye başladı, 35.haftada dogum oldu, dogum olana kadar her günü tek tek saydım nerdeyse riskli oldugum icin sık gidiyordum doktora, bi kere 3 hafta gitmemiştim nasil bi merak noldu nasil bi sorun var mi vs, zor bir süreçti gecti cok sukur. 2.gebeligimde bu sefer 10.haftada kanama başladı, artik psikolojisi bozuluyor insanin oyle bir stres ki cunku nolcak düşüncesi, bazen gunde 2 defa bile doktora gittigim olmuştur, 20.haftada aniden suyun gelmesiyle kaybettim bebegimi, suni sanci ile dogum oldu, cok yiprandigim bir süreçti. 3.gebeligimde yine kontrol amaçlı hep yattım cok sukur 38.haftada dogdu bebegim. Simdi de 4.gebelikteyim, hala acaba nasil, 3 hafta nasil dayanicamz bi baska doktora gitsem mi diye düşünüyorum aradaSeni anlıyorum demen bile o kadar iyi geldi ki anlatamam, çevremdekiler deliymişim gibi yaklaşmaya başladı artık, çok teşekkür ederim. Çalışıyorum zaten, Allahtan, kafamı meşgul ediyor iş, evde olsam herhalde kafayı yerdim. Her muayene günü yüreğim ağzıma geliyor gele o masaya yatıp beklerken kalbim o kadar çarpıyor ki doktor hemşire dışardan duyuyor biraz sakinleş diyor… Dediğin çok doğru Allah alacak nefes verdiyse yaşayacak inşallahKeşke oraya yatıp da o an doktordan kötü birşey duyma korkusunu içimden biri söküp alsa… Yükseklik fobisi gibi bir fobi bende sanki, önceki tecrübelerimden dolayı sanki normal ilerleyen bir hamilelik benim içim mucize olacakmış gibi geliyor, saçma biliyorum ama işte zihin kendi kendine hareket ediyor… Allah hepimizi zor imtihanlardan esirgesin, aydınlık günler göstersin tek duam bu. Sevgiler
Uclu ve dortlu daha guvenilir ama ikili erken bir donemde yapildigi icin gerekli olmasi halinde girisimsel kesinlestirici testler erkenden yapiliyor. Boyle bir avantaji karsisinda yas, obezite, coklu gebelik durumunda da guvenilmez hale geliyor.Kizlar sizce ikili test mi önemli üçlü test mi
Rabbim sifa versin annenizeevde takibi ilk defa duyuyorum çok güzelmiş.. gerçi ilk hamileliğim o yüzden bende tecrübesizim .annemde alzehmır hastası ona da soramadığım için sizlerin tecrübeleri benim için değerli
evet burdaki arkadaşlardan okuyorum . 12.haftada tahminler başlıyor. yada değişkenlik gösterenlerde şaşırıyorum doğrusu
Biraz daha konsantre ol benceAy ben hiç bişi görmüyorum.ne para ne bilezik ne pırlanta
Benim doktorum bi farkı yok sadece bakılan haftalar farkli dediKizlar sizce ikili test mi önemli üçlü test mi
Ben de bundan aldım memnunum sadece baş koyma kısmı alçak kalıyor kendi yastğma başmı koyyuyorum biraz değişik oluyo bazen boynjm tutuluyo hafiftenBen de bunu beğenmiştim alayım o zaman ya 109₺. Daha pahalısı da var dediğin gibi ama bunun yorumları daha iyi. Sağol canım
Bana göre en önemlisi detaylı ultrasonUclu ve dortlu daha guvenilir ama ikili erken bir donemde yapildigi icin gerekli olmasi halinde girisimsel kesinlestirici testler erkenden yapiliyor. Boyle bir avantaji karsisinda yas, obezite, coklu gebelik durumunda da guvenilmez hale geliyor.
Sonuclari istatistiki yani ornegin ;1/70 olasilikla hasta diyebilir, hatali pozitif riski yuksektir. Gene de seker yuklemesi gibi yapilmasi onerilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?