2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Gelmisken 1-2 ay kalayim nedir ya Zaten yeni bi hayata gecis yapacagiz inan bazen kendi annemiz bile bize fazla gelebilir, k.valideyi hic dusunemiyorum..Aslinda direk bastan bu sekilde konusman en iyisi biliyo musun. Kirilmasin, kucukluk bende kalsin diyerek kendimizi kirdirip, kucumsetebiliyoruz. Maalesef eskide yapilanlar unutulmuyor, ozellikle su hamilelik donemimizde daha da bi aklimiza geliyor. En azindan benim oyle. Seni evine almamasi buyuk ayip. Benim annem olsa gece uyku vakti geldiginde kendi oglunu bi otele komsuya vs gonderir kizcagizi evinde misafir ederdi. Maalesef herkes ayni incelikte degil iste. Sen tatli canini sıkma. Hic alakadar etmemek lazim aslinda. Bak biz izmirdeyiz diye rica ettik bebegin odasini onlar istanbuldan siparis verdi. Sagolsunlar ayni gun gidip siparis verdiler cibinlik de olsun mu diye sordular. Ama 3-4 gun gecti k.validemin birkac cumlesi bana dokundu ve bin pisman oldum. (karyola kenar bariyeri hakkinda ne gerek var ben eminonunden alir yaparim, herkeste gordugumuzu yapmak zorunda degiliz, gerekli var gereksiz var gibi...) Esime dedim keske odasi olmasaydi, onlara bu havayi tattirmasaydim. Yazin gittigimde kendim alirdim alakadar olamazlardi. Ama is isten gecti. Esim de ben uzulmeyeyim diye sen istedigin bariyerin siparisini var annem eminonune gidip almadan diye beni yatistirdi. Yani karistirmamakla en iyisini yapiyosun canim.

Kırılmasın etmesin diye alttan aldığımız her şeyde karşı taraf bizi kırmaktan asla çekinmiyor . O yüzden akıllandım artık asla alttan almam , hoşuma gitmeyen bir şey olursa da söylerim . Aksi halde karşı taraf sınırlarını bilmekte zorluk yaşıyor :)
Bak işte seninkiler de bi tuhaf , bi güzellik yapmışsın torunun icin mobilyasını sipariş vermişsin şu güzel havayı neden bozuyorsun yani. Herkeste gördüğümüzü yapmak zorunda değiliz doğru ama evladımız icin ne istiyorsak onu yapmak zorundayız . Bu tartışmaya çok açık bir konu değil . Herkesin kendi çocuğu kendi canı, sen ne istiyorsan onu alırsın da kullanırsın da . Mobilyayı alıyorlar diye yorum yapma hakkı elde ettiler işte kayınvalidenin en iyisi bile sınırlarını bilmek konusunda zorluk cekiyor valla tuhaf bişey

Aynen sinirlarini bilmiyorlar o yuzden kibar bi dille acik acik konusarak en dogrusunu yapiyosun canim. Ben de sinir oluyorum ilk cocugum hevesim de var belki gereksiz ama kendimi de esimi de zora sokuyor muyum hayir. Zora soksam bile kime ne ya. Benim annemin cok hosuna gidiyo yaptigim hazirliklar aldigim seyler. Hatta gecen dayimlara gitti, dayimin gelini de ocakta dogum yapacak, aksam caya bana gelin demis. Bebek odasindan annem goruntulu ariyor sen de boyle bisey alsana diye k.valideye de anne diyoruz ama asla annemizin yerinde degiller. Ben annemin ve esimim hatrina k.validemi doguma cagirdim yoksa asla cagirmazdim.

Gerçekten annemiz gibi samimi değiller, en iyisinin bile bir falsosu çıkıyor . Eşimin hatrı olmasa anne bile demem zaten ben evlendikten epey sonra anne demeye başladım içimden gelmedi ve bunu eşime de söyledim . Annelik çok kutsal bir şey herkese kolay kolay denmiyor .. annelerimiz iyiki varlar gerçekten .. Zaman zaman ana-kız birbirimize kırılırız ters düşeriz ama duygularımız samimidir gerçek bir anne kız ilişkisi çünkü bu. Biz pazartesi Edirne’ye gidip biraz alışveriş yapacağız mesela , anneme söyledim o da benim kızın bütün kıyafetlerini yıkamış ütülemiş ayrı ayrı hurçlara koyup paketlemiş Edirne’ye gönderecek gitmişken alıcam. Kaynanam da 3-4 parça bir şey almış göndereyim sen yıkarsın diyo. Benim annem de yorulma ben yaparım yaparken keyif alıyorum torunumu bu kıyafetlerin içinde hayal ediyorum diyor . Aradaki fark bu işte .. Annemin o iyi niyeti samimiyeti yeter

Samimi degiller ki zaten canim. Bosuna anlam yukleyip kendimizi uzuyoruz. Basit bi ornek vericem. Gecen hafta minik idrar kacirma bebegin suyudur belmi diye acile gitmistim ya. Orada 38haftalik hamile bi kadin vardi. Sezeryan sonrasi bebegini sosyal hizmetlere verecek diye islemleri yapiliyodu. Benim yan yatagimda nst ye bagli yatiyordu. Doktor geldi sen tum hamilelik boyunca sadece 3 kere sistemde gozukuyosun hic mi doktora gitmedin falan diye sordu.

Neyse iste bunu anneme anlattim. Annemin verdigi tepki "Yazik kim bilir neler yasadi, bilemeyiz kizim.. Ama boylelerinin de cocuklari cokta saglikli doguyolar biliyomusun, sen de biraz rahat ol keyfine bak en ufak seyi kafana takma" dedi.

Esim de ailesine bu olaydan bahsetmis. K.validemin tepkisi "o... orada burada haltlari yiyolar adamlarla, sonra tv de izliyoruz"

Esime dedim ya bi erkek gaddardir ama bi kadinin ozellikle kiz cocugu olan bi kadinin bu tepkiyi vermesi cok ayip ya dedim. Ne biliyo o kadin belki tecavuze ugradi. En azindan resmi olarak devlete veriyor, alip cami avlusuna cope atmiyor dedim.
Neyse iste dedim bi anneme bak bi kayinvalideme...Tabi benim de aklim almiyor nasil 38 hafta bedeninde tasidigin bi melegi birakabilirsin, ona sahip olmak isteyen milyonlarca kadin var. Ama yargilamak haddime mi asla..

Merhabalar 20+5 hamileyim bu hafta detaylı ultrasyona girdim ve bebeğimde ARSA (Aberrant sağ subklavian arter) olduğu söylendi. Onun dışında herhangi bir problem görülmedi. Sizin gibi fetal DNA yaptırmıştım öncesinde o yüzden Down sendromu ihtimalini eledik. Şimdi de Di George Sendromu olabilme ihtimali var. Tekrar fetal dna testinin üst paketini yaptırayım diye düşündüm ama kandan sadece %53 teşhis oranı olduğunu ve amniyosentezin daha doğru sonuç vereceğini belirtti perinatalog. Siz nasıl bir yol izlediniz?
Merhabalar 20+5 hamileyim. Bu hafta detaylı ultrasona girdim ve benim bebeğime de aberran sağ subklavyen arter (ARSA) teşhisi konuldu. Başka bir organında herhangi bir problem görülmedi. Bende fetal dna testi yaptırmıştım daha önce o yüzden Down sendromu olma ihtimalini eledik. Di George sendromu olup olmadığını anlamak için kan testinin üst paketini satın almak istedim ama testin sadece %53 oranında doğruluk payı olacağını ve bununda çok düşük bir oran olduğunu söyledi doktorum . Perinatolog ise kesin sonuç için amniyosentez önerdi. Amniyosentez yaptırmak istemiyorum. Tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım zaten zor bir süreçti bir de bunun eklenmesi beni çok üzdü. Siz nasıl bir yol izlediniz?

9 aydır karnında taşıdığı candan vazgeçecek kadar hayat ona ne yaşattı bilemeyiz ki , bunu yargılamak da bize düşmez .. biraz insani duygularla yaklaşmak gerek yaftalamak ne de kolay ama.. kimin ne derdi var bilmeden .. kalplerinde sıcaklık denen şey yok kaskatı olmuş bu kayınvalideler . Ben anlamıyorum benim annem de kayınvalide . Gelinine kendi annesinden daha çok anne olmuştur , kendini yalnız hissetmesin ailesinin yokluğuyla üzülmesin diye . Biz mi taş kalplilere denk geldik yoksa bizim anneler mi istisna bilmiyorum

Kesinlikle o kadar haklısın ki asla anne gibi olmuyor esim 10 günlüğüne yok beni anneme bıraktı rahat edeyim diye kadın etrafımda pervane resmen ya yaptığı hazırlıklar falan bi görsen bide bizde iyi olmaz diye 7.aydan önce yapmazlar ama dayanamamış kv kalsa gerek yok örgü şeyler giyilmiyor modunda kendine kalsa herseyi alacak yapacak ama bir çorap dahi almadı sen düşün bide durmuş annemin aldıklarına yaptiklarina laf edecek

Son düzenleme:
Kızlar ya afedersiniz çamaşırımda ıslaklık görüyorum iki gündür. Neden olur bu bilen yasıyan var mı bu durumu

Kv hep taş kalpli galiba anlayamıyorum inan burda bilen bilir az çok beni 5 ay neredeyse öldüm öldüm dirildim yani bulanti kusmadan o kadar zayıfladım çöktüm arada annemede geldim kustukca kadin kapıda bekledi deli oldu benle birlikte kaynana evinde kaldım normalde yataktan çıkamadım iki lokma zor yedim nazımdan yapmış oldum hayır kime nazlanacaksam kocam bile yoktu yanımda bnde sinirlendim oyle olsa yer içer kilo alır yatardım yedim halimi görmediniz sanki diye hiç ses etmiyor sonrasında

Bunlar hiç genç olmadı hiç gelin olmadı hiç hamilelik yaşamadı heralde neyin anlayışsızlığı bu kadar anlamıyorum . Vallahi inan hala yurtdışında yaşamama sebep kayınvalidemdir. Eğer biraz normal olsa çoktan dönmüştüm oraya kendime düzen kurmuştum. Kadın beni ülkemden kaçırttı resmen ya sen de boşver hiç yüz verme canım hiç sinirlerini bozmasına fırsat verme , Sana ne söylüyorsa ver cevabını sessiz görüp daha da yüklenmesin. İlk zamanlar ne kadar bulantı yaşadın epey zor geçirdin sen o dönemleri , buna bile anlayışsızlık yapıyorsa gerçekten kalbi taşlaşmış … böyleleriyle çok muhattap olmamak daha huzurlu yapıyor insanı gerçekten evin ayrı yolun ayrı olsun hiç ötene geçirme varsın uzaktan konuşsun çok da tın. Şahsen ben öyle yapıyorum yoksa sinir hastası eder insanı :)

Kızlar ya afedersiniz çamaşırımda ıslaklık görüyorum iki gündür. Neden olur bu bilen yasıyan var mı bu durumu
Bana da oluyor son zamanlarda , bel ağrımla eş zamanlı ıslaklık oluşmaya başladı doktor bebeğin büyüyüp baskı yapmasıyla beraber normal olduğunu söyledi . Ama böyle su gibi falansa onu kontrol ettir canım istersen riske girme

Esim geleli 2 ay bitti işte çok gitmiyoruz eşimde o kadar gitmez oldu normalde izindeyken surekli oradaydık şimdi zorlarına gidiyor telefon açıyorlar efe gel oturalım falan deniz ne yapıyor gelin falan yok efe de fark ediyor gelemem diyor hergun ben uzaklaştırdım onlara göre işte halbuki kendi davranışları uzaklastrdi

Bel ağrın için yastık kullan canm biraz iyi geliyor masaj yaptır hafif hafif ama çok böyle sıcak havlu falan koyma sol tarafa yatmak rahatlatıyor

Karşıya çamur atmak en kolayı çünkü , kabahatini kabul ederler mi hiç. Benim eşim de resmen ailesinden kaçmış da yurtdışına okumaya gelmiş yıllar önce yollarımız kesiştiğinde hem çalışıyordu hem tıp okuyordu ne zorluklarla okulunu bitirip bugünlere geldiğini ben bilirim . Çok şey yaşadık o yüzden su an kimsenin huzurumuzu bozmasına müsade etmem. Hepimiz için geçerli bu , bir kere geldik dünyaya kahır çekmeye değil ötemizde olsunlar yerlerini bilsinler biz zaten saygısızlık yapacak insanlar değiliz herkes yerini bildiği sürece sıkıntı olmaz .. sen de sıkma canını şu güzel dönemimizin tadını çıkaralım evlatlarımızı da sağlıkla kucağımıza aldık mı daha ne

Bel ağrın için yastık kullan canm biraz iyi geliyor masaj yaptır hafif hafif ama çok böyle sıcak havlu falan koyma sol tarafa yatmak rahatlatıyor
Yastığı belime bağlayacağım zaten artık her yere yastık taşımaya başladım küçük cadı böbreklerime çok baskı yapıyor, şişme var biraz böbreklerimde ondan ağrıyor belim ama çok şükür hafifledi bu hafta. Magnezyum baya iyi geldi bana

Kesinlikle canm çok haklısın suan içimde kıpır kıpır hiç durmuyor buna şükür ediyorum tamam hamile kaldığımda 1 senelik evli bile değildim ama ilk evlendigim günden beri istiyorduk yani oncesinde 5 senemiz var birbirimizi tanıyorduk ummadığım anda oldu buldu bizi buna şükür

Ah bu cadılar çok fena olacaklar çok annem karnıma dokunuyor nasıl hoplatiyor elini falan artık iyice belli oldu hele 5 gündür annemdeyim kafam rahat ya temelli belli etmeye başladı önceden başkası dokununca hareket etmiyordu smdi oynuyor resmen bizimle oksuyorum karnımı arada vuruyorum hafif hafif hemen belli ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…