2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192

Ben Prima premium care aldım 1 ve 2 noludan birer paket. Begenmezse değiştireceğim bakalım oğlum seçecek

Genel olarak ilk başta prima ile başlayacağız sanırsam sonra duruma göre bakacağız :)
Prima da aşırı pahalı yani diğerlerine göre zaten artık her şey pahalı.
İndirim kovalamaktan 5 derece ilerledi gözlerim
Sleepy yada prima daha kullanışlı görünüyor şuan olarak.
Islak mendil daha almadım ilk başlarda pamukla silerim diye düşünüyorum.

Ay al al bitmiyor ne masraflı iş bu :)

Yok yok sakin ol allahın izniyle hiçbir problem çıkmayacak Açıklık da kapanmıştı çok şükür gayet iyisin Güzel güzel haberler al da gel yanımıza hadi bekliyoruz

kizlar pentinin kendi sitesinde de trendyolda da sepette 2 urune toplam 40% indirim yapiyor, ben hem hastanede giyebilecegim gecelik pijama hem de emzirme fonksiyonlu kiyafetlerden aldim bakalim 2 hafta sonra deneyebilecegim annemlere gidince :)

Buyuk kizimda 60x120 besik kullandim ama imkanı yok o yasa kadar sığamaz, 3 yaş ideal 4 yasi zorlar ama daha fazla kullanılmaz benim kizim sığmıyordu 4 yasinda
forevermorrenk

Kandırıldım mı ben şimdi :)
Biraz büyütsün ilerisine bakarız artık.
Ben küçük sepet beşik yada o diğer taşınabilir sepetlerden almadım.

Direkt bunda yatıracağım umarım uyum sağlayabiliriz :)

Her an sleepy ile başlayıp kızıma da beğendirebilirsem onunla devam edebilirim nerdeyse 2 kat fiyat farkı çıkıyor ikisi arasında.
Pamukları e bebekten çoklu paketlerde alıcam Türkiye’ye geldiğimde, ben de ilk etapta ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum, acil durum icin yanımda tutarım sadece . Masraf bitmez kiiiii daha şampuanları yağları losyonları var onlar da epey masraflı

Evet aslında ben çoğu şeyi almayacaktım 7.aydan sonra alırım dedim ama fiyatlar her geçen gün değişiyor.
Beşiği 1 ay oldu alalı şuan 2 katı olmuş.
Mustela yeni doğan seti aldım 400 tl o bile sadece yani.

Arabasıydı, çıt çıtlısıydı, tulumuydu derken artık iflas bayrağını çekeceğim

Ya günümüz piyasası artık beklemeyi kaldırmıyor valla daha 1 ay olmadı aldığım her şey uçmuş benim de abimin eşi hamileydi bundan kaç sene önce , kız 30.haftasına geldi e-bebek e gittik ne var ne yok toplayıp tek seferde getirdik bitti . Şimdi bunu yapmaya kalksan işin içinden çıkamazsın her şey ateş pahası Hele o bebek arabaları tam ocağa incir ağacı dikiyo. Bebek arabası beşik yatak nerdeyse 10 bin tl ye mal oldu mesela paranın sadece adı var harcamaya başlayınca puf oluyor

Canım benim doktor aynı anda da olunabilir ama sonuçta vücuda iki ayrı bakteri virüs giriyor. Bünyeyi ikisiyle birden yormamak adına 2 hafta ara koymak daha iyi olur demişti.

2 hafta yeterliyse ben de ona göre planlama yapayım. Teşekkür ederim :)
Kızlar selamlar,
hangi marka bez kullanmayı düşünüyorsunuz ben çok kararsız kaldım da :)
Benim ilk annelik deneyimim olacak ama sağlıklı olması önceliğim. Bezin kullandığı materyaller ve ağartıcılar kimyasal içerikli olabiliyor. Üreme organlarına bunları temas ettirmekten kaçınıyorum. Sonra diyoruz ki tüp bebek yaptıranların sayısı arttı. (Bende de olduğu gibi.)
O nedenle instagramda "mühendisinoğlu" sayfasını takip ediyorum. Orada tüm detaylarıyla ürünleri inceliyor. Ben Sleepy Bio Natural aldım. Islak mendil de onu tercih edeceğim ama ilk aylarda pamukla temizleyeceğim kadife poposunu :)

2 doz biontech yeni varyant için koruyucu. Yanlış anlaşılmasın. Ben 2 Sinovac 1 Biontech oldum . O yüzden sordum. Sonuçta tek aşılı gibiyim.

Sizin 3. hatırlatma dozunuz isteğe bağlı. Aşı son kullanma tarihleri için de Pfizer (Biontech firması) açıklama yapmış. Kullanılabilir olduğuna dair. Siz yine de araştırmanızı yapın :)

canim dedigin gibi onlar tum olumsuzsuzluklari cok kucuk ihtimal olsa bile dile getiriyorlar, daha onceden bu bana soylenmedi denmesin diye sen icini rahat tut kendine dikkat et, bu aksam bizim de ebe randevumuz var cok heyecanlaniyoruuumm :)

Ediyorum valla canım, çok şükür bir ağrım bir şeyim de olmadı
İkimiz de güzel haberlerle dönelim inşallah bugün

Yok yok sakin ol allahın izniyle hiçbir problem çıkmayacak Açıklık da kapanmıştı çok şükür gayet iyisin Güzel güzel haberler al da gel yanımıza hadi bekliyoruz
İnşallah canım

Kesinlikle öyle.
Sepete 2 bir şey atıyorsun hemen 400-500 tl.
İşte alım gücü o kadar düştü ki ben hep demonte şeyler aldım, ucuza kaçtım.
Şimdilik kurtarsın büyünce de daha iyisini alırım dedim :)

Annem bir beşikle 3 çocuk büyüttü şimdi nerede o beşikler

Özellikle not aldım.
Soranlara da bunu aldırayım :)
Artık her şey kimyasal wenebe ne yesek ne içsek onlarda bile var.

Ben bütün gün bilgisayar karşısındayım valla radyasyondan yaratığa dönüşmezsem iyidir :)

Kızlar birde ateş ölçer konusunda çok kararsızım.
Kulaktan ölçen mi, temassız olan mı hangi marka aldınız yada almayı düşünüyorsunuz ?
Kimisi kulaktan ölçen daha iyi diyor.
Ya da ucuza alıp çok memnun kaldığınız ürün oldu mu?

Benim kafam yine yandı :)

Kızlar uzman değilim ama daha önce bu sektörde olan biri olarak anlatmaya çalışacağım.
Bu son kullanma tarihi mevzusu tamamen bugüne kadar uygulanan FDA gibi ilaç mevzuatlarıyla mevcut pandemi şartlarının örtüşmemesinden kaynaklı. Bir ilaç ilk piyasaya sürüldüğünde en son yine bir faz denemesinde gibi birşey oluyor aslında. Onun için de sınırlı sayıda üretimi yapılıyor ve belli bir süre (raf ömrü) konuluyor. O sürenin sonunda bir çok açıdan değerlendirmelerle süreç tamamlanıyor ve daha uzun yani aslında olması planlanan raf ömrüy etiketleriyle daha kapsamlı bir seri üretime geçiliyor.
Ama malum bu aşı süreçlerinde deneme süreleri daha farklı ilerledi ve mecbur seri üretime başlandı. Aynı durum bizim sağlık bakanlığının verdiği favipavir, favicovir gibi ilaçlarda da gündem oldu. Üzerine etiketle yeni tarih yazılıp yollanmaya başlanmıştı.

Normal bir süreç olsaydı zaten bu aşılar ilaçlar bu tarihlerde bitecek, bu arada son onayı da alarak, daha uzun raf ömrü etiketiyle seri üretime başlanacaktı.
Aslındaki özetle eldeki kısa raf ömrü etiketi olan ilaçlar aşılar tükenmeden daha uzun raf ömrü onaylarını aldılar. O yüzden hali hazırda üretilen ilaçların aşıların da raf ömrü güncellendi.
Bu onay sürecinde aşıların içeriğiyle ilgili bir değişiklik olmadığı için de raf ömrü kısa olan da uzun olan da aynı aslında. O yüzden uygulanması yönünde sorun olmadığıyla ilgili açıklamar yapıldı.
Zaten içerik değişseydi tüüüm süreç tekrar taa en başa ilk faz denemelerine dönmek zorundaydı.

Ben de eşime sordum aynısını dedi . 2 doz biontech üstüne su an aşı olmana gerek yok antikorlarına bakıcaz senin dedi . Ben de olmayacağım su an icin, öyle görünüyor .
Canim esin doktor sonucta bi bildigi vardir ve wenebe 'nin gorustugu bashekim de 2 doz biontech yeni viruse karsi etkili dediyse yaptirmamiza gerek yok. Emzirme doneminde bakariz artik..
Yataş twiny aldım ben , bi tarafı sert bi tarafı daha yumuşak . 2-3 sene beşikte uyusa o süre zarfında işimizi görür diye düşündüm canım .
Ben de simdi 80×130 yatak ariyorum. Twiny uygun fiyatliymis evime yurume mesafesinde bi yatas var isim bitince bi gidip dolgusuna falan bakayim. Kuzenim de moduler sistem kullanmis. Kizi 8 yasinda ve 2 kere sehir ivi 1 kere sehir disina tasnmis ve bi sorun yasamamis. Bu tamamen tasirken ne kadar sikkat edildigiyle alakali canim. Yani 1 sene sonra maaslarimiz cok farkli olmayacak ama alacagimiz urunlerin fiyati cok farkli olacak o yuzden almakta fayda var. Esimin ailesine soyledik sagolsunlar hemen cilege gitmisler bizi de aradilar sectigimiz modeli soyledik. 26 subat teslim tarihi diyolar. Ama aklima takilan 80×180 yatak alirsam moduler sistemden carsafi nasil degistiirecegim O yuzden uygun fiyatli 80×130 yatak bakiyorum. 3-4 yasina kadar besik halinde kullaniriz sonra tek kisilige gecince 80×180 yatak bakariz dedik. Doviz kuru gibi cok hizliyiz bebek odasini bile almis bulunduk
Canim bugun de randevun varmis guzel haberlerini bekliyoruz. Ama doktorlar en ufak seyi bile soylemek zorundalar o yuzden hic kafaya takma inaniyorum guzel haberlerini alacagiz.

kizimin yataginin alt kısmında yavru baza yeri vardi, 80x180 yatak yaptırdım bambiden, ozel olcu ile yapan cok yer var canim
Canim bi ustte dedigim gibi moduler siteme 80×180 yatak yaptirsam besik halindeyken carsafi degistirmem nasil olacak ki :) o yuzden besik olcusune bi yatak alayim dedim. Sonra zaten tek kisilik yataga gecince 80×180 yatak aliriz. Yavru baza yerine simdilik yatak almayalim dedik. Kislik mevsimlik yorganini falan koyariz. Zaten ilk 6 ay bizimle anne yani besiginde uyuyacak. 6 aydan sonrada odasinda tek uyuyacak, baktik tek uyuyamiyor, 80×180 yatak alirim assagida ben yukarida o uyur. O uyuyunca ben kacarim.

Canım eşim bana kulaktan ölçer olandan aldırdı , temassızlarda hata payı yüksek oluyormuş. Braun lrt 6520 aldık, tabi şimdi fiyatı iki kat olmuş

Canım bence değişmek zor olmaz o kadar ya. Zaten 50 cm falan altta kalıyor. Çok kalın ağır da olmaz o yataklar. Diğer taraftan yatağı yukarı çekip önce altta kalan kısmın lastiklerini yerleştirip geri sokarım altına diye düşündüm. Düz çarşafta da zaten yine az birşey gitse altına o çekmecelerin görünmeyecek şekilde yeter bence. Hiç çekmeden hallolur diyorum ama olmaz mı acaba böyle

Buyuk kizimda 60x120 besik kullandim ama imkanı yok o yasa kadar sığamaz, 3 yaş ideal 4 yasi zorlar ama daha fazla kullanılmaz benim kizim sığmıyordu 4 yasinda
forevermorrenk
70x130 aldım ben, bide oğlan benimki. Kaça kadar kullanabilir acaba 4e kadar gider heralde diye düşünüyorum ama bilemedim

Evet kuzum bu benimki, cekmece kulplarini degistircem sadece ahsap kulp takacağım odayi oyle yapacağım suan icin
Yatak bizede iyi gelmedi o yuzden bi tik üstünü aldık, yatasa vs sorduk ama tam birebir uyan bulamadik burda özelde yaptirmak asiri pahalıya geldi. Simdilik boyle bakakim Asya hanim büyüdükçe değişir fikri
Çilek yılların bilinen markası, ilk defa aldık ordan bişey. Ablamda kullanınca referans oldu açıkçası ama mobilya beyaz eşya işi malum kumar. İnşallah iyi çıkar ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…