2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kızlar grubta listeyi kim guncelliyirdu daha öncede yazdım ama eklenmemis. Rica etsem ekleyebilirmi.

Oooy ooy calısırken hamılelık ne zormus haftasonu evde karnım yumusak hareketlıyım ıyıyım ama masabası oturmak benı mahfettı tum gun oturuyorum ayaga kalkıyorum sankı karnım basket topu sert şiş ne gıysem beli sıkıyor hıssı... ılerkı aylar napacagım bılemıyorum... Bu arada benım hafta ılerde ama gerıdekıler hep oğrenmıs cınsıyet :) maalesef doktorum 15 ten once soylemem dedı haftaya gıdecegım ınsallah

Tabi rahat hissetmen önemli iyi yapıyorsun benin şimdiki doktorundan memnunum ege üniversitesinde hoca kendisi ve riskli ameliyatları yapan ve robotik kollarla ameliyat yapmayı öğreten bir hoca onunla devam edeceğim. Aklımda acaba kalacağına Riski göze almamak adına hocaya güveniyoruz isallah hakkımız da hayırlı olur.

Yani bi dene derim, ben cok memnun kaldım, ben bide riskli bir gebe oldugum icin bazi doktorlar çekiniyor ama ilknur hanim yuksek riskli gebe takibi yapabiliyor, bu da benim için çok önemli birsey insallah sende memnun kalirsin, kendi anlastigi hastane var mi yoksa her yere geliyormu yeniden sormam lazım, dışarıya geliyorum dedi ama bazen doktorların anlaşmalı oldugu hastaneler olabiliyor :) insanin aklına herseyi sormak gelmiyor bazen

Benimkide pek güzel geçiyor sayılmaz en son kanama alanım vardı pazar günü serum iğne vs yedim cumartesi kontrole gideceğim. Normalde iki doktora birden gidiyorum sırf emin olamamaktan bu doktorada giderim mutlaka teşekkürler bilgi verdiğin için

Kızlar doktora gittim bugün cinsiyetini öğrendim bir erkek bebek bekliyorum inşallah Allah nasip ederse.. Yalnız daha önce 22 haftalık bebeğimin kalbi durmuştu normal doğurmuştum... Doktorum bununla da kaynaklı bebeğin eşi aşağıda ve erken doğum riski var alttan ilaç kullanacaksın dedi... Ben biraz korkmaya başladım 2li test sonucum normal çıktı bebek haftasında tam ilerliyor.. Böyle bir şey başına gelen oldu mu? eğer yukarıya doğru çıkmazsa alttan dikiş atabileceğini dahi söyledi :/

Amin insallah. Hepimiz hakkinda hayirlisi sagliklisi olsun.

Cok geçmiş olsun.
Bu bebeginde hayırlı olsun. Erkek bebek annesi oluyorsun masallah.
Bu hamileliginde biraz daha dinlen ve uzan gerekirse kalçanın altına yastık koy öyle yat arada. Bende 19 haftalık bebeğimi senin gibi kaybettim ve ikili testi olacağı gün korona oldugu çıktı ve ikili test yapılamadı ama haftaya karantina sürem bitiyor randevuya gideceğim ve doktor önceki randevu da 14. Ve 16. Haftada eşi kontrol edeceğiz gerekirse dikiş atacağız dedi. Dikiş nasıl birsey bilmiyorum ama genel anestezi ile yapılıyormuş isallah aşağıda olmaz ve dikiş atılmaz. Temizlik falan dikey süpürge ile hafif yapıyorum, kendimi yoruyorum kanama şükür hiç olmadı umarım eşi de aşağıda olmaz diye dua ediyorum.

Selam kızlar
Yine biraz uzun olacak muhtemelen ama şimdiden kusura bakmayın

Bende bugün işler karıştı biraz. Perinatolog randevum vardı gittim rahmimde yapışıklık gördü. Histeroskopiden sonra oluşmuş olabilir dedi. Bir riski yok şuan için dedi ama işte içime düştü bir korku. Sonrasını sordum takip etmek lazım dedi. En kötü senaryo rahmin yeterince büyüyememesine bağlı kayıp veya erken doğum riski dedi

Bir de kendi doktorumun şimdiye kadar söylememesine takıldım. Baktım ondaki eski ultrasonlarımda da görünüyor aslında geçen haftakinde falan. Önemsememiş olabilir dedi. Dinlenmemi söyledi

Güzel haberler de verdi. Detaylı tarama yaptı. Çok şükür beyni, kalp odacıkları, midesi, mesanesi, kolları bacakları herşey yerli yerindeydi. Bir de pipimsi bir çıkıntı gördü ama kesin diyemem 13. hafta tahmini diyelim dedi

Sonra çıktım kendi doktoruma gittim 2 mm bir yapışıklık önem arzeden birşey değil dedi. İkili test sonucum da iyi çıkmış çok şükür. Ama bu adamın rahatlığı beni öldürüyor. Kalbi duran ikizde de böyle rahattı kalbi durduktan sonra zaten şöyleydi böyleydi diye döküldü. Korkuyorum şimdi. Bir de yine en geç iki hafta sonra çağırdı. niye böyle erken çağırıyor ikizken tamamdı da artık tek gebelik yani

Devitamini bende durumlar böyle kaderdaşım

Merhaba kızlar. Bugun ikili test sonucum çıktı down sendromu riski düşük çıkmış ama trizomi 16 yüksek ( sınırda) çıkmış. Yarın gel detaylı bir şekilde anlatayım dedi doktorum. bilgisi olan var mı bu konuda çok tedirgin oldum

Merhaba. İlk gebeliğimde bana dikiş atılmıştı genel anestezi ile yapılıyor ve 5 dklık bir işlem sonrasında da hiç ağrı sızı kanama vs. olmamıştı. Bende ikili test sonucumu bekliyorum inşallah normal çıkarsa 13.haftamda yine dikiş atılacak

Bence doktorunu değiştir. Perinatolgu beğendiysen onunla devam et. Doktor detaylı bilgi vermek zorunda olaylar olduktan sonra böyle olacağı belliydi demekle olmuyor. Benim naçizane fikrim böyle.
Peki bebegini kucağına alabildin mi? Dikisin faydası oldu mu?
Bebegini normal mi? Sezeryanla mi doğum yaptın?
Normal doğumda bu dikiş sıkıntı çıkarmıyor mu? Ya da dikiş olunca sezeryan mi doğumdan öneriliyor?

Cok soru sordum kusura bakma doktor dikiş dediğinde şaşkınlıktan birsey soramadım gidince soracağım ama yaşayana sormak benim içimi rahatlatacak. Cok teşekkürler

Evet çok şükür 2,5 yaşında bir kızım var. Normal doğum olacaksa dikişi 36 yada 37 haftalıkken alıyorlar. Benim hem bebek dönmediği için hemde rahim anomalisi olduğu için sezeryan oldu dikişte sezeryan sırasında alındı. Ben dikişin faydası olduğuna inanıyorum çünkü benimki biraz riskli bir gebelikti. Ama kızım zamanında (38. Haftada) doğdu.

Seni çok iyi anlıyorum benimde ilk 2 hamileligim cok sorunlu gecti, surekli kanama vs. Güvenebileceğim bir doktor bulmak çok zor olmuştu. Her gebeligimde en az 5 6 doktor geziyordum ama şuan gerek kalmadı cok sukur

Keske başka bir doktor tercih etseydin, ben böyle kotu bir tecrube yaşadığım kisiyi bir daha tercih etmezdim. Bence yuksek riskli gebelik takibi yalan bir doktor bulsan cok iyi olur. Insallah bir sorun yaşamazsın, sen iyi düşünmeye calis

Cok rahatladım çok sagol verdiğin bilgi için. Isallah sorunsuz bir hamilelik yaşarız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…