2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Bende geçen doktoruma sordum napayım diye. Covide öncelik ver olabilirsin, tetanozu birkaç hafta sonraya ertele dedi.

Canim dogru anladiysam enfeksiyon uzmani bashekim 2 doz biontech olanlar icin simdilik 3.doza gerek yok mu diyor. Ben haziranda ilk doz biontech, temmuzda 2.doz biontech oldum. 23 temmuz da olmustum 2.dozu yani tam 5 ay gecti uzerinden.
6 aralikta ilk doz tetanos oldum. 6 ocakta 2.dozu olacagim. Ben covid asilarinin tarihi gectigi icin yaptirmak istemiyorum. Tabi ne kadar dogru bilgi bilemiyorum..

Beşik alan kızlar yatak ne model tercih ettiniz? Bu sertlik durumu kafamı karıştırıyor. Bazısı çok sert bazısı hafif yumuşak.
Yataşta şu yatağı gördük, almışken iyisini mi alsak acaba diyoruz bayada pahalı ama. Bir yönü 0-2 yaş, diğer yön 2 üstü içinmiş. Kaç yıl yaptırabiliriz beşikte çocuklarımızı tecrübeli anneler yardımcı olursa çok sevineceğim

Ben de eşime sordum aynısını dedi . 2 doz biontech üstüne su an aşı olmana gerek yok antikorlarına bakıcaz senin dedi . Ben de olmayacağım su an icin, öyle görünüyor .

Yataş twiny aldım ben , bi tarafı sert bi tarafı daha yumuşak . 2-3 sene beşikte uyusa o süre zarfında işimizi görür diye düşündüm canım .

Canım ben bundan aldım.
Ama ebat olarak 60x120 olanlardan 5-6 yaşına kadar götürüyor diye.

Yatağını da e civilden aldım yine kalın olanlardan.

Kızlar selamlar,
hangi marka bez kullanmayı düşünüyorsunuz ben çok kararsız kaldım da :)
Sleepy ile Prima arasındayım. Bizim ailenin bebeklerine hep Prima kullanıldı herkes cok memnun kaldı , bir yandan sleepy kullanıp memnun kalanların da yorumlarını gördüm neden olmasın dedim , aralarında epey fiyat farkı var malum . Stok yapmak da doğru değilmiş bazı bebeklere Prima bile alerji yapabiliyormuş . Her iki markadan da deneme amaçlı alıp kararı cocuguma bırakacağım galiba hangisini beğenirse onu stoklarız

Evet bende bu ikisi arasında kaldım.
Ama fiyatlar malum her geçen gün artıyor.
Bende doğuma kadar biraz alayım dedim yine de bilemedim.
Bir de yani 1 numaradan 1 paket ama 2,3,4 numaradan kaçar paket almalıyız
O kadar marka var ki prima kötü deyip market beziyle çocuk büyütenler de var.

Kafalar karışık :)

Ne güzel demiş kayınpederin Biz de eşimin komiserlik durumu olduğu için tayinciyiz 1 yıla muhtemelen diye almaktan vazgeçmiştik en son ama fiyatlar o kadar uçuyor ki artık. Dedim en fazla bir kere taşınmış olacak. Ki zarar göreceği bile belli değil. Çok şükür evlendim evleneli 3 kere taşındım hiçbir eşyamda sıkıntı yaşamadım. Bu da öyle olur inşallah

Direk 2 numara ile başlayanlar da var bebeğin kilosuna bağlı olarak 1 numaradan 1 paket 2 ve 3 numaradan en az 2 şer 3 er paket alırdım ben olsam ama dediğim gibi çekiniyorum baya , alır stoklarım çocuğa alerji yaparsa oturur ağlarım bezler çok pahalı oldu artık

Yataş twiny aldım ben , bi tarafı sert bi tarafı daha yumuşak . 2-3 sene beşikte uyusa o süre zarfında işimizi görür diye düşündüm canım .
Baktım o sünger yatakmış ama mantığı aynı benim attığımla. Sonradan bidaha yatak almak var o yüzden şimdiden bunu alsam iyi olucak galiba sağol canım

Sağol canım bunada bakacağım

Kızlar selamlar,
hangi marka bez kullanmayı düşünüyorsunuz ben çok kararsız kaldım da :)
Ben ilk kizimda hep prima kullanmistim premium care ve aktif karisik. Ikinci kizimda once primanin pampers pure bebek bezini aldim ama pek hoşuma gitmedi (premium care in daha ust versiyonuydu), molfixin pure%soft aldim o guzeldi memnun kaldım ama bedenleri biraz kucuktu ve her zaman bulamıyordum, sonra da sleepy bio natural aldim, hala onu kullaniyoruz, memnunum. Islak mendil olarakta yine sleepy organik pamuklu kullaniyorum. Bazi ucuz modelleri cok ince oluyor tavsiye etmem

Baktım o sünger yatakmış ama mantığı aynı benim attığımla. Sonradan bidaha yatak almak var o yüzden şimdiden bunu alsam iyi olucak galiba sağol canım

Sağol canım bunada bakacağım
Buyuk kizimda 60x120 besik kullandim ama imkanı yok o yasa kadar sığamaz, 3 yaş ideal 4 yasi zorlar ama daha fazla kullanılmaz benim kizim sığmıyordu 4 yasinda
forevermorrenk

Bebeklerin omurga gelisimi icin sert olmasını tavsiye ediyorlar

Ben de senle aynı düşünüyorum valla ya. Eşimin iş arkadaşının bebeği oldu. Onlar da prima 1 numara almışlar 5 paket. Alerji yapmış sleepy ye geçtiler. Ellerinde kalan 3 paketi biz alacağız uyguna ben de onları deneyip öyle devam edeceğim artık

Kızlar saat 3te perinatolog randevum var. Gerildim valla yine tüp bebekten sonraki keseydi kalp atışıydı ikizdi dediğimiz kontrollere geri döndüm sanki. O zaman da böyle saatler öncesinden çarpıntım başlıyordu doktor en son tansiyonunu evden çıkmadan önce ölç ya da muayaneden çıkınca ölçelim demişti yine aynı öyleyim

Bir de perinatolog korkutuyor beni biraz. Biraz daha olumsuzu, her riski dile getirmeyi seviyorlar gibi geliyor. Sevmek de değil de işte prensipleri öyle gibi İnşallah çok düşürmez modumu

ayni durum bende de var, gece benim uykum gelince o hareketleniyor

canim dedigin gibi onlar tum olumsuzsuzluklari cok kucuk ihtimal olsa bile dile getiriyorlar, daha onceden bu bana soylenmedi denmesin diye sen icini rahat tut kendine dikkat et, bu aksam bizim de ebe randevumuz var cok heyecanlaniyoruuumm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…