- 8 Aralık 2016
- 8.309
- 5.625
- 198
- 37
Evet ondan olabilir..ben sadece ilk üç ay kullandım sonra bıraktırdı..bakalım haftaya belli olcak inşallah..sizde sağlıkla alın kucağınıza yavrunuzuBen hamileliği b başından beri progestan kullanıyorum 22. Hafta dayım yalnız ben bir kaç kere yoğun kanama ile hastanelik oldum o yüzden de kullanıyor olabilirim ve tüp bebek
Amin inşallah sağlıklı bir şekilde kavuşuruzEvet ondan olabilir..ben sadece ilk üç ay kullandım sonra bıraktırdı..bakalım haftaya belli olcak inşallah..sizde sağlıkla alın kucağınıza yavrunuzu
İyiki paylaşmışsın bende girip bakıp aldım şu atletlerden. Birde bralet ve gömlek tipi pijama takımı aldımCok guzeller canim gule gule kullanayni emzirme atletlerini gordum denedim ama henuz almadim. Belki yarin alirim :) Pentiden biseyler almistim. Ozellikle kulotlarina bayildim o kadar guzel gobegimi sariyor ki ve esneme payi da var dogurana kadar beni idare ederler hatta simdi ekran kopyasi almak icin giris yaptim, suan sepette ekstra %25 indirim varmis. Birkac parca daha bisey alirim :)
Benim de 12.haftada ikili tarama testinde plasenta rahim agzina yakin yerlestigi icin doktorum 2 haftada 1 kontrol edelim demisti. 3cm mesafe vardi. 3un alti riskli, fakat gebeligin ilerleyen haftalarinda yukari cikma olasiligi da yuksek yine de sıkı takip edelim demisti. En son detaylida 3.9cm olmustu. Doktorukm artik ayda 1 kontrol yeterli demisti. Yani sizin gec dollenme de var ilerleyen zamanlarda yukari cikma ihtimalini goz onunde bulundurup pozitif dusunun.Merhaba Nisan anneleri. Sizlere bı sorum olacaktı..ben Mayıs annesiyim büyük ihtimLle Nisan annesi olucam ama şuan sata göre 21 haftaligim ama geçen vajinada baskı ve vajina kemiklerinde ağrı ile Dr a gittim 19 haftalık dedi bebek için..zaten bı 9 günlük geç döllenme vardı ama bu 13 güne çıkmis dedi..bide plesanta rahim ağzını kapamış ama rahim boyu iyi kısalık yok o ağrılar rahim boyuna da zarar vermemiş normal dedi ağrılar için..şimdi o 13 gün için gerilik dedi bı perinatolog gorsun dedi hatta kendisi yapiyomus normalde ayrintiliyi ama başka bı prof var aynı hastanede o da baksın dedi..tabi ben karaları bağladım hemenaranızda böyle bişey yaşayan var mı bu ara kapanır mı plesanta yukarı çıkar mı çok üzülüyorum faydalı ne bulursam yemeye çalışıyorum haftaya Çarşamba ayrıntılı var belki biraz arayı kaptir diyorum olabilir mi acaba
Cok sevindim canim guzel gunlerde kullanİyiki paylaşmışsın bende girip bakıp aldım şu atletlerden. Birde bralet ve gömlek tipi pijama takımı aldım
Teşekkür ederim cevabınız için..Dr um pek bı açıklama yapmayıp direk ayrıntılıya yollaması benim kafamı karıştırdı zaten çıkabilme ihtimalini dahi soylmedi ben buradan ogrendim hep..ayrintiliya girince netleşecek inşallah ve Dr değiştirmek iyice farz oldu..sağlıkla gelsin yavrunuzBenim de 12.haftada ikili tarama testinde plasenta rahim agzina yakin yerlestigi icin doktorum 2 haftada 1 kontrol edelim demisti. 3cm mesafe vardi. 3un alti riskli, fakat gebeligin ilerleyen haftalarinda yukari cikma olasiligi da yuksek yine de sıkı takip edelim demisti. En son detaylida 3.9cm olmustu. Doktorukm artik ayda 1 kontrol yeterli demisti. Yani sizin gec dollenme de var ilerleyen zamanlarda yukari cikma ihtimalini goz onunde bulundurup pozitif dusunun.
Amin hepimizin yavrusu saglicakla gelsin.Teşekkür ederim cevabınız için..Dr um pek bı açıklama yapmayıp direk ayrıntılıya yollaması benim kafamı karıştırdı zaten çıkabilme ihtimalini dahi soylmedi ben buradan ogrendim hep..ayrintiliya girince netleşecek inşallah ve Dr değiştirmek iyice farz oldu..sağlıkla gelsin yavrunuz
Çok çok teşekkür ederim..alacağım muhakkak..böyle şeyleri duymak için rahatlattı tekrar sağolunAmin hepimizin yavrusu saglicakla gelsin.Maalesef bazen doktorlar insani gereksiz endiselendirebiliyolar. Benim bi tanidigim jinekolog asistani. Ben sonuclarimi ona da gostermistim. Hicbir sey olmaz 3cmden, 2.5alti riskli, arkadasin henuz 12.haftasinda zamanla yukari cikacak demisti. Ben ona danismasam cok kotu hissederdim. Istanbul bagdat caddesinde jinekolog bi bildigi vardir dedim ve normal psikolojime geri dondum. Tabi takibimi yapan da assagi yukari boyle demisti ama ister istemez korkutmustu. Bence siz farkli bi doktora gorunun hem iciniz rahat eder. Bu surecte psikoloji cok onemli. Hatta benimki burada hic yazamadigim bi cumle bile kurmustu "28.haftadan once kasilmalarin baslarsa bosuna bana gelip parani ziyan etme, yasayacagi varsa devlette de yasar. 28den sonra olursa ben her turlu mudehalede bulunurum" demisti. Yani gel de normal psikoloji de ol.. Allahtan arkadas ayni gun kendi doktoruna gosterdi de icim rahatladi.Yani demem o ki mutlaka baska bi doktorun fikrini de alin.
Ben düz yatarken sırtımı hafif dik konumda tutuyorum iki yastık koyuyorum, yastıklar yumuşak elyaf yastık. Uzanırken böyle uzanıyorum sırt üstü veya yan duruma göre dönüyorum. Kalça alına yastık koyunca kafanın altında yastık olmasın. Kalça altına normal bir yastık koysan yeter çok büyük olmasına gerek yok, orasi biraz yukarıda kalsın bebek de yukarı çıkar hissedersin. Isallah hersey yolunda gitsin bebegini kucağına zamanında alırsınTeşekkür ederim cevabın için..dediğini yapicam yatıyorum genelde arada oturuyorum..annem bende sağolasun yemek falan o yapiyo..Dr u da değiştircem inşallah bı gireyimde ayrintiliya hiç memnun değilim artk..düz yatarken mi yastık koyacam bı tane yeterli mi yastık için..hani genelde düz yatmayın diyolar ya ondan sordum düz ise düz yatarım yinede yastık koyup
Progestan fitil olarak kullanman aslında çok önemli, senin durumunu geçen yıl yaşarken hem progestani vainal aldım, hemde gun aşırı iğne vuruldum. Bu doktor nasıl ilaç vermemiş anlamadım. Bu gebeligimde de doğuma kadar progestan devam. Eşle yakınlaşma asla yok tetikler çünküSen kaçıncı haftadasin ve ilaç falan verdi mi sana..riskli bana da dedi hatta ilk oğlum erken doğum olduğunu hatırlattım evet bu da erken doğabilir dedi ama ilaç vermedi
Atlet içine sutyen giyilmiyor bunlar zaten sutyenli ya ama çok rahatlar. Sutyen qtlet üst üste giymeyince hafif oluyor insan. Atleti bende favorilerime aldımSaol canim, evet bu kisaymis siteden bakinca farkettim. Bi tane de diz alti alirim dogru diyosun ne olur ne olmaz. Valla atletlere bayildim heralde sutyen bile takmayacagim kapli zaten
İste bende ilaç verilmesi taraftarıyım Dr dan eve gelince dank etti ya dedim benim ilaç kullanmam gerek değil mi diye netten bı baktım bu durumu yaşayan herkes senin dediğin gibi hem iğne hem progestan kullanmis..üstüne üstlük kalça ve vajina kemiklerinde ağrım var dedim bide sağ kalçada protez var bana magnezyum bile yazmadı..ne düşüneceğimi şaşırdım artık kendimce yurumemeye hep yatmaya çalışıyrm inşallah çarşambaya kadar bı sorun yaşamam..dediğini yapicam şimdi inşallah bendede ise yarar teşekkür ederimBen düz yatarken sırtımı hafif dik konumda tutuyorum iki yastık koyuyorum, yastıklar yumuşak elyaf yastık. Uzanırken böyle uzanıyorum sırt üstü veya yan duruma göre dönüyorum. Kalça alına yastık koyunca kafanın altında yastık olmasın. Kalça altına normal bir yastık koysan yeter çok büyük olmasına gerek yok, orasi biraz yukarıda kalsın bebek de yukarı çıkar hissedersin. Isallah hersey yolunda gitsin bebegini kucağına zamanında alırsın
Progestan fitil olarak kullanman aslında çok önemli, senin durumunu geçen yıl yaşarken hem progestani vainal aldım, hemde gun aşırı iğne vuruldum. Bu doktor nasıl ilaç vermemiş anlamadım. Bu gebeligimde de doğuma kadar progestan devam. Eşle yakınlaşma asla yok tetikler çünkü
Atlet içine sutyen giyilmiyor bunlar zaten sutyenli ya ama çok rahatlar. Sutyen qtlet üst üste giymeyince hafif oluyor insan. Atleti bende favorilerime aldım
Bacak eklem ağrısı falan duyunca direk magnezyum veriyorlar aslında, başka bir doktora daha görünmen iyi olabilir bence. İnşallah bir sorun yaşamadan atlatırsın süreciİste bende ilaç verilmesi taraftarıyım Dr dan eve gelince dank etti ya dedim benim ilaç kullanmam gerek değil mi diye netten bı baktım bu durumu yaşayan herkes senin dediğin gibi hem iğne hem progestan kullanmis..üstüne üstlük kalça ve vajina kemiklerinde ağrım var dedim bide sağ kalçada protez var bana magnezyum bile yazmadı..ne düşüneceğimi şaşırdım artık kendimce yurumemeye hep yatmaya çalışıyrm inşallah çarşambaya kadar bı sorun yaşamam..dediğini yapicam şimdi inşallah bendede ise yarar teşekkür ederim
Her gittiğimde söylüyorum bile böle agrilarim oluyo hatta rahim kasılmalarım oluyo diye normal normal diyo.e bende biliyorum normal ama rahatlatmak önlemek için ilaç verilmesi gerekiyosa ver yani anca soyleyince işte.insallah inşallah teşekkür ederimBacak eklem ağrısı falan duyunca direk magnezyum veriyorlar aslında, başka bir doktora daha görünmen iyi olabilir bence. İnşallah bir sorun yaşamadan atlatırsın süreci
Mesela bende progestan kullanıyorum ama doktor devam et ama bu haftalarda etkisi azalır ilk haftalarda daha etkili dediHer gittiğimde söylüyorum bile böle agrilarim oluyo hatta rahim kasılmalarım oluyo diye normal normal diyo.e bende biliyorum normal ama rahatlatmak önlemek için ilaç verilmesi gerekiyosa ver yani anca soyleyince işte.insallah inşallah teşekkür ederim
Banada doktorum ilk 3 ay dan sonra mutlaka kullanilmali rahim ağırlaştıgi icin bebegi taşıması zorlaşıyor ve cok gerekli demistiMesela bende progestan kullanıyorum ama doktor devam et ama bu haftalarda etkisi azalır ilk haftalarda daha etkili dedi
Banada öyle dedi işte bilmiyorum ki benim erken doğum riski olduğu için ciğer geliştirici yapılacak 24. Haftada ve başka ilaçlar kullanacağım engellemek için 28. Hafta sınır dediBanada doktorum ilk 3 ay dan sonra mutlaka kullanilmali rahim ağırlaştıgi icin bebegi taşıması zorlaşıyor ve cok gerekli demisti
Ben her gebeligimde kullandim, ilk kizimda bana da 28.haftada ciger geliştirici yapıldı 2 doz 35.haftada dogum oldu. Ama ondan sonrada doktorlarım hep 36.haftaya kadar mutlaka kullanilcak dedi progestanBanada öyle dedi işte bilmiyorum ki benim erken doğum riski olduğu için ciğer geliştirici yapılacak 24. Haftada ve başka ilaçlar kullanacağım engellemek için 28. Hafta sınır dedi
İnşallah faydası olur bilmiyorum ben bi 28. Haftaya gelsem rahatlatacağım ciğer geliştirici erken doğumu engelliyor mu öyle bir etkisi var mı gerçektenBen her gebeligimde kullandim, ilk kizimda bana da 28.haftada ciger geliştirici yapıldı 2 doz 35.haftada dogum oldu. Ama ondan sonrada doktorlarım hep 36.haftaya kadar mutlaka kullanilcak dedi progestan
Canım o ilacı bilmiyorum ama magnezyum içmeyi atladığımda hemen eklem ağrılarımın arttığını farkediyorum. Bende huzursuz bacakta var kullandığımdan beri yaşamıyorum bu sorunu pek. Hatta son gittiğimde kalsiyumda istedim ona da başladım şimdi.Kizlar aralik ayi kontrolumde bel sirt ve kalca agrim hafiften var diyince doktorum bi magnezyumdan bahsetmisti ama gereksiz yere vucudum ilac almasin diye almamistim. Burada bazilariniz magnezyumdan bahsetmis. Ekteki ilaci kullananiniz var mi ? Veya kullandiginiz magnezyumun ciddi anlamda agrilarinizi dindirdigini soyleyebilir misiniz? Ben normalde bile agri kesici kullanmayan biriyim. Hamilelikte gereksiz ilac almayayim diyordum ama artik agrilar cok rahatsiz edici olmaya basladi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?