2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Tamam canım sağol. Traveller özellikle bagajda biraz kaba kalıyor diye onu ikinci plana atmıştım ben ama seninkine bakayım bi fiyatı iyiymiş çünkü. O zaman emzik biberon bulundurmak mantıklı tabi canım iyi yapmışsın. Ben evdeyim o yüzden farketmiyor hastane konusu. Evet özel rahat oluyor ama küçük şehirdeyim muayene fiyatı da uçuk olmayınca devletten farkı olmuyor kalabalık olması konusunda. Ha mesela devlet normal doğuma zorlar ama sıkıntı olur, gider özelde doğururum. Dediğim gibi gidişata bağlı. Sezeryan 4 binlerden başlıyor sanırım burada o da az değil

Evet biraz kabalar ama kullanım yönünden en faydalısı bunlar.
Kabin boy da öyle ama onu da ilk doğunca kullanamıyorsun.
Port bebeler zaten 6 aya kadar en fazla.

İnşallah memnun kalırsın devletten de önemli olan doktor zaten doktorundan memnunsan hastane de çok sorun değil :)

Bakalım bulurum inşallah uygun bir model seninkine de bakayım da. Aynen doktorum iyi evet yoğun oluyor ama özeldeki doktorumla aynı süre geçiyor içeride, pek fark yok yani

Benim ikinci dozdan da 5 ay geçti . Bir ay sonra antikor testi yaptırıcam durumuma göre aşıyı düşünücem , eğer antikorlarım yeterli düzeydeyse doğum sonrasına bırakacağım aşı olmayı .
Ya inan hiç aklıma gelmemişti antikor testi hay yaşayasın Çok mantıklı geldi şu an. Yarın doktor kontrolümüz var ona da danışıp böyle yapabilirim.

Kızlar geldik doktordan. Gerçekten yine çok ilgilendi sağolsun. 1 saate yakın sürdü. Son hastaymışım bir de. Devlet hastanesinden beklenmeyen bir ilgiydi
Kendi de yine detaylı bakmak istedi. 3. kez detaylı ultrason yaptırmış oldum. Ve yine 3. kez benim oğlan başını üstten göstermedi. 10 dkka ara falan verdik yine ama yok Onun dışında herşey yolunda şükür. Ayağıyla da yüzünü kapatıyordu
Sadece amniyon sıvım biraz sınırdaymış Normal değerler içerisinde yine ama takipte kalmakta fayda var dedi. Bugünkü değeri referans alacakmış. Haftaya salı sabah 8:30 da Hem kafasına tekrar bakmayı deneyecek detaylıyı tamamlayacak, hem de sıvı takibi yapacak.
Kan tahlili istedi bir de enfeksiyon için.
Yani belli başlı durumlar bunlar. Riskleri biliyordum zaten. Kasılma olması riskli, enfeksiyon riskli, enfeksiyona bağlı suyun azalması riskli.
İlk hedef 28 32 i görürsek inşallah sonrasında daha rahat bir nefes alırız dedi haftaları konuşmak, sıkıntılı bir durumda nereye gitmem gerektiğini yenidoğan yoğun bakımları falan konuşmak biraz üzdü ama napalım

Hadi gözün aydın cnm şu azalmasına hergun deveci armut önerdi dr um ilaç niyetine bir armut ve ben aminusure testi oldum kaçak varmi diye o negatif çıkınca tane vajinal kültür aldı biri temiz çıktı biride yarin cikicak sonucu takipteyim bende bakalim hayırlısı

Hiçbir sorun çıkmadan inanıyorum ki görücez 32. Haftayı sonra da 38 leri beklemeye başlayacağız hep beraber her şeyin yolunda olmasına çok sevindim canım, çok şükür

Canım pek bilmiyorum ama havuç suyu için amniyon sıvısının artması için iyi geliyor diyorlar istersen bi dene bir sonraki kontrolde belli olur . Ya bizim oğlanda yüzünü göstermedi doktorla inatlaştılar bizimki kazandı :)) inatçı mı bu bebekler ? :)))

Ya inan hiç aklıma gelmemişti antikor testi hay yaşayasın Çok mantıklı geldi şu an. Yarın doktor kontrolümüz var ona da danışıp böyle yapabilirim.
Antikor testinden sonra içimiz de rahat eder hem 2 biontech olmuştum ben , Sinovac olanlar için bir doz biontech öneriyorlar ama eşime de danıştım o da covid acilde doktor , şu an için tekrar aşı olmama gerek olmadığını söyledi . Ben yine de baktırıcam antikorlarıma içimin rahat etmesi için

Tüketeyim ben de canım sağol. Her türlü öneriye açığım
Haftaya azalma olursa bana da ekstra tetkiler yaparız dedi. Belki bu testlerden bahsediyordur. İnşallah yarın senin de sonucun temiz çıkar yine
Hiçbir sorun çıkmadan inanıyorum ki görücez 32. Haftayı sonra da 38 leri beklemeye başlayacağız hep beraber her şeyin yolunda olmasına çok sevindim canım, çok şükür
İnşallah canım şu su meselesi olmasa içim rahattı aslında ama ister istemez bir tedirgin oluyor insan

Ben de araştırdım eve gelince biraz da havuç suyunu okudum aynen. Yarın başlayacağım bakalım inşallah

Malesef bi kandırılma olmus Ben o sepet besiklerden aldim ilk ama oda hic kullanışlı degildi, en güzeli klasik besik :)

Ben yanlış anlamisim, yatak almak istiyosunda bulamiyorsun sandim evet şuan besik olarak kalsın en iyisi diger türlü zor

Canim yanlis anlamadiysam besik değilde 80x180 lik yatak kismini mi kullanayim diyorsun? Senin yatağa da baktim bulamadim modeli nasildi? Yani evet bebek yatakları sonradan evde cok yer işgal ediyor ama hic besik kullanmadan buyuk yatagi kullanayim dersen kenarlari olmadığı için güvenli olmuyor, bebeklerin belli bir yaşa guven algısı oluşmadığı icin tehlikeleri anlayamiyorlar düşme vs olabilir. Modeli hic hatırlamadığım için hayali bir yorum yaptım, yanlis şeye yorum yapmista olabilirim

Canım aslında şöyle aynı soru işareti benim de aklımda var anlatayım Çilek in modüler sallanmayan büyüyen beşiklerinde tek büyük yatak yeterli oluyor. Beşik halindeyken yandaki takılı komidinlerin altında kalıyor yatağın bir kısmı. Ona göre yapmışlar. Küçükken de büyükken de aynı yatak yani.
M mllen de çarşafı o şekilde değişmek zor olur diye beşik hali için ayrı yatak mı alsam diyor. Alta girmeyecek şekilde. Ben kolay değiştirilebilir diye düşündüm ama o söyleyince de bir emin olamadım

Kulaktan ölçerleri daha kesin buluyorlar. Ama çocuğun uyurken ateşi daha çok çıkar o zaman da kulaktan ölçmek onu uyandırırmış.
Temassız da tekrar tekrar ölçmek gerekliymiş, zaten ateşli günlerde kim 1 kez ölçüp durur ki :)
Bir de temassızın avantajı odanın ısısını, banyo suyunun veya mamasının ısısını da ölçebiliyormuşsun.

Bu bilgileri edindim ama daha almadım. Temassıza daha yakınım sanki Omron marka alacağım gibi.

Selam kizlar bi kac gundur okuyorum ama cevap veremedim keyifsizdim biraz.

Su buyuyen yatak hakkinda benim deneyimlerimi paylasmak istedim.

Bizde Cilekten Romantic 80x180 buyuyen yatak aldik ama ben her seferinde o carsafi degisemeyecegimi dusundugum icin (cunku alt acma unitesinde kaliyor bir kismi) kucuk bir yatak daha aldim uzerine koymak icin. Onun da ebati 80x130. Alezi carsafi da ayarladim suan bu da hazir. Uyku setini amcasi Cilekten ayarlayacakmis o da ocakta gelecek.

Ilgilenen olursa linklerini gonderebilirim.

Eklentiler

• 5084DB0A-7178-4066-8A79-66A1867EE75B.webp
    46,6 KB · Görüntüleme: 69
  • D79D2BD0-87B5-45AE-9762-0A5AC90D27AB.webp
    46,6 KB · Görüntüleme: 63
M mllen İşte aradığımız cevap
sağol canım da sen neden keyifsizsin hayırdır inşallah. Bugün kontrolün vardı sanırım senin de

Cok farkli modeller oldugu icin anlamamistim ama sanirim bu modeldi bu modellerin icinde ki yataklar genelde ince ve hafif oluyor, carsaf değiştirmekte zorlanmassiniz kizimin yatagini da ekledim icinde ki yavru yatak daha kalın oldugu halde hiç zor oluyor du, bu tabi buyuk yatağı, besigi degil

Eklentiler

• Screenshot_20211220-202931_Google.webp
    32,8 KB · Görüntüleme: 67
  • Screenshot_20211220-203530_Gallery.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 69
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…