2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Aa ne saçmaymış ya, daha ne gerekiyor vize vermeleri için evlisiniz yani çok değişik olmuş

Aa ne saçmaymış ya, daha ne gerekiyor vize vermeleri için evlisiniz yani çok değişik olmuş
Bir anlasam Birlikte ucaga binmedik daha once hic.. Iki kisiyken ucakla bi tatil yapalim istedim, cok gordu belcika.. Kizimiz gelince oyle gezip tatiller yapabilecegimizi hic sanmiyorum moralim daha cok bozuluyor.. Neyse yinede sagligimiz yerinde olsun da insallah

Arkadaşlar günaydın herkese, Instagram'da şöyle bir duyuru gördüm kayıt oldum bende İstanbul'da olup ücretsizmiş katılmak isteyenler ilgisini çekenler için paylaşayım dedim sizinle :)
Sana onay maili geldi mi canim? Bende talep gonderdim ama bisey gelmedi. Turk hattim acik degil acsam mi acaba ariyorlar midir?

Zevkli seyler allahtan canim sknti yapmaa hemen halledilir Bittikce bize de goster olurmu

Direk bu işi yapan vize firmaları var . Sen pasaport fotoğraf falan ne evrak gerekiyorsa yolluyorsun onlar senin yerine alıyorlar vizeyi. Biz anneme öyle yapıyoruz şu an . Pandemi var çünkü gözünün üstünde kaşın var derler en ufak bir şeyde problem çıkarırlar hiç risk almak istemedik . O vize firmalarının konsolosluklarda tanıdıkları oluyor , kolay bir şekilde hallediyorlar.
Size o söyledikleri gerekçe tam bir bahane gibi geldi bana . Turist vizesi ile oturuma başvurulmaz çünkü ikisinin veriliş amacı cok farklı. Oturum için mesela Bulgaristan’da D vizesi almak gerekir , diğer vizelerle oturuma başvuru yapılması mümkün değil zaten gidip başvursan bile işlemin onaylanmaz ki ,evrağını bile kabul etmezler . ne saçma bişey söylemişler

He biz direk kendimiz goturduk evraklari falan kuzum Belki bidaha ki sefer oyle yapariz, en azindan dogum sonrasi birlikte gidebiliriz kizimizi yazdirmaya

He biz direk kendimiz goturduk evraklari falan kuzum Belki bidaha ki sefer oyle yapariz, en azindan dogum sonrasi birlikte gidebiliriz kizimizi yazdirmaya
Bir kere de öyle deneyin canım ben o şekilde olumlu olacağını düşünüyorum. Ya maalesef Türk vatandaşı olunca yurt dısı işleri çok zor , Belçika’dan tüm Avrupa’dan bizim ülkemize rahat rahat gelebiliyorlar biz maalesef binbir prosedürden geçiyoruz hiç adil değil .

Bi haftasonu ic camasirim islaninca doktorumu aradik. Hafta olarak kucuk bebegin suyuysa bosuna ozelde parani harcama, devlet kadin dogum acile git dedi. Ama o ortami gormek bile insani nasil mutsuz ediyor. Esim de dedi lanet olsun bizi ozele mecbur birakiyolar diye... ya ben gecen p.tesi doktoruma gittim 32.haftanda gel kontrol olarak gecerim dedi sagolsun. Kontrol olarak giris yapilmasa bosuna muayene ucreti oderdim o zaman devlete mecbur giderdim. Sirketteki muhasebeciye sordum, farketmez ozel veya devletten alman dedi.
Benim bir değer değil hepsi yüksek ama normal demekki, çok sevindim.
Benim de bir tane degil hepsi yuksek cikti canim ilkte cok korktum uzuldum internetten baktim normal yaziyordu, doktorumda normal oldugunu teyit edince icim rahatlamisti. Hatta bak ekran kopyasi ekliyim

Adresimi bildiremiyorum canim cunku sigorta riske giriyor Ben belcikada hala babamlarla yasiyormusum gibi gorunuyor
Canim orada yasiyo gozukuyosan suphelenip, formalite evlilik gibi dusunmus olabilirler. Vize alip bir daha gitmeyecek sonra evlilik bitecek gibi dusunmuslerdir. Tabi belki. Maalesef boyle vakalar cok fazla ondan aklima geldi. Aksi taktirde vize vermemeleri cok cok sacma. Istedigin ulkeden biriyle evlenip aile birlesimi saglarsin bu senin en dogal hakkin sonucta. Ben daha esime hic basvuru yapmadim ama gozum korktu valla ne yalan soylim. Red ederlerse cok sinirlenirim

Eklentiler

• Screenshot_20220211-142757_Drive.webp
    15 KB · Görüntüleme: 43
Tamam canim denicez. Aynen oyle, cok buyuk haksizlik….
Evet canim olabilir ne dusunduler artik bilmiyorum ama suphelendikleri kesin
Yok canim ya siz direk karari verdiginizde aile birlesimine basvurursunuz ozaman sknti olacagini dusunmuyorum. Turist vizeleri suan sknti

Maalesef canim ama zaten bazi meslek gruplari bi sekilde gidebiliyor. Diger kesim vize sorunu kalksa bi sn durmaz gibime geliyor. O yuzden prosedurler cok sıkı benim esimin arkadasi acik acik dedi formalite evlilik yapabilecegim bi arkadasin yok mu parasini veririm vizeyi alinca da bosaniriz zararim dokunmaz diye

Zevkli seyler allahtan canim sknti yapmaa hemen halledilir Bittikce bize de goster olurmu

Tabi gösteririm canım Sende bozma moralini, kızınızla beraber gezersiniz neden olmasın, çocukla tatil olmaz diye bir şey ok nasıl alışırsa öyle gider diye düşünüyorum ben.

Benim de bir tane degil hepsi yuksek cikti canim ilkte cok korktum uzuldum internetten baktim normal yaziyordu, doktorumda normal oldugunu teyit edince icim rahatlamisti. Hatta bak ekran kopyasi ekliyim
Çok teşekkür ederim canım aynı böyle yüksek benimde o zaman dert etmeyeyim hiç

Evet bende bugün ilk ve son kez gittim.
Rezillikti yani hem beklemesi hem de içerde davrandıkları şekilleri çok kötüydü.
Hani allah korusun riskli ya da kanamalı hasta olsak paramız olmasa ne yaparız :/

Hallettik bakalım darısı doğumlara artık :)

Ya işte bunu teklif eden insanın da suçu yok , adam kendini buna mecbur hissediyor . Çalışıp emeğinin karşılığını alamıyor çünkü Burda da her şeyi sıkılaştırdılar, önceden Türkiye’den gelip burda evlilik yapıp oturum sonra da vatandaşlık alırlardı bu şekilde formalite evlilik cok yapıldı, durum anlaşıldığından beri artık Bulgaristan da Türkiye’den gelip burda evlilik yapanlara ha diyince oturum da vatandaşlık da vermiyor en az 3 sene evliliğin devam etmesini bekliyor , adrese gelip kontrol bile ediyor birlikte yaşıyorlar mi diye . Her şey çok sıkı artık gerçekten .

Biz de turist vizesi basvurusu yapariz canim. Hatta bu yazdan sonra oglumuzla ailecek gideriz diye dusunduk vize vermezlerse konsoloslugu yakarim esim temelli gelmeye simdilik yanasmiyor,ilerleyen zamanlarda duruma gore hareket ederiz diyo.

Devlet hastaneleri kucuk sehirlerde daha iyi. Doktorlar daha ilgili. Buyuk sehirlerde Allah dusurmesin, mecbur olana da sabir guc versin

Yani teklif eden de Turkiye'de cok iyi sayilacak universiteden mezun bi mimar. Maalesef emeklerinin karsiligini alamiyorsa, aileden de evi falan yoksa yasam cok zor oluyor. Allah herkesin yardimcisi olsun. Herseyin fiyati artti. Ben cocugumun geleceginden suphe duyuyorum. Ileride durumlar daha kotuye giderse burada yasamaktan vazgecerim.
Butun Avrupa ulkelerinde durum ayni canim kontroller sıkılaştı onlar da kendilerince hakli. Herkese kucak acamazlar..

hayır farketmıyor canım benım raporlarımı özeldekı doktorum yazıyor rapor paramı aldım ucretsız ızındeyken

Cok cok tuhaf evliligi bildirmissin, istersen orada esinle yasamayi talep edersin bunu asla red edemezler cok tuhaf. Sen yine de adresini falan bildir konsolosluga kayitli ol, cocuk olunca rahat edersin.
Bence de çok tuhaf. Millet para karşılığı evlilik yapıyor orda kalıyor sen gerçekten evlisin elin vize bile alamıyor. Saçmalık.

Ben düştüm acilde beni beklettiler ya ben ondan sonra zaten ümidimi kestim bu devlet hastanelerinden. Tanıdık olunca yada proflara muayene olunca sen doktora değil, doktor senin ayağına geliyor asistanlar odama gelip iyi misiniz nst takamamizi ister misiniz diyorlar.
Sen raporunu almissin ya iyi işte, onların ki doktorluk değil memuriyet kafasi sadece

Benden önce odada bir kadın vardı.
Ultrasonla muayene etti kadın kalktı, peçete yok mu dedi gayet normal şekilde.
Yok git cimere şikayet et, burası devlet hastanesi paran varsa özele git dedi.
Ben yattım kalktım sesimi bile çıkarmadım.

O jelle atletimi çektim üstüme, şimdi kendimden bile tiksiniyorum :/

MissPeaceful muhtemelen senin evraklarını yada yaptığın işlemde eksiklik var 1 kere Red aldı eşin şimdi 2. Reddi aldı 3. De işiniz çok zor olur almanız hic vermek istemezler. Bebek doğsun konsolosluğa eşini ve bebegink kaydettir sonra pembemanolya dediği gibi bu tür vize işlemlerinin takibini yapan kişilere bu işi yaptır. Ben kamu da makam sekreteri olarak calisim dosyada sıkıntı çıktı, 2. Ye geldi yine çıktı bu sefer 3. De hata yoksa bile didiklenip yine hata bulup yada suphelenip o dosya tekrar hazirlatirlardi. Firmalar da kafayı yerdi.
Sen ya tatil acentesi ile qnlas tatil gibi gidin yada araçlarla vize işlemi yapin bireysel yapmayın.

Oha demek istiyorum o nasıl üslup ? Biri benimle bu şekilde konuşsa yerin dibine sokarım onu ne hadsizlik. Ona mı kalmış özele ya da devlete gideceğimiz , paramızın olup olmayışı falan. Terbiyesiz ya nasıl sinirlendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…