2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Oyy masallah bebegine tosuncuk

Yok canım daha doktoruma sormadım. İlk defa bu ay böyle oldu diye bir sonraki randevuya kadar bekleyeyim dedim. Açıkcası ne ödem oldu bende ne başka bir şey. Sanki hamile değilmişim gibi normal aktivitime devam ettim hep. Yalnız 3 öğün beslenmiyorum. Sabahkahvaltısı ve akşam yemeği yiyorum genelde. Aralarda çerez meyve süt yoğurt falan yiyorum genelde

85 kilo ile hamile kaldım 24 haftada şeker çıktı 92 kiloydum şuan 29+1 im 84 kiloya düştüm insülin kullanıyorum çok sıkı diyet yapıyorum en son bebek sağlıklıydı kilosuda baya öndeydi
Ay maşallah bebeğe şuan içimi çok rahatlattın canım. Demek ki geri zayıflasak bile bebeklerimize bir şey olmuyor onların kilosu artıyor. Benim ilk gebeliğim biraz tedirginlik oluyor. Hep aklımda acaba ona bişey mi oldu ona zarar verecek bişey mi yaptım gibi kuruntularla doluyor kafam

Yok yok özelle alakası yok ben en baştan beri özele gidiyorum renkli dopler çok da iyi bir ultrason ama onun da faydası olmuyor inatçı bebelere.

Haftada bi kan veren biri olarak o korkuyu bir de bana sor Bugün Wbc, crp yine yüksek. Artık yorum bile yapmıyor doktorlar. Herkes kitlendi Ankara’daki test sonucunu bekliyor.
İdrarda enfeksiyon çıktı bu sefer de. Kültür sonucunu bekleyelim dedi antibiyotik için. Tek kullanımlık şase verdş bi tane

Aynen valla ben de normalde uygun yollu anakucakları bakıyordum ama görümcemden böyle bir teklif gelince gönlüm kaydı otomatik sallanan güzel bir modele. Dediğin gibi paraları o kadar kıymetleniyor ki burada. Benim görümcem de hani Almanya’da çok rahat şartlarda yaşayan biri değil. Ona rağmen ayırabildiği bütçe burda nasıl çok geliyor bize. Yakın zamanda gelme durumu yok o yüzden burdan bakıyoruz mecbur

Annen de imkanı varken yapmak istiyor ne güzel, hepsi de gelir bir şekilde boşver güzel güzel giysin paşalar

Kızlar mayonez yiyen var mı ya zararlı ama çok cnm çekti ve yedim
Ben

Ay maşallah ona ya

En son 27.haftamda gitmiştim o zaman 1100 gram normal demişti doktorum. Bu ay ki randevum 15inde. Kilom sabit kalınca kuruntu mu yapıyorum acaba dedim. Peki bebekte kilo artışı olunca tartıda da belli olmaz mı ki?
Canım bir örnek de ben olayım sana
Sadece 2 kg aldım ve zaten oğlum yaklaşık 1700 gr. Perinatolog da kadın doğumcum da gelişimi haftasına uygun olduğu sürece, vitaminlerine dikkat ettiğin sürece istersen kilo ver önemli değil dediler. Ben de düşünmeyi bıraktım artık o yüzden

Anladım canım. Ben demek ki boşuna kuruntu yapıyorum doktora gittiğimde kilosu normal deyince derin bir oh çekicem

Tabi canım duygularım karma karışık yani bir yandan mutluyum, bir yandan deli gibi endişeliyim.
Önce doğsun diyorum sonra doğunca ne yapacağım diyorum falan
Deli gibi bir şeyim
Valla benim 3. Doğum olacak 4. Cocuk ama hala sanki ilk çocuğumuz gibi endişeliyim acaba yapabilecek muyum rahatlığa alışmışım nasıl olacak falan diye düşünüp duruyorum

Ben Alife hastanesine gidiyorum ilk haftalardan ıtıbaren hep renklı foto verdı yenıyılda muayene ucretı 180 tl oldu ama doktorların hepsı çok çok guleryuzlu gelme ımkanın varsa tavsıye ederım
Ankara'da değilim ama yakın bir ildeyim, eğer benim memleketime gitme şansımız olmazsa doğumdan önce, Ankara'ya gidelim dedik eşimle. Yani yüzünü falan seçebiliyoruz değil mi? Uğraşıyorlar mı görüntü alabilmek için? Bence ücret gayet iyi, teşekkür ederim

Ben hem özele hem de devlete gidiyordum. Özeldeki muayeneyi bıraktım normalde 2 kez daha gitmiş olmam gerekiyordu. Alife muayene ücreti 180 liraymış. Burdakine vermediğim parayı oraya verip deneyebilirim şansımıza artık belki gösterir nur cemalini

Benim plasenta arkada diye biliyorum. Engel mi bilmiyorum ama

Yapmaz olur mu gerçi benim gebeliklerin yan etkisi kabız olmak ya ilkindede öyleydi bunda da..ama demir ilacı biraz iyi geliyo bu konuya

Bilemedim inan ne desem hava da kalacak

Kizlar 32.haftada dogum iznine cikarsam, bu seneki yillik iznimi de hemen ardindan kullanirsam yine de 6 ay ucretsiz izinde issizlik maasi alabiliyor muyum ?
Is yerim benim kafami cok bozdu, tum haklarimi alip istifayi basmak istiyorum.

İçin rahat olsun yediklerimi görsen kuş kadar ona rağmen sağlıklı beslendiğim için bebişin kilosu yerinde çok şükür

Yapmaz olur mu gerçi benim gebeliklerin yan etkisi kabız olmak ya ilkindede öyleydi bunda da..ama demir ilacı biraz iyi geliyo bu konuya
Nasıl ya demir ilacı da kabiz yapıyor kafam karıştı vallahi. Ben demir ilacını folik asitli haptan alıyorum ama çok kabiz yapıyor bende toz ilac kullanıyorum m.

Gösterir inşallah. Bazıları doğana kadar göremiyor merakta bırakıyor minik kuşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…