- 26 Haziran 2014
- 3.556
- 3.254
- 248
Anladim canim cok tesekkur ederimBelki yazılı bir bilgi yoktur, daha cok tecrübe, belli bir zamana kadar bazi oyuncaklardan da korkuyorlar, kalabalik odalar rahatsiz ediyor, mumkun olduğunca sade olmak gerekir, o yuzden soft renkler daha rahatlatıcı oluyor, etiketler guzel ama biraz büyüyünce onun hoşlandığı hayvan figurlerine bakman belki daha iyi bir seçim olur
Benimde ikinci gebelik ilk oğlumda 35 te iki buçuk kilo doğdu..onda da geç döllenme vardı ve bunu Dr um biliyor..bunda ki de 9 gün geç döllenme artı 4 gün geri oluyo aslında ama ne bilim çok gelişi güzel konuştu..gerilik için ayrıntılı istedi ilaç vermesi.. plesanta için hiç konuşmadı desem yeridir sadece ağır iş yapma dedi geçiştirdi..ilk oğlumda coraspin ve progestan kullanmıştım ve biliyo bunu bu hamileligimde de kullanmam gerekir diye düşünüp ben söyleyince verdi..degsitircem ben bu Dr u yapacak bişey yok sanırım..bu hafta biraz daha dikkatli beslenmeye çalışıyrm belki değişiklik olur diye ama kismetGenelde 2 haftaya kadar doktorlar normal karsiliyor ileri yada geri olmasını, ilk gebeligimde 5 gun gec döllenme demisti sonra detaylida bebegi besleyen bir damarda direnç çıktığını gördüler ve aspirin başlattılar. O yuzden iyi bir perinatolog gormesi iyi olur ve plesanta icin takibinin riskli gebelik takibi yapan bir doktor tarafından yapılması gerekir. Eğer rahmi kapatmışlar buyuk ihtimal sezeryan gozukuyor, bazılarının yukari cikiyor ama tamamen kişisel inşallah çıkar canim. Kilo icin acele etme ozellikle son ay en çok kilo aldıkları zaman ki zaten 2500 kg ve 4kg arasını doktorlar normal kabul ediyor. Saglikli olduktan sonra kilosunun bir önemi yok. İlk kizim 2410 dogmustu 35.hftada ilk ay 1.5 kg aldi arayı kapadı ve sonra hep yasitlarindan one gecti gelişimi. Bir önceki gebeligimde de mesela karin 10 gün gerideydi, bacak boyu haftasiyla uyumlu, baş ölçüsü öndeydi, yani bazen ölçümler baya karışık olabiliyor. Doktor o zaman protein ağırlıklı beslen dedi, 3 ogun protein ağırlıklı beslendim son ay, yaninda tahin pekmez, kaşar, muz vs yedım, her hafta 200 300 gr civari aldi. Seninde aklında olsun ama simdiden kendine cok yüklenme cunku bebek belli bir zamana kadar sadece ihtiyaci olan kadar alıyor
Bende riskli kategoride oldugum için hep progestan kullandim ama doktorlar vajenden daha etkili olduğunu söylüyorlar, senin ki kapali oldugu icin belki o yuzden vermemiştir ama hatırlatmak gerekir tabi
Cok guzeller canim gule gule kullanDaha once konusuldu mu hatirlayamadim ama gecelik almayi dusunmuyordum ben ta ki kitapta mutlaka alin tavsiyesini gorene kadar. Kanama kontrolu ve muayene ediliyormus sık sık oyüzden bende aldım bugün bir gecelik. Fikir amaçlı koyuyorum yineikisi yanılmıyorsam 140 liraya geldi
Emzirme atleti ve sütyenı de aldım 3’er takım gayet iyi malları lcwaikikeye bayılıyorum yaaa cok kaliteli kesinlikle
Eger doktor ilk basta 9 gun gec döllenme dediyse artik o tarihi baz almalısın canim herseferinde onu hesaplamaman gerekir. Yani satini degistirmen gerekiyor buna göre de aslinda sadece 4 gun farkediyor o da cok önemli bir fark degil. Birde bir kaç gebeligimden örnek vereyim, 20 hafta civari bir gebeligimde 2 kg aldim bebek 300 400 gr arasi biseydi, diğerinde 7 kilo aldım bebegin kilosu yine aynıydı, diğerinde 5 kilo aldım bebegin kilosu yine ayni araliktaydi, o yuzden ozellikle bu zamanlarda cok kiloyu takmamak lazım, vitaminlerini al mutlaka, saglikli beslen kiloyu simdilik dusunme canimBenimde ikinci gebelik ilk oğlumda 35 te iki buçuk kilo doğdu..onda da geç döllenme vardı ve bunu Dr um biliyor..bunda ki de 9 gün geç döllenme artı 4 gün geri oluyo aslında ama ne bilim çok gelişi güzel konuştu..gerilik için ayrıntılı istedi ilaç vermesi.. plesanta için hiç konuşmadı desem yeridir sadece ağır iş yapma dedi geçiştirdi..ilk oğlumda coraspin ve progestan kullanmıştım ve biliyo bunu bu hamileligimde de kullanmam gerekir diye düşünüp ben söyleyince verdi..degsitircem ben bu Dr u yapacak bişey yok sanırım..bu hafta biraz daha dikkatli beslenmeye çalışıyrm belki değişiklik olur diye ama kismet
Merhaba. Uzun zamandır girmiyordum yeni gördüm mesajınızı. Ben 37 yaşındayım. Test sonucu riskli çıkınca emin olmak için dna testi yaptırdım. Çok şükür onda sonuç guzel geldi. Benim tam sınırdaydı yanlış hatırlamıyorsam 1/284 çıkmıştı. Sizin son durumunuz nedir. İnşallah sağlıcakla alırsınız bebeğinizi kucağınıza
Ben onu da dedim kendi Dr uma genelde yeni sat tarihi veriliyoms geç döllenme de dedim şimdi ben hangi tarihi baz alayım dedim kendi satini alicaz üzerine 9 gün ekliycez her seferinde dedi..ben şimdi hangi tarihe göre dogurcam onu bile bilmiyorum yaniEger doktor ilk basta 9 gun gec döllenme dediyse artik o tarihi baz almalısın canim herseferinde onu hesaplamaman gerekir. Yani satini degistirmen gerekiyor buna göre de aslinda sadece 4 gun farkediyor o da cok önemli bir fark degil. Birde bir kaç gebeligimden örnek vereyim, 20 hafta civari bir gebeligimde 2 kg aldim bebek 300 400 gr arasi biseydi, diğerinde 7 kilo aldım bebegin kilosu yine aynıydı, diğerinde 5 kilo aldım bebegin kilosu yine ayni araliktaydi, o yuzden ozellikle bu zamanlarda cok kiloyu takmamak lazım, vitaminlerini al mutlaka, saglikli beslen kiloyu simdilik dusunme canim
Doğru diyorsun. Bende çok ustelemedim öyle hesaplanıyor.Kizim için küçük olacak 3 kilo belki anca olur dediler 3650 kg 54 cm dogdu doktor yanıldı yani. Sağlıkla doğsun o bana yeter elbet doğacak buyuyecekCanım bu haftalarda boyu ultrasonda FL diye bir ölçüm var. Üst bacak kemik uzunluğu. Kilo hesabı için ölçülüyor. Onu 7 ile çarpıp yaklaşık bir değer söylüyor zaten söyleyenler de. Kendin de hesaplayabilirsin
MissPeaceful a o yüzden söylüyorum boya çok takılma diye. Direk bir ölçüm alınmıyor boy için yaklaşık birşey söyleniyor böyle hesaplanıp. 10 mm eksik ölçse nerdeyse 1 cm farkediyor çarpınca
Köfte dudaklı, bal dudaklı oğlumMasallah bu dudaklar ne böyleeeeçok tatlı bi oğlan olacak Allah esirgesin sağlıkla gelsin inşallah
Büyüdüler artık ya çok güzel bu durum demiYaaa maşallah çok güzel poz vermiş bal dudakbize de dua edin çarşamba günü gidicez artık yüzünü görmek istiyorum 6 aydır göstermedi bu arada tekme konusuna katılıyorum benimde karnım baya oynuyor artık vururken gözüküyo çok net videoya bile çektim
Ben enfeksiyon için gittiğimde 14 8 di. Hastanede 11 7 ydi. O sıra 2 gün falan öyle çıktı 12 8 falan düşüyodu sonra bi daha ölçme fırsatım olmadı. Takip etmek lazım ama çok yükselmemesi gerekiyor.
Ayyy o rüyalar başıma dert benimde. Uzun süredir devam ediyor. Ve genelde korkutucu ya da kafa karıştırıcı oluyor. Bi de 3 kere falan rüyamda kızdı bebeğim. Ultrasonda net görmesek şüphelencem yani kız mı diye
Amin canım inşallah hepimizin bebekleri sever beşiklerini güzel güzel uyurlar
Mayis haziran izmirde yaz başlar zaten. Nisan da hava ısınmaya başlıyor 3 -6 aylık yazlık kıyafetler almak iyi oluyor.ilk doğduğunda da 4-5 takım alsan zaten yaz gelip kiyafetler de ikili takimlar kullanılıyorSüper cevap için teşekkür ederim. sanırım İzmir de daha da erken giymeye başlayabilir tek zıbına o zaman :)
Yatip dinlenmek gerekiyor. Oturabiliyor musun? Ben gwcen sene böyle oldum ve doktorum senin doktorun gibiydi çok konuşmazdı ve sonuç iyi olmadı. Rahim boyu yüksek olması çok iyi plesenta kapatıyorsa da uzan ve arada kalçanın altına yastık koy bebek yukarı çıksın. Temizlik ev işi falan yapma ağır asla kaldırma. Başka bir doktor bul ona görün isallah hersy yolunda gidecek bebegini kucağına alacaksın diyelimMerhaba Nisan anneleri. Sizlere bı sorum olacaktı..ben Mayıs annesiyim büyük ihtimLle Nisan annesi olucam ama şuan sata göre 21 haftaligim ama geçen vajinada baskı ve vajina kemiklerinde ağrı ile Dr a gittim 19 haftalık dedi bebek için..zaten bı 9 günlük geç döllenme vardı ama bu 13 güne çıkmis dedi..bide plesanta rahim ağzını kapamış ama rahim boyu iyi kısalık yok o ağrılar rahim boyuna da zarar vermemiş normal dedi ağrılar için..şimdi o 13 gün için gerilik dedi bı perinatolog gorsun dedi hatta kendisi yapiyomus normalde ayrintiliyi ama başka bı prof var aynı hastanede o da baksın dedi..tabi ben karaları bağladım hemenaranızda böyle bişey yaşayan var mı bu ara kapanır mı plesanta yukarı çıkar mı çok üzülüyorum faydalı ne bulursam yemeye çalışıyorum haftaya Çarşamba ayrıntılı var belki biraz arayı kaptir diyorum olabilir mi acaba
Dalgın dikkatsiz doktorla olmuyor yürümüyor en güzeli başka bir doktora görün canim.Ya bilmiyorm aslında bu Dr u degsitrisem daha iyi olacak gibi..benim ikinci gebeliğim bu ilk oglumdada ben progestan coraspin kullandım..yeni hamileyken ben söylemesem ilacı vermeyi unuttu mesela ben deyince ilk oğlumda kullandım bu ilaçları bunda kullanmayacak miyim falan haa hemen yazalım dedi..şimdi gidince yine dicem böle böle ilaç verilmesi gerekmiyo mu diye hemen yazacak..ama hep ben mi soyluycem yani..su perinatolog ile goruseyim o normal takipli muayene de kabul ediyorsa ondan devam edicem..biraz sert biri ama katlanirim artk nabalim
Cok güzeller güle güle kullan gecelik çok kolaylık oluyor 1 tane daha al yanına yedek geceliğin olsun. Normal dogumda olsa, sezeryqnda olsa gecelik daha kolay oluyor. Bu diz üstü gecelik bir tane de diz altı gibi al sen rahat edersin canimDaha once konusuldu mu hatirlayamadim ama gecelik almayi dusunmuyordum ben ta ki kitapta mutlaka alin tavsiyesini gorene kadar. Kanama kontrolu ve muayene ediliyormus sık sık oyüzden bende aldım bugün bir gecelik. Fikir amaçlı koyuyorum yineikisi yanılmıyorsam 140 liraya geldi
Emzirme atleti ve sütyenı de aldım 3’er takım gayet iyi malları lcwaikikeye bayılıyorum yaaa cok kaliteli kesinlikle
Evet çok güzel bir duyguBüyüdüler artık ya çok güzel bu durum demibiraz canımız acisada şahane bir duygu
Teşekkür ederim cevabın için..dediğini yapicam yatıyorum genelde arada oturuyorum..annem bende sağolasun yemek falan o yapiyo..Dr u da değiştircem inşallah bı gireyimde ayrintiliya hiç memnun değilim artk..düz yatarken mi yastık koyacam bı tane yeterli mi yastık için..hani genelde düz yatmayın diyolar ya ondan sordum düz ise düz yatarım yinede yastık koyupBüyüdüler artık ya çok güzel bu durum demibiraz canımız acisada şahane bir duygu
Mayis haziran izmirde yaz başlar zaten. Nisan da hava ısınmaya başlıyor 3 -6 aylık yazlık kıyafetler almak iyi oluyor.ilk doğduğunda da 4-5 takım alsan zaten yaz gelip kiyafetler de ikili takimlar kullanılıyor
Yatip dinlenmek gerekiyor. Oturabiliyor musun? Ben gwcen sene böyle oldum ve doktorum senin doktorun gibiydi çok konuşmazdı ve sonuç iyi olmadı. Rahim boyu yüksek olması çok iyi plesenta kapatıyorsa da uzan ve arada kalçanın altına yastık koy bebek yukarı çıksın. Temizlik ev işi falan yapma ağır asla kaldırma. Başka bir doktor bul ona görün isallah hersy yolunda gidecek bebegini kucağına alacaksın diyelim
Dalgın dikkatsiz doktorla olmuyor yürümüyor en güzeli başka bir doktora görün canim.
Rica ederimBen onu da dedim kendi Dr uma genelde yeni sat tarihi veriliyoms geç döllenme de dedim şimdi ben hangi tarihi baz alayım dedim kendi satini alicaz üzerine 9 gün ekliycez her seferinde dedi..ben şimdi hangi tarihe göre dogurcam onu bile bilmiyorum yanisu ayrintiliya hayırlısıyla bı gireyimde belli olcak herşey inşallah.. teşekkür ederim cevabın ilgin için
Ben yoyko park yatak aldım çok hoşuma gitti ama parçaları eksik mi diye bakıpUni baby güzelmiş canım ama yoyko şu yönden daha uygun galiba. Bu ikisinde de ara kat tek kademe. Benim bazam ve yatağım baya yüksek normalden. Bunun bir sorun olacağını hiç düşünmemiştim ama yoyko nun yorumlarında önemli olduğunu yazmışlar. Muhtemelen anne yanı için alçak kalacaktır bunlar benim yatağayoyko num ara katı 3 farklı yükseklikte ayarlanabiliyormuş.
Ne kadar çok şey varmış dikkat etmek gereken yorumları okudukça daraldım
Evet aslında böyle birşey çok daha şık kesinlikle
ama işte evimde çok fazla yerim yok kullandıktan sonrası için. Ardiye ya da bir depo gibi. Kiracıyım ve eşim memur, tayinciyim de düşününce
İster istemez ikinci çocuğu da düşünüyorum. Park yatağı çantasına koydum mu gardrop üstüne falan bile kaldırabilirim. O yüzden park yatak daha uygun olacak sanırım bize
bana da plesenta aşağı da dedi ve riskli dedi erken doğum olabilir dedi ben sürekli dinleniyorumMerhaba Nisan anneleri. Sizlere bı sorum olacaktı..ben Mayıs annesiyim büyük ihtimLle Nisan annesi olucam ama şuan sata göre 21 haftaligim ama geçen vajinada baskı ve vajina kemiklerinde ağrı ile Dr a gittim 19 haftalık dedi bebek için..zaten bı 9 günlük geç döllenme vardı ama bu 13 güne çıkmis dedi..bide plesanta rahim ağzını kapamış ama rahim boyu iyi kısalık yok o ağrılar rahim boyuna da zarar vermemiş normal dedi ağrılar için..şimdi o 13 gün için gerilik dedi bı perinatolog gorsun dedi hatta kendisi yapiyomus normalde ayrintiliyi ama başka bı prof var aynı hastanede o da baksın dedi..tabi ben karaları bağladım hemenaranızda böyle bişey yaşayan var mı bu ara kapanır mı plesanta yukarı çıkar mı çok üzülüyorum faydalı ne bulursam yemeye çalışıyorum haftaya Çarşamba ayrıntılı var belki biraz arayı kaptir diyorum olabilir mi acaba
Sen kaçıncı haftadasin ve ilaç falan verdi mi sana..riskli bana da dedi hatta ilk oğlum erken doğum olduğunu hatırlattım evet bu da erken doğabilir dedi ama ilaç vermediBen yoyko park yatak aldım çok hoşuma gitti ama parçaları eksik mi diye bakıp
bana da plesenta aşağı da dedi ve riskli dedi erken doğum olabilir dedi ben sürekli dinleniyorum
Saol canımCok guzeller canim gule gule kullanayni emzirme atletlerini gordum denedim ama henuz almadim. Belki yarin alirim :) Pentiden biseyler almistim. Ozellikle kulotlarina bayildim o kadar guzel gobegimi sariyor ki ve esneme payi da var dogurana kadar beni idare ederler hatta simdi ekran kopyasi almak icin giris yaptim, suan sepette ekstra %25 indirim varmis. Birkac parca daha bisey alirim :)
Ay ne kadar minnoslarmiis bende bakayim canimKızlar miniyokinin ürünlerine bayılıyorum aşırı kaliteliler3 al 2 öde kampanyası var trendyolda . Ben de omuz bezi, emzik kordonu ve önlük hepsini tek tip aldım . Önceden de 2 tane daha önlüğünü almıştım gerçekten hepsi inanılmaz güzel ,tavsiye ederim size de
Saol canim, evet bu kisaymis siteden bakinca farkettim. Bi tane de diz alti alirim dogru diyosun ne olur ne olmaz. Valla atletlere bayildim heralde sutyen bile takmayacagim kapli zatenCok güzeller güle güle kullan gecelik çok kolaylık oluyor 1 tane daha al yanına yedek geceliğin olsun. Normal dogumda olsa, sezeryqnda olsa gecelik daha kolay oluyor. Bu diz üstü gecelik bir tane de diz altı gibi al sen rahat edersin canim
Gri atlete bayıldım şimdi bende bakacagim.
Ben hamileliği b başından beri progestan kullanıyorum 22. Hafta dayım yalnız ben bir kaç kere yoğun kanama ile hastanelik oldum o yüzden de kullanıyor olabilirim ve tüp bebekSen kaçıncı haftadasin ve ilaç falan verdi mi sana..riskli bana da dedi hatta ilk oğlum erken doğum olduğunu hatırlattım evet bu da erken doğabilir dedi ama ilaç vermedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?