2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kasık ağrısı niye olur ki bu haftalarda 2 gündür kasıklarım gerilir gibi ağrıyor

Kuzum bende 175 im 84 le hamile kaldim 4 ay bitti hala ayni kilodayim. Karnimda henuz cikmadi. İc karın genis olabilir yada zamanla çıkacaktır. Bende ayniyim yani her gun bakıyorum ama fark yok daha
Canim 18. Haftada detayli kan sayımı için çağırdı doktorum. Haftaya ona gideceğim, aç karna. 20.hafta tetanoz için gideceğim sonra ki hafta detaylı ultrason olarak konuştuk doktorumla. Detaylı kana bakılması gerekiyor diye düşünüyorum

Ben de olmazsa önümüzdeki hafta özelde detaylı kan testi isteyeyim en azından fikrim olur herşey yolunda mı bakmış olurum

Ilk gebelikse bu haftalarda round ligament denilen baglar gevsiyor, rahimin buyumesine yer sagliyor. Kasik, alt karin agrilari oluyor. Gobus geliyor demek Normal, caninizi sıkmayin.
Çok teşekkür ederim rahatladım şimdi . Göbüş gelsin gelsin severiz artık bol bol

Aslinda yakmamali idi, hapiniz bagirsakta emilen bir hap, midede cozulmeyen bir kapsulden yapilmis..
Nasip, cubuk krakerli demir alirsiniz
Belki etken madde değil ilacın içerisindeki yardımcı maddeler sebep oldu bilemiyorum. Ama o saatte başka birşey tüketmediğim için direk onunla bağlantısını rahatça kurabildim. Bir şekilde alacağım bakalım. Belki muadil birşey denenir

Bende hamile kaldigimdan beri rinit var. Geceleri burnum asiri tikaniyor ve yeterli nefes alamadigim icin sabah bas agrisiyla uyaniyorum aksama kadar ancak geciyor. Sonra gece yine ayni sey kisir dongu seklinde devam. Progesteron mukozalarda odeme sebep oldugu icin oluyormus benimki doktora sordum okyanus suyu spreyi kullanabilirsin dedi onu da almadim zaten tuzlu yeme aliskanligim oldugu icin bir de tuzlu su yutmayayim dedim. Eger burun tikanikligi oluyorsa seninki de ona bagli olabilir diye uzun uzun yazdim. Eger tikaniklik yoksa belki kas agrisidir esine masaj yaptirabilirsin veya mentol tasi kullanabilirsin (hamilelikte zararli mi bilmiyorum arastirmak lazim)

Merhaba güzel anneler size bir sorum var. Ben Temmuz ayında 2.doz sinovac oldum sonra hamile kaldım zaten. Üçüncü ayım yeni doldu ve doktorum mutlaka 3.doz hemen ol dedi ve Biontech ol dedi. Bugün sisteme girip baktığımda en erken 11 Ocak 2022 de üçüncü doz olabilirsiniz diyor ve randevu vermiyor. Yani 2.dozdan sonra 6 ay süre koymuşlar. Halbuki sinovac aşılarımızı birlikte olduğumuz eşim iki hafta önce 3.doz biontech aşısını oldu, çevremdeki bir çok insan da oldu. Bu 6 ay şartı yeni mi geldi acaba bilen var mı? Doktorum çok korkuttu beni, durum çok riskli hemen ol dedi ve şimdi olamıyorum çok üzüldüm. Çalışıyorum, havalar da soğuyor artık hep kapalı alanda herkes, acayip moralim bozuldu ne yapacağım bilmiyorum. Bilgisi olan varsa yazabilirse çok sevinirim. Sevgiler

Ayni ben, okyanus suyu spreyi aldım anlık çözüm. Kbb gittim progestan nedeniyle dedi fitili şimdi sadece akşam aliyorum haftaya da tamam derse tamamen bırakacağım. Bana kbb bi sprey daha yazdi ama gunde bir tane sikabiliyorum. Yine cok etkisi yok. Baş ağrısı da ondan bence, katılıyorum size

Canm yırtılmadan oluyor galiba karnımız genişliyor ya ondan bide bebek büyüdükçe oluyor galiba
Ters bir şey olmasın da geri kalan her şeye razıyım canımm Bu günler benim tam adet günlerim ondan da ağrının dozunu bir tık fazla hissediyor olabilirmişim

Ters bir şey olmasın da geri kalan her şeye razıyım canımm Bu günler benim tam adet günlerim ondan da ağrının dozunu bir tık fazla hissediyor olabilirmişim
Ayy benm son 2 adet düzensizdi o yüzden günlerini bile bilmiyorum artık şükür bebekler iyi ya sorun yok ağrılara razıyız dediğin gibi

Hepinize merhaba kızlar. Az önce göğsümden şeffaf sıvı geldiğini gördüm. Silip tekrar iki göğsümü de sıktım denemek için ikisinden de tekrar sıvı geldi. Rengi sanki şeffaf gibi.Sizlerde böyle olan var mı acaba?

Daha yok canım ama olabilir diyorlar süt oluşmaya başlıyor ya ondan dolayı

Prilam artık etki etmeyince bugün metpamidverdi doktorum siz ilaç kullanıyor musunuz?
Ben kullandım hiç etki etmemişti biraz daha sabredin geçecek inşallah 15.haftadayim azaldi benim iyice ama sabahları prilam alıyorum yine de
Anneme geldim 2 haftadır burda kalıyorum onun çok etkisi oldu daha çabuk toparladım gitcem kv yanına orda nasıl olacağım bakalm

Sizinle aynı durumdayız bende daha önce baktığımda ekimde aşım görünüyordu ama ben 16.haftamı bekliyordum aşı için fakat siz söyleyince girip baktım aynen dediğiniz gibi ocak tanımlamışlar çok, şaşırdım. Söylemeseniz haberim olmıycaktı. Bende 2 doz sinovaclıyım son aşım temmuz benimde.
Sıkmayın sakın hormonel olarak gelişiyor değişiyor göğüslerin formu. Eğer sıkarsanız beraberinde rahimde kasılır. Doktorumuz öyle söylemişti. Sıkmadan geliyorsa doktorunuza danışın ama sıkınca geliyorsa bu çok normal.

Esimin abisi Almanya da yaşıyor ağustos ayında bebekleri doğdu. Kadın 43 yaşında, abi de 44 yaşında ve yaşlarına rağmen Almanya'da nifty test uygulaması yapılmamış onlara. Testler burdan oraya gidiyor ama orada yaşayan ve yaşından dolayı gebelik riski yüksek olan anneye uygulanmaması da beni suphelendiriyor. Ticari amaçla mi bu testi bu kadar oneriyorlar. Bu testler için prim mi alıyorlar. Bizde uygulanması önerilen test yurt dışında neden yapılmıyor yada yaygın değil merak ediyorum.

Yurt dışında yaşayan anne adayları aramızda vardı, kimlerdi hatırlayamadım. Bu konuyla ilgili yorumunuz nedir acaba?

Ben artık çok yoruldum. Eskiden geceleri 2 tane prilam içiyordum doktor değiştirince bu sabah aç karnına metpamid içtim ama hiç faydasi olmadı aksine her zamankinden daha kötüydü bugün bulantılarım. Folik asiti bıraktırdı decavit, feramat ve d vitamini verdi acaba onlarda mı bulantı yapıyor bilmiyorum. Ağız tadıyla tiksinmeden yemek yemek ve öğurmeden kusmadan bir gün geçirmek istiyorum. Umarım 15. Haftada benim de biter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…