2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kizlar tetanoz asisi oldunuz mu veya ne zaman olacaksiniz ? Aile hekiminden aradilar. Haftaya gelip yaptirabilecegimi soyledi. Haftaya 17. haftam bitiyor 18e giriyorum.

Kizlar tetanoz asisi oldunuz mu veya ne zaman olacaksiniz ? Aile hekiminden aradilar. Haftaya gelip yaptirabilecegimi soyledi. Haftaya 17. haftam bitiyor 18e giriyorum.
Benim sağlık ocağındaki ebe bebeğin hareketlerini çok net hissetmeye başladıktan sonra gel dedi canım. 20-24 arası gibi dedi hatta.
32. haftaya kadar zamanı varmış ama ne kadar erken korunmaya başlarsak o kadar iyiymiş. (28 de olabilir tam net hatırlayamadım haftayı, sanırım ilk doz için 28 olunca ikinci doz 32 oluyor öyle demişti)
Bir de covid aşısı olcaksan iki hafta ara verelim dedi. Tıbbi araştırmalar sakınca olmadığını söylüyormuş ama niye vücuda peş peşe mikrop verelim de yoralım dedi.
Diğer gruplarda da gördüğüm genelde 20den sonra gidilmiş

Kızlar merhaba herkes iyidir umarim. Son gunlerde pek okuyamiyorum forumu konusuldu mu bilmiyorum. Pilates, yoga veya spor yapan var mi? Basenlerimin genislemesinden korkuyorum en azindan sıkı kalmasi icin spor yapasim var fakat pandemi nedeniyle spor salonuna gitmek istemiyorum. Evde de kimin videosuna guvenip yapilir bilemedim, yanlis bir harekette faydadan cok zarari olabilir Allah korusun. Bu konuda goruslerinize ihtiyacim var

Ben de internette 20.hafta diye okudum canim. Ama bebek hareketleriyle ilgili bisey yazmiyordu. Bu cuma kadin dogum doktorumla randevum var, bi ona da sorayim.

Merhaba ben sabahları ,YouTube dan Elika tv nin hamile yogasını ve egzersizlerini yapıyorum . Zaten zorlayacak hareketler olmuyor içlerinde . Egzersiz yapacaksanız , başlarken bir anda değil yavaş ve narin hareketlerle başlayın bitirmeden önce de yavaş yavaş bırakın bir anda kesmeyin . Sonrasında mutlaka su içerek oksijen seviyenizi dengede tutun. Okuduğum kitapta da böyle yazıyordu aynen ben de böyle uyguluyorum faydasını da gördüm . Evde egzersiz dışında her gün 5-6 bin adım atıyorum hem hava almış oluyorum tavsiye ederim yürüyüşü de Elika nın telefon uygulaması da var ,blog kısmında faydalı bilgiler var onu da tavsiye ederim

Ben de internette 20.hafta diye okudum canim. Ama bebek hareketleriyle ilgili bisey yazmiyordu. Bu cuma kadin dogum doktorumla randevum var, bi ona da sorayim.
En iyisi bence de canım. Benim ebe böyle detaylı anlattı ama yine de kendi doktoruma sormadan gitmeyeceğim açıkçası

Aile hekimine ilk gebelik kayıt için gittiğimde 20. Hafta demişlerdi, persmbe günü oldum ben tetanozu. Sadece kol ağrısı yaptı, bir kaç gün hissettim o kadar. İkincisi icinde en az 4 hafta geçmesi lazım dedi. Tetanoz öncesi hafta da biontech 2. Dozu olmuştum detaylı öncesi hepsini hallettim şükür

Hiii o olabilir canim evett bi kac gun sonra insallah net olarak anlamaya baslarsin

Selam kızlar, bugün bizim de kontrolümüz vardı. Büyümüş bebiş 3 gün önden gidiyor. Çok ayrıntılı baktı mı bilmiyorm ama herşeyi iyi dedi. Erkekmiş ama hala içimden inanmak gelmiyor, bi dahaki randevuyu da beklicem emin olmak için. Ben de başlarda iki kilo vermiştim birini geri aldm. Çok almak istemiyorum zaten. İlk ikisinde 13 kilo aldm bunda da 10 la tamamlasam fena olmaz

Son düzenleme:
Güle güle giysin inşallah, çok güzel şeyler almışsın

Süper, ben de niyetine girdim tavsiyeniz uzerine Elika tv takip etmeye basliyorum o zaman. Is yerinde cok yoruluyorum ama duzenli egzersiz yerine gecmiyor bence ve yapmak her acidan faydamiza. Her gun yapamam haftada 2 3 yapsam bile yetecek

Günaydınlar, merhabalar arkadaşlar.
18+5deyim ben de. Dün sabah resmen içerden 4-5 tekme hissettim kütküt ama sonrasında tekrarı olmadı, hissetmeye çalışıyorm ama yokk, normalmidir sizce, sizlerde başladı mı bu durumlar.. huzursuz oldum tabiki en kötüsünü düşünüp

L
Normaldir, bu haftalarda çok güçlü değiller, arada belki hissediyoruz. en çok siz uyurken/yatakta iken geceleri danslar başlıyor. Gündüz biz gezinirken onlar sallandıklarından çoğunlukla uyuyorlar.
Kötüye yormayın hemen, 20li haftalardan sonra daha net olacak. Sonrasında her saat oynadı mı vb. işkilenmeler başlar :) Ben 17+5'teyim bebek tekmesini bilmesem fark etmezdim mesela...

Göbeğin esnedigi için ağrı oluyor bol krem ve yağlar ile nemli tutmaya çalış
evet canım interette bir doktorun da göbek esnediği için ağrı normaldir diye videosu vardı onu seyrettim rahatladım şükür. eve gidince bebek yağı sürdüm çok iyi geldi . çok tşkler

Teşekkür ederimm, senelerrr tedaviler sonrasında oluşan ilk gebeliğim, ekstra kuruntu yapıyorum galiba:)) hepimiz sağlıcakla alalım inşallah, tüm isteyenler, bekleyenler …

Teşekkür ederimm, senelerrr tedaviler sonrasında oluşan ilk gebeliğim, ekstra kuruntu yapıyorum galiba:)) hepimiz sağlıcakla alalım inşallah, tüm isteyenler, bekleyenler …
Bende de durumlar aynı valla. 18+3üm bugün. Hiç beklemediğim bir anda ne olduğunu tam anlayamadığım birşey hissediyorum içeride. Sonra hemen uzanıyorum dinliyorum tık yok
Dediğin gibi hem ilk, hem de yıllarca beklenen bir gebelik olunca insan herşeyden tedirgin oluyor. Yalnız değilsin

Oooo isim hanesi eklenmiş haberim yok . İsmi Teoman olacak ekleyebilir miyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…