- 26 Haziran 2014
- 3.556
- 3.254
- 248
Cok gecmis olsun tekrar kuzum, sen en iyisi test yaptir (yada hizli test) en azindan esinde gelir evde ikiniz bakarsiniz birbirinize. Parasetamole devam et atesin olmasa bile bi kac gun bisey olmaz kuzum. Bugun nasilsin?Canlarım destekleriniz için hepinize ayrı ayrı cok teşekkür ederim teker teker alıntılayamadım kusura bakmayınEşim grip geçirir gibi geçiriyor , halsiz burnu tıkalı boğazı şiş, hapşurma var . Arkadaşında kalıyor . Benim de boğazım şiş burnum tıkalı , ateşim dün akşam 37.3 e yükseldi parasetamol içtim kontrol altında tutuyorum , doktoruma durumu bildirdim kontrolüm var ertelemedi . Kontrolden sonra test yaptıracağım ama ben pozitif olduğumu düşünüyorum belirtilerim yavaş yavaş çıkıyor, bu halime de şükür en azından ayakta atlatmış olurum . Dün hasta olursam yapamam diye evi dezenfekte ettim eşimin temas ettiği ne varsa terliklerine kadar yıkadım . Prizler,musluklar,kapı kolları sandalye masa ne varsa sildim, yerleri kolonya ve dezenfektanla bile silecek kadar çıldırdım hatta . Elimden gelen de bu kadar zaten
Aa guzelmis canim evet buyukte duruyor yeterli olur buyuk ihtimalKızlar bir ara çamaşır sepetlerinden bahsetmiştik ocean home markasının. Ben bunu aldım bugün geldi. Fotoğrafını ekliyorum. Daha küçük bir şey bekliyordum ama baya büyükmüş.
Insallah saglikli sekilde atlatırız bu süreci hepimiz ❤O kadar iyi anlıyorum ki seni, ama yolunda giden değerlere sarıl canım. Sadece olumsuza odaklanma. 10 hafta önce bana deselerdi 28i ya da 32i göreceksin ki dedi de burdaki tüm arkadaşlar. O an imkansız geliyordu. Bak şimdi 37-38 diyorlar
Yine bana imkansız geliyor. Ama artık kendim de olacak inşallah diyebiliyorum
Sen de öyle olacaksın inan bana. Ben alışverişle, eksikleri tamamlamayla dağıttım kafamı 28den sonra. Biraz daha hızlı geçti günler. Sen de bebişine odaklan, onun içim bir şeyler yaparken gerçekten zaman çok hızlı geçiyor
Kocaman olmuş minik prensesKızlar doktordan çıktım. Bebişim biraz ufaktı benim alt sınırdan takip ediyordu şu an haftasını yakalamış görünüyor çok sevindikbugün 30+3 itibariyle 1500 gram 40,5 cm olmuşuz suyumuzu tekrar kontrol etti gayet iyi buldu. Baş aşağı duruyor hala pozisyon değiştirmemiş son gittiğimden beri. Doğum aşağı yukarı ne zaman gerçekleşir diye sordum, nisanın ilk haftası olacağını düşünüyorum dedi .
Bu arada aldığım duyumlar doğruymuş hastane artan vakalar sebebiyle refakatçi olayını tamamen kesmiş baya tek başıma gidip 4 gün kalıcam ne eşim ne de annem gelebiliyor benimle . Her hastanın kendinden sorumlu hemşiresi oluyormuş , telefon veriyorlarmış bize ihtiyaç olduğunda hemşireyi arayıp çağırıyormuşuz. Türkiye’deki hastanelerin kıymetini bilin kızlar bu yabancı memlekette insanlık da yok valla yardıma en ihtiyaç duyacağım zamanda ailemi kabul etmiyorlar . Neyse yapacak bir şey yok bebiş de ben de sağlıklı olalım da geri kalan her şeyi hallederiz .
Hastane icin de banyo terliği, diş fırçası,diş macunu,şampuan,duş jeli,tarak yani benim için olan bakım malzemeleri lazımmış . Onun dışında kalan her şeyi hastane veriyormuş bana gecelik bebeğe kıyafet her gün değiştiriliyormuş verilen gecelikler ve kıyafetler . Bebek bezi falan da veriyorlarmış . Battaniye aynı şekilde hastaneden . Siz sadece çıkacağınız gün giymek için kendinize ve bebeğinize kıyafet getirin kalanını düşünmeyin dediler . Ben bi sırt çantası hazırlar askere gider gibi tek başıma giderim artık doğuma kızlar
Ne kadar saçma dimi? Maalesef 4 gün sonra görecek çocuğunu . Ben sanki tek başıma yaptım bu çocuğu. Diğer hastaneleri de araştırdık hepsinde aynı kural var sağlık bakanlığının kararıymış yapacak bir şey yok.. 4 gün de uzun bi süre bir başıma nasıl geçer ki yaKocaman olmuş minik prenses
Hastanenin imkanları da çok güzelmiş ama kimseyi almamaları çok saçma olmuş ya. Bari eşini alsalarmış çocuğunu 4 gün sonra mı görecek şimdi
Masallah minik prensese kocaman oluyorrrKızlar doktordan çıktım. Bebişim biraz ufaktı benim alt sınırdan takip ediyordu şu an haftasını yakalamış görünüyor çok sevindikbugün 30+3 itibariyle 1500 gram 40,5 cm olmuşuz suyumuzu tekrar kontrol etti gayet iyi buldu. Baş aşağı duruyor hala pozisyon değiştirmemiş son gittiğimden beri. Doğum aşağı yukarı ne zaman gerçekleşir diye sordum, nisanın ilk haftası olacağını düşünüyorum dedi .
Bu arada aldığım duyumlar doğruymuş hastane artan vakalar sebebiyle refakatçi olayını tamamen kesmiş baya tek başıma gidip 4 gün kalıcam ne eşim ne de annem gelebiliyor benimle . Her hastanın kendinden sorumlu hemşiresi oluyormuş , telefon veriyorlarmış bize ihtiyaç olduğunda hemşireyi arayıp çağırıyormuşuz. Türkiye’deki hastanelerin kıymetini bilin kızlar bu yabancı memlekette insanlık da yok valla yardıma en ihtiyaç duyacağım zamanda ailemi kabul etmiyorlar . Neyse yapacak bir şey yok bebiş de ben de sağlıklı olalım da geri kalan her şeyi hallederiz .
Hastane icin de banyo terliği, diş fırçası,diş macunu,şampuan,duş jeli,tarak yani benim için olan bakım malzemeleri lazımmış . Onun dışında kalan her şeyi hastane veriyormuş bana gecelik bebeğe kıyafet her gün değiştiriliyormuş verilen gecelikler ve kıyafetler . Bebek bezi falan da veriyorlarmış . Battaniye aynı şekilde hastaneden . Siz sadece çıkacağınız gün giymek için kendinize ve bebeğinize kıyafet getirin kalanını düşünmeyin dediler . Ben bi sırt çantası hazırlar askere gider gibi tek başıma giderim artık doğuma kızlar
Oyy büyümüş minnoş maşallahKızlar doktordan çıktım. Bebişim biraz ufaktı benim alt sınırdan takip ediyordu şu an haftasını yakalamış görünüyor çok sevindikbugün 30+3 itibariyle 1500 gram 40,5 cm olmuşuz suyumuzu tekrar kontrol etti gayet iyi buldu. Baş aşağı duruyor hala pozisyon değiştirmemiş son gittiğimden beri. Doğum aşağı yukarı ne zaman gerçekleşir diye sordum, nisanın ilk haftası olacağını düşünüyorum dedi .
Belki kaçak girer biraz ama baya katılar anladığım kadarıylaNe kadar saçma dimi? Maalesef 4 gün sonra görecek çocuğunu . Ben sanki tek başıma yaptım bu çocuğu. Diğer hastaneleri de araştırdık hepsinde aynı kural var sağlık bakanlığının kararıymış yapacak bir şey yok.. 4 gün de uzun bi süre bir başıma nasıl geçer ki ya
Masallah minik prensese kocaman oluyorrr
Belcikada gaddar ama abim yengemin yanina girebiliyordu cikmamak sartiyla. O gene bi yolunu bulup cikiyordu gerci ama
4 gun gormemek ne demek yaaaa sacmalikkkNeyse bisver kuzumm dedigin gibi saglikli olun da napalim goruntulu ararsiniz durmadan gorur babasida kizini
Oyy büyümüş minnoş maşallah
Senin doğum serüvenin hepimizinkinden farklı olacakmış gerçekten4 gün uzun ama bebeğinle ilgilenmekten hızlı geçecektir senin için. Eşin için de zormuş hiç göremeyecekse
Senin açından belki artısı şu olabilir. 4 gün tek başına altından kalkınca bakım konusunda bize göre daha özgüvenli olarak çakabilirsin hastaneden
Kızlar burdan sık sık yazışırız dimi ben bebekle tek başıma 4 gün kafayı yeme noktasına gelebilirim çünküBelki kaçak girer biraz ama baya katılar anladığım kadarıylaNeyse siz sağlıklı olun en önemlisi o, zamanda geçer bebişle uğraşacaksın sen hep
Buda böyle ileride kızınıza anlatacağınız değişik bir anınız olur.
Herseyin yolunda olmasina sevindim canim, masallah prensese.Kızlar doktordan çıktım. Bebişim biraz ufaktı benim alt sınırdan takip ediyordu şu an haftasını yakalamış görünüyor çok sevindikbugün 30+3 itibariyle 1500 gram 40,5 cm olmuşuz suyumuzu tekrar kontrol etti gayet iyi buldu. Baş aşağı duruyor hala pozisyon değiştirmemiş son gittiğimden beri. Doğum aşağı yukarı ne zaman gerçekleşir diye sordum, nisanın ilk haftası olacağını düşünüyorum dedi .
İnsallah canım ya moral verdin bana, umarım kızımla bana da iyi bakarlar ailemin yokluğunu çok fazla hissettirmezlerHerseyin yolunda olmasina sevindim canim, masallah prensese.
Hastane kuralima gelince anlayabiliyorum cunku annem kanserken ameliyat oldu ve kimseyi hastaneye almadilar. O psikolojiyle kadin tek basina girdi 3 gece tek basina kaldi. 8 saate suren bi operasyondu, sonrasinda kendine gelmesi de 1 gun surdu hic kendisiyle komusamadik telefonuna bile bakamiyordu. Kaldigi servisteki hemsirelerden haber alabiliyorduk. Ama annem bakimdam o kadar memnun kalmisti ki anlatamam. Oz kizimsin sen beni oyle yikayamazdin dedi
Yani icin ferah olsun canim, insallah sana da kizina da bebek gibi bakarlar hic endisen olmasin.
Ama dogum sonucta babaya biraz tolerans gosterebilirlerdi aslinda, saglik olsun ne diyelim.
Yaaa eşin olsaydı bari yanında hayırlısı olsun yinedeKızlar doktordan çıktım. Bebişim biraz ufaktı benim alt sınırdan takip ediyordu şu an haftasını yakalamış görünüyor çok sevindikbugün 30+3 itibariyle 1500 gram 40,5 cm olmuşuz suyumuzu tekrar kontrol etti gayet iyi buldu. Baş aşağı duruyor hala pozisyon değiştirmemiş son gittiğimden beri. Doğum aşağı yukarı ne zaman gerçekleşir diye sordum, nisanın ilk haftası olacağını düşünüyorum dedi .
Ben de çok isterdim olmasını ama bakanlık bu yasağı getirdiyse yapacak bir şey yok maalesefYaaa eşin olsaydı bari yanında hayırlısı olsun yinede
Her şey yolunda gitsin yeter ki hepsi geçer. Ben dış gebelik geçirdiğimde tam pandemi başlangıcına denk gelmişti 9 gün hastanede yattım tek başıma. O psikoloji ile tam da ihtiyacım olduğunda eşim yanımda değildi ama geçti gitti. Sizin eliniz boş değil, öyle düşünün bir melek olacak. Geç görsün de sıkıntı olmasın yeter ki. İnşallah keyifle bir araya gelirsiniz de o 4 günü hızlıca unutursunuz.Ben de çok isterdim olmasını ama bakanlık bu yasağı getirdiyse yapacak bir şey yok maalesefBuradaki diğer kadınlar da aynı şekilde doğum yapıyor şu an demek ki üstesinden geliniyor ,öyle düşünüp rahatlatıyorum kendimi moralimi bozmak istemiyorum hiç
Cok iyi bakacaklar canim hic endisen olmasin, ailen de bizler de bi telefon uzagindayizİnsallah canım ya moral verdin bana, umarım kızımla bana da iyi bakarlar ailemin yokluğunu çok fazla hissettirmezlerAynı hastanede bu ay arkadaşım doğum yapacak onun da eşi doktor , önlüğümü giyerim bi bahane ile içeri sızarım ben çocuğumu görürüm diyor bakim başarabilecek mi eğer başarırsa eşimi de sokucaz içeri kaçak yollarla napalım bu arada covid testim pozitif, hastaneden sonra onu da hallettim . ama iyiyim şimdilik durumumda bir sıkıntı yok, doktorum da moral verdi bana hiç canını sıkma pozitif çıkan o kadar çok hamilem var ki kendileri de bebekleri de çok iyiler, omicron varyantında virüs çok daha zayıf ve üst solunum yolunda kalıyor zarar vermiyor çoğunluk hafif bir şekilde atlatıyor dedi. C ve D vitamini takviyesi yazdı bağışıklık için. İnsallah bu şekilde atlatırım ağırlaşmadan
İyiki varsınız gerçekten , sizlerden moral depoluyorum bol bolCok iyi bakacaklar canim hic endisen olmasin, ailen de bizler de bi telefon uzagindayiz
O hastanede tanidik doktor varsa belki bi sekilde giris yapabilir sizin eslergelemeseler bile hic uzulup kafaya takmayin, hep pozitif olun sukur tecrubemiz olmasa da bilincliyiz, internet erisimimiz var ve en onemlisi hemsire doktor kontrolundesin.
Tekrardan gecmis olsun, doktorun hakli omicron daha hafif atlatiliyor ve bu forumda bir cok hamile pozitif cikti bi sorun yasamadan. Bu virus artik normal grip gibi hayatimizda olacak. Sen takviyelerini al doktorunu dinle canim.
Allah tekrar yaşatmasın inşallah geride kalmış neyseki o günlerHer şey yolunda gitsin yeter ki hepsi geçer. Ben dış gebelik geçirdiğimde tam pandemi başlangıcına denk gelmişti 9 gün hastanede yattım tek başıma. O psikoloji ile tam da ihtiyacım olduğunda eşim yanımda değildi ama geçti gitti. Sizin eliniz boş değil, öyle düşünün bir melek olacak. Geç görsün de sıkıntı olmasın yeter ki. İnşallah keyifle bir araya gelirsiniz de o 4 günü hızlıca unutursunuz.
İstanbulda bazı devlet hastaneleri de eskiden beri normal doğumda refakatçi kabul etmiyor canm. Benm ilk kızım da riskli doğumdu ve devlet hastanesindeydi. İki gün tek kalmak zorunda kaldım. Ama hiç endişe etme insana bi annelik gücü geliyor. Biraz dikislerde zorlamsam da bebek bakımında çok zorlanmamıştm. Allah herşeyin bir kolaylığını veriyor. Herşeyi güzel olacak diye hayal et. Şimdiden boş yere canını sıkmaKızlar burdan sık sık yazışırız dimi ben bebekle tek başıma 4 gün kafayı yeme noktasına gelebilirim çünkühiç deneyimim yok o kadar küçük bebek nasıl tutulur onu bile bilmiyorum eşim bir yolunu bulur girerim hastaneye doktorum ben diyor da bilmiyorum başarabilir mi Gelse gün içinde birkaç saat bile yanımda olsa razıyım ama bizim memleketimizdeki gibi halden anlayan yok işte ırkçı olcam bu gidişle ben
Yok hiç sıkmıyorum önemli değilİstanbulda bazı devlet hastaneleri de eskiden beri normal doğumda refakatçi kabul etmiyor canm. Benm ilk kızım da riskli doğumdu ve devlet hastanesindeydi. İki gün tek kalmak zorunda kaldım. Ama hiç endişe etme insana bi annelik gücü geliyor. Biraz dikislerde zorlamsam da bebek bakımında çok zorlanmamıştm. Allah herşeyin bir kolaylığını veriyor. Herşeyi güzel olacak diye hayal et. Şimdiden boş yere canını sıkma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?