Tamam canım sağol. Traveller özellikle bagajda biraz kaba kalıyor diye onu ikinci plana atmıştım ben ama seninkine bakayım bi fiyatı iyiymiş çünkü. O zaman emzik biberon bulundurmak mantıklı tabi canım iyi yapmışsın. Ben evdeyim o yüzden farketmiyor hastane konusu. Evet özel rahat oluyor ama küçük şehirdeyim muayene fiyatı da uçuk olmayınca devletten farkı olmuyor kalabalık olması konusunda. Ha mesela devlet normal doğuma zorlar ama sıkıntı olur, gider özelde doğururum. Dediğim gibi gidişata bağlı. Sezeryan 4 binlerden başlıyor sanırım burada o da az değilEve gidince bakayım yazayım canım şimdi iş yerindeyim.
Bu travel sistem de öyle çift yönlü eşim baya kurcaladı aldıktan sonra iş görür diyor
Evet bende o yüzden çoğu şeyini almadım, kızımın durumuna göre alırım dedim ama inan dediğin gibi onlar olmasa da büyüyorlar.
Emzik, biberon doğumdan sonra bir süre bakacağım sonra işe dönmem lazım anneme kolaylık olsun diye aldım ama inşallah emen bir bebek olur :)
Aslında devlete gitmekte doğru ama ben çalıştığım için özele gitmek daha kolay geliyor.
İstediğim saate, güne randevu alıyorum devlette şuan randevular çok sıkıntı oluyor.
Bakalım doğuma da çok demezlerse onu da özel de yaparım :)
Tamam canım sağol. Traveller özellikle bagajda biraz kaba kalıyor diye onu ikinci plana atmıştım ben ama seninkine bakayım bi fiyatı iyiymiş çünkü. O zaman emzik biberon bulundurmak mantıklı tabi canım iyi yapmışsın. Ben evdeyim o yüzden farketmiyor hastane konusu. Evet özel rahat oluyor ama küçük şehirdeyim muayene fiyatı da uçuk olmayınca devletten farkı olmuyor kalabalık olması konusunda. Ha mesela devlet normal doğuma zorlar ama sıkıntı olur, gider özelde doğururum. Dediğim gibi gidişata bağlı. Sezeryan 4 binlerden başlıyor sanırım burada o da az değil
Bakalım bulurum inşallah uygun bir model seninkine de bakayım da. Aynen doktorum iyi evet yoğun oluyor ama özeldeki doktorumla aynı süre geçiyor içeride, pek fark yok yaniEvet biraz kabalar ama kullanım yönünden en faydalısı bunlar.
Kabin boy da öyle ama onu da ilk doğunca kullanamıyorsun.
Port bebeler zaten 6 aya kadar en fazla.
İnşallah memnun kalırsın devletten de önemli olan doktor zaten doktorundan memnunsan hastane de çok sorun değil :)
Bakalım bulurum inşallah uygun bir model seninkine de bakayım da. Aynen doktorum iyi evet yoğun oluyor ama özeldeki doktorumla aynı süre geçiyor içeride, pek fark yok yani
Ya inan hiç aklıma gelmemişti antikor testi hay yaşayasınBenim ikinci dozdan da 5 ay geçti . Bir ay sonra antikor testi yaptırıcam durumuma göre aşıyı düşünücem , eğer antikorlarım yeterli düzeydeyse doğum sonrasına bırakacağım aşı olmayı .
Hadi gözün aydın cnm şu azalmasına hergun deveci armut önerdi dr um ilaç niyetine bir armut ve ben aminusure testi oldum kaçak varmi diye o negatif çıkınca tane vajinal kültür aldı biri temiz çıktı biride yarin cikicak sonucu takipteyim bende bakalim hayırlısıKızlar geldik doktordan. Gerçekten yine çok ilgilendi sağolsun. 1 saate yakın sürdü. Son hastaymışım bir de. Devlet hastanesinden beklenmeyen bir ilgiydi
Kendi de yine detaylı bakmak istedi. 3. kez detaylı ultrason yaptırmış oldum. Ve yine 3. kez benim oğlan başını üstten göstermedi. 10 dkka ara falan verdik yine ama yokOnun dışında herşey yolunda şükür. Ayağıyla da yüzünü kapatıyordu
Sadece amniyon sıvım biraz sınırdaymışNormal değerler içerisinde yine ama takipte kalmakta fayda var dedi. Bugünkü değeri referans alacakmış. Haftaya salı sabah 8:30 da Hem kafasına tekrar bakmayı deneyecek detaylıyı tamamlayacak, hem de sıvı takibi yapacak.
Kan tahlili istedi bir de enfeksiyon için.
Yani belli başlı durumlar bunlar. Riskleri biliyordum zaten. Kasılma olması riskli, enfeksiyon riskli, enfeksiyona bağlı suyun azalması riskli.
İlk hedef 2832 i görürsek inşallah sonrasında daha rahat bir nefes alırız dedi haftaları konuşmak, sıkıntılı bir durumda nereye gitmem gerektiğini yenidoğan yoğun bakımları falan konuşmak biraz üzdü ama napalım
Hiçbir sorun çıkmadan inanıyorum ki görücez 32. Haftayı sonra da 38 leri beklemeye başlayacağız hep beraberKızlar geldik doktordan. Gerçekten yine çok ilgilendi sağolsun. 1 saate yakın sürdü. Son hastaymışım bir de. Devlet hastanesinden beklenmeyen bir ilgiydi
Kendi de yine detaylı bakmak istedi. 3. kez detaylı ultrason yaptırmış oldum. Ve yine 3. kez benim oğlan başını üstten göstermedi. 10 dkka ara falan verdik yine ama yokOnun dışında herşey yolunda şükür. Ayağıyla da yüzünü kapatıyordu
Sadece amniyon sıvım biraz sınırdaymışNormal değerler içerisinde yine ama takipte kalmakta fayda var dedi. Bugünkü değeri referans alacakmış. Haftaya salı sabah 8:30 da Hem kafasına tekrar bakmayı deneyecek detaylıyı tamamlayacak, hem de sıvı takibi yapacak.
Yani belli başlı durumlar bunlar. Riskleri biliyordum zaten. Kasılma olması riskli, enfeksiyon riskli, enfeksiyona bağlı suyun azalması riskli.
İlk hedef 2832 i görürsek inşallah sonrasında daha rahat bir nefes alırız dedi haftaları konuşmak, sıkıntılı bir durumda nereye gitmem gerektiğini yenidoğan yoğun bakımları falan konuşmak biraz üzdü ama napalım
Canım pek bilmiyorum ama havuç suyu için amniyon sıvısının artması için iyi geliyor diyorlar istersen bi dene bir sonraki kontrolde belli olur . Ya bizim oğlanda yüzünü göstermedi doktorla inatlaştılar bizimki kazandı :)) inatçı mı bu bebekler ? :)))Kızlar geldik doktordan. Gerçekten yine çok ilgilendi sağolsun. 1 saate yakın sürdü. Son hastaymışım bir de. Devlet hastanesinden beklenmeyen bir ilgiydi
Antikor testinden sonra içimiz de rahat eder hemYa inan hiç aklıma gelmemişti antikor testi hay yaşayasınÇok mantıklı geldi şu an. Yarın doktor kontrolümüz var ona da danışıp böyle yapabilirim.
Tüketeyim ben de canım sağol. Her türlü öneriye açığımHadi gözün aydın cnm şu azalmasına hergun deveci armut önerdi dr um ilaç niyetine bir armut ve ben aminusure testi oldum kaçak varmi diye o negatif çıkınca tane vajinal kültür aldı biri temiz çıktı biride yarin cikicak sonucu takipteyim bende bakalim hayırlısı
İnşallah canımHiçbir sorun çıkmadan inanıyorum ki görücez 32. Haftayı sonra da 38 leri beklemeye başlayacağız hep beraberher şeyin yolunda olmasına çok sevindim canım, çok şükür
Ben de araştırdım eve gelince biraz da havuç suyunu okudum aynen. Yarın başlayacağım bakalım inşallahCanım pek bilmiyorum ama havuç suyu için amniyon sıvısının artması için iyi geliyor diyorlar istersen bi dene bir sonraki kontrolde belli olur . Ya bizim oğlanda yüzünü göstermedi doktorla inatlaştılar bizimki kazandı :)) inatçı mı bu bebekler ? :)))
Malesef bi kandırılma olmusKandırıldım mı ben şimdi :)
Biraz büyütsün ilerisine bakarız artık.
Ben küçük sepet beşik yada o diğer taşınabilir sepetlerden almadım.
Direkt bunda yatıracağım umarım uyum sağlayabiliriz :)
Ben yanlış anlamisim, yatak almak istiyosunda bulamiyorsun sandimCanim esin doktor sonucta bi bildigi vardir vewenebe 'nin gorustugu bashekim de 2 doz biontech yeni viruse karsi etkili dediyse yaptirmamiza gerek yok. Emzirme doneminde bakariz artik..
Ben de simdi 80×130 yatak ariyorum. Twiny uygun fiyatliymis evime yurume mesafesinde bi yatas var isim bitince bi gidip dolgusuna falan bakayim.
Kuzenim de moduler sistem kullanmis. Kizi 8 yasinda ve 2 kere sehir ivi 1 kere sehir disina tasnmis ve bi sorun yasamamis. Bu tamamen tasirken ne kadar sikkat edildigiyle alakali canim. Yani 1 sene sonra maaslarimiz cok farkli olmayacak ama alacagimiz urunlerin fiyati cok farkli olacak o yuzden almakta fayda var. Esimin ailesine soyledik sagolsunlar hemen cilege gitmisler bizi de aradilar sectigimiz modeli soyledik. 26 subat teslim tarihi diyolar. Ama aklima takilan 80×180 yatak alirsam moduler sistemden carsafi nasil degistiirecegimO yuzden uygun fiyatli 80×130 yatak bakiyorum. 3-4 yasina kadar besik halinde kullaniriz sonra tek kisilige gecince 80×180 yatak bakariz dedik. Doviz kuru gibi cok hizliyiz bebek odasini bile almis bulunduk
Canim bugun de randevun varmis guzel haberlerini bekliyoruz. Ama doktorlar en ufak seyi bile soylemek zorundalar o yuzden hic kafaya takma inaniyorum guzel haberlerini alacagiz.
Canim bi ustte dedigim gibi moduler siteme 80×180 yatak yaptirsam besik halindeyken carsafi degistirmem nasil olacak ki :) o yuzden besik olcusune bi yatak alayim dedim. Sonra zaten tek kisilik yataga gecince 80×180 yatak aliriz. Yavru baza yerine simdilik yatak almayalim dedik. Kislik mevsimlik yorganini falan koyariz.Zaten ilk 6 ay bizimle anne yani besiginde uyuyacak. 6 aydan sonrada odasinda tek uyuyacak, baktik tek uyuyamiyor, 80×180 yatak alirim assagida ben yukarida o uyur. O uyuyunca ben kacarim.
Canim yanlis anlamadiysam besik değilde 80x180 lik yatak kismini mi kullanayim diyorsun? Senin yatağa da baktim bulamadim modeli nasildi? Yani evet bebek yatakları sonradan evde cok yer işgal ediyor ama hic besik kullanmadan buyuk yatagi kullanayim dersen kenarlari olmadığı için güvenli olmuyor, bebeklerin belli bir yaşa guven algısı oluşmadığı icin tehlikeleri anlayamiyorlar düşme vs olabilir. Modeli hic hatırlamadığım için hayali bir yorum yaptım, yanlis şeye yorum yapmista olabilirimIste bu konuda tecrubeli biri bizi aydinlatmali canim.sosmivida sanki bu konuda da deneyimli
Dayanamadim ogle molamda yatasa gittim. 80×130 ve 80×180ler arasinda fiyat farki cok az, eger 80×180 de carsaf takma sorunu olmayacaksa onu almak hem maddi olarak mantikli hem de bebek buyuyup tek kisilige gecince 80×130u nereye sıkıştırcam.birde moduler sistemlerde 13cm maksimum kalinlik olmasi gerekiyor diye o kalinliktaki modellere baktim, aldigim notlari sizinle de paylasiyorum , belki fikir olur. cok hizli not aldim umarim yazim okunuyodur.
Canım aslında şöyle aynı soru işareti benim de aklımda var anlatayımCanim yanlis anlamadiysam besik değilde 80x180 lik yatak kismini mi kullanayim diyorsun? Senin yatağa da baktim bulamadim modeli nasildi? Yani evet bebek yatakları sonradan evde cok yer işgal ediyor ama hic besik kullanmadan buyuk yatagi kullanayim dersen kenarlari olmadığı için güvenli olmuyor, bebeklerin belli bir yaşa guven algısı oluşmadığı icin tehlikeleri anlayamiyorlar düşme vs olabilir. Modeli hic hatırlamadığım için hayali bir yorum yaptım, yanlis şeye yorum yapmista olabilirim
Kulaktan ölçerleri daha kesin buluyorlar. Ama çocuğun uyurken ateşi daha çok çıkar o zaman da kulaktan ölçmek onu uyandırırmış.Kızlar birde ateş ölçer konusunda çok kararsızım.
Kulaktan ölçen mi, temassız olan mı hangi marka aldınız yada almayı düşünüyorsunuz ?
Kimisi kulaktan ölçen daha iyi diyor.
Ya da ucuza alıp çok memnun kaldığınız ürün oldu mu?
Benim kafam yine yandı :)
M mllen İşte aradığımız cevapSelam kizlar bi kac gundur okuyorum ama cevap veremedim keyifsizdim biraz.
Su buyuyen yatak hakkinda benim deneyimlerimi paylasmak istedim.
Bizde Cilekten Romantic 80x180 buyuyen yatak aldik ama ben her seferinde o carsafi degisemeyecegimi dusundugum icin (cunku alt acma unitesinde kaliyor bir kismi) kucuk bir yatak daha aldim uzerine koymak icin. Onun da ebati 80x130. Alezi carsafi da ayarladim suan bu da hazir. Uyku setini amcasi Cilekten ayarlayacakmis o da ocakta gelecek.
Ilgilenen olursa linklerini gonderebilirim.
Cok farkli modeller oldugu icin anlamamistim ama sanirim bu modeldiCanım aslında şöyle aynı soru işareti benim de aklımda var anlatayımÇilek in modüler sallanmayan büyüyen beşiklerinde tek büyük yatak yeterli oluyor. Beşik halindeyken yandaki takılı komidinlerin altında kalıyor yatağın bir kısmı. Ona göre yapmışlar. Küçükken de büyükken de aynı yatak yani.
M mllen de çarşafı o şekilde değişmek zor olur diye beşik hali için ayrı yatak mı alsam diyor. Alta girmeyecek şekilde. Ben kolay değiştirilebilir diye düşündüm ama o söyleyince de bir emin olamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?