2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Sanırım ilk kez doğum yapacak olmak insanı biraz endişelendiriyor . Başıma ne geleceğini nasıl bir ağrı çekeceğimi bilmemek mesela beni tedirgin ediyo. Bilinmezlik falan bunlar geriyor beni. 2.doğum olsa belki o tecrübeyle daha rahat olurduk. Benimki planlı sezeryan olacak ona rağmen korkuyorum , Allah yardımcımız olsun canım. En iyi şekilde atlatırız insallah bu süreci

Hamikelikte göz ve böbrek birde mide sorunlari cok oluyor dogumdan sonra tedavini olusun sıkma canini bebegi ni düşün
Evet öyleymiş. Tek dileğim en azından doğum gerçekleşene kadar daha da ilerlememesi, ondan sonra gereken neyse yapacağım zaten. Çok sağol canım yorumun için.

Evet sanırım öyle. Birde hep kendi sancımla başlasın istiyordum. Sıklaşana kadar evde çekmek istiyordum sancımı. Sıkıntı görürse suni sancıyla başlatacak o beni biraz geriyor. Süreci hastanede yaşayacak olmak canımı sıkıyor sanırım. Yoksa doğsun istiyorum artık kilosu vs yerinde yani kavuşabiliriz❤

Böylesi daha hayırlıymış demek ki senin için Sağlıkla doğsun da o mis kokuyu içine çek bizim için de ben de 1-2 hafta daha dayanıp doğurmak istiyorum artık çok yoruldum çoookk

Böylesi daha hayırlıymış demek ki senin için Sağlıkla doğsun da o mis kokuyu içine çek bizim için de ben de 1-2 hafta daha dayanıp doğurmak istiyorum artık çok yoruldum çoookk
İnşallah hayırlı olan oysa olsun diyorum zaten ayy öyle deyince bir heyecanlandım bak evet artık çok yorucu olmaya başladı

Aylardır şu midemin çektiğini kimse çekmedi. 25 hafta kustum şimdi de içimde hep volkanlar.. bir yanıyor bir yanıyor ki..

Tahlilde neye bakacak acaba canım bizi de haberdar et sağlıkla gelsin kuzucuk
Şükür bulantım toplasan 1 hafta oldu. Ama boğazımdaki zehir uzun zamandır var. Maden suyu süt rahatlatıyor şükür yoksa çekilecek gibi değil

Korkma canım Allah yardım ediyor, sırası geldikçe herşey gelip geçiyor, korkuyla boşuna kendini yorup harap etme. Ben de normal kendi sancımızı bilmiyorum hep suni oldu . Kolaylıkla doğsun bebeğin sağlıkla inşallah

Bu konuda yapılacak şeyler var. Doktorunuz muayene ile serviks boyuna ve açılma olup olmadığına bakabilir. Duruma göre nidicard, magnezyum, progestan başlayabilir ve bunlar süreci kolaylaştırıp erken doğumu büyük oranda engeller. 34+ larda iken serviks boyu kısalmış benim, ve ben bunu karnımın sürekli sertleşmesinden anladım. Şu an 37+ lardayım şükür. Yani doktorunuzla görüşün sertleşmeler kasılmalar erken zamanda açılma yapabilir dikkat etmek gerekiyor.

Merhabalar,
Bir dış gebelik bir kendinden başlayan doğum ve 2 hamilelikte hepsini yaşamış oldum. Dış gebelik en zoru, dayanılmaz acılar oluyor. Orda ambulanslık oluyorsunuz.

Doğum sancıları kasıklarda ve belde oluyor. Adet sancısını şiddetlisi. Ağrı daha aşağıda oluyor, ve baya rahatsız edici.

Kasılma ise karın ağrısı gibi, rahatsızlık veriyor. Bebek toplanıyor gibi. Karın taş gibi oluyor. Ağrıdan çok rahatsızlık yaratıyor.

Ani gelen sancı da gaz sancısı olabilir.

Günaydın herkese
Bugün hava çok soğuk burası bile soğuk esiyor. Bugün evde kalmak en güzeli. Bebisler nasıl bakalım geceniz nasıl geçti. Dün gece şükür rahat uyudum ben sırt üstü yatıyorum ve sırtım çok rahat oluyor 4 saat de kesintisiz uyuyunca kendimi dinç hissediyorum.

Gunaydin canim Ankara hep soguk malum haftaya dogum var bir kar gosteriyor bir gunes bebegin battaniye disinda giyebilecegi kalin hicbirsey yok hirka tulum vs almadim sanirim 1 tane alacagim bu sene bahar gelecegi yok

Gunaydin canim Ankara hep soguk malum haftaya dogum var bir kar gosteriyor bir gunes bebegin battaniye disinda giyebilecegi kalin hicbirsey yok hirka tulum vs almadim sanirim 1 tane alacagim bu sene bahar gelecegi yok
Ay ankaralı olarak sana katılıyorum .. ben istanbuldayım ama sanki hava ısınmayacak gibi diye düşünüp uygun fiyatlı bir baharlık bir kışlık tulum aldım 3-5 defa da giyse üşütmesin .. işitme testi , kontrol derken mecburen çıkaracağız bebekleri ..
Trendyol da vardı wellsoftlar ben 90 tl ye aldım çok güzl yumuş yumuş

Bende de aynisi var bacagimi yuksek bir yere bile kadiramiyorum, elimle tutup kaldırıyorum, yatakta dönemiyorum tam işkence, ilk kalktigim zaman yürümekte zorlanıyorum, sol ayağıma tam basamıyorum, kasiktaki agri yuzunden, ama bu sanci degil tabi normal ağrılar, bebegin aşağıya yaptığı baskı ve tutucu bağların zorlanması sonucu oluyor genelde, sancı daha cok belden vuruyor. Bebek arada toplaniyor sonra bırakıyor ama cok uzun sürerse doktora gitmek gerekebilir

Evet burasi sabah aksam ayaz yazin bile soguk biliyosun....
Iyi ettin canim bende alacagim umudum kalmadi yazdan

İzmir bile soğuk Ankara İstanbul daha da soğuktur. Tulum size gerekir ben örgü bile yapmadım izmir sıcak oluyor diye ama bir tane de olsa yaptirmakta fayda var. Elimde sinir sıkışması var ben oremiyorum, annem de aynı şekilde bende hazır alacağım yada sizin gibi Tulum alabilirim.
O bacak arası ağrı çok fena bacaklarim tutulunca kalkamazdim, bacağımı açamadım eşim yada kızım düzeltirdi. Sabah magnezyumu öğleden sonra soda içiyorum ağrılarım geçti bazen oluyor o da az ama çok ağrı olduğu zamanlarda akşam bile magnezyum aldım. Hareket egzersizlerle de baya toparladı. Az kaldı azıcık daha sıkalım dişimizi hepsi gececek

Bebekler asagi inmeye basladı bende uyuyabiliyordum da grip oldum oksurup duruyorum

Merhabalar, ara sıra başlığınızı takip ediyordum. Mayıs annesi olmayı planlarken sanırım Nisan annesi olacağım. İnşallah Nisan annesi olurum diyeyim gerci, Mart olmayayım da.
Erken doğum riskim var, 30+5te sancım oldu ama acilma yoktu. 1 hafta hastanede yatarak tedavi gordum. Hastaneden çıktıktan 3 gün sonra 32. Hafta çalışamaz raporu almaya gittim. Suyumun az olduğu söylendi ve bir üst hastaneye sevk edildim. Suyum azmis, plasenta bebeği beslemiyormus ama kordondaki kan akışı çok sıkıntılı değilmiş. Şimdi 34. Haftada kontrole gideceğim, sıkıntı yoksa 36ya kadar beklenip 36'da alınacak bebeğim. Sıkıntı varsa 34te alınacak. Umarım 36'ya kadar bekler.

Bebekler asagi inmeye basladı bende uyuyabiliyordum da grip oldum oksurup duruyorum
Elmalı ihlamur yada ayvalı ihlamur kaynat iç şu içerken bile ılık su iç bogazlarin kurumasin. Öksürmek zor gerçekten. Ben öksürük olduğunda buhar makinesini sabaha kadar calistiririm varsa dene yada şu kaynat bugu yap

Yaa bu bendede var herkeste olmuyor ama Sebebi ne acaba, önceki hamileliklerimde de oluyordu. Birebir anlattığın gibi ayakta pantolon giymek imkansız mesela . Tutulmalar vs hepsi aynı . Bide son günlerde eklem yerlerimde ağrı başladı dizlerim de falan uyurken tutuluyor zor açıyom bacağımı dizden.kemiklerm ağrıyo, kalsiyum takviyesi verir mi doktor acaba siz kullanıyomusunuz ?

Bende soda ve magnezyum içiyorum, içmesem nolur bilmiyorum benim 6.ay da basladi ama şuan tabi cok yogun, az kaldı diye umut ediyoruz iste yoksa dayanmasi zor gerçekten, bi once ki gebeligimde de vardı ama o zaman daha cok dinleyebiliyordum, simdi küçük çocuk olunca pek mumkun olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…