Canim ben hollandada yasiyorum ve burada ikili uclu tarama testi hic yapilmiyor, sadece nifty test yapiliyor baska bir uygulama yok. Abimler tr de 2.gebeliklerindeler ve ilkinde de ikincisinde de down sendromu riski var deyip korkuttular. Ilkinde amniosentez yapilmisti ki dusuk riski var az da olsa, simdi yine doktor ayni seyi soyleyince nifty yaptirmislar ve bebekte hicbir sikinti yok sukur. 2 kez bos yere o stres korku yasandi en bastan nifty yapilsa bu durum olmazdi.Esimin abisi Almanya da yaşıyor ağustos ayında bebekleri doğdu. Kadın 43 yaşında, abi de 44 yaşında ve yaşlarına rağmen Almanya'da nifty test uygulaması yapılmamış onlara. Testler burdan oraya gidiyor ama orada yaşayan ve yaşından dolayı gebelik riski yüksek olan anneye uygulanmaması da beni suphelendiriyor. Ticari amaçla mi bu testi bu kadar oneriyorlar. Bu testler için prim mi alıyorlar. Bizde uygulanması önerilen test yurt dışında neden yapılmıyor yada yaygın değil merak ediyorum.
Yurt dışında yaşayan anne adayları aramızda vardı, kimlerdi hatırlayamadım. Bu konuyla ilgili yorumunuz nedir acaba?
Merhabalar, eskiden 3 ay olan asi süresini sağlık bakanlığı 1 hafta önce 6 aya yükseltti. Şu an için yeni uygulama bu yönde. Değişebilir siz arada takip edinMerhaba güzel anneler size bir sorum var. Ben Temmuz ayında 2.doz sinovac oldum sonra hamile kaldım zaten. Üçüncü ayım yeni doldu ve doktorum mutlaka 3.doz hemen ol dedi ve Biontech ol dedi. Bugün sisteme girip baktığımda en erken 11 Ocak 2022 de üçüncü doz olabilirsiniz diyor ve randevu vermiyor. Yani 2.dozdan sonra 6 ay süre koymuşlar. Halbuki sinovac aşılarımızı birlikte olduğumuz eşim iki hafta önce 3.doz biontech aşısını oldu, çevremdeki bir çok insan da oldu. Bu 6 ay şartı yeni mi geldi acaba bilen var mı? Doktorum çok korkuttu beni, durum çok riskli hemen ol dedi ve şimdi olamıyorum çok üzüldüm. Çalışıyorum, havalar da soğuyor artık hep kapalı alanda herkes, acayip moralim bozuldu ne yapacağım bilmiyorum. Bilgisi olan varsa yazabilirse çok sevinirim. Sevgiler
Yani sizinki cok daha geniş kapsamlı ve doğruluk payı yuksek bir test, ben olsam yapmazdim sanirimEvet anladım, bana niftyden sonra istenmesi garip geldi sadece, orda zaten ölçülmüyo mu bunlar diye. Bakalım biraz düşüneyim kararsız kaldım
Teşekkür ederim yanıtınız için, bu durum çok üzücü oldu, daha hala bakanın açıklamaları duruyor internette sinovac üç aydan sonra korumuyor mutlaka 3.doz gerekli diye, bunu nasıl yaptılar aklım almıyor. Üstelik hamileler bu kadar risk altındayken… Allah’a emanet artıkMerhabalar, eskiden 3 ay olan asi süresini sağlık bakanlığı 1 hafta önce 6 aya yükseltti. Şu an için yeni uygulama bu yönde. Değişebilir siz arada takip edin
Açıkçası denemek için 1 defa sıktım. Artık yapmam. İlk randevumda doktoruma da soracağım bende. Teşekkür ederimSizinle aynı durumdayız bende daha önce baktığımda ekimde aşım görünüyordu ama ben 16.haftamı bekliyordum aşı için fakat siz söyleyince girip baktım aynen dediğiniz gibi ocak tanımlamışlar çok, şaşırdım. Söylemeseniz haberim olmıycaktı. Bende 2 doz sinovaclıyım son aşım temmuz benimde.
Sıkmayın sakın hormonel olarak gelişiyor değişiyor göğüslerin formu. Eğer sıkarsanız beraberinde rahimde kasılır. Doktorumuz öyle söylemişti. Sıkmadan geliyorsa doktorunuza danışın ama sıkınca geliyorsa bu çok normal.
Aynen öyleymiş canım bende baya araştırdım. Aranızda başka böyle olan var mı merak etmiştimDaha yok canım ama olabilir diyorlar süt oluşmaya başlıyor ya ondan dolayı
Biter inşallah sabret ben 8 kilo zayıfladım ne çektim sana anlatamam bak ama şükür geçmeye başladı yok değil ama eskisi kadar değil önceden kalktığım an kusmaya başlardım uyuyuncaya kadar devam ederdiBen artık çok yoruldum. Eskiden geceleri 2 tane prilam içiyordum doktor değiştirince bu sabah aç karnına metpamid içtim ama hiç faydasi olmadı aksine her zamankinden daha kötüydü bugün bulantılarım. Folik asiti bıraktırdı decavit, feramat ve d vitamini verdi acaba onlarda mı bulantı yapıyor bilmiyorum. Ağız tadıyla tiksinmeden yemek yemek ve öğurmeden kusmadan bir gün geçirmek istiyorum. Umarım 15. Haftada benim de biter
Benim ilk düşüğüm kan pıhtılaşmasından dolayı oldu. Şuan her gün iğne kullanıyorum. Bu arada ben testi eğitim araştırmada yaptırdım. Tıbbi genetik bölümüne randevu aldım. Orda ücretsiz yaptılar.Aslinda kan pıhtılaşma testi gereksiz değil ama pahaliymis, kan pihtilasmasi varsa mutlaka ilac yada igne kullanmak gerekiyor yoksa genelde düşükle sonuçlaniyor
Ayni sekilde Fransada'da yapilmiyormus. Tarama testlerini doktorlar yeterli goruyolar. Hatta ben de burada nifty diye duyunca, her anne adayi gibi bebegim icin en iyisi olsun dusuncesiyle bi arastirdim yapacaktim, sonra doktorum dedi ki biz zaten %90 oranda anomalileri yakalayabiliyoruz, neden buna butce ayirasiniz ki diyince Fransa'daki arkadaslara sordum, onlar ne oldugunu bile bilmiyolardi.Esimin abisi Almanya da yaşıyor ağustos ayında bebekleri doğdu. Kadın 43 yaşında, abi de 44 yaşında ve yaşlarına rağmen Almanya'da nifty test uygulaması yapılmamış onlara. Testler burdan oraya gidiyor ama orada yaşayan ve yaşından dolayı gebelik riski yüksek olan anneye uygulanmaması da beni suphelendiriyor. Ticari amaçla mi bu testi bu kadar oneriyorlar. Bu testler için prim mi alıyorlar. Bizde uygulanması önerilen test yurt dışında neden yapılmıyor yada yaygın değil merak ediyorum.
Yurt dışında yaşayan anne adayları aramızda vardı, kimlerdi hatırlayamadım. Bu konuyla ilgili yorumunuz nedir acaba?
Tesekkur ederim bilgi verdiğin için benim önümde bir örnek var sadece ama belki onlara da doktoru önermedi bu testi yoksa yaptirirlardi. 2,3,4 lü testlere göre daha kesin ama biraz ben bu konuyu sanırım forumlarda arastiracagimCanim ben hollandada yasiyorum ve burada ikili uclu tarama testi hic yapilmiyor, sadece nifty test yapiliyor baska bir uygulama yok. Abimler tr de 2.gebeliklerindeler ve ilkinde de ikincisinde de down sendromu riski var deyip korkuttular. Ilkinde amniosentez yapilmisti ki dusuk riski var az da olsa, simdi yine doktor ayni seyi soyleyince nifty yaptirmislar ve bebekte hicbir sikinti yok sukur. 2 kez bos yere o stres korku yasandi en bastan nifty yapilsa bu durum olmazdi.
Evet biraz maliyetli ama ikili uclu tarama yontemlerine kiyasla cok daha guvenilir nifty
Off kafam iyice karıştı. Ülkelere göre o zaman testler veya sağlık işleyişi yapılıyor. Kafamı karıştıran madem böyle kesin tatili test var her ülke neden bunu uygulamiyor. Kendimiz kararımızı vereceğizAyni sekilde Fransada'da yapilmiyormus. Tarama testlerini doktorlar yeterli goruyolar. Hatta ben de burada nifty diye duyunca, her anne adayi gibi bebegim icin en iyisi olsun dusuncesiyle bi arastirdim yapacaktim, sonra doktorum dedi ki biz zaten %90 oranda anomalileri yakalayabiliyoruz, neden buna butce ayirasiniz ki diyince Fransa'daki arkadaslara sordum, onlar ne oldugunu bile bilmiyolardi.
Benim arkadaslar 30dan once dogurdular. Simdi baktim Fransada 35 yas uzeri hamilelere jinekolog gerek gorurse teklif ediyormus. Ama kesinlikle zorunlu degilmis. 390 euroymus. Ve sigorta karsilamiyormus. Ozel sigortalar bile cok nadir karsilarmis.Off kafam iyice karıştı. Ülkelere göre o zaman testler veya sağlık işleyişi yapılıyor. Kafamı karıştıran madem böyle kesin tatili test var her ülke neden bunu uygulamiyor. Kendimiz kararımızı vereceğiz
Bulgaristandayım ben de , burda da 35 yaş üzeri veya daha riskli gebeliği olanlara teklif ediliyormuş . Onun dışında ikili test burda mecburi, eğer test sonucunda yüksek risk çıkarsa detaylı ultrasona yönlendiriyorlar direk . Eğer orda her şey yolunda çıkarsa başka test yapılmıyor . Bu arada benim de sonucum çıktı çok şükür düşük riskOff kafam iyice karıştı. Ülkelere göre o zaman testler veya sağlık işleyişi yapılıyor. Kafamı karıştıran madem böyle kesin tatili test var her ülke neden bunu uygulamiyor. Kendimiz kararımızı vereceğiz
Gözünaydın canım senin deBulgaristandayım ben de , burda da 35 yaş üzeri veya daha riskli gebeliği olanlara teklif ediliyormuş . Onun dışında ikili test burda mecburi, eğer test sonucunda yüksek risk çıkarsa detaylı ultrasona yönlendiriyorlar direk . Eğer orda her şey yolunda çıkarsa başka test yapılmıyor . Bu arada benim de sonucum çıktı çok şükür düşük risk
Evet cnm aynı durumu ben de yaşadım. Temmuz da 2. Dozu olmuş ve 12. Haftanın bitmesini beklemiştim. Randevu almak için bir baktım ocağa veriyor. Hemen Sabim i aradım.Merhaba güzel anneler size bir sorum var. Ben Temmuz ayında 2.doz sinovac oldum sonra hamile kaldım zaten. Üçüncü ayım yeni doldu ve doktorum mutlaka 3.doz hemen ol dedi ve Biontech ol dedi. Bugün sisteme girip baktığımda en erken 11 Ocak 2022 de üçüncü doz olabilirsiniz diyor ve randevu vermiyor. Yani 2.dozdan sonra 6 ay süre koymuşlar. Halbuki sinovac aşılarımızı birlikte olduğumuz eşim iki hafta önce 3.doz biontech aşısını oldu, çevremdeki bir çok insan da oldu. Bu 6 ay şartı yeni mi geldi acaba bilen var mı? Doktorum çok korkuttu beni, durum çok riskli hemen ol dedi ve şimdi olamıyorum çok üzüldüm. Çalışıyorum, havalar da soğuyor artık hep kapalı alanda herkes, acayip moralim bozuldu ne yapacağım bilmiyorum. Bilgisi olan varsa yazabilirse çok sevinirim. Sevgiler
Gözünaydın olsun canımBulgaristandayım ben de , burda da 35 yaş üzeri veya daha riskli gebeliği olanlara teklif ediliyormuş . Onun dışında ikili test burda mecburi, eğer test sonucunda yüksek risk çıkarsa detaylı ultrasona yönlendiriyorlar direk . Eğer orda her şey yolunda çıkarsa başka test yapılmıyor . Bu arada benim de sonucum çıktı çok şükür düşük risk
Günaydın canımGünaydın kızlar
Gün geçtikçe şiddetlenen bulantı ve kusmalı bir hamilelikten merhababu kadar geç başlayıp giderek artması beni korkutuyor artık iyice Doğuma kadar bulantısı olanlar olmuş. Ben de mi öyle olacağım ki
Ben anlamadım ilk 3 ay sabahları bulantı hissi oluyordu sadece onda da çıkarmıyordum bile. Bir kaç kere çok yediğim için çıkarmıştım sadeceGünaydın canım
Ben de aynı durumdayım ilk haftalarda bulantım bu kadar şiddetli değildi . Şimdi prilama rağmen affedersiniz yediklerimi çıkarmak zorunda kalıyorum. Haftaya kontrolüm var eşim de doktora bu kadar bulantı normal mi diye soralım dedi. Bakalım inşallah herkesin dediği gibi 4. Aydan sonra azalır
Ben de gebeliklerimde yaptim, ilk gebeligimde kanamam oldugu halde doktor bebe aspirini kullandirmisti ama sonrakilerde doktorlar herhangi bisey vermdiler, normalde ilk gebelik testlerinde isteniyor diye biliyorum, yaptırmak iyi olurBenim ilk düşüğüm kan pıhtılaşmasından dolayı oldu. Şuan her gün iğne kullanıyorum. Bu arada ben testi eğitim araştırmada yaptırdım. Tıbbi genetik bölümüne randevu aldım. Orda ücretsiz yaptılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?