- 3 Haziran 2021
- 2.079
- 2.338
- 53
Öyle oda bana kızıyo diyo demek senin düşüncelerin hep böyle dedim alakası yok bende yoruluyorum artık yapamıyorum bişeyleri diyo anneme söyle annem söyler onlara yaparlar bende dedim sonuçta ne kadar olsa annedir belki yanlış anlar falan birkaç gün seni söyleyecem onlara diye tehdit yedim sonrasında baktı üyelik falanda silinmiş vazgeçti galiba sonra bahsi açılmadı bende biraz daha zaman geçsin istedimİşte ben gizli sekmeden açıyorum. Hemen kapat diyorum sayfa kayboluyor. Geçmiş temizleme derdi olmuyor yani. Neyse sağlık olsun olmuş artık. İnşallah biraz anlamıştır seni.
Hamilelik psikolojisi bitip lohusa psikolojisi basliyor canim, tabi herkeste cok olmuyor, ozellikle ilk bebekte ben nasil yapicam, nasil bakicam, sorununu derdini anlayabilcekmiyim gibi cok soru oluyor insanın aklında, benim 2 kizim var, dogumda evde yanimda kiz kardeşlerim olucak ama annem yanımda olamayacağı için sanki ilk bebekmis gibi nasil bakicam hissine kapılıyorum bazen. Rabbim bir kolaylığını veriyor, bende ilk sezeryan olduğumda gecicekmi bu ağrılar yanmalar dedim ama hepsi geçiyor cok sukur, tabi yasarken zorluyor insani malesef.Belden uyuşmalı sezeryanın 8. Gününden yazıyorum. Bugün daha iyiyim çok şükür çamaşır astım, katladım, yemeğe yardım ettim, banyomu yıkadım. Oğlumu tek başıma alıp bakabiliyorum. Oturup kalkarken destek almıyorum ve sırtüstü oturarak yatmaktan yorulmuştum bugün sağıma yatabildim elhamdülillah.
Sezeryan olacaklara bir şeyler söylemek istiyorum. Tabi herkesin acı eşiği farklı benim canım tatlıdır mesela. İlk 5 gün özellikle de ilk yürümeye çalıştığım zamanlarda ve hastaneden çıktığım gece dedim ki Allahım ben nasıl iyileşicem. Bu ağrılar hiç geçmeyecek mi? Dikiş yerim yanıyo, bel ağrısı, sırt ağrısı, boyun ağrısı, öksürük geliyor öksüremiyorum acıdan, gaz sancısı en yüksek levelde. Birde üstüne oğlumun şekeri sınırda diye mamaya başladık bu sefer memeyi almamaya başladı. Kaç gündür emsin diye neler yaptığımı anlatamam. Sütümü sağıp içiriyorum ama çoğunlukla mamayla besleniyor. Diyorum hiçbir şey istediğim gibi olmadı. Doğum kendi başlasın istiyordum yatış verildi. Normal olsun istedim sezeryana dönüldü. Emzirmek istiyorum oğlum memeyle kavga ediyor. Mama vermek istemiyordum mama olmasa doymayacak. Birde üstüne sarılıktan bir gece yattık. Herkesin ağzında emmiyor lafları. Kime neyse sanki ben yeterince üzülmüyormuşum gibi. Annem geldi rahatsızlandı 2 gece durdu yanımda kalamadı eve geri götürdük. Şimdi görümcem yanımda sağolsun yardımcı oluyor ama çocuğu yok sonuçta bilgisi yok sadece ev işlerinde yardımcı olabiliyor. Bazen oğlum ağlarken ne yapacağımı şaşırıyorum. Sürekli bir ağlama isteği var üstümde. Bu seferde sütüm zaten az hepten gidecek diye korkuyorum. Eşim sağolsun elinden geleni yapıyor ama işe başladı yormak istemiyorum fazla. Maddi açıdan bunalıyor o da sürekli hesap yapıyor nasıl yettiririz diye. Ona da üzülüyorum. Bazen gece uykusundan uyanıp geliyor yanıma bebek ağlayınca. Odamda yatmıyorum yatağa in çık zor geldiği için toparlanana kadar oturma odasını lohusa odası yaptım görümcem yatıyo yanımda. Eşim izinliyken o yatıyordu. Hayırlısıyla 40ımız çıksa diye dua ediyorum. Nasipse bayramda çıkıyor. İçimi döktüm biraz uzun oldu ama yazmam lazımdı rahatlamak için. Herşeye rağmen onun bir gülüşü, kokusu insanı mutlu etmeye yetiyor. Rabbim hepimize kolaylık versin❤
Gerçekten mi8-20 nisan arasi astrolojik olarak cok hayirli ve şifalı gunler, senin adına çok sevindim
İnşallah canım❤ seninde geri dönmene sevindimCanım sıkma canını çok şükür atlatmışsın çoğunu oglusunda insAllah güzelce tutacak memeyi üzülme üzüldükçe bebisinde üzüyorsun sütun bebeğini rahatsız eder sonra herşey geçecek ve unutacaksın bu zamanları insan neleri atlatamiyo ki gönlünü ferah tut cnm ❤
Bebeğim emse gelecek gibi ama memeyle savaşıyor emmiyor. İki emip bırakıyo ağlıyo. Mamayı verince cok cok emiyoSakın sütüm yok diye şartlama kendini. Psikoloji çok etkiliyormuş. Önce emzir doymazsa mama takviyesi yaparsın. Yavaş yavaş mamayı azaltırsan memeye daha çok döner belki. Maddi konuda hepimizin endişeleri var ama bir şekilde çözülüyor. Rabbim günahsız bebişlerimizin hatrına yardım etsin hepimize
Söylese eline ne geçecek ki? Bir ihtimal senin işine yarar, sana küserlerdi ama bu sefer eşin daha da kinlenirdi.Öyle oda bana kızıyo diyo demek senin düşüncelerin hep böyle dedim alakası yok bende yoruluyorum artık yapamıyorum bişeyleri diyo anneme söyle annem söyler onlara yaparlar bende dedim sonuçta ne kadar olsa annedir belki yanlış anlar falan birkaç gün seni söyleyecem onlara diye tehdit yedim sonrasında baktı üyelik falanda silinmiş vazgeçti galiba sonra bahsi açılmadı bende biraz daha zaman geçsin istedim
Nisan ayi genel olarak zaten 2022 nin en şifalı ayi, ama ozellikle bu tarihlerde daha yogunGerçekten miAstrolojik olarak araştırmamıştım bu açıdan , bunu duymak çok iyi geldi, tarihi tamamen netleştirdiğimizden beri panik olmuş haldeyim ben
Mama kolay geliyor tabi küçücükler ama herşeyi anlıyorlarİnşallah canım❤ seninde geri dönmene sevindim
Bebeğim emse gelecek gibi ama memeyle savaşıyor emmiyor. İki emip bırakıyo ağlıyo. Mamayı verince cok cok emiyomecbur mama veriyoruz sarılık yükselmesin tekrar diye zaten memeyle doymuyor ağlıyor anlıyoruz. Amin inşallah
Biraz daha sabret canim insAllah tutacak bebis memeyi cok zorlaniyorsundur tahmin ediyorum ama uzme kendiniİnşallah canım❤ seninde geri dönmene sevindim
Bebeğim emse gelecek gibi ama memeyle savaşıyor emmiyor. İki emip bırakıyo ağlıyo. Mamayı verince cok cok emiyomecbur mama veriyoruz sarılık yükselmesin tekrar diye zaten memeyle doymuyor ağlıyor anlıyoruz. Amin inşallah
Bakma oda mahsus bana oyle yapiyo hicbir zaman ne olursa olsun onlarla kavga etmedim tartismadim sesimi yukseltmedim onlara hatta esimle tartissam buyuk bir sorun olsa kv sikayet ederim oda esimin kulagini ceker oda aklinca beni korkutuyo iste yok soyleyecem seni melek biliyirlar gorsunler toz kondurmadiklari seni falan diyorduSöylese eline ne geçecek ki? Bir ihtimal senin işine yarar, sana küserlerdi ama bu sefer eşin daha da kinlenirdi.
Sezeryanmi seninkide cnmNisan ayi genel olarak zaten 2022 nin en şifalı ayi, ama ozellikle bu tarihlerde daha yogunbende alsam günümü de rahatlasam
Senin ne zaman belli oluyorNisan ayi genel olarak zaten 2022 nin en şifalı ayi, ama ozellikle bu tarihlerde daha yogunbende alsam günümü de rahatlasam
Canım gözün aydın rabbim analı babalı büyütsün hayırlı evlat eylesin inşallah4 cm ama kanala ters geldi ondan olmadı
Valla anlıyorlar ve hemen 2 günde alışabiliyorlar. Ahh çok güçlü de bi memeye gücü yetmiyor keltoşunMama kolay geliyor tabi küçücükler ama herşeyi anlıyorlarinşallah alışır, çenesi kuvvetlenince daha kolay çeker sütünü
Deniyorum üzmemeyi ama elinde olmuyor insanın lohusalık böyle bir şey sanırımBiraz daha sabret canim insAllah tutacak bebis memeyi cok zorlaniyorsundur tahmin ediyorum ama uzme kendini
Evet canim bix kadinlarin isi cok zor valla hamile oluyoruz farkli bir psikoloji dogum yapiyoruz farkli bir psikoloji Rabbim yardimcin olsun evet insanin elinde degil uzulme ne kadar denilsede uzuluyo insanValla anlıyorlar ve hemen 2 günde alışabiliyorlar. Ahh çok güçlü de bi memeye gücü yetmiyor keltoşun
Deniyorum üzmemeyi ama elinde olmuyor insanın lohusalık böyle bir şey sanırım
Amaaan o kadar çalışıyo işte kafaları. Boşver söylerse de söylesinBakma oda mahsus bana oyle yapiyo hicbir zaman ne olursa olsun onlarla kavga etmedim tartismadim sesimi yukseltmedim onlara hatta esimle tartissam buyuk bir sorun olsa kv sikayet ederim oda esimin kulagini ceker oda aklinca beni korkutuyo iste yok soyleyecem seni melek biliyirlar gorsunler toz kondurmadiklari seni falan diyordu
İşlerine hangisi kolay gelirse işteValla anlıyorlar ve hemen 2 günde alışabiliyorlar. Ahh çok güçlü de bi memeye gücü yetmiyor keltoşun
Deniyorum üzmemeyi ama elinde olmuyor insanın lohusalık böyle bir şey sanırım
Yalniz degilsin canim, hepimiz hemen hemen ayni seyleri yasayacagiz. Ozellikle ilk dogumu olan bizler hepsini yasayacagiz boyle boyle tecrube sahibi olacagiz. Yazarak iyi yapmissin icini dokmus oldun. Her zaman burada birbirimize destek veririz.Belden uyuşmalı sezeryanın 8. Gününden yazıyorum. Bugün daha iyiyim çok şükür çamaşır astım, katladım, yemeğe yardım ettim, banyomu yıkadım. Oğlumu tek başıma alıp bakabiliyorum. Oturup kalkarken destek almıyorum ve sırtüstü oturarak yatmaktan yorulmuştum bugün sağıma yatabildim elhamdülillah.
Sezeryan olacaklara bir şeyler söylemek istiyorum. Tabi herkesin acı eşiği farklı benim canım tatlıdır mesela. İlk 5 gün özellikle de ilk yürümeye çalıştığım zamanlarda ve hastaneden çıktığım gece dedim ki Allahım ben nasıl iyileşicem. Bu ağrılar hiç geçmeyecek mi? Dikiş yerim yanıyo, bel ağrısı, sırt ağrısı, boyun ağrısı, öksürük geliyor öksüremiyorum acıdan, gaz sancısı en yüksek levelde. Birde üstüne oğlumun şekeri sınırda diye mamaya başladık bu sefer memeyi almamaya başladı. Kaç gündür emsin diye neler yaptığımı anlatamam. Sütümü sağıp içiriyorum ama çoğunlukla mamayla besleniyor. Diyorum hiçbir şey istediğim gibi olmadı. Doğum kendi başlasın istiyordum yatış verildi. Normal olsun istedim sezeryana dönüldü. Emzirmek istiyorum oğlum memeyle kavga ediyor. Mama vermek istemiyordum mama olmasa doymayacak. Birde üstüne sarılıktan bir gece yattık. Herkesin ağzında emmiyor lafları. Kime neyse sanki ben yeterince üzülmüyormuşum gibi. Annem geldi rahatsızlandı 2 gece durdu yanımda kalamadı eve geri götürdük. Şimdi görümcem yanımda sağolsun yardımcı oluyor ama çocuğu yok sonuçta bilgisi yok sadece ev işlerinde yardımcı olabiliyor. Bazen oğlum ağlarken ne yapacağımı şaşırıyorum. Sürekli bir ağlama isteği var üstümde. Bu seferde sütüm zaten az hepten gidecek diye korkuyorum. Eşim sağolsun elinden geleni yapıyor ama işe başladı yormak istemiyorum fazla. Maddi açıdan bunalıyor o da sürekli hesap yapıyor nasıl yettiririz diye. Ona da üzülüyorum. Bazen gece uykusundan uyanıp geliyor yanıma bebek ağlayınca. Odamda yatmıyorum yatağa in çık zor geldiği için toparlanana kadar oturma odasını lohusa odası yaptım görümcem yatıyo yanımda. Eşim izinliyken o yatıyordu. Hayırlısıyla 40ımız çıksa diye dua ediyorum. Nasipse bayramda çıkıyor. İçimi döktüm biraz uzun oldu ama yazmam lazımdı rahatlamak için. Herşeye rağmen onun bir gülüşü, kokusu insanı mutlu etmeye yetiyor. Rabbim hepimize kolaylık versin❤
Sen o esine de ki ev ustune ev olmaz. Olunca da boyle daraliyo insan birilerine icini dokuyor. Ki sen k.validenin seni nasil korudugunu hep belirttin. Neyse ya aman sinirlendim esine ne yalan soylim. Kardesleri bi yere kadar senin hissettiklerini anlamasi gerekirdi.Bakma oda mahsus bana oyle yapiyo hicbir zaman ne olursa olsun onlarla kavga etmedim tartismadim sesimi yukseltmedim onlara hatta esimle tartissam buyuk bir sorun olsa kv sikayet ederim oda esimin kulagini ceker oda aklinca beni korkutuyo iste yok soyleyecem seni melek biliyirlar gorsunler toz kondurmadiklari seni falan diyordu
Onu da denedik canım. Hastanede çocuk doktoru emmemesi için hiçbir sebep yok dedi emzirme eğitimine gönderdi ordaki ebe de öyle dedi. Meme müsait çocuğun emme refleksi çok iyi ama memeyi istemiyor. Yine de uğraşıyoruzYalniz degilsin canim, hepimiz hemen hemen ayni seyleri yasayacagiz. Ozellikle ilk dogumu olan bizler hepsini yasayacagiz boyle boyle tecrube sahibi olacagiz. Yazarak iyi yapmissin icini dokmus oldun. Her zaman burada birbirimize destek veririz.Meme reddi icin aklima gelen slikon gogus ucu. Biberona benziyor uc kismi belki oyle kandirabilirsin keltoşunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?