- 7 Ocak 2021
- 2.114
- 4.218
- 83
- 31
Ilk gebelikse bu haftalarda round ligament denilen baglar gevsiyor, rahimin buyumesine yer sagliyor. Kasik, alt karin agrilari oluyor. Gobus geliyor demekKasık ağrısı niye olur ki bu haftalarda2 gündür kasıklarım gerilir gibi ağrıyor
Kuzum bende 175 im 84 le hamile kaldim 4 ay bitti hala ayni kilodayim. Karnimda henuz cikmadi. İc karın genis olabilir yada zamanla çıkacaktır. Bende ayniyim yani her gun bakıyorum ama fark yok dahaDogru soyluyosun herkesin bi fikri var malesef.. Birde herkes bir degil benim boyum 175 kilom 80 zaten iri yari biseyim demek ki karnimda yer cok belli olmuyor ciktigi napiyimsenin kilon yok be kuzuu amaan sakin sistim mi diye dert edinmeee
Ayy cok sevindiiim canim kistin kuculmus olmasinaa
Canim 18. Haftada detayli kan sayımı için çağırdı doktorum. Haftaya ona gideceğim, aç karna. 20.hafta tetanoz için gideceğim sonra ki hafta detaylı ultrason olarak konuştuk doktorumla. Detaylı kana bakılması gerekiyor diye düşünüyorumBir de en son 16. Haftamda kontrole gitmiştim bir sonraki randevuyu 22. Haftada detaylı ultrasona yönlendiricem dedi dokuz eylül üni hastanesinde perinatolog var Erkan bey o baksın istiyorum dedi. Onu önceden araştırmıştım baya iyi bir doktor. E bu aralıkta neredeyse 1,5 ay demek ben hiç gitmicem mi ultrasona vs.Bana kalsa her hafta gidesim var. Bir de en son tam kan sayımını ilk aylarda yapmışlardı, bu aralar yine kontrol amaçlı istenmez mi yoksa kendim direkt kan vermeye geldim deyip baktırsam mı. Vitaminler ne derece etkiledi herşey kanımda normal mi merak etmiyo değilim. Kafam karıştı biraz..
Ben de olmazsa önümüzdeki hafta özelde detaylı kan testi isteyeyim en azından fikrim olur herşey yolunda mı bakmış olurumKuzum bende 175 im 84 le hamile kaldim 4 ay bitti hala ayni kilodayim. Karnimda henuz cikmadi. İc karın genis olabilir yada zamanla çıkacaktır. Bende ayniyim yani her gun bakıyorum ama fark yok daha
Canim 18. Haftada detayli kan sayımı için çağırdı doktorum. Haftaya ona gideceğim, aç karna. 20.hafta tetanoz için gideceğim sonra ki hafta detaylı ultrason olarak konuştuk doktorumla. Detaylı kana bakılması gerekiyor diye düşünüyorum
Çok teşekkür ederim rahatladım şimdi . Göbüş gelsin gelsin severiz artık bol bolIlk gebelikse bu haftalarda round ligament denilen baglar gevsiyor, rahimin buyumesine yer sagliyor. Kasik, alt karin agrilari oluyor. Gobus geliyor demekNormal, caninizi sıkmayin.
Belki etken madde değil ilacın içerisindeki yardımcı maddeler sebep oldu bilemiyorum. Ama o saatte başka birşey tüketmediğim için direk onunla bağlantısını rahatça kurabildim. Bir şekilde alacağım bakalım. Belki muadil birşey denenirAslinda yakmamali idi, hapiniz bagirsakta emilen bir hap, midede cozulmeyen bir kapsulden yapilmis..
Nasip, cubuk krakerli demir alirsiniz
Bende hamile kaldigimdan beri rinit var. Geceleri burnum asiri tikaniyor ve yeterli nefes alamadigim icin sabah bas agrisiyla uyaniyorum aksama kadar ancak geciyor. Sonra gece yine ayni sey kisir dongu seklinde devam. Progesteron mukozalarda odeme sebep oldugu icin oluyormus benimki doktora sordum okyanus suyu spreyi kullanabilirsin dedi onu da almadim zaten tuzlu yeme aliskanligim oldugu icin bir de tuzlu su yutmayayim dedim. Eger burun tikanikligi oluyorsa seninki de ona bagli olabilir diye uzun uzun yazdim. Eger tikaniklik yoksa belki kas agrisidir esine masaj yaptirabilirsin veya mentol tasi kullanabilirsin (hamilelikte zararli mi bilmiyorum arastirmak lazim)Kızlar, şiddetli baş ağrısı yaşayan var mı? 2-3 günümü mahvediyor, Sonra 1-2 gün rahat oluyorum, yeniden başlıyor.
Uyuyunca geçmiyor.
Tansiyonum normal
Şekerim normal
Ağrı zonklama şeklinde
Parol’ü hemen alırsam hafifletiyor, aksi takdirde asla geçirmiyor ve yatak döşek yatıyorum, ağlayacak gibi oluyorum. Hiç belirti yaşamadan bu günlere geldim ama bir aydır beni öldürüyor baş ağrısı
Bende de adenomiyosiz var hala günde iki vajinal devam ettiriyor doktorumProgestan kullananlar kaçıncı haftada bıraktınız.
Ben de adenomyozis var progestan da kasılmayı önlüyormuş. Doktorum bırak artık dedi ama hiç bırakasım gelmiyor bişey olacak diye.
Sagol canmmmAyy cok sevindiiim canim kistin kuculmus olmasinaa
Canm yırtılmadan oluyor galiba karnımız genişliyor ya ondan bide bebek büyüdükçe oluyor galibaKasık ağrısı niye olur ki bu haftalarda2 gündür kasıklarım gerilir gibi ağrıyor
Ayni ben, okyanus suyu spreyi aldım anlık çözüm. Kbb gittim progestan nedeniyle dedi fitili şimdi sadece akşam aliyorum haftaya da tamam derse tamamen bırakacağım. Bana kbb bi sprey daha yazdi ama gunde bir tane sikabiliyorum. Yine cok etkisi yok. Baş ağrısı da ondan bence, katılıyorum sizeBende hamile kaldigimdan beri rinit var. Geceleri burnum asiri tikaniyor ve yeterli nefes alamadigim icin sabah bas agrisiyla uyaniyorum aksama kadar ancak geciyor. Sonra gece yine ayni sey kisir dongu seklinde devam. Progesteron mukozalarda odeme sebep oldugu icin oluyormus benimki doktora sordum okyanus suyu spreyi kullanabilirsin dedi onu da almadim zaten tuzlu yeme aliskanligim oldugu icin bir de tuzlu su yutmayayim dedim. Eger burun tikanikligi oluyorsa seninki de ona bagli olabilir diye uzun uzun yazdim. Eger tikaniklik yoksa belki kas agrisidir esine masaj yaptirabilirsin veya mentol tasi kullanabilirsin (hamilelikte zararli mi bilmiyorum arastirmak lazim)
Ters bir şey olmasın da geri kalan her şeye razıyım canımmCanm yırtılmadan oluyor galiba karnımız genişliyor ya ondan bide bebek büyüdükçe oluyor galiba
Ayy benm son 2 adet düzensizdi o yüzden günlerini bile bilmiyorum artıkTers bir şey olmasın da geri kalan her şeye razıyım canımmBu günler benim tam adet günlerim ondan da ağrının dozunu bir tık fazla hissediyor olabilirmişim
Daha yok canım ama olabilir diyorlar süt oluşmaya başlıyor ya ondan dolayıHepinize merhaba kızlar. Az önce göğsümden şeffaf sıvı geldiğini gördüm. Silip tekrar iki göğsümü de sıktım denemek için ikisinden de tekrar sıvı geldi. Rengi sanki şeffaf gibi.Sizlerde böyle olan var mı acaba?
Ben kullandım hiç etki etmemişti biraz daha sabredin geçecek inşallah 15.haftadayim azaldi benim iyice ama sabahları prilam alıyorum yine dePrilam artık etki etmeyince bugün metpamidverdi doktorumsiz ilaç kullanıyor musunuz?
Sizinle aynı durumdayız bende daha önce baktığımda ekimde aşım görünüyordu ama ben 16.haftamı bekliyordum aşı için fakat siz söyleyince girip baktım aynen dediğiniz gibi ocak tanımlamışlar çok, şaşırdım. Söylemeseniz haberim olmıycaktı. Bende 2 doz sinovaclıyım son aşım temmuz benimde.Merhaba güzel anneler size bir sorum var. Ben Temmuz ayında 2.doz sinovac oldum sonra hamile kaldım zaten. Üçüncü ayım yeni doldu ve doktorum mutlaka 3.doz hemen ol dedi ve Biontech ol dedi. Bugün sisteme girip baktığımda en erken 11 Ocak 2022 de üçüncü doz olabilirsiniz diyor ve randevu vermiyor. Yani 2.dozdan sonra 6 ay süre koymuşlar. Halbuki sinovac aşılarımızı birlikte olduğumuz eşim iki hafta önce 3.doz biontech aşısını oldu, çevremdeki bir çok insan da oldu. Bu 6 ay şartı yeni mi geldi acaba bilen var mı? Doktorum çok korkuttu beni, durum çok riskli hemen ol dedi ve şimdi olamıyorum çok üzüldüm. Çalışıyorum, havalar da soğuyor artık hep kapalı alanda herkes, acayip moralim bozuldu ne yapacağım bilmiyorum. Bilgisi olan varsa yazabilirse çok sevinirim. Sevgiler
Sıkmayın sakın hormonel olarak gelişiyor değişiyor göğüslerin formu. Eğer sıkarsanız beraberinde rahimde kasılır. Doktorumuz öyle söylemişti. Sıkmadan geliyorsa doktorunuza danışın ama sıkınca geliyorsa bu çok normal.Hepinize merhaba kızlar. Az önce göğsümden şeffaf sıvı geldiğini gördüm. Silip tekrar iki göğsümü de sıktım denemek için ikisinden de tekrar sıvı geldi. Rengi sanki şeffaf gibi.Sizlerde böyle olan var mı acaba?
Esimin abisi Almanya da yaşıyor ağustos ayında bebekleri doğdu. Kadın 43 yaşında, abi de 44 yaşında ve yaşlarına rağmen Almanya'da nifty test uygulaması yapılmamış onlara. Testler burdan oraya gidiyor ama orada yaşayan ve yaşından dolayı gebelik riski yüksek olan anneye uygulanmaması da beni suphelendiriyor. Ticari amaçla mi bu testi bu kadar oneriyorlar. Bu testler için prim mi alıyorlar. Bizde uygulanması önerilen test yurt dışında neden yapılmıyor yada yaygın değil merak ediyorum.Bazı doktorlar gereklı gereksız test yaptırmaya bayılıyor. Benımkıde ılk haftalar kan pıhtılaşma testı ıstedı normalde 1500 de burası 500 e yapar dedı yaptırmadım. Şimdide yorumla bakıyorum nifty diye bırsey cıkmıs 2*3 bın tl... Herkeste korkudan yaptırıyor hele ılk gebelıkse evhamlı bır yapın varsa yandın... Çok mu rahatım bılmıyorum da iş tamamen ticarete döndü.
Ben artık çok yoruldum. Eskiden geceleri 2 tane prilam içiyordum doktor değiştirince bu sabah aç karnına metpamid içtim ama hiç faydasi olmadı aksine her zamankinden daha kötüydü bugün bulantılarım. Folik asiti bıraktırdı decavit, feramat ve d vitamini verdi acaba onlarda mı bulantı yapıyor bilmiyorum. Ağız tadıyla tiksinmeden yemek yemek ve öğurmeden kusmadan bir gün geçirmek istiyorum. Umarım 15. Haftada benim de biterBen kullandım hiç etki etmemişti biraz daha sabredin geçecek inşallah 15.haftadayim azaldi benim iyice ama sabahları prilam alıyorum yine de
Anneme geldim 2 haftadır burda kalıyorum onun çok etkisi oldu daha çabuk toparladım gitcem kv yanına orda nasıl olacağım bakalm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?