2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Canim ben hollandada yasiyorum ve burada ikili uclu tarama testi hic yapilmiyor, sadece nifty test yapiliyor baska bir uygulama yok. Abimler tr de 2.gebeliklerindeler ve ilkinde de ikincisinde de down sendromu riski var deyip korkuttular. Ilkinde amniosentez yapilmisti ki dusuk riski var az da olsa, simdi yine doktor ayni seyi soyleyince nifty yaptirmislar ve bebekte hicbir sikinti yok sukur. 2 kez bos yere o stres korku yasandi en bastan nifty yapilsa bu durum olmazdi.
Evet biraz maliyetli ama ikili uclu tarama yontemlerine kiyasla cok daha guvenilir nifty

Merhabalar, eskiden 3 ay olan asi süresini sağlık bakanlığı 1 hafta önce 6 aya yükseltti. Şu an için yeni uygulama bu yönde. Değişebilir siz arada takip edin

Evet anladım, bana niftyden sonra istenmesi garip geldi sadece, orda zaten ölçülmüyo mu bunlar diye. Bakalım biraz düşüneyim kararsız kaldım
Yani sizinki cok daha geniş kapsamlı ve doğruluk payı yuksek bir test, ben olsam yapmazdim sanirim

Merhabalar, eskiden 3 ay olan asi süresini sağlık bakanlığı 1 hafta önce 6 aya yükseltti. Şu an için yeni uygulama bu yönde. Değişebilir siz arada takip edin
Teşekkür ederim yanıtınız için, bu durum çok üzücü oldu, daha hala bakanın açıklamaları duruyor internette sinovac üç aydan sonra korumuyor mutlaka 3.doz gerekli diye, bunu nasıl yaptılar aklım almıyor. Üstelik hamileler bu kadar risk altındayken… Allah’a emanet artık

Açıkçası denemek için 1 defa sıktım. Artık yapmam. İlk randevumda doktoruma da soracağım bende. Teşekkür ederim

Biter inşallah sabret ben 8 kilo zayıfladım ne çektim sana anlatamam bak ama şükür geçmeye başladı yok değil ama eskisi kadar değil önceden kalktığım an kusmaya başlardım uyuyuncaya kadar devam ederdi

Aslinda kan pıhtılaşma testi gereksiz değil ama pahaliymis, kan pihtilasmasi varsa mutlaka ilac yada igne kullanmak gerekiyor yoksa genelde düşükle sonuçlaniyor
Benim ilk düşüğüm kan pıhtılaşmasından dolayı oldu. Şuan her gün iğne kullanıyorum. Bu arada ben testi eğitim araştırmada yaptırdım. Tıbbi genetik bölümüne randevu aldım. Orda ücretsiz yaptılar.

Ayni sekilde Fransada'da yapilmiyormus. Tarama testlerini doktorlar yeterli goruyolar. Hatta ben de burada nifty diye duyunca, her anne adayi gibi bebegim icin en iyisi olsun dusuncesiyle bi arastirdim yapacaktim, sonra doktorum dedi ki biz zaten %90 oranda anomalileri yakalayabiliyoruz, neden buna butce ayirasiniz ki diyince Fransa'daki arkadaslara sordum, onlar ne oldugunu bile bilmiyolardi.

Tesekkur ederim bilgi verdiğin için benim önümde bir örnek var sadece ama belki onlara da doktoru önermedi bu testi yoksa yaptirirlardi. 2,3,4 lü testlere göre daha kesin ama biraz ben bu konuyu sanırım forumlarda arastiracagim

Off kafam iyice karıştı. Ülkelere göre o zaman testler veya sağlık işleyişi yapılıyor. Kafamı karıştıran madem böyle kesin tatili test var her ülke neden bunu uygulamiyor. Kendimiz kararımızı vereceğiz

Benim arkadaslar 30dan once dogurdular. Simdi baktim Fransada 35 yas uzeri hamilelere jinekolog gerek gorurse teklif ediyormus. Ama kesinlikle zorunlu degilmis. 390 euroymus. Ve sigorta karsilamiyormus. Ozel sigortalar bile cok nadir karsilarmis.
Bu arada benin ikili test sonucum cikti dusuk risk yaziyor ama ne referans araliginda bisey yaziyor ne de benim sonucun kac ciktigi. Sadece dusuk risk yaziyor. Yarin zaten doktorum kontrole cagirmisti ona sorarim ama sizlere de sadece bu sekilde mi sonuc geldi ?

Günaydın kızlar
Gün geçtikçe şiddetlenen bulantı ve kusmalı bir hamilelikten merhaba bu kadar geç başlayıp giderek artması beni korkutuyor artık iyice Doğuma kadar bulantısı olanlar olmuş. Ben de mi öyle olacağım ki

Bulgaristandayım ben de , burda da 35 yaş üzeri veya daha riskli gebeliği olanlara teklif ediliyormuş . Onun dışında ikili test burda mecburi, eğer test sonucunda yüksek risk çıkarsa detaylı ultrasona yönlendiriyorlar direk . Eğer orda her şey yolunda çıkarsa başka test yapılmıyor . Bu arada benim de sonucum çıktı çok şükür düşük risk

Gözünaydın canım senin de

Evet cnm aynı durumu ben de yaşadım. Temmuz da 2. Dozu olmuş ve 12. Haftanın bitmesini beklemiştim. Randevu almak için bir baktım ocağa veriyor. Hemen Sabim i aradım.
Bana bilim kurulunun yeni karar aldığımı 2 dozun 6 ay koruduğu söylediydi. (Aşı bitti demiyorda)
Gebeler risk altında neden böyle oldum dedim tekrarladı söylediğini. En son o zaman 3. 4. Doz olanlar boşuna mı oldu dedim yüzüme kapattı. Gerçi onlarında yapacağı bişi yok emir kulu ama ben bı sistemi hiç anlamadım.

Gözünaydın olsun canım

Günaydın canım
Ben de aynı durumdayım ilk haftalarda bulantım bu kadar şiddetli değildi . Şimdi prilama rağmen affedersiniz yediklerimi çıkarmak zorunda kalıyorum. Haftaya kontrolüm var eşim de doktora bu kadar bulantı normal mi diye soralım dedi. Bakalım inşallah herkesin dediği gibi 4. Aydan sonra azalır

Ben anlamadım ilk 3 ay sabahları bulantı hissi oluyordu sadece onda da çıkarmıyordum bile. Bir kaç kere çok yediğim için çıkarmıştım sadece

Ama 12. haftadan beri giderek artıyor ilaca da başlamama rağmen. Bugün doktora gideceğim ben de soracağım. Haber veririm sana da canım. halsizim de biraz ama geceden beri çıkarıyorum doğru düzgün uyuyamadım ondan da olabilir bilemedim. İnşallah başka birşey değildir

Ben de gebeliklerimde yaptim, ilk gebeligimde kanamam oldugu halde doktor bebe aspirini kullandirmisti ama sonrakilerde doktorlar herhangi bisey vermdiler, normalde ilk gebelik testlerinde isteniyor diye biliyorum, yaptırmak iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…